Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
.........
ми идеше да заплачам после мечов, да седам на трибини и да гледам во една точка цел ден....
Аман бе, зашто дозволивме овие мечеви да ни бисдат зорт за победа и да играме под голем императив...
Нема што да им се замери на децата, изиграа убаво. Направија на крајот голем опритисок, али противникот одигра тактички и недојде да се надигрува туку да брани 0-0.
Одново како првиот пат бевме далеку понадмоен противник од гостите, кои освен голот имаа са,о уште еден друг удар кон голот...Дозволивме да примиме наивен гол по контра кога нашата одбрана беше преспора да го спречи Илиев да донесе шокирачко водство за гостинот. Претходно Вандаир имаше убава шанса да донесе восдство али не успеа...
Се обидувавме до крајот на првиот дел, ја имавме топката, имавме полушанси, но ништо.
И секако одма после голот што утнавме ми идеше од јајцата да си каснам...
Настевски кој денес имаше чиста десетка, ги помина по десно ја ндаде во петерецот а таму двајца нашќи играчи иако сами, успеаа да ја зарогаат со волеј сто метра над гол:tapp:
Вториот период почна доста тензично. Брегалница одма правеше фаул кога Настевски ќе ја допреше топката. Што им правеше малиот, лелелелелел како Меси да го гледав на теренот. Мамицата им ја распарчи, ама го убија. Неговата нога им беше цел постојано, а судијата тоа не го санкционираше се дури не виде дека може да настанат нереди.
Така Илиев со лакт го мавна Бојан Георгеивски и заработи заслужен црвен. Тука почна драмата. Копилето несакаше да излезе, сев врткашепо теренот, па мораше да влегува човекот кој е задолжен за обезбедување од страна на ФК Вардар за да го вади од терен. Ако не се лажам Илиев беше ио нападнат пред да влезе од тунелот, а при тоа летаа шишиња од обична публика. Настана тензија а Вардар уште при следниот прекин постигна гол по убавото нафрлување на Настовски. Гостите направија лооша офсајд стапица и еден од нашите играчи (невидов убаво кој стрелаше во глава за еруипција). Влегоа сите во терен од клупата на Вардар. Загрме од сите сдтрани ио се беше подготвено за втор гол.
И имавме многу шансаи ама топката не не посака. Вандаир се изнаутка, Настевски неколку пати беѓше блокиран од неколку метра од голот, а најубавиот удар на Димче Ристески заврши милиметри до стативата.
Притоа на 0-1 асе случи кардинална грешка на судијата. Не досуди лчиаст пенал за Вардар откако настевски со две нозе од позади беше соборен откако изби сам пред гол. Ти ебам мамицата педерска, и после ФФМ не фаворизирале...:nerv:
Заслуживме три бода и многу ми е криво Затоа што не тепавме.
Најслаб поединец беше Ѓурѓевиќ. Дечково колку опаднал во форма тоа е чудо едно...Дрво невидено, настевски му шири простор проигрува дупла, овој ни го следи ни ништо. Една топка не прими убаво...
Немаме заврѓшен удар у пизду материну а убаво си комбинираме :pop:
и одбраната е....:pop:
Притоа Штипјани се убија од лежење на теребнот, а судијата ПРЕМНОГУ толерираше...
Инаку имаше околу 1000 души на стадион, и околу 200-250 Комити на почетокот а после бројот растеше. Почнавме убаво да навиваме, ама после поради мешаниците се растури навивањето. Суите се распоредија по теренот и до крајот се пееше и се правеше притисок. Просечно навивање, но со оглед на ситуацијата добро направивме.
При постигнувањето на голотна Брегалчница се израдуваа 20-тина нивни фанови. На полувремето неколку наши членови сакаа да му лапнат блузон ФАЛАНГА на еден од нив, по што настана мешаница и Штипјани беа избркани од стадион...
На крајот екипата беше испратена со заслужен аплауз, а играчите ветуваа дека нема да паднеме. Да видиме што ќе се случи...

--- надополнето ---

Бтв како и секогаш така и оваа година бевме единствените кои им одадоа почит со парола и една минута молчење на загинатите во Вејце. Слава им!

Што играле бе Сајбер,и денеска беа за никаде освен во второ кога почнаа малце да играат! Слаби сме и толку ни е силата,чим една Брегалница неможеш да тепаш не заслужуват во прва лига! Настевски се гледа дека има потенцијал али нема со кој да проигра,не викам дека Брегалница беа подобри од нас али дојдоа да се бранат и успеаа во тоа! Имаме среќа што и Скоје изигра 1-1 со Силекс дома па разликата остана иста,следно коло играме со Силкес па дома со Скопје!

Што играле бе Сајбер,и денеска беа за никаде освен во второ кога почнаа малце да играат! Слаби сме и толку ни е силата,чим една Брегалница неможеш да тепаш не заслужуват во прва лига! Настевски се гледа дека има потенцијал али нема со кој да проигра,не викам дека Брегалница беа подобри од нас али дојдоа да се бранат и успеаа во тоа! Имаме среќа што и Скоје изигра 1-1 со Силекс дома па разликата остана иста,следно коло играме со Силкес па дома со Скопје!
Играа што сакаш, овие се бранеа цело време. Бевме подобри каде-каде и заслуживме да тепаме...
Не сме ни толку слаби ама немаме корпулентен напаѓач кој ќе ги завршува акциите...

Реков јас убаво, ако не можат Брегалница да ја победат, нека се фрлат во Вардар заедно со „босот“, претседателот, тренерот, комесарот за безбедност и остала багра. Многу ќе ни олеснат. Нормално ќе направам исклучок за 3-4 фудбалери, кои стварно заслужуваат да бидат во Вардар.

Реков јас убаво, ако не можат Брегалница да ја победат, нека се фрлат во Вардар заедно со „босот“, претседателот, тренерот, комесарот за безбедност и остала багра. Многу ќе ни олеснат. Нормално ќе направам исклучок за 3-4 фудбалери, кои стварно заслужуваат да бидат во Вардар.
Јас би оставил повеќе, Настевски, Фако, Никанчевски, Џангаровски, Георгиевски и Перица Василевски :)
Утре ќе се знае иднината на лигата и дали на вардар ќе му бидат вратени трите одземени бода. Воп моментов тоа ни е единствената шанса.
Немаме право на грешка до крајот, мора се да тепаме колку и да е тоа невозможно...
Ако ништо друго денес и звадивме и нови мотки, кои се доста интересни :)
index.php

index.php
index.php
index.php
index.php
index.php
index.php

Топ ви се моткеве нема што посебно таја кај што пишува Комити и Војводи...Да га нема таја со бројкете уствари што ви значи..Ми спомнаја ама несакам да ширим овде да не ме лажа и мене па да се обрукам ако не е тајна пишите или по приватна....Уште нешто дали браќа наши имало нешто со неколку членови на Фаланга??? поздрав...

Кога неможеме еден скапан тим со аматерски играчи на Брегалница да победиме, тогаш дефинитивно не ни е местото во прва лига, па дури и во ваква катастрофална каква што е во моментов... Искрено, тоа "добра игра" и "имавме шанси" не поминува, нас ни се потребни бодови, со добра игра ќе се тешиме во подобри времиња.

Топ ви се моткеве нема што посебно таја кај што пишува Комити и Војводи...Да га нема таја со бројкете уствари што ви значи..Ми спомнаја ама несакам да ширим овде да не ме лажа и мене па да се обрукам ако не е тајна пишите или по приватна....Уште нешто дали браќа наши имало нешто со неколку членови на Фаланга??? поздрав...

Последната мотка е напишана во бинарен броен систем..кога ке ја прочиташ во хексадецимален ке добиеш ACAB..ако ти кажале нешто друго пиши ми привата порака ...а за со фаланга нека пише некој друг што беше прво полувреме на трибина

Neznam sto da kazam za utakmicava , bratuced mi na poluvreme mi se jabuva od stip mi vika ne se sekiraj ne gubite X ke zavrsi , prvo mislev da ne ja mstat 2u1 za na kraj da mi kaze X demek taka bila dogovorena i za taa 0-0 sto zavzrsi vo Stip, neznam sto e rabotava dali se znae deka ke ima prosiruvanje pa si mesti Braco 2uX i razni drugi varijanti a nie ovde kineme zivci i se treskame od zemja lele ke ispadneme, dali rakovotstvoto na Komiti znae deka nema da ispadne Vardar i znae za mestenive raboti dokolku gi ima samo oni znaat , nekam da obvinuvam nikoj posto ne znam mn raboti ali za neresenovo so Bregalnica i te kako mi e sumljivo se ponatamu

Намерно или не главната не ја постави
230714_170097963044497_104014492986178_358295_3498472_n.jpg
не ја заборавив бре, туку последна била во галеријата од сите мотки па сум ја прескокнал несакајќи :)
Иначе немаше ништо особено со Фаланга, пишав и погоре.
Откако даде Брегалница гол скокнаа 20-30 фанови на Брегалница кои по своја воља си седеа во ложата. Дел од нашата група се префрли околу нив, али полицијата реагуираше па ги одалечи малку. Негде кај полувремето бројот на Комити во тој декл од тртибината се зголеми и полицијата повторно реагираше. Не сум сигурен али мислам сдека сакаше да го слика еден од нашите членови. Повторно имаше реакција од Комити, па и гостиве нешто испровоцираа. Видов дека еден од нив имаше блузон Фаланга па се тргна накај него, но немаше никакви инциденти освен мала мешаница. Полицијата брзо реагираше и ги острани од стадионот.

--- надополнето ---

Neznam sto da kazam za utakmicava , bratuced mi na poluvreme mi se jabuva od stip mi vika ne se sekiraj ne gubite X ke zavrsi , prvo mislev da ne ja mstat 2u1 za na kraj da mi kaze X demek taka bila dogovorena i za taa 0-0 sto zavzrsi vo Stip, neznam sto e rabotava dali se znae deka ke ima prosiruvanje pa si mesti Braco 2uX i razni drugi varijanti a nie ovde kineme zivci i se treskame od zemja lele ke ispadneme, dali rakovotstvoto na Komiti znae deka nema da ispadne Vardar i znae za mestenive raboti dokolku gi ima samo oni znaat , nekam da obvinuvam nikoj posto ne znam mn raboti ali za neresenovo so Bregalnica i te kako mi e sumljivo se ponatamu
Брат ти кажав и вчера, нема шанси да беше местена :)
Имавме доста шанси за победа, они само се бранеа, плус цело време имаше мешаници на теренот, имаше борба, остри стартови, ваљда не се до толку убедливи местачи :)
се знае кај нас како се местат утакмици. ОЛдбраната остава да поминат играчи, голманите прават невидени киксови и слично...:)

Ќе има прошируење на лига бе 100% сум сигурен. Брацо не би остаел ништо на случајот, да немаше прошируење сигурно дека Брацо ќе ги купеше буквално свите утакмице до крај. Ги мести од Вардар утакмицете, ги мести од Тетекс утакмицете...му еба мајката од земање паре. Само да не дојде време да се покрене некоа истрага заради овја местења, зошто страшни коефициенти се врта за овја утакмице (барем за Тетекс, последните утакмице на Тетекс нонстоп излага коефициент над 4), е тек тогај и мие и вие го јадевмо курот.

mnogu burek jadese eden od obezbeduvanjeto na gradonacalnikot na stip i koga mu se pustija nekolku lugje kidna kaj policijata

Неколку дечки на полувреме отидоа кај нив над глава да им висат и да ги провоцираат, посе повеќе се собраа, после тој што не убедуваше дека нема карти кога бевме у Штип кога не не' пуштија изеде нешто гомна (мислам дека тој е спортски директор или така нешто) и настана фрка малку и џандарите ги преместија у крајниот дел на јужна, таму се префрли еден дечко од ЛФ и цела утакмица ги провоцираше и пцуеше :pos:после типот кажа дека сакале нешто да го уапсат зошто ги пцуел ама ништо не бидна од тоа

Комити со (според мене) нај мала бројка оваа сезона, дали поради пропаѓањето на Вардар или работниот ден незнам не е ни битно, навивањето би го окарактеризирал само како добро и ништо повеќе, се пееше само за светото име Вардар, и еднаш потсетување за играчите "ако играте трагично ќе ве ебеме магично", нови мотки промовирани, според мене супер изгледаат

За играта што да кажам, сите у курац да идат, незнам зашто уште брани овој киксеров, Настевски, Ристевски, Ферхунде :D, Никачевски би ги оставил у овој тим, Бразилците би ги вратил у Бразил со инвалидска количка, се гледа дека кур ги боли дали ќе испадне тимот само за парите на бркото играат

Проширување на Лигата нема да има. Вардар полека, но сигурно, чекори кон Втората лига. И подобро, отколку да остане во Прва лига административно кога веќе не го заслужи тоа на терен. Да останеме ГОЛЕМИ, и во вакви околности за клубот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom