Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
како навивач на Работнички, иако ривал, сум за титулата да ви биде доделена не само затоа што ја заслуживте на терен, туку и затоа што по прописи ви следува.

онаа глупост дека немало доволен број на натпревари не е од УЕФА наметнато туку сега си прават некои нивни правила. ајде некој нека даде инфо каде УЕФА вели такво нешто?

јас да сум сега во Вардар, би го повлекол клубот од натпреварување следната сезона во знак на протест и би лобирал уште клубови да се придружат во знак на поддршка.

Добро можно ли е управата и после 24 часа од одлуката на ФФМ да не излезе со никаков став?

Не може чекаат статус од Грне.
Автоматски споено мислење:

Абе да се нормални овие во управата на Вардар уште одма би поднеле тужби во уефа, спортскиот суд во Лозана, Хаг, Стразбур...

Не може чекаат статус од Грне.

Абе да се нормални овие во управата на Вардар уште одма би поднеле тужби во уефа, спортскиот суд во Лозана, Хаг, Стразбур...
Не значи еве помина еден ден, било каква реакција, нешто да се пишеше, честито титула, или криминал на ФФМ, или не знам било што.

Па децата на маало кога играат фудбал повеќе реагираат на некоја неправда него овие цреповите од управа.

јас да сум сега во Вардар, би го повлекол клубот од натпреварување следната сезона во знак на протест и би лобирал уште клубови да се придружат во знак на поддршка.

Не знам колку стварно ова е решение без минимум 5 клуба да ја поддржат оваа идеја.
Која сезона беше кога ради бојкот 2-3 клуба беа исфрлени од лига и никому ништо после тоа.
Немаше никакви промени за причината која бојкотираа, ако добро се сеќавам Ѓорче и Слога сигурно беа едни од бојкотирачите.

Нов момент околу фамава со бугаров ми е, денеска кога прочитав дека он бил дел од делегацијата заедно со Украинциве лани што беа заинтересирани околу купување на Вардар, тогаш нели се шпекулираше дека делегацијата ги застапувала интересите на газдата на Шахтјор??
Ова го прочитав на спорт1.мк , сајтот близок со информации на Грнчаров.

а клубот има управа сега?
Не реков јавно да излезат на прес, само едно ебано соопштение да дадеа за настаната ситуација со кражбата на титула, кога ми текнува дека земаа да се расправаат со Грне, шо пола од статусите ги пишува во полупијана состојбаа, а за вакво работа нема никаква реакција, буквално не знам дали да се смеам или да плачам.

Не знам колку стварно ова е решение без минимум 5 клуба да ја поддржат оваа идеја.
Која сезона беше кога ради бојкот 2-3 клуба беа исфрлени од лига и никому ништо после тоа.
Немаше никакви промени за причината која бојкотираа, ако добро се сеќавам Ѓорче и Слога сигурно беа едни од бојкотирачите.

Нов момент околу фамава со бугаров ми е, денеска кога прочитав дека он бил дел од делегацијата заедно со Украинциве лани што беа заинтересирани околу купување на Вардар, тогаш нели се шпекулираше дека делегацијата ги застапувала интересите на газдата на Шахтјор??
Ова го прочитав на спорт1.мк , сајтот близок со информации на Грнчаров.
Кај го прочита ова, не можам да го најдам на сајтот?

Кај го прочита ова, не можам да го најдам на сајтот?

Тој повеќе од година ипол се поврзува со Вардар, зашто уште во летото 2018 година, кога првпат Сергеј Самсоненко најави повлекување од Вардар, беше во Скопје како претставник на Украинци.

тогаш беше друга ситуација, бојкотот беше за смена на власт во ФФМ плус само два клуба бојкотираа во лига со 12 клуба. тоа беа Слога и Ѓорче, а газдата на вториве сакаше да биде претседател на ФФМ и го жртвуваше клубот за свој личен интерес. сега би било скроз поинаку бидејќи никој не би сакал да ѝ штети на ФФМ туку за исправање неправда.

Да го сумирам денов:

"Многу веројатно Вардар од следната сезона ќе има нов капитен, бидејќи Гачевски ќе биде интернационалец."

Од набројаните у линкот, за двајца погодија (Миоски, ибраими), а денеска го објавија.
@special11 , иде Тошевски или не?

Друга ствар:

"Сакаат да го оневозможат влегувањето на моќниот конзорциом од источна Европа во Вардар"

"Се очекува разврската да се случи во текот на оваа недела".

Да го сумирам денов:

"Многу веројатно Вардар од следната сезона ќе има нов капитен, бидејќи Гачевски ќе биде интернационалец."

Од набројаните у линкот, за двајца погодија (Миоски, ибраими), а денеска го објавија.
@special11 , иде Тошевски или не?

Друга ствар:

"Сакаат да го оневозможат влегувањето на моќниот конзорциом од источна Европа во Вардар"

"Се очекува разврската да се случи во текот на оваа недела".
Нема што да им се замери на дечките, ако отидат им посакувам се најдобро, како шо напишале и овие од спорт медиа, Гачата и Брда можат да го фатат последниот воз за некој интернационален трансфер, Цујо можеби и ќе останеше, да беше се како што треба, вака сега шо ќе прави, Тошевски исто сега можеби ќе има шанси некаде да отиде зошто е баш во тие години кога играчите бегаат у странските лиги.Да беше се као што треба верувам дека никој немаше да си отиде, вака сега нема шо да се бара, барем децата да останат, ама како после кражбата од ФФМ.

ПС:Бесрат Ибраими и официјално ли оди во Албанија?

Банкрот или татарски местач за газда?
Во ситуацијата со Муравци, за мене тоа беше правилен потег, затоа што кога градот застанува зад тебе, клубот добива на стабилност. Ова можеби ќе донесе нешто добро на краток рок, ама на подолг ќе донесе дополнителен хаос во клубот. Плуд газда Бугар...

Што се случува со првенството и титулата, се знае ли нешто?

Ќе биде доделена титулата или не?

Банкрот или татарски местач за газда?
Во ситуацијата со Муравци, за мене тоа беше правилен потег, затоа што кога градот застанува зад тебе, клубот добива на стабилност. Ова можеби ќе донесе нешто добро на краток рок, ама на подолг ќе донесе дополнителен хаос во клубот. Плуд газда Бугар...
Демек досега не се местеше. Ај бе не друже не не засмејувај сеа и ти:D За жал тоа е судбината на Вардар кога нема маж што ќе се зафати да ги среди проблемите, таложени со години. Иако за мене целава прича дека некој ќе дојде да покрие долг од 2 милиони евра е too good to be true.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom