Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
a ako ti e zadovolstvo da bidete PRVI vo mkd,togas za zalenje ste site komplet!!!

Уште во мојот претходен пост кажав дека не се задоволваме со тоа што сме моментално знаејќи дека, сме биле а и можеме многу повеќе.
Не ги извртувај мојте постови и не се обидувај да вадиш од контекст некои работи како тебе ти одговара.

ELEMENTARNI RABOTI od navivanje ne poznavate ,zatoa nikogas nema da stanete SERIOZNA NAVIVACKA GRUPA!!! ova ne ti go kazuvam od sto ve mrazam,tuku od sto gledam kolku nemate svest i saglam lugje megju vas!

За овој дел од постот не те разбирам, објасни малку подобро.
Кои се тие „елементарни работи“ што ние ги немаме и која група ги има ?

ako dojdat ckembari vo poln sostav,vlakno od glava nema da im fali!!! od kogo ke se uplasat ziti se??? od decana od 15 god so 45 kila tezina ???a? od niv li? ili od vodjata vash so belite naocari(ibiza beach club,sto se guska i ljubi so vodzata na ckembari u sred skopje na utakmica!!!) kazi mi od kogo da se plasat ckembari? vidi im ja ekipata na sliki,svrti se malce okolu sebe na tribina i sporedi malce.da se sretnete oci vo oci,TI GARANTIRAM deka ke ve unakazat ko mali deca!!! zatoa ne tresi gluposti ,oti od O SUZANA nikoj ne ostana truden vo bitola,uste pomalku nekoj nastrada od vas...

:pos2:
Ме насмеа сеа... која е таа јака екипа на чкембари ? Лани на светското у Хрватска тие што се криеа у автобуси под седишта, таа ли е јаката екипа ? :pos:
Абе мочко еден, па лани на светското у Хрватска се виде кој е кој и кој има појака екипа, па таа јака екипа на чкембари во рок од 15 секунди успеа 50 души да легнат под седиште у автобус.
Тоа беше дуел на неутрален терен за да се докаже кој е кој, чкембари го изедоа како магариња, имаа повредени членови у болница тоа беше вест што беше објавена на сите медиуми, така да ти не гледај по слики што се сликаат дека се јаки нацисти или незнам што, пошто кога требаше да се докажат како ПИЧКИЦИ се криеа дури и под автобусот каде што се чува багажот.

Очигледно не си доволно информиран за некои работи, затоа немој да трескаш глупости и да се правиш многу паметен. Точно дека на првенствене обични утакмици на Вардар има поголем дел од помладата генерација, ама дали знаеш на пример која екипа на Комити оди на гостување во битола ? Дали ја знаеш таа екипа ?

Ај види дали овие се деца од 15 години и имат по 45 кила

f2xvp.jpg

p88pc.jpg

Разгледај ги и овие клипови, на двете гостувања лани во битола

Можат ли ова да го прават деца од 15 години ?

Само да ти кажам тука нема скоро никој да е под 20 години, кога одиме на гостување во битола старосната граница, односно просекот е над 26 години, ти кажувам информација од прва рака па ти мисли што сакаш.

Изгледа не ги знаеш подгрупите „ТВРДОКОРНИ“ „ФРОНТ“ „ЛОЈАЛ ФАНС / КОКАИН БОЈС„ „КОМИТИ НОВО ЛИСИЧЕ“
Изгледа не знаеш какви луѓе членуваат во овие подгрупи, ама дојди да видиш дали се деца, кои се, какви се, што се, па ќе се увериш, тоа се момците од кои чкембари како ЗАЈЦИ бегаа.

:toe: soberete se tie so falc kariranite kapcinja,pa na voz,pa kako sakate so kombinja ,so koli,auto stop... pa otidete do bitola (na primer na rakomet)SAMI BEZ POLICIJA EDNAS VO OVIE 20 GODINI VASE POSTOENJE...pa makar neka ve vratat zandarite site odma za 10 min...samo otidete i pokazete deka imate srce,nisto drugo! dosta prodavate veter i magla ovde na kicevo,prilep,tetovo,probistip,strumica...koi ste i sto ste!
i koga ste odele po 400 dusi vo ponovo vreme vo bitola, EDNAS BE DA VRATEVTE EDEN UDAR NA POLICIJATA...EDNAS!!! VE BRKAAT 400 DUSI KO 40 DECA OD GRADINKA NADVOR NA KLOCI koga oni sakaat(15-20 minuti pred da zavrsi mecot)!!!
p.s./super mi e koga citam kako se zaletuvas ovde nesto jako,kao pretis,bas si mi zabaven da ti kazam pravo...tipicen komitski specilijatet...KJE VIDIS TI!!!
p.p.s/:nesum:
а ти лично да не правиш попис на Плетвар или можеби пред Битола дали доаѓаат гостински навивачи???
епа се виде и вие колку пати "ИЗЛЕГОВТЕ" надвор да се "пресметате" со Комити,среќа што ПЛАВЦИТЕ не ве пуштија(или истото ви го направија како и желките на Комити) ;)

За овој дел од постот не те разбирам, објасни малку подобро.
Кои се тие „елементарни работи“ што ние ги немаме и која група ги има ?
...лани на светското у Хрватска се виде кој е кој и кој има појака екипа, па таа јака екипа на чкембари во рок од 15 секунди успеа 50 души да легнат под седиште у автобус.
Тоа беше дуел на неутрален терен за да се докаже кој е кој, чкембари го изедоа како магариња, имаа повредени членови у болница...

Ај види дали овие се деца од 15 години и имат по 45 кила

f2xvp.jpg

Можат ли ова да го прават деца од 15 години ?
Изгледа не ги знаеш подгрупите „ТВРДОКОРНИ“ „ФРОНТ“ „ЛОЈАЛ ФАНС / КОКАИН БОЈС„ „КОМИТИ НОВО ЛИСИЧЕ“
za ELEMENTARNITE RABOTI ne se zbori javno,niti se kazuvaat.Tie ili GI ZNAES ili NE GI ZNAES.Osnoven NEPISAN NAVIVACKI KODEKS,koj sodrzi mnogu pottocki prifateni i primenuvani vo cel svet a koi vie gi nemate!!!
mal primer.KOGA TI DOAGJAAT GOSTINSKI NAVIVACI so odlicen rejting(mkd-hrvatska,slucajot na BBB),DOMASNATA NAJJAKA GRUPA OD GRADOT,konkretno KOMITI,ne se krie cel den i ja nema nigde,dodeka gostite im se setaat pred nivnoto sobiraliste(kancelarija).....za da posle od tribina preku tribina skandirate ustaski p****.
vo toj nepisan a primenuvan navivacki kodeks ima desetici bitni raboti koi vo komiti ili gi nema ili ne funkcioniraat!
kazi mi go kriteriumot po koj eden vas clen ke zasluzi pocesno mesto DA VODI NAVIVANJE?koi uslovi se vo igra me interesira.STAZ,KOLKU GODINI POMINATI VO GRUPATA I SL....DAJ OBJASNI MI TE MOLAM! ili mozebi uslov se naocari so BELI RAMKI?
vidi vaka.koga vas ve vadat od bitola ...ete bas TIE OD SLIKATA,togas i prethodni pati, si odite i ni "a" ni "b" ne kazuvate.ZASTO BAS OVIE OD SLIKAVA "JAKIVE" ne recat ne si odime dur ne zavrsi mecot..neli ste nad 26godini rece ti!!! pa da ne davate da ve vadat ko maramcinja za nos nadvor,a???
ej a ova za podgrupive znam podobro od tebe veruvaj mi.go imam eden doma,i tie podgrupi se najsmesnoto nesto sto im se slucija na komiti! koi se be ziti se "LOYAL FANS" a? daj molim te ne me zasmejavaj!na tvrdokorni im uapsija nekoi lugje ,malce gi stegnaa i ja svitkaa opaskata!!! ne se stava samo takvo ime ,ako si takov treba takov i da ostanes,a ne na prvata precka opaskata pod gs i ...ne idam jas vise na stadion!!!
a za vakvi"podgrupi" so iminja "cocain boys",ne mi se arci tastaturava da ti kazam pravo!!!
p.s./ napravete sporedba so "firma","lesinari","manijaci","horde zla","varvari","red army","...pa ke vidite kaj ste,koi ste i sto ste.skopje ne e leskovac pa da se tesite deka ste najdobri vo mkd.
p.p.s/SHALKE-VARDAR 5:0 (brotherhood "na nivo").bratski nema sto!!!

.KOGA TI DOAGJAAT GOSTINSKI NAVIVACI so odlicen rejting(mkd-hrvatska,slucajot na BBB),DOMASNATA NAJJAKA GRUPA OD GRADOT,konkretno KOMITI,ne se krie cel den i ja nema nigde,dodeka gostite im se setaat pred nivnoto sobiraliste(kancelarija).....za da posle od tribina preku tribina skandirate ustaski p****.

ej a ova za podgrupive znam podobro od tebe veruvaj mi.go imam eden doma,i tie podgrupi se najsmesnoto nesto sto im se slucija na komiti! koi se be ziti se "LOYAL FANS" a? daj molim te ne me zasmejavaj!na tvrdokorni im uapsija nekoi lugje ,malce gi stegnaa i ja svitkaa opaskata!!! ne se stava samo takvo ime ,ako si takov treba takov i da ostanes,a ne na prvata precka opaskata pod gs i ...ne idam jas vise na stadion!!!
a za vakvi"podgrupi" so iminja "cocain boys",ne mi se arci tastaturava da ti kazam pravo!!!
p.s./ napravete sporedba so "firma","lesinari","manijaci","horde zla","varvari","red army","...pa ke vidite kaj ste,koi ste i sto ste.skopje ne e leskovac pa da se tesite deka ste najdobri vo mkd.
па и Чкембари скандираа Вуковар,Вуковар па кога отидоа во Хрватска ништо лошо не им скандираа на Хрватите, или ако биле толку hools Чкембарите зашто тие не дојдоа порано во Скопје за да ја одбранат честа на Македонија и Македонците????
ако мислиш за апсењето на Нерези,и самиот добро знаеш дека тоа беше политички монирано поради притисокот на албанските партии,само се надеваме дека нема многу да го изедат, и ако ти се дивиш на тоа,што да ти кажам освен едно големо "БРАВО"
-со нив не можат КОмити да се рамната се поради бројката каде што во овие групи изснесува мин 1000 на домашен терен,а за Македонска сцена не можеш да кажеш дека има некоја друга група која е на врвот на нашата МК-тифо топ 5
-а кај се Чкембари???Комити колку толку се обидуваат да ги достигнат тие групи,Чкемабарите што сакаат-да ги достигнат Комити(гостувања,транспаренти,кореографии,бројка),па после да се префрлат на регионално реноме:toe:

...или ако биле толку hools Чкембарите зашто тие не дојдоа порано во Скопје за да ја одбранат честа на Македонија и Македонците????
ако мислиш за апсењето на Нерези,и самиот добро знаеш дека тоа беше политички монирано поради притисокот на албанските партии,само се надеваме дека нема многу да го изедат, и ако ти се дивиш на тоа,што да ти кажам освен едно големо "БРАВО"
-со нив не можат КОмити да се рамната се поради бројката каде што во овие групи изснесува мин 1000 на домашен терен,а за Македонска сцена не можеш да кажеш дека има некоја друга група која е на врвот на нашата МК-тифо топ 5
mnogu mi e tesko koga komuniciram so nekoj koj ne me razbira,i ja vrti diskusijata na druga strana.
ckembari ke dojdat vo skopje da branat mkd cest,isto ko kje otidete vie vo bitola nekogas ako se igra tamu natprevar na reprezentacija,pa da tepate gostinski navivaci.
vidi da ti kazam edna rabota.znam za incidentot vo hrvatska posto i jas bev toj period tamu.vasiot problem so ckembari e ovoj.ONI DOAGJAAT NA REPREZENTACIJA VO SKOPJE (koga imase istocna tribina) so TRANSPARENT NEKOLKU PATI!!! i posle utakmica si odat ko da se vo svojot grad!!! STO NE GI NAPADNAVTE NEKOJ PAT OVDE A? pa ti se pratis li sto mi zboris? vikas ste gi tepale vo hrvatska ,a oni BEZ PROBLEM vi doagjaat vo skopje na reprezentacija!!! raschisti si vo glavata ..ili se sakate,ili ne se sakate(ama segde, i vo bitola i vo skopje i na strana).vaka ti sam sebe se demantiras so napisanoto!!!
jas ti garantiram da se igra nekoj mec vo bitola,i vie da otidete so TRANSPARENT"KOMITI"...niti vie niti transparentot ke ostanete celi!!! samo problemot e toj sto vie NIKOGAS NEMA DA SE OSUDITE DA OTIDETE VO BITOLA NA TAKOV NASTAN...NIKOGAS!!!
p.s./ vidi be drugar "komita".KAZI MI ISKRENO IMASE LI POGOLEMA BLAMAZA OD TAA KOGA BEA CKEMBARI KAJ IGOR DZAMBAZOV U EMISIJA NA "SITEL" I KOGA 2,5 SAATA SI IGRAA MAJTAP SO SITE VAS PO RED,I PLUS SETALE PO PARK VO PAUZITE NA EMISIJATA!!! KAZI MI ZITI SE DALI TI ILI BILO KOJ OD KOMITI BI OTISLE VO EMISIJA VO BITOLA I DA GI ISMEJAVATE NIV TAMU,KO ONI STO VI NAPRAVIJA OVDE? SAMO TOA KAZI MI !!!
veruj mi koga ke si priznaes nekoi raboti polesno ke ti bide i na tebe i na site sto se lazete sami sebe,a se ova sto MORAM javno da vi go napisam i toa kako go znaete!!!
"ckembari" se utepani,losi pesni pejat,nemaat dobri transparenti(nemate ni vie),ne pravat koreografii,kopiraat(isto ko i vas),paroli tapa pravat,sve najloso...ama ti kazav ako se desi ednas da se sretnete oci vo oci so nivna ekipa...ne bi sakal da sum na vase mesto!
bile vo kale 3,4 pati,vo aerodrom,vo gradski park,sekade skoro,toa ne go potcenuvaj i zaboravaj nikogas!!! na ovie mecevi ne bile po 500,doagjale po 50,70 dusi pa nikomu nisto.znaat oni so kogo si imaat rabota,zatoa ne ve svakjaat seriozno,bas kako i "shverceradosi"....
a da ne zboram za ekipata nivna na rakomet vo kumanovo,kavadarci(kup na mkd)...potseti se ne me teraj ja se da ti kazuvam...

Ало не ја уништувајте темата со препучавање по Интернет, не сте мали деца.

Во Сабота во 12 сите на фонтана.
Силен Вардар се добива само со полни Трибини.
ЦРВЕНО-ЦРНАТА РЕВОЛУЦИЈА ПРОДОЛЖУВА...

mal primer.KOGA TI DOAGJAAT GOSTINSKI NAVIVACI so odlicen rejting(mkd-hrvatska,slucajot na BBB),DOMASNATA NAJJAKA GRUPA OD GRADOT,konkretno KOMITI,ne se krie cel den i ja nema nigde,dodeka gostite im se setaat pred nivnoto sobiraliste(kancelarija).....za da posle od tribina preku tribina skandirate ustaski p****.
vo toj nepisan a primenuvan navivacki kodeks ima desetici bitni raboti koi vo komiti ili gi nema ili ne funkcioniraat!
kazi mi go kriteriumot po koj eden vas clen ke zasluzi pocesno mesto DA VODI NAVIVANJE?koi uslovi se vo igra me interesira.STAZ,KOLKU GODINI POMINATI VO GRUPATA I SL....DAJ OBJASNI MI TE MOLAM! ili mozebi uslov se naocari so BELI RAMKI?
vidi vaka.koga vas ve vadat od bitola ...ete bas TIE OD SLIKATA,togas i prethodni pati, si odite i ni "a" ni "b" ne kazuvate.ZASTO BAS OVIE OD SLIKAVA "JAKIVE" ne recat ne si odime dur ne zavrsi mecot..neli ste nad 26godini rece ti!!! pa da ne davate da ve vadat ko maramcinja za nos nadvor,a???

За неболдираното :) Во Скопје дојдоа обични луѓе Хрвати и плус членови од БББ. Неможеш туку така да нападнеш некого на улица, поготово кога се работи за народ кој не ни е некој крвен непријател. Да видиме ако играме со Грција или Албанија дали би било исто :)
За болдираното: Ептен си влегол во некои навивачки филмови :pos:
Како сакаш да се развива една група кога нема некој посериозен проитивник. Водачи се избрираат оние кои имаат поголем стаж на трибина и што се спремни за фајт :wink: Но неможеш да очекуваш ние да напредуваме премногу од проста причина што станува досадно да си единствена група на стадионот и да имаш само 2-3 меча кога имаш противничка публика на стадионот. Ние не сме некои милионери па да правиме спекталуларни кореографии секој меч. Според можностите што ги имаме, сме сосема солидни. Сме покажале верност кон клубот сите вие години, па макар на треибини иделе и деца од по 10 години или пак иделе по десетина души со сопствен превоз :smir:
Следно неболдирано : Се согласувам дека формирањето на подгрупи во нашава држава е чоиста глупост пошто и самите групи немаат некоја огромна бројност. Треба да помогне на некој организациски план пошто на запад доаѓаат луѓе кои се од сите краишта на Скопје, па неможе туку така да се договараме што како за утакмици, но сепак идејата со подгупи не ми се допаѓа баш највеќе. За ТВРДОКОРНИ не си многу во право. Кој рече дека ги нема на трибини?? Малку се понеактивни но од сосема други причини од тие кои што ти си ги навел :smir:

mnogu mi e tesko koga komuniciram so nekoj koj ne me razbira,i ja vrti diskusijata na druga strana.
ckembari ke dojdat vo skopje da branat mkd cest,isto ko kje otidete vie vo bitola nekogas ako se igra tamu natprevar na reprezentacija,pa da tepate gostinski navivaci.
vidi da ti kazam edna rabota.znam za incidentot vo hrvatska posto i jas bev toj period tamu.vasiot problem so ckembari e ovoj.ONI DOAGJAAT NA REPREZENTACIJA VO SKOPJE (koga imase istocna tribina) so TRANSPARENT NEKOLKU PATI!!! i posle utakmica si odat ko da se vo svojot grad!!! STO NE GI NAPADNAVTE NEKOJ PAT OVDE A? pa ti se pratis li sto mi zboris? vikas ste gi tepale vo hrvatska ,a oni BEZ PROBLEM vi doagjaat vo skopje na reprezentacija!!! raschisti si vo glavata ..ili se sakate,ili ne se sakate(ama segde, i vo bitola i vo skopje i na strana).vaka ti sam sebe se demantiras so napisanoto!!!
jas ti garantiram da se igra nekoj mec vo bitola,i vie da otidete so TRANSPARENT"KOMITI"...niti vie niti transparentot ke ostanete celi!!! samo problemot e toj sto vie NIKOGAS NEMA DA SE OSUDITE DA OTIDETE VO BITOLA NA TAKOV NASTAN...NIKOGAS!!!
p.s./ vidi be drugar "komita".KAZI MI ISKRENO IMASE LI POGOLEMA BLAMAZA OD TAA KOGA BEA CKEMBARI KAJ IGOR DZAMBAZOV U EMISIJA NA "SITEL" I KOGA 2,5 SAATA SI IGRAA MAJTAP SO SITE VAS PO RED,I PLUS SETALE PO PARK VO PAUZITE NA EMISIJATA!!! KAZI MI ZITI SE DALI TI ILI BILO KOJ OD KOMITI BI OTISLE VO EMISIJA VO BITOLA I DA GI ISMEJAVATE NIV TAMU,KO ONI STO VI NAPRAVIJA OVDE? SAMO TOA KAZI MI !!!
veruj mi koga ke si priznaes nekoi raboti polesno ke ti bide i na tebe i na site sto se lazete sami sebe,a se ova sto MORAM javno da vi go napisam i toa kako go znaete!!!
"ckembari" se utepani,losi pesni pejat,nemaat dobri transparenti(nemate ni vie),ne pravat koreografii,kopiraat(isto ko i vas),paroli tapa pravat,sve najloso...ama ti kazav ako se desi ednas da se sretnete oci vo oci so nivna ekipa...ne bi sakal da sum na vase mesto!
bile vo kale 3,4 pati,vo aerodrom,vo gradski park,sekade skoro,toa ne go potcenuvaj i zaboravaj nikogas!!! na ovie mecevi ne bile po 500,doagjale po 50,70 dusi pa nikomu nisto.znaat oni so kogo si imaat rabota,zatoa ne ve svakjaat seriozno,bas kako i "shverceradosi"....
a da ne zboram za ekipata nivna na rakomet vo kumanovo,kavadarci(kup na mkd)...potseti se ne me teraj ja se da ti kazuvam...

Истово го зборев во темата за навивачка група "Обединети за Македонија" :) На што би личело на утакмица сред Македонија да земе да се испотепаме меѓу себе :toe: Затоа се препорачуваат тепачки ван Македонија :) Да доаѓале на македонија на источна трибина заедно со мајмуни, и навивале и си оделе, и тука не гледам ништо чудно :) Факт е дека ние ако отидеме во било кој град на натпревар на репрезентација ќе не нападнат и обични гледачи но не од навивачлка култура туку од Скопје комплексот:helou: Дошле на Кале и имало обиди за пресметки кои завршувале со спречување од полицијата. За кошаркарски утакмици не коментирам од проста причина што не следам баш премногу а и како би знаел дека дошле на некоја утакмица во скопје која се игра со МЗТ, со Работнички или со Тинекс Пролет во ракомет:toe: И шверцери дојдоа на Градски и никој не ги нападна, затоа што немаме три чисти дека биле таму. Правиш муабет за гостувања нивни и натпревари во години во кои навивачката група ни беше во мал хаос :) Работите од тогаш тргнаа на многу подобро и слободно нека дојдат сега во кале или слично. Работата е што нема да дојдат никогаш, исто како што и ние нема да отидеме малку луѓе во салата Младост. Имаше обид лани да идеме но и тој беше спречен. Викаш никогаш не сме возвратиле на ударот на полицијата. Дај молимте не заебавај :wink: Лошо е што не утепаа со закони:) А никој не е будала да скапува по затвори или да плаќа за една тепачка најобична :smir:
И на крај не ми прави споредба со српската навивачка сцена. Далеку се над нас, од проста пшричина што нивните клубови се далеееееку посилни. Знаеш што ќе се случува Вардар да игра во ЛШ или Куп Уефа?? Спореди наши мечеви во ракомет со нивни?? Има разлика нели:wink:

Овој пост не ти е ама баш ич на место...Имаш посебна тема за вицови или иди на vicoteka.mk таму постирај си го постот (вицот)
Прво да те прашам нешто ама сакам искрени одговори...
Кај беа чкембари кога играше пАлисте во 2 лига?(не идеа на стадион или беа 20 души)
Кај беа чкембари кога беше инцидентот во Хрватска?(под столчиња)
Викаш не сме враќале на полицијата?(Нерези прост пример па ете што се деси)
Колку пати сте направиле кореографија и колку е добра?(За разлика од нас)
Колку песни ви се крадени?(Зборам и текст и ритам)
Колку ви е посетеноста со милано или некој друг а колку со ВАРДАР?(за разлика од нас)
Колку пати сте дошле во СКОПЈЕ и во колкава бројка?(За разлика од нас што секогаш идеме ви битола со минумум 4 автобуси)
Колку клипови имате на јутуб од други утакмици освен со ВАРДАР(немате освен со ВАРДАР и со апоел)
Само едно ќе ти кажам БЕДНИ СТЕ!!!Правите песни против Ангелов што отишол кај нас...Браво секоја чест.и ние треба да правиме песни за Мојсов?И Фемили за Симич?И Пирати за Макал итн...?
Повеќе не ти рециплирам додека не ми одговориш и додека не дојдете на стадион!

Dodeka fudbalot vo MK propage kje propage i Tifo scenata. Se prasuvate li zosto pola i poveke makedonija naviva za stranski ekipi ? Porado bi sedele doma pred televizor i ke gi gledaat Mancester Milan i Celzi (primer) otkolku dodat na igraliste bez stolcijna so betonski tribini i na iskopani tereni koi koga nema utakmica ovcite i kravite pasat na niv. Za da ima dobra atmosfera na mecevite treba da ima i dobra liga so interesni mecevi i so dobra infrastruktura i pred se so dobra organizacija vo FFM a ne kako sto e sega sekoj gleda vo dzeb da stavi. :salut:

епа тоа е локалпатриот менталитет,повеќе си цените/ме своето населено место отколу нацијата и татковината:kesa:
а што има лошо да доаѓаат Чкембари во Скопје и да навиваат за репрезентација???сепак нели доаѓаат за Македонската репрезентација или можеби само да докажат дека можат да дојдат над 250 и дека ни Комити ни Скопјани не им можат ништо???по се изгледа второто...

и браво секогаш успевале да докажат дека слободно се шетаат од железничка до Градски,ако толку сакаат пресметка(што никогаш нема да се случи) зашто не се јават на некои од Комити и да има закажат ние сме на Кеј 100 дојдете и вие???исто и со Комити,ако толку сакале да се пресметаат ќе најделе соодветен начин за да ви се појават???

но по се изгледа подобро е и послатко е кога ќе се чаламиш Чкемабари беа во Скопје,Комити немаат гз да дојдат во Битола???па на секоја утакмица Пелистер-Вардар се испраќа соопштение до СВР Битола дека ќе гостуваат Комити(мин 400 стои до сопштението) и тогаш цела Битолска полиција е крената на нозе мислиш доаѓаат 1000 англиски хулигани,да не збора за во сала каде што секогаш Комити се одбивани за гостување во сала??и кој тука се плаши Комити дај те молам не ме смеј:pos2:убаво си кажавте погоре дека на такви гостување ниедна екипа на Комити или Чкембари не иде со помладен и неискусен состав,сите што идат очекуваа и не се плашат од инцидент

многу ти е смешна споредбата Чкембари имаат гостувано во сите сали и стадиони во Скопје,а Комити никаде ги нема во Битола,па како да ги има кога само еден клуб има и една навивачка група,освен со Пелистер на што друго може некој да ви гостува????единствено на свадба:toe:

па од толку фалење итн зашто вие ништо не им правите на албанските групи во Битола,нели не дозволуваате никој неказнето да си помине во Битола,Комити колку толку прават нешто со тие групи,Чкемабри што прават освен што им пеаат песни???па слободно можат да направат инцидент во Битола исто како и Албанците кога играат дома.додека во Скопје е друго желки и плавци на стадион,колоку стадион до плоштад на секој 100 метри плавци и алфи,и кој е тука будала да направи нешто па после да јаде кривична,неколку часовоно малтретирање во станица и едногодишно влечење по судови...............

многу е нелогично да збориш Чкембари одат кај сакаат Комити ги нема никаде(зборам за репрезентација) па чекај нив што им е важно Македонија да победи и да има добро навивање или можеби најаки сме никој не ни може ништо:pos2:

Dodeka fudbalot vo MK propage kje propage i Tifo scenata. Se prasuvate li zosto pola i poveke makedonija naviva za stranski ekipi ? Porado bi sedele doma pred televizor i ke gi gledaat Mancester Milan i Celzi (primer) otkolku dodat na igraliste bez stolcijna so betonski tribini i na iskopani tereni koi koga nema utakmica ovcite i kravite pasat na niv. Za da ima dobra atmosfera na mecevite treba da ima i dobra liga so interesni mecevi i so dobra infrastruktura i pred se so dobra organizacija vo FFM a ne kako sto e sega sekoj gleda vo dzeb da stavi. :salut:
епа кога ќе се игра и некоја важна утакмица(на пример ЛШ и лига Европа) нека си седат дома си ги гледаат тие утакмици!!
што има тогаш да бараат на стадион,истата гарнитаура на ФФМ ќе биде присутна,истиот стадион ќе биде,истите "деликвенти" кои освен алкохол и пцуење не знаат ништо,значи се е исто(освен гостинската екипа) што тогаш бараат??//ееееееее тогаш ќе солат памет ЈАС НА ВРЕМЕТО кога идев(се на се 5 пати) абе НАЈГОЛЕМИ ФАНОВИ испаѓаат:tapp:

што е поарно во Босна???стадионите како кај нас(малку што се реновирани),фудбалот е горе доле ист,а навивачи имаат по мин 1000 на домашен терен е сега е проблемот што кај нив се искорени менталитетот да навиваш за Звезда или Партизан додека кај нас тоа е најголема гордост:tapp:разбирам да си Србин па да навиваш за НИВ,но вака :pusk:
и да против тие сум,да немавме фудбалски екипи па да разберам зашто луѓето навиваат за некоја странска екипа,но имаш фудбал имаш тим има и навивачка група а они пак Звезда ми је све или Партизан се воли.......дај ти се молам

Критеримот не само кај нас, тука кај сите групи во светот за да се одбере водач се знае што треба, многу јасно тоа се години, стаж на трибина, стил, можност и секако авторитет кон останатите членови. За дечкото ти што зборуваш цело време, еднаш ти кажав и пак ќе ти повторам, тој не е класичен водач, негова задача е само да го води и координира навивањето, додека другите работи во Комити ги вршат други луѓе. Во групата немаме класичен водач, нема само еден човек да биде главен, туку неколку луѓе се тукА од кои секој си има своја задача. И дечкото има направено многу за Комити, се има докажано, и што е најбитно знае да направи атмосвера, знае да ги натера сите да пеат, затоа немој да збориш за некои работи кога не си добро информиран !

Па и чкембари кога доаѓаат кај нас на гостување истото се случува бе море неписмен, и они влегуваат на стадион во 10та минута и си одат во 80та. Еве ти доказ

На последното гостување во Скопје (кај што и они доаѓаат по 100 души а ние по 400 им идеме таму) џандарите ги исфрлија од трибина баш како КРПИ, како марамчиња што пиша ти

Кај што ги избркаа надвор од трибина, после тоа и ги качија внатре во автобусите еден по еден, баш како деца од градинка или како марамчиња

Нели чкембари се јака екипа, хулигани, фајт екипа, најаки ова она, како дозволуваат вака да бидат прво истерани од трибина сите до еден како КРПИ (МИВКИ) а после тоа качени у автобус еден по еден како КОМПИРИ за возење А???

Значи и во Битола и во Скопје важи истото правило, гостинските навивачи да влезат во 10та и да излезат во 80та минута, тоа е и за Комити и за Чкембари така да воопшто не ти држи напишаното.

Очигледно не си запознаен кои се тие ЛОЈАЛ ФАНС, кога незнаеш кои се незнам зошто воопшто даваш коментари ? Прво распрашај се малку, информирај се па после збори. Само да ти кажам во ЛОЈАЛ ФАНС членуваат доста познати фаци за тифо сценава уште од минатото, во таа подгрупа членуваат претежно луѓе над 25 години, и кога ќе слушнеш подобро, кога ќе ги видиш кои се и кога ќе дознаеш какви акции имаат правено незнам дали баш ќе се смееш.

За ТВРДОКОРНИ дефинитивно грешка си, тука немаш право да збориш, ти си слушнал нешто ама не си дослушнал. Ако одреден период неколку членови поради секојдневни притисоци, закони, пријави и слично не биле на утакмици одреден период незначи и дека цела подгрупа не била активна која брои 40 редовни момци (ОДБРАНА ЕКИПА).
Така да незнам од каде твојата констатација дека ја свиткале опашката, престанале да бидат активни или слично, еве за кои станува збор

Овие ја свиткале опашката и се исплашиле од нешто ? Дај те молам не трескај глупости, дојди прво, види ги кои се, види дали ја свитакале опашката па после прави се паметен.

Иначе за „COCAINE BOYS“ нема сега да те убедувам и да ти објаснувам кои се, што се, како се, само дојди у среда на градски, види ги и кажи им дека се гола вода и дека не си ја арчиш тастатурата за нив, кажи им го тоа во лице, таман ќе ги запознаеш кој се ;).

:pos: :pos: :pos:

Во мојот претходен пост имав напишано околу тоа ама изгледа не ти се читаше некако :). Еве пак ќе те потсетам :

Па у Хрватска се сретнавме очи во очи со таа нивна „јака екипа “, тоа беше дуел на неутрален терен за да се види кој е кој, чкембари го изедоа како магариња се криеа у автобуси како ПИЧКИ невидени.

Само кажи ми таа ли јаката екипа на чкембари, што дел од тие се кријат и под седишта у автобус ? Тие ли се јаките хулигани што некои дури се криеа и под автобусот доле на местото каде што се чува багажот :pos:.

Тоа беше дуел на неутрален терен, каде што се судрија нашата и нивната екипа, а исходот од инцидентот е познат, објавено во сите медиуми, нивни членови во болница и нивниот автобус тотално демолиран заедно со нив.

Остај ги ти што ги гледаш што се палат на слики, демек нацисти или незнам што, остај ги ти сликите што ги гледаш, на слики се јаки ама у живо кога дојде време да се покажат тие од од сликите што си ги гледал, како КУРВИ бегаа. (ПИЧКИ У ДУША).

И ДАЈ БЕ ВЕЌЕ ЖИТИ СЕ НЕМОЈ ДА ПРАВИШ СПОРЕДБИ МЕЃУ НАС И ЧКЕМБАРИ, ПОШТО ДЕФИНИТИВНО ЗА НИВ СМЕ НАУЧНА ФАНТАСТИКА, ГИ ЕБЕМЕ ВО СЕКОЈ ПОГЛЕД, ТОТАЛНО ВО СЕКОЈ СЕГМЕНТ СМЕ ПОДОБРИ ОД НИВ, ПОЧНУВАЈЌИ ОД БРОЈКА, НАВИВАЊЕ, КОНСТАНТНОСТ, ГОСТУВАЊА, ОРГАНИЗАЦИЈА ВО ГРУПАТА ПА СЕ ДО ТРАНСПАРЕНТИ, КОРЕОГРАФИИ, ПАРОЛИ, ФОНД НА ПЕСНИ.
ЕДНОСТАВНО НЕ НИ СЕ ВЕЌЕ ИНТЕРЕСНИ, ГИ МОЧАМЕ НА СЕКОЈ МОЖЕН ПЛАН.

НЕ НИ Е ВЕЌЕ ИНТЕРЕСНО НА НАШАВА ТИФО СЦЕНА, ПОШТО БЕВМЕ, СМЕ, И ЌЕ БИДЕМЕ УШТЕ ДОЛГО НА ВРВОТ, НЕДОСТИЖНИ ЗА СИТЕ.
НЕМАМЕ КОНКУРЕНЦИЈА ВО МАКЕДОНИЈА, НЕ НИ Е ВЕЌЕ ИНТЕРЕСНО, НЕМАМЕ РИВАЛИ, НИ ФАЛИ НЕШТО ДРУГО, МОЖЕБИ БАЛКАНСКА ЛИГА ;). ПОЗДРАВ.

Sevkupno gledano od formiranjeto do den deneska da, najdobri ste, ama mora da priznaete deka vo odredeni god. posebno vo godinite okolu 2 000 god., pobrojni(na derbi natprevari bevne i po 2 000 + samo navivaci, brojka so ja nemase vkupno na ostanatite stadioni), poorganizirani i poverni(kako doma taka i vo gosti) od majmuni nemase.Potvrdeno bese i od spisanieto mak-tifo koe se pecatese vo toa vreme.Zgasnavne nekade 2005 god(Pobeda-Pjunik).A za sega, ne samo so ste najdobri tuku posle vas treba da ima nekolku prazni mesta pa posle da se klasificiraat ostanative grupi, nekade od 4 mesto nadolu(ova go kazuvam so tesko srce).
:oeoeoe:

Колку глупо размислуваш ејј,можам да ти кажам дека во секоја навивчка група има пички не само кај нас туку и во цела европа:toe:ти викаш 100 на 100 да се судрат тоа за мене не е навивач туку хулиган кој или ке се врати модар или не:toe:,иначе ако збориме веќе за гостувања ние секад сме оделе во битола во бројка над 300 најмалце а вие по 150 души доаѓате:toe:.Иначе кога играа Мкд - Хрватска ја идев со 10 души покрај кеј и от даму идеа чкемабри и не прашаа дали сме Комити ние им рековме да и они рекоа ај да идеме со вас зш претходно биле тепани од Комити и се плашеа пак да не јадат ќотек :toe:Сфатете дека Комити се број еден во МКД,доказ за тоа е Нерези каде сите се тепавме против Албанците:toe:

Sevkupno gledano od formiranjeto do den deneska da, najdobri ste, ama mora da priznaete deka vo odredeni god. posebno vo godinite okolu 2 000 god., pobrojni(na derbi natprevari bevne i po 2 000 + samo navivaci, brojka so ja nemase vkupno na ostanatite stadioni), poorganizirani i poverni(kako doma taka i vo gosti) od majmuni nemase.Potvrdeno bese i od spisanieto mak-tifo koe se pecatese vo toa vreme.

Мак Тифо е од '97-ма година!

Posto stvarno e nevozmozno da vi repliciram na site sto me citiravte,ke vi kazam deka malce otidovte so pametot edno 180,190 km vo pravec na bitola. ne sum ni bitolcanec,uste poveke ckembar! covek nemoze da se nacudi kako majstorski (ne)svesno BEGATE od toa sto vi go kazuvam javno,tuku i ponatamu pisuvate kako ste najdobri vo secenje najloni,pravenje paroli od najloni i se toa pa toa.Videte be drugari vaka.BBB bea vo irski pab celo popladne,preku vasi lugje sto se videle so niv VI BARAA KONTAKT FIZICKI DIREKTEN..ama vie bevte vo pivnica 308,sto podaleku toa posigurno,neli???
Znaci jas ne rekov za OBICNITE HRVATSKI fanovi,tuku za tie sto bea ISTO KO I VAS,so poznati transparenti,bas kako vie sto miluvate da kazete ULTRAS(a ni prvata bukva od zborov ja nemate kaj vas).Imavte vreme od 5,6 saati da se soberete i da napadnete...ama koj da napadne koga sami znaete deka po toa prasanje ste APSOLUTNA NULA!!! zatoa si doagjate i so 70% grupi sto bea vo skopje ,si gi prasuvate da smenite po nekoj rekvizit(sal,kapa neznam sto).
Svatete edno,vo NORMALNIOT navivacki svet(bivsa yu,ne podaleku) vie ste NAJSMESNATA GRUPA,od nekogas poznatite!!! vasite sliki i klipovi na tie ex-yu forumi NIKOJ ne gi komentira...zatoa sto ste za niv(normalnite) SMESNI I NEINTERESNI!!!...pa kapak na se vi dojde so "prijatelskiot mec" so zandarite!!! toa vi bese kraj na programata,svesni li ste vie za toa.
Izlezete od virtuelniot svet,ima mnogu povazni raboti od toa da "kradete" tugji simboli,amblemi,znakovi,idei...da kopirate do besvest,zasto samo zaglavuvate se podlaboko i podlaboko.
Nekoj ja spomna regionalna liga.Pa tek tamu ke vidite(ako se sluci taa liga) kolku ste NULA vo odnos na drugite grupi! Samo tamu nema da ve tintraat i da mislite deka ova vi e kavadarci,strumica,negotino...TAMU DECKI SE JADE KJOTEK I SE ZEMAAT TRANSPARENTI,ISTO KO STO VI GO ZEMAA UDARNIOT TRANSPARENT NAVIVACITE NA STEAUA NA RAKOMET.naletavte ednas na malku ponormalna grupa i go izedovte sramot!!!
Nekoj spomna za deckoto so "belite naocari" kako po "zasluga" vi stanal vodja(demek samo sto vi go vodi navivanjeto)...ova e isto SAMO vash specilijatet,ova go nema na drugo mesto.Pa toj decko kolku godini ima so komiti a???znaete li kolku decki ima sto PRED NEGO idele na toj zapad pa se nikoj i nisto!?
I ne ste broj eden vo mkd(fa imaat kade kade podobra sezona od vas)!!!
Vie im se obrakjate na drugite grupi od mkd so dodavkata "seljaci"!
Pa kaj vas vo grupa ima li 30 dusi sto imaat urban smek a,poznati vo gradov? imate li? koi vi se tie vasite faci po koi ste prepoznatlivi vo skopje.Tie sto od selska kafana ne videle povekje 20 godini,tie sto izgledaat i se oblakaat ko da se od demir hisar a ne od skopje!
tie sto vi doagjaat od ruralnite delovi na gradov,tie im vikaat na drugite deka se "seljaci"???...pa otvoreno vasi clenovi sekoj den zborat deka ne se znae koj jade koj pie vo komiti,vie svesni li ste za toa? komu ovde kazuvate vaka e ne e taka.kolku lugje imate nezadovolni od grupata i od sostojbite vnatre sto vi odat od vasite redovi?
Videte be drugari.Ako ste "tvrdokorni" i "ultrasi" znaci nema pola-pola! ili idete do kraj ili vikajte se "veselo razvigorce".znaci i krivicni i zatvor i se(za komiti i za vardar).vie sakate da ste jaki ,ama da nemate problemi...e takvo nesto ne postoi !
i za kraj PAK ke povtoram edno nesto.ne se nikako podobri ckembari od vas vo koreografii i sl raboti(da ne nabrojuvam).ama deka mozat koga sakaat da dojdat i si otidat od skopje bez nisto da im se sluci,toa mozat vo sekoe vreme.deka imaat POJAKA FIZICKI I POLUDA EKIPA (eve da recam nivni prvi 50-100 lugje so vasi tolku, imaat). samo CISTA SREKJA ve ima spaseno na neutral teren niz godinive(pogotovo na rakometot vo kavadarci i kumanovo),da ne vi se desi navivacko cunami od nivna strana!
zatoa pomalku karirani kapi,pomalku internet,pomalku filmovi gledanje...oti site filmovi nemaat srekjen HAPPY END!
aj sega dogovorete se pa videte sto ke napisete na ova.
:motor:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom