Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
aman be do koga so ovie gluposti a zagubi vardar mora nekoja glupost da ima daj ednas da priznaeme deka timot e tapa slab i da ne se pravat gluposti koj stetat i na klubot i na drzavata

А што демек вас забраната во срце ќе ве погоди, а!? Вие дома не одите на натпревар, а не пак на гостување... Освен Комити и Војводи, ниту една навивачка група во Македонија оваа сезона не направила гостување, така да не тресете празна слама за забраната.

Штета што изгубивме, но со слаба игра не ни може повеќе да се очекува :toe:

Можеше да посочиш кои навивачи НЕ одат на гостување, а не вака да осудуваш!:smir:

ПС. Мислам дека сум во право!

aman be do koga so ovie gluposti a zagubi vardar mora nekoja glupost da ima daj ednas da priznaeme deka timot e tapa slab i da ne se pravat gluposti koj stetat i na klubot i na drzavata
Не се глупости туку шипциве се мислат живеат во Албанија и ке прават што сакаат:toe:,епа затоа ке јадат ќутек коа се курчат.

Можеше да посочиш кои навивачи НЕ одат на гостување, а не вака да осудуваш!:smir:

ПС. Мислам дека сум во право!

Јас кажав дека само Комити и Војводи одат, што значи дека другите не одат...

Или најдобро кажано најмногу погодени од забраната беа Комити и Војводи, сигурно од тоа не беа погодени Мајмуни, нели!? На нив последното гостување им е за време на втора светска војна...

Значи за оправдување е ја спровеле правдата најдобрите безгрешни навивачи во Македонија.Но проблемот е друг ``Шипциве`` никогаш не останале должи ќе го јаде сега некој за ништо не винивен Македонец.

Јас кажав дека само Комити и Војводи одат, што значи дека другите не одат...

Или најдобро кажано најмногу погодени од забраната беа Комити и Војводи, сигурно од тоа не беа погодени Мајмуни, нели!? На нив последното гостување им е за време на втора светска војна...

Не одат само Комити и Војводи на гостувања, за тоа биди сигурен.....
Џабе да не се расправаме, треба да знаете дека постојат сеуште некои навивачки групи кои одат на гостувања и тоа во Втората Лига, не сте само вие!:toe:

Се надевам дека Вардар без проблем ќе се извади од ужаснава позиција !!!:smir:
Мора тим како Вардар да опстане и веќе од следната сезона повторно за излез во Европа да се бори !

Не одат само Комити и Војводи на гостувања, за тоа биди сигурен.....
Џабе да не се расправаме, треба да знаете дека постојат сеуште некои навивачки групи кои одат на гостувања и тоа во Втората Лига, не сте само вие!:toe:

Друже, не се расправаме... :) Има и во трета лига што одат навивачи, не викам не. Но еве сега се тргна забраната, каде се сите тие навивачки групи (од прва лига) да отидат на гостување!? И сам си сведок на тоа како сите овде "плачеа" поради таа забрана, а кога треба да се гостува некаде, тогаш никаде ги нема... Слободно поправи ме ако не е така :smir:

Друже, не се расправаме... :) Има и во трета лига што одат навивачи, не викам не. Но еве сега се тргна забраната, каде се сите тие навивачки групи (од прва лига) да отидат на гостување!? И сам си сведок на тоа како сите овде "плачеа" поради таа забрана, а кога треба да се гостува некаде, тогаш никаде ги нема... Слободно поправи ме ако не е така :smir:

Затоа и ти реплицирав...болдираниот збор ти фалеше..затоа реков да не се осудува толку лесно.

Ние секогаш сме гостувале кога сме обезбедувале средства за истото. Сме имале гостувања и за време на забраната.
Сега со две кола од продолжението на сезоната може да се каже дека имаме две гостувања во Струмица!:toe:

Затоа и ти реплицирав...болдираниот збор ти фалеше..затоа реков да не се осудува толку лесно.

Ние секогаш сме гостувале кога сме обезбедувале средства за истото. Сме имале гостувања и за време на забраната.
Сега со две кола од продолжението на сезоната може да се каже дека имаме две гостувања во Струмица!:toe:

Не спомнав втора лига бидејќи прво што ми падна на памет беше препукувањето на темата за македонски фудбал околу забраната, а таму повеќето што коментираа беа навивачи на прволигашки клубови... :)

За Фаланга знам дека гостува, штета само што не е онаа старата од пред 10тина години, иако ниедна навивачка група не е на нивото од пред 10 години. Баш пред некој ден гледав слики... :)

Околу каменувањето/тепањето, точно е тоа дека шиптариве(чињава) провоцираат и тоа многу, кој не ги познава ве молам да не дава идиотски коментари само колку да се направи паметен. Не знам што точно се случило, сега тука од вас дознав, но доколку некој таков мене би ме испровоцирал или пак би фрлил камен накај мене, сигурен сум во едно, а тоа е дека нема да избегам...

Никој нема право да тепа деца од 16-17 години, но и деца од 16-17 години немаат право да провоцираат, плукаат, фаќаат за г'з и фрлаат камења по "повозрасните"...

Значи за оправдување е ја спровеле правдата најдобрите безгрешни навивачи во Македонија.Но проблемот е друг ``Шипциве`` никогаш не останале должи ќе го јаде сега некој за ништо не винивен Македонец.
Добро дојде во навивачкиот свет:smir:
И ај прекинете со муабетот на лизгалиште јасно се знае и кажаа кој го јадеше(албанците) нападнати од наши членови и повеќе нека не се коментира да не биде ко тоа у нерези....Сеа сугирно ќе кажат дека сме им влегле преку камени мост у туркса чаршоја па дома сме им влагале и ги тепавме!:pos::pos:
КРАЈ НА ТОЈ МУАБЕТ!!!!
Иначе за играта на Вардар....Неможете да кажете дека игравме слабо за тим како работнички добро се држевме судијата не упроопасти со тој НЕПОСТОЕЧКИ пенал.Колку пати имавме шанса офсајд судеше...Имаше и игра со рака од црнецот па ништо.Иначе на трибина добра бројка 500-600 души одлична кореографија одлична кореографија, а и доста постари членови!Мило ми е што полека полека се враќаат навивачите на ВАРДАР ама пак од друга страна кај беа додека ВАРДАР немаше ни за прашок:toe:

Не спомнав втора лига бидејќи прво што ми падна на памет беше препукувањето на темата за македонски фудбал околу забраната, а таму повеќето што коментираа беа навивачи на прволигашки клубови... :)

За Фаланга знам дека гостува, штета само што не е онаа старата од пред 10тина години, иако ниедна навивачка група не е на нивото од пред 10 години. Баш пред некој ден гледав слики... :)

Околу каменувањето/тепањето, точно е тоа дека шиптариве(чињава) провоцираат и тоа многу, кој не ги познава ве молам да не дава идиотски коментари само колку да се направи паметен. Не знам што точно се случило, сега тука од вас дознав, но доколку некој таков мене би ме испровоцирал или пак би фрлил камен накај мене, сигурен сум во едно, а тоа е дека нема да избегам...

Никој нема право да тепа деца од 16-17 години, но и деца од 16-17 години немаат право да провоцираат, плукаат, фаќаат за г'з и фрлаат камења по "повозрасните"...

Цитат од Утрински Весник
А каква е атмосферата во клубот најдобро се виде на мечот со Брегалница Краун, кога на трибините освен новинарите, редарите, полицајците имаше и неколкумина навивачи на Вардар, да речам гледачи. Некаде по пет минути игра на трибините влегоа педесетина навивачи на Бергалница кои направија вистинска атмосфера на празниот стадион.Откако влегоа, па сў до последниот свиреж на судијата навиваа за својот тим, дури и тогаш кога губеа со 2:0. Браво за штипската Фаланга.

Не е првокација!
Ова е од последното гостување кај вас. Колку ми недостигаат времињата кога се играше фудбал со срце, а се навиваше со душа за клубот кој го претставуваш. Времињата во периодот 90/00 година!

За инцидентот, не знам што е и како е но само едно ке кажам........

Навивач не напага доколку притоа не го испровоцираш или нападнеш прв!

Исто ко змијата, ако не ја чачкаш не те чачка!:toe:

Цитат од Утрински Весник

Не е првокација!
Ова е од последното гостување кај вас. Колку ми недостигаат времињата кога се играше фудбал со срце, а се навиваше со душа за клубот кој го претставуваш. Времињата во периодот 90/00 година!

А како може да знаеш ти повеќе од тие што биле таму или вестите да знаат кој дојдоа после 1 саат!
Албанчињата тоест шверцерадоси секој ден праат акции на деца под 12 години и тоа во група од 30 души стално кога сме иста бројка бегале епа редно беше и ние да се спротиставиме еднаш!И реков преќинете со оваа дискусија или преку приватни пораки допишувајте се!

А што к*р им е па на овие медиумиве пизда им матер... Цело време ги оцрнуваат Комитите и јадат бурек. Така беше и со фрката у Нерези и така е(и ќе биде) сега со овој инцидент.
А плус тие немат појма како е и што е по западните држави, каде што е поразвиена тифо културата. Ова што се случи денес е секојдневие во Италија,Англија,Холандија и тн.
Како што кажа погоре, никад навивач нема да те нападне или тепа ако ти не му направиш нешто..

Цитат од Утрински Весник

Не е првокација!

Јас колку што се сеќавам, во времето на Андреев (мислам дека така се викаше тој бугарот) Брегалница имаше многу добар тим. Потоа требаше газдата на Елбасан да превземе спонзорирање и ништо не бидна од тоа, потоа клубот отиде кај градоначалникот и се отиде во неповрат... Фаланга на времето имаа стварно добра навивачка група :)

А како може да знаеш ти повеќе од тие што биле таму или вестите да знаат кој дојдоа после 1 саат!
Албанчињата тоест шверцерадоси секој ден праат акции на деца под 12 години и тоа во група од 30 души стално кога сме иста бројка бегале епа редно беше и ние да се спротиставиме еднаш!И реков преќинете со оваа дискусија или преку приватни пораки допишувајте се!

Не кажа човекот ништо лошо :)

Доколку некој Македонец беше претепан, ниту една телевизија немаше ништо да објави, нели не смееме да ги влошиме меѓуетничките односи, а доколку некој му врзе шамар на албанец, тогаш ќе помислите дека почнала трета светска војна...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom