Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
1 bold: drugi bi bile poslednicite vo takov slucaj,znaes i samiot
2 bold: takvi 1000 slucai neka mi gi spomne nekoj tetovcanec,a ne nekoj sto samo slusal deka ima grad vo makedonija i toa Tetovo
3 bold: i ova na nekoj evropjanec da mu go kazes:pusk:

Види и на Тв, да видиш на која возраст се приведените. Сите се по 15 години. Фер мавање, и сте го јаделе. И се јавија одма забрадените политичари да го пушат курот.
Јас ти кажувам за Скопје. Се што сте се курчеле некаде било одмаздено. Дали после утакмица, дали пред утакмица, дали за време на вечерните искачања. Прашај си ги другарчињата колку ќотек имаат изедено оваа година:helou:
Ви ги нема ни другарчињата да напаѓаат пичкарски после утакмици :(
Почнаа да се курчат само околу камени и кај Бит пазар. Ги водиме и во земени реквизити оваа година. Ако лани успеаа нешто да соберат, оваа година дефинитивно ги УТЕПАВМЕ!!

Мислим сега...ај ќе се праеме будали. Имало милион случаи каде што биле напаѓани Македонци од поголема група на албанци, и обратно не викам не. Само да речеш дека немало вакви случаи, мислим дека ни дете од 10 год. нема да ти веруе. Еве да те прашам нешто, идеме офтопик ама нема врска, знаеш ли што им се случува секојдневно на Македонците од Гимназија??

imalo be druze takvi slucai no iljadnici slucai da kazeme sramota e.No so ogled na toa deka ziveeme vo ist grad i toa znacitelno mnozinstvo so malcinstvo,slobodno moze da kazam deka sme grad koj bi trebalo da se zeme ko primer kako se zivee zaedno.Za prasanjeto nemam odgovor posto niti sum prisuten vo takov slucaj,niti se druzam so tia koi se prisutni.Kako sto i ja znam slucai kako e da pominuvas sam nakaj potok,koa ke se sobiraat blizu Isus:smir:

детето само призна дека било "колотерална штета"-некоја коцка случајно го погодила
следен пат кога ќе провоцираат твоите браќа од Скопје,нека не плачат дека биле тепани "невини деца и жени"
кога ќе бидете тепани ПЛАЧЕТЕ по се живо и диво,а кога ќе тепате се величите како "херои":nenene:

za da vi se verue u vasite argumenti drug pat viknete A1 pred da pocnete da mavate:smir:

таа е ваша телевизија.......а ако ги викнеме тогаш нема да има инциденти,нели:pipi:

posto se prais tezok intelektualec,da te prasam nesto a i vo slucaj da mi odgovoris bidi jasen i kraten.Sto bi se slucilo dokolku vo Tetovo sekoe kolo bi bilo pretepano po nekoe makedonce.Dovolno bi bilo da kazeme deka sme bile provocirani,nikoj ne e tolku glup da provocira tolpa navijaci,zatoa dosta serevte.Aj pozdrav

Еве ќе бидам јасен и КРАТЕН...

- Четири момчиња од албанска националност, од кои двајца малолетници, сите членови на навивачката група „Шверцери“ завчера во скопската населба Чаир нападнале сосед и го претепале само затоа што бил навивач на Вардар. Момчето завршило во Ургентниот центар, каде што му била укажана лекарска помош и по санирањето на повредите бил пуштен на домашно лекување

- Прво, претепан е еден студент во академијата во Старата чаршија од навивачите на „Швецерите“ на „Слога“. Втор инцидент. На автобуската станица Јаја Паша во Чаир каменувани се 10 автобуси на градското претпријатие кои возат преку оваа населба.
Во овие инциденти има повредени - една жена патник и едно девојче. Каменувањето траело до интервенција на полицијата, која го прекинала дивеењето на навивачите на „Слога“.

- Репрезентативецот на Габон беше исклучен по направениот фаул над фудбалер без топка, а на патот кон соблекувалните беше нападнат и нокаутиран од страна на гневен фан на Ренова.

- Само благодарејќи на брзата интервенција на полицијата, главниот судија на неделната средба меѓу Ренова и Вардар, Саше Лазаревски се спаси од поголем ќотек бидејќи по завршувањето на натпреварот беше физички нападнат од некои неодговорни лица кои се најдоа на теренот. Во таа мешаница, Саше Лазаревски беше удрен, но веднаш потоа, откако беше опкружен со повеќе полицајци сепак безбедно го напуштил теренот и беше засолнет во соблекувалната каде остана повеќе од еден час за да се расчисти навивачка толпа пред стадионот во Тетово.

- Во неделата, фудбалерите на Работнички Кометал беа нападнати од неслужбени лица на мечот против Шкендија, а по ова натпреварот беше прекинат.

- Градскиот стадион во Тетово за настапот на прволигашот Шкендија е суспендиран. Со тој прв потег на комесарот за натпревари во ФФМ, Миле Спиркоски, е отворено досието за неделните нефудбалски сценарија што се одиграле во поттрибинскиот простор на стадионот во Тетово, пред и на полувремето од мечот Шкендија - Работнички Кометал (2-1). Новиот фудбалски шампион на Македонија, Работнички Кометал, пријави физички напад од неслужбени лица врз своите играчи, тренерите и физиотерапевтот.

Претепаните МАКЕДОНЦИ во гимназиите во Струга и Тетово, тепаните МАКЕДОНЦИ во автобусите што се случуваат секој ден и уште милион други случаи, или пак тоа не се важи, нели вие сте дискриминиран народ, мирни луѓе!?

Каде беа дебилните телевизии во оние моменти кога беа претепувани МАКЕДОНЦИ!?

Каде беа дебилните телевизии во оние моменти кога беа претепувани МАКЕДОНЦИ!?

Целата таа невладино-новинарска повраќаница (ја има и тука на форумот) клечи на колена и голта, по амбасади и други места, додека секојдневно Македонците се малтретирани од страна на своите комшии Албанци. Таквите настани за нив се бенигни случки кои не ни заслужуваат простор во нивните ценети медиуми.

Ама затоа Кога ќе се деси еден у сто вакви случаи, стануваат си ги забришуваат коленцата и почнуваат да го прават тоа за што се платени - копрофагираат.
Со пета колона додека не завршиме, ништо не праиме.

...Sto bi se slucilo dokolku vo Tetovo sekoe kolo bi bilo pretepano po nekoe makedonce....

Иди ти биди циничен на друго место, кај што можеш да мачкаш очи.
Ти пишуваш на овдешен форум! Не сме ти ние Фуере, Милчин енд стаф!
Знаеме добро што се случува секој е*ан ден, во Скопје, Тетово, Струга и секаде каде што Македонците живеат со Албанци (ако животот со секојдневни притисоци и закани може така да се нарече).

Иди ти биди циничен на друго место, кај што можеш да мачкаш очи.
Ти пишуваш на овдешен форум! Не сме ти ние Фуере, Милчин енд стаф!
Знаеме добро што се случува секој е*ан ден, во Скопје, Тетово, Струга и секаде каде што Македонците живеат со Албанци (ако животот со секојдневни притисоци и закани може така да се нарече).

a ti kaj pisuvas,so sme ti nie koa davas svoi kritiki za odredeni slucki.Inace izvini sto ne te ebam za tvoe mislenje kaj da pisam i sto da pisam:smir:

a ti kaj pisuvas,so sme ti nie koa davas svoi kritiki za odredeni slucki.Inace izvini sto ne te ebam za tvoe mislenje kaj da pisam i sto da pisam:smir:
Дечко дај бе не се прај паметен,се знае дека вие албанците почнавте први со војната во 2001 година коа сакавте да ни ја земете државата ама изгубивте:toe:.Да бевте добар народ ке ве прифатевме да живееме сите заедно ама вие сакате да цела МКД да стане ваша и да управувате со неа:toe:,стално правите рекет и многу провоцирате за да дојде до тепачка ова го знам зш го иам видено така да не се прај паметен и бидете среќни што уште живеете во МКД:toe:

Немам ништо против албанците,познавам доста добри луѓе албанци,но да кажуваат дека се тепани цело време и да се прави огромна фама кога некој албанец ќе биде натепан многу ме нервира.Да се известуваше на вести вака кога секој македонец ќе биде претепан вестите ќе бидат полни само со такви работи.Па само јас сум тепан два пати од албанци без никаква причина и што да правам сега,телевизии да викам,партии да викам да коментираат??!!!Не познавам ниту еден што е на моја возраст,а да не бил барем еднаш нападнат од албанци без никаква причина и што сега,ај да викаме партии да коментираат,да се прави од мува слон?
Јебига,еднаш и вие ќе го изедете стапот.

Што плачете ко пички од еден ќутек бе педерчиња?Како не ви е срам уште да ги браните.
Они кога тепаат и малтретираат Македонци по школиве по автобуси што треба ние да праиме.
И на нас ни пука филм кој кур цел живот ќе ви ќутиме да се праите јаки 10 на 1 и со пиштоли и ножеви.Кркнете го и вие, не може цел живот да тепаш.Бидете самокритични малце, гледајте реално не да какате само.:pusk:

Идентитетот на тие што присуствувале во инцидентот е одма дознаен (не навлегувам дали биле криви или не и дали ги измавале со причина) само ме интересира дали на тие што беа снимени со камера и претрчуваа со секири, лопати, ашови и друга „покуќнина“ им е дознаен идентитетот.

Онака чисто информативно. ; )

Идентитетот на тие што присуствувале во инцидентот е одма дознаен (не навлегувам дали биле криви или не и дали ги измавале со причина) само ме интересира дали на тие што беа снимени со камера и претрчуваа со секири, лопати, ашови и друга „покуќнина“ им е дознаен идентитетот.

Точно така,што им направија на тие со секирите и лопатите што искочија да се тепаат? Се разбира ништо,ги пратија во нивните домови и толку:toe:,а комитите го јадеа со кривични пријави и казни.Сега пак комитите се криви што шипците провоцираат кај стигнат,а кога они тепаат Македонци тогаш ни едем медиум не кажува ништо:toe:.Заради вакви работи ке го јадеме ние секад зш има идиоти во државава.

Јасно е дека не сме криви, приви провоцирале на што вратиле нашиве!Но и да сме криви барем да кажеа како што било, а не да преувеличуваат и да им праќаш еден демант а они го раскажуваат и пишуваат сосема трет.Овие нашиве телевизии админицтрации и кој уште не ги бранат такозваните Ш****** од страв да не се нарушат меѓуетничките односи.Како и да е секој ден се повикуваат членови на Комити во полиција и тоа малолетни лица и им претат дека ако идат на утакмица(ако ги видат уште еднаш) повторно ќе ѓи викнат во станица и ке преземат мерки.Али имало господ па и шверцерите почнале да ги викаат!!!На сител имаше(црн бумбар) во врска со инцидентот и ненормално не обрукаа.
КОГА НЕПРАВДАТА ЌЕ СТАНЕ ЗАКОН ОТПОРОТ Е ТВОЈА ДОЛЖНОСТ!!!!

Ма тие се враќале од работа, не биле дојдени да се пресметаат и затоа нема никаква пријава, прекршок или дознавање на идентитет. Лопатите, ашовите, секирите не се ладни оружја, тоа се алатки за работа:toe:

Ма тие се враќале од работа, не биле дојдени да се пресметаат и затоа нема никаква пријава, прекршок или дознавање на идентитет. Лопатите, ашовите, секирите не се ладни оружја, тоа се алатки за работа:toe:
А со која потреба ги носеа во рацете тие ''ладни оружја''.Да не идеа случајно да цепат дрва?:tapp:

А со која потреба ги носеа во рацете тие ''ладни оружја''.Да не идеа случајно да цепат дрва?:tapp:

Со секирите биле на шума, а лопатите ги носеле на подрум и нишо незнаат!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom