Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
neredot na vardar-sileks so policija,i na ckembari na pelister -vardar 1993/94 isto so policija ,za site denesni generacii e kniga koja mora da se procita,koga vekje ista ili slicna takva ne se moze da se napise...
a toa deka policijata pred 10 god bila "pofina" i sl. e dobar vic za u nekoj dneven vesnik..eve u "vest" takvi objavuvaat!

Зашто не ми враќаш веќе на мене :(:(:(:(:(
Баш ми е интересен муабетов со тебе :) А баш би сакал и да нагаѓам кој си :helou:
ne znam tebe sto ne sum ti vratil,ako ima takvo nesto izvini ne e namerno.
a mozes da si nagagjas slobodno koj sum,bar ke si imas korisna zanimacija...:wink:

1. sakate da mi kazete deka za BBB ne ste znaele deka bea vo irski pab i po okolnite kafici,i deka ve baraa za fer fight celo popladne.aj malce prasaj si gi tie tvoite "povidni" faci za ovoj den kaj bea,zasto nemase nikoj pred i vo vasa kancelarija i sl...
:motor:
не знам која ви е финтата со "усташките пички" сите со гордост го скандирате:tapp:
а кога ќе дојдат србите,ниеден нема гз да почне четнички/српски пички,да не ги навредиме нашите "браќа" нели:kesa:
francuska08b.jpg

уште ли мислите дека е паметно така да скандирате???
Франција 98

:pos::helou:
2.и 7. Наши срамови: Навивање за Кометал, пријателска со џандари (за кое има објаснување кое не е за во јавност и кое беше осудено од 95% од групата, како и најголемиот срам КОПИРАЊЕ на трансот на Шверцери. Си видел ли некаде да не го признаваме ова???
добро де ќе разберете ли еднаш дека трансот НЕ Е КОПИРАН,самите шверцери го правеле во една печатница,но никогаш не го платиле за да си го земат....
Иствуд...не знам која тие е поентата,..........пишуваш дека си бил на таа првата слика,а се повеќе идеш контра Комити
што си барал тогаш во Градски парк????.........да си бил Комити не ми се верува,зашто премнгоу контра одиш,и да си бил не знам поради кои причини толку плукаш.незадоволство од самата група??па тие незадоволства се решаваат на трибина,на состанок...е поради вакви луѓе тонеа и тонат Комити,повлекување и немање доволно смелост и храброст со прст да покажат.....јбг се надеваме дека веѓе не е така

Поставување слики од антика на Комити е бесцелно зашто очигледно е дека Clint Eastwood е некогашен член на Комити. Мислам, проѕирно е ко стакло, скопски сленг, детално познавање на сите акции на комити... а морам и да признаам дека и покрај целата негативна енергија која сака да ја пренесе за навивачите на Вардар (тотално беспотребно) за некои работи е проклето во право.

Ама ја да ти кажам друже, времето кога навивањето беше страст, пасија, учествувањето во тепачки низ Југославија е минато, денес не смееш да направиш грешка на улица, еден проблем со полиција и можеш да бидеш сигурен дека ќе скапеш у затвор или ако искочиш ќе немаш шо да јадеш. Лесно им е на енглезите да имаат хулигански групи за време на утакмици од осумдесетите и деведсетите, впрочем како и на македонските навивачи во тоа време, кога сеуште стандардот беше на ниво, па и да заглаиш во тепање, во станица, некои права секако ти се загарнтирани, како она дека ќе искочиш и ќе си продужиш со работа, школо, шо и да е.
У денешно време децата се растени поинаку, не осеќаат сигурност, нормално е дека нема да влагаат во ризик особено кога гледаат дека 10 хохштаплери ги користат за да си ги напунат џебовите.

Али сеуште, некои муабети, како оној за чкембари кај Џамбазов и мене на времето ме извадија комплет од памет, не можев да верувам. Да е некаде Сител у Инџиково па да разберам... ама на сред Градски е телевизијата. А од Сител се искача на градски, уште да си влезеле на трибина и да ја ишараат со пароли. :tapp:

Комити денеска е профитабилна организација, составена од водечки луѓе кои некогаш го сакале Вардар, ама им текнало дека љубовта и работата одлично одат заедно. Секоја им чест на оние момци кои како што ги спомнавте, имаат стаж на запад ама идат за навијање. Ја никад не сум бил дел од Комити, не можам да истрпам некој да треба да ми се дере да навијам. Ако идам со навијачка група, нормално дека ќе навијам, зашо би идел иначе? Ако некој нападне, нормално дека ќе се бранам, зар би бегал да си ги оставам пријателите на цедило? Ама некој со сила да ми каже дали треба да идам да тепам, викам, дишам... нема.

Туку, отидов и ја у лични исповеди... :)

не знам која ви е финтата со "усташките пички" сите со гордост го скандирате:tapp:
а кога ќе дојдат србите,ниеден нема гз да почне четнички/српски пички,да не ги навредиме нашите "браќа" нели:kesa:

добро де ќе разберете ли еднаш дека трансот НЕ Е КОПИРАН,самите шверцери го правеле во една печатница,но никогаш не го платиле за да си го земат....
Иствуд...не знам која тие е поентата,..........пишуваш дека си бил на таа првата слика,а се повеќе идеш контра Комити
што си барал тогаш во Градски парк????.........да си бил Комити не ми се верува,зашто премнгоу контра одиш,и да си бил не знам поради кои причини толку плукаш.незадоволство од самата група??па тие незадоволства се решаваат на трибина,на состанок...е поради вакви луѓе тонеа и тонат Комити,повлекување и немање доволно смелост и храброст со прст да покажат.....јбг се надеваме дека веѓе не е така
Прв болд: Едноставно тоа така иде во нашата држава. Навивачкиот адреналин ни се дига многу повеќе кога го навредуваме противникот :)
Не сме им пееле на србите четнички пички, но секогаш кога доаѓале сме ги пречекувале со "Јас те ебам Србија". И кога се играше реваншот со Шалке, кога германските војници од јужна скандираа Шалке, Шалке, ние враќавме со Шајзе, Шајзе, па ете сега сме братски навивачки групи:) Се имаме спуштено толку ниско, што кога игравме со ЦСКА Москва, им скандиравме на Русите, Чеченија, Чеченија. Мала провокација фали од некој противнички навивач или пак играч, за да почне и обичниот народ да скандира погрдни и навредливи зборови:)
Втор болд: Нека биде така... :)
Трет болд: Tотално си во право за тоа. За жал многу видни луѓе од запад си заминале оради несогласувања. Иако требало тоа да си го решат на состаноци или трибина, сепак го избрале другио пат, да си заминат од западот:) А ова ќе се случува и понатаму :wink: Но затоа се тука младите за да направат уште посилна екипа од порано:)

Преку к*р ми е од вакви критичари! Место да критикуваш може секој да дојде и да допринесе за групата. Со вакви гом*а јадење преку форуми ништо не се постигнува!

Извинете што се мешам у ’’муабетот’’ мегу вас и Клинт Иствуд,но нели транспарентот на Шверцери кој се појави кај вас на трибина за 20 годишнината беше копиран ???

Јас како што знам,а и цело Скопје трансот беше копиран,а и ваши луге се имаат ’’пофалено’’ дека е копиран ;)

без потреба трошите муабети,кој е подобар,кога сите ние знаеме дека Комити се далеку,далеку пред другите Фан групи во Македонија..има овде доста кои пишуваат само за инает или стварно не гледаат кои се најдобри...иначе јас сум неутрален,сум бил со Чкембари,Мајмуни,Комити и Војводи,и од сите овие групи,Комити најмногу ми се допаднале..во секој момент се спремни да мобилизираат голем број на навивачи а иначе ги има во прилично голема бројка штом играт нивниот Вардар,било фудбал,ракомет,кошарка,што за другите навивачки групи неможам да кажам...само кога се игра против Вардар се мобилизираат во поголема бројка и тоа е тоа,против други противници никаде ги нема,што е жалосно,но вистина...

Црвено - црната револуција продолжува!!!
Во сабота сите на стадион!

23592_342277391379_12245646379_3416521_6699292_n.jpg

23592_342417491379_12245646379_3416843_3352816_n.jpg

Прв болд: Едноставно тоа така иде во нашата држава. Навивачкиот адреналин ни се дига многу повеќе кога го навредуваме противникот :)
Не сме им пееле на србите четнички пички, но секогаш кога доаѓале сме ги пречекувале со "Јас те ебам Србија". И кога се играше реваншот со Шалке, кога германските војници од јужна скандираа Шалке, Шалке, ние враќавме со Шајзе, Шајзе, па ете сега сме братски навивачки групи:) Се имаме спуштено толку ниско, што кога игравме со ЦСКА Москва, им скандиравме на Русите, Чеченија, Чеченија. Мала провокација фали од некој противнички навивач или пак играч, за да почне и обичниот народ да скандира погрдни и навредливи зборови:)
Втор болд: Нека биде така... :)
Трет болд: Tотално си во право за тоа. За жал многу видни луѓе од запад си заминале оради несогласувања. Иако требало тоа да си го решат на состаноци или трибина, сепак го избрале другио пат, да си заминат од западот:) А ова ќе се случува и понатаму :wink: Но затоа се тука младите за да направат уште посилна екипа од порано:)
-ок е тоа,но дали на секоја репрезентација ние треба да им скандираме пички итн,се знае на кој се скандира на тие што ти наштетиле како народ и држава(и самиот знаеш кој се тие земји) истото е и со тимовите зашто да пцујам некого кога првпат играме со него??? да имало инцидент помеѓу нив и нас,ок,или да кршат нешто столчиња на наш стадион и тоа ОК,но на секој тим или група ја да им скандирам со пцуење е No sense,се знае навивањето што е БОДРЕЊЕ НА СВОЈОТ КЛУБ
-не треба така да биде ТУКУ ТАКА Е(само не знам кој ви ја пласира таа глупава идеја)

Извинете што се мешам у ’’муабетот’’ мегу вас и Клинт Иствуд,но нели транспарентот на Шверцери кој се појави кај вас на трибина за 20 годишнината беше копиран ???

Јас како што знам,а и цело Скопје трансот беше копиран,а и ваши луге се имаат ’’пофалено’’ дека е копиран ;)
1) а дали ти и цело Скопје знаете кој се тие дечки кои го донесоа знамето??
2)Кој БУДАЛА ќе троши пари мин 6000 ден да копира знаме на некоја друга навивачка група???со тие пари секој ќе си направаи сопствено знаме за својот клуб
3)Кој се тие "ваши" луѓе???кога никој не знаеше дека знамето ќе биде палено на почеток на втроро полувреме!!!!!!
4)и Кој се тие цело Скопје што знаат дека знамето е копирано???членови на кајгана форум,на ултрас форумот,дури и тие што беа на запад не знаеаа дека има такво знаме и дека ќе се пали,а не па дека било копирано??
кога не знаете нешто што тропате глупости-било копирано,срам за нас било итн(важи за сите)..........и пак по 10000000000000 пати ќе напоменам членови на Шверцери оставиле слика-скица за да си направат знаме во една печатница во близина на Католичка црква(таму се наоѓа таа печатница),знамето им било направено и тие месец дена не се појавиле да си го земат т.е. не дошле да го платат .......ај сега почнувајте по другите форуми па пишувате од стручен навивачки аспект,која е целата историја со "копираното" знаме.......
па пак верувајте им на шверцедоси на ултрас форумот дека Комити им го копирале знамето за да го палат,па фала богу и јас одма би го направил истото знаме,само да кажам дека противничката група се бламира:tapp:

-ок е тоа,но дали на секоја репрезентација ние треба да им скандираме пички итн,се знае на кој се скандира на тие што ти наштетиле како народ и држава(и самиот знаеш кој се тие земји) истото е и со тимовите зашто да пцујам некого кога првпат играме со него??? да имало инцидент помеѓу нив и нас,ок,или да кршат нешто столчиња на наш стадион и тоа ОК,но на секој тим или група ја да им скандирам со пцуење е No sense,се знае навивањето што е БОДРЕЊЕ НА СВОЈОТ КЛУБ
-не треба така да биде ТУКУ ТАКА Е(само не знам кој ви ја пласира таа глупава идеја)

1) а дали ти и цело Скопје знаете кој се тие дечки кои го донесоа знамето??
2)Кој БУДАЛА ќе троши пари мин 6000 ден да копира знаме на некоја друга навивачка група???со тие пари секој ќе си направаи сопствено знаме за својот клуб
3)Кој се тие "ваши" луѓе???кога никој не знаеше дека знамето ќе биде палено на почеток на втроро полувреме!!!!!!
4)и Кој се тие цело Скопје што знаат дека знамето е копирано???членови на кајгана форум,на ултрас форумот,дури и тие што беа на запад не знаеаа дека има такво знаме и дека ќе се пали,а не па дека било копирано??
кога не знаете нешто што тропате глупости-било копирано,срам за нас било итн(важи за сите)..........и пак по 10000000000000 пати ќе напоменам членови на Шверцери оставиле слика-скица за да си направат знаме во една печатница во близина на Католичка црква(таму се наоѓа таа печатница),знамето им било направено и тие месец дена не се појавиле да си го земат т.е. не дошле да го платат .......ај сега почнувајте по другите форуми па пишувате од стручен навивачки аспект,која е целата историја со "копираното" знаме.......
па пак верувајте им на шверцедоси на ултрас форумот дека Комити им го копирале знамето за да го палат,па фала богу и јас одма би го направил истото знаме,само да кажам дека противничката група се бламира:tapp:

За болдираното: ефинитвно се согласувам дека треба да се бодри својот тим, а не да се пцуе по противникот, и до сега главно сме пцуеле по земји кои имале нешто против нас, но и по тие кои се однесувале како курнази на нашиот стадион :smir: Никој не скандирал против земји како Исланд, Норвешка, Шпанија и слично :) Значи тераме исти став и нема понатамошни полемики :)
За неболдираното: Искрено како тоа знаме дошло до нас незнае никој освен одредени луќе. Слушнав толку многу верзии за знамето, но како што сите се согласуваа тоа е украдено, е сега што е вистината најискрено НЕЗНАМ!! Ако е како што викаш ти, би ми било мило:)

Сега да се вратам малку на сабоѕтната утакмица. Долго времне не сме тепале кога домаќин бил Работнички. Дури и не се ни сеќавам кога се случило тоа последен пат:nesvest: Се надевам дека дојде време за ребанширање. Нивниот тим ни е добро познат, затоа што скоро сите нивни фудбалери поминале низ нашиот тим, и знаеме дека не се ништо посебно:vozbud: Челичната одбрана сои Мојсов и Милевски како и голманот Симов, засилениот среден ред, и солидниот напад би требало да ни ја донесат победата. Но ништо не е целосно ако ни не сме на трибини. ЗАТОА ВО САБОТА ВО 14 ЧАСОТ СИТЕ НА СЕВЕР:vardar:

Гледам се карате цело време, ама не ги обвинувам овие контрашиве него Вардарците, немате ли попаметна работа? Па во Сабота се игра дерби, мобилизирајте луѓе, смислете дизајн за знаме, некоја нова песна, а не глупости да трошите време на карање по интернет.
Најголем пораз за сите нив ќе биде доколку во Сабота се покажеме во јака бројка и добро навивање, а не ако ги надзборите на форумов.
Сабота, фонтана 12часот..
www.komiti.org

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom