- Член од
- 22 ноември 2009
- Мислења
- 1.925
- Поени од реакции
- 2.966
Еве 2 клипа од 5 години ЛФ
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Да не ќе доаѓаат утре Пирати случајно ?:pos2::pos2:
Ааааа така ли........Они "навиваат" за ФК Скопје во фудбал![]()
Ааааа така ли........
Брее секое маало у Скопје екипа да си направи треба и своја навивачка група.![]()
Не сум знаел за ова:pos2::pos2:По некоја случајност тимот од Автокоманда се вика ФК Скопје, а тој од ривалска Железарница (иако делат исти стадион) го носи името на ракометниот тим чија сала е во АвтокомандаИ така најголем ривал на ФК Скопје е Металург :tv:
Не сум знаел за ова:pos2::pos2:
Иначе јакото нивно ривалство.....
Ривалството на тие на брдото и тие долу.....ебате ривалството ебате.....Се собираат преку сила 50 души и палат некоја бакља и веат 2-3 знамиња......Локално ривалство :tv:
Се повеќе локал патриоти, друже. За многу во Скопје важи мотото: „Подобро прв во село, отколку последен во град“ или преведено за наши услови: Подобро главен шериф во населба (маало) отколку спореден лик во цел град“. Е, тоа се дешава моментално во Скопје, најпросто објаснето.Ривалството на тие на брдото и тие долу.....ебате ривалството ебате.....Се собираат преку сила 50 души и палат некоја бакља и веат 2-3 знамиња......
Незнам во кој филм е влезено пола Скопје.Секое маало своја екипа и навивачка група си направи....![]()
Ни локал патриоти не се.Локал патриот е да си го сакаш градот од каде што доаѓаш,областа,а не маалото.Ако беа толкави локал патриоти ќе навиваа за клуб од Скопје,а не од Автокоманда,Железара,Ѓорче,Дебар маало........Се глупираат само.До вчера и на Вардар утакмици идеа, сега маалски патриоти ми се прават.Се повеќе локал патриоти, друже. За многу во Скопје важи мотото: „Подобро прв во село, отколку последен во град“ или преведено за наши услови: Подобро главен шериф во населба (маало) отколку спореден лик во цел град“. Е, тоа се дешава моментално во Скопје, најпросто објаснето.
До некаде по старите генерации уште се за Вардар ама не идат на утакмици, само што сеуште младиве генерации не знаат цела фамилија за кого им навива:smir:Ни локал патриоти не се.Локал патриот е да си го сакаш градот од каде што доаѓаш,областа,а не маалото.Ако беа толкави локал патриоти ќе навиваа за клуб од Скопје,а не од Автокоманда,Железара,Ѓорче,Дебар маало........Се глупираат само.До вчера и на Вардар утакмици идеа, сега маалски патриоти ми се прават.
До некаде по старите генерации уште се за Вардар ама не идат на утакмици, само што сеуште младиве генерации не знаат цела фамилија за кого им навива:smir: