Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Мајката, мислиш ова е некое гранапче па ќе фингираат бројки а некој таму се потпишал за овие бројки.
Само платите ти се 2.5-3 милиони, тоа е проверено со УЈП, се пуштаат слики тука од припреми, тоа сигурно гратис не е, или изнајмување на градски.
Верувај си ти дека Вардар со 1 милион буџет се пласирал во ЛЕ.

Немој вака да му го плескаш у фаца, глеаш се лути одма.

него ја имам 2-3 документи од ујп, па ако се фингирале кога сакаш и кај сакаш дај да му ги дадам да ми заврши работа човекот.

Мајката, мислиш ова е некое гранапче па ќе фингираат бројки а некој таму се потпишал за овие бројки.
Само платите ти се 2.5-3 милиони, тоа е проверено со УЈП, се пуштаат слики тука од припреми, тоа сигурно гратис не е, или изнајмување на градски.
Верувај си ти дека Вардар со 1 милион буџет се пласирал во ЛЕ.
Сеа и муабетите ќе ми ги извртуваш. Никаде ја не реков дека со 1 милион евра годишен буџет се пласирале во ЛЕ, туку некои од вас тврдат дека се располагало со 5 милиони буџет. Па тоа е ван секаков памет. Го читав ја извештајот за таа 2017 година... не се секирај. Таму имаш еден куп прикажани фиктивни трошоци. Живеј си ти во филмот дека само во гранапче се фингираат бројки, а во големите компании не е тоа случај ако ти е поубаво.
Немој вака да му го плескаш у фаца, глеаш се лути одма.

него ја имам 2-3 документи од ујп, па ако се фингирале кога сакаш и кај сакаш дај да му ги дадам да ми заврши работа човекот.
Еве го овој па покус да не остане. Најди си јак сметководител, па ќе видиш како е можно. Еден куп фирми пријавуват загуби секоја година, а парче праат во реалност...

Сеа и муабетите ќе ми ги извртуваш. Никаде ја не реков дека со 1 милион евра годишен буџет се пласирале во ЛЕ, туку некои од вас тврдат дека се располагало со 5 милиони буџет. Па тоа е ван секаков памет. Го читав ја извештајот за таа 2017 година... не се секирај. Таму имаш еден куп прикажани фиктивни трошоци. Живеј си ти во филмот дека само во гранапче се фингираат бројки, а во големите компании не е тоа случај ако ти е поубаво.

Еве го овој па покус да не остане. Најди си јак сметководител, па ќе видиш како е можно. Еден куп фирми пријавуват загуби секоја година, а парче праат во реалност...

Апсолутно си во право, извештајот на крајот на годината посебно во Македонија нема врска со реалноста и просечен сметководител ги знае тие работи.

se soglasuvam deka izvestaite cesto se manipulirani, sepak so timot koj vardar go imase vo sezonata koga igrase vo EL tesko e da imas budget ispod 3 milioni duri i pocesno da se raboti so pomalku preplateni fudbaleri i funkcioneri. racunajte deka samo 7-8 najplatenite fudbaleri vo toa vreme zaedno dobivaa daleku nad 1 milion, a cesto se zaborava deka fudbalerite imaat debeli bonusi pokraj mesecnata plata. ako se dodadat drugite plati (fudbaleri, treneri na site timovi, funkcioneri i drugi vraboteni), kirii, patuvanje, smestaj itn. tuka negde si kaj budget od 3 milioni. znaci ako se soberi celiot prestoj od sams samo vo taja edna sezona so EL klubot mozel da ima zarabotka i toa od maksimum 2 milioni. site ostanatite sezoni se so debel minus duri i so namalen budget.

problemot vo makedonija e sto ne postojat tekovni prihodi. parite od vleznici i TV nisto ne pokrivaat, so vleznicite ne mozes da gi pokries ni troskovite za organizacija na domasen natprevar. prosekot da bi bil i nad 5.000 so cena od 100 denari nisto ne pravis, sepak cisto nema da ti ostanat ni 100.000 evra vo edna sezona, so tolku pari ne mozes ni vo vtora liga da rabotis stabilno.

znaci potrebni se pari od evropski nastapi i transferi, a toa se prihodi za koi nemas garancija. btw zaradi toa pred edna nedela rekov deka nisto ne ocekuvam od bugarot i ljugeto pozadi nego. za eden klub da funkcionira stabilno na levelot koj vardar go imase pred nekoja godina potreben e gazda za koj i 5 milioni se kikiriki, inace pri 1-2 poslabi sezoni bez znacitelni prihodi od evropski nastapi ili transferi klubot ke krahira.

Го отупевте со небитни информации. Се понашате ко да живееме во нормална држава. Да ги тргнеме успесите на ФК, РК и ЖРК на страна и да размислиме дали клубот работи стабилно со планови за иднина? Не. Се фрлаат пари колку да се освои нешто и да се излаже народ као еве титула земавме. Менаџери се сменија милион, а да не збориме дека секој покондурен сељак стигна да биде директор и менаџер. Бренд како Вардар не смее да си дозволи да има директори што од кафана не излегле. Дали од основањето на Вардар до ден денес, се има документ црно на бело дека сме продале некој талент и парите завршиле во клубот, а да не се поделени меѓу менаџерот на играчот и директорите во управа?

Тие фамозни пари од УЕАФА и од учество секоја година иста приказна, ги чекаме, не се префрлени, од државата исто, а на крај се тоа завршува во приватни џебови. Ок Самсоненко е еден од најдобрите спонзори што сме го имале, ама што остави он за Вардар? Академијата е негова, тренинг кампот е негов, автобусот па и тој е негов. Освен живуркање од година за година на долг план не е ништо направено. Грдни пари се фрлија по тие академии те фудбалски те ракометни, и што виде Вардар од тоа? Кој талент излезе од таму? Ниту за наш тим не извадивме нешто ниту па сме направиле некаков трансфер милионски.

А, како и да се направи кога тие академии се создадоа за перење пари, играат деца чии родители платиле на тренерот, нема врска што се со две леви нозе. Сакаме некакви успеси, а клубот ВТОРА година по ред не добива лиценца. Па кој нормален играч ќе сака да дојде у ваков клуб? Лигата да тргнеме на страна што е мизерна, ојлевци дојлевци стигнаа да не бркаат од Градски и да креваат цени, па се игра по терени ко Маџари и Ѓорче.

Играчи си одат кога сакаат, памти ли некој дали сме земале оштета од некој играч? Матни договори се потпишуваат па затоа играчот коа ќе му прдне ќе си отиде, а некој ќе се офајди од тоа. Златни деца си отидоа од Вардар и допрва ќе си одат, а ние како клуб аир од тоа нема да видиме. И како после да имаме успешен клуб?

И да, без разлика дали господинот С.С. вложил 5 милиони во една сезона или 100.000 евра, клубот го земал чист, чист треба и да го врати. Со 0 долгови. Не бидете смешни дека сите пари доаѓаат од негов џеб, има на дресот еден куп спонзори. И да има 70% удел во инвестициите, самиот се нафати на тоа. Мене не ме интересира ни ВМРО ни СДСМ, ни Ратко ни курци палци. Го кочеле, му стопирале градби тоа е негов проблем. Вардар беше со 0 денари долг, и должност му е да го подмири тој долг од 2м.

Не си правете филмови дека постои спонзор на светов што ќе плаќа туѓи долгови од љубов према клубот. Па вие што сте со години на трибини утре да имате пари нема да го подмирите долгот, нормално затоа што не е ваш. Затоа нема никаква логика да се крстите во некој анонимен Бугар.

И на крај кога се ова ќе се земе во обзир, ќе сфатите дека ништо не се мрднало од мртва точка во клубот со години. Тие успеси беа доволно за да ни замачкаат очи. На крај пак се враќаме таму каде што бевме во 2012, со додатни 2 милиони долг. Се до следниот спонзор кој ќе ни го наметне владата... и така се во круг.

Последно уредено:
epaa Artan Grubi si kaza kako ke kazeme nie taka!

Attachments

• 029C33A5-555F-4A70-B52F-11E0910679BE.png
    029C33A5-555F-4A70-B52F-11E0910679BE.png
    1,6 MB · Прегледи: 69
ТОП три албански екипи во европа да те е Македончето глупо

Sent from my MAR-LX1A using Tapatalk
Ги лажираја тестовите од Ковид19 за вака да испадне.. Инфо од 1 рака

Честито нека ни е титулата, докажавме кој е Вардар и зошто е најдобриот, штета што вака заврши сезоната и не успеавме да ја прославиме како што треба.За неправдите на ФФМ нема да коментирам, единстевно што сакам е да се играат европските натпревари со публика за да можат 2 од 4 екипи и нивната публика убаво да ја престави Македонија, онака како што знаат за да сите Македонци кои работат во ФФМ и се поврзани со фудбалот како работници да видат уште еднаш за кого вршат услуги и дека се обични курви кои се продаваат за ситна пара.

А кој веруваше дека ФК Вардар ќе биде шампион на Македонија пред стартот, посебно по оние две воведни рунди!? Малку не имаше такви!

Како и да е, нека е за арно, за убаво!
12-ти пат Шампион на Македонија. Си ја враќаме титулата по две години онаму каде што требаше и да биде.

Чудни се фудбалските патишта....
Штета, барем засега НЕМА ТАКОВ ГОСПОДИН што ќе го СПАСИ овој ФК Вардар, тимот кој има ХРАБРИ момци во своите редови.
Честитки !
2764.png

Поклон за Силекс од 900.000 евра
Шекер нека им се!

ТОП три албански екипи во европа да те е Македончето глупо

Sent from my MAR-LX1A using Tapatalk

Па кога Вардар не доби лиценца, јбг, најферски испадна вака.
Едино можеа Македонија ЃП да ја пуштат заради подобар скор во меѓусебни дуели, ама колку што знам кај нас гол разлика се гледа па затоа вака испадна.
Али без разлика, сите ќе го јадат стапот во прво коло.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom