Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Спорт1.мк е рекла-казала портал. Веројатно имаат некој близок човек до раководните структури кој им лиферува информации од време на време, ама секогаш ги земам со доза на резерва.
Приказните со чистите сметки и долговите се клсична приказна кога се трага по некакви оправдувања. Во Македонија со сигурност нема ниеден тим со чисти сметки, којзнае како се раководат клубовите.
Од каде излегоа сега долгови од 6 милиони евра? Прво беа 2 милиони, сега 6 милиони. Кон кого се тие долгови? Дали најголемиот дел се кон сопствениците на Градски?
Многу глупави муабети, којзнае што се случува. Јас не знам зошто Самсоненко го тупи до толку, излези и кажи си што ти лежи на душа. Пред два месеци излегува со некои соопштенија како ќе продолжел да инвестира, со планови за распределба на буџет, после тоа едвај плаќаме котизација за првенство, имаме најнемотивирани играчи кои не примиле плати и се закануваат дека ќе штрајкуваат, па се спомнуваат најразни негови заменици итн.
Срамота е никој да не излезе да каже што се случува...
А, тоа со долговите многу лесно може да се реши. Долговите се кон државни институции, градот влегува во клубот, долговите се опростуваат. Ако се кон некое физичко лице, тоа е друга работа. А, кога ќе се спомене некој таков, одма ми текнува на Камчев.
Пак, ќе кажам дека воопшто не ми е веродостојна информацијава за Украинецов, ама се надевам дека ќе испадне нешто од ова.

@Мартин * Некоја информација во врска со шпекулацијава ?
Биле дојдени луѓе на Украинецов и шетале низ тренинг кампот у Хиподром со некој Диме ( човек на Шилегов , кој е овој појма неам).
Ова е точно али што се разговало појма неам сеа за сеа . Тоа повеќе некој од град скопје знае него јас .

Абе Шалке нека нѐ земе ко филијала нивна, ем ќе дава пари, ем играчи. Наши луѓе се тие.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Абе Шалке нека нѐ земе ко филијала нивна, ем ќе дава пари, ем играчи. Наши луѓе се тие.

Горецка у Вардар место у Баерн, за инат. Хахаха

Sent from my SM-A520F using Tapatalk

Изглеа ништо озбилно на крај. Де тренинг центарот, де долговите, де акадамијата, дрн дрн јариња. За тоа име што се споменува е права сича ако е заинтересиран.

Сигурно Вардар не е главна цел за влез во некаков бизнис во државава, ама е добра опција за замајување на јавноста и тргање на фокусот, нешто слично како Самсоненко со сите бизниси што ги сврте во овие 5 години додека беше тука, поготово ако го земат за џабе како што го зема Самсоненко, а уште поголема поволност сега е инфраструктурата, ако успеат да ја извлечат за ситни пари. Од друга страна, видовме дека со 3 години не баш најсјајна работа, и релативно низок буџет (3-5м), прелетавме до групи Лига Европа, а имавме големи шанси дури и за ЛШ, а видовме и Шкендија со какви противници се бореше летово и колку лесно можеше да стигне до групна фаза, така да ако има озбилен бизнис овде како што спомнувате гасоводи и слично, Вардар за гага ќе му биде супер опција за тргање на фокусот на јавноста од сите прљави игри у позадина :D

Deka bile lugje, bile. Deka prvoto kokice znaci prolet, ne znaci.

Kolku sakate zborete ama Vardar ima tezina koga se gradi publicitet a ima uste pogolema koga se rushi taa publicitet. Tempirana bomba e momentalno situacijata i znaejki ja strukturata koja sto do sega ne vodese za ocekuvanje e da pukne bas pred referendumot. Ke si pomine referendumot i nikomu nisto. Ke se moljakaat so grad Skopje za prevzemanje (i kako i sekogas do sega Kamcev ke bide pak).

Vo situacijava samo grad Skopje ima interes da ne nasledi dolg a da gi nasledi objektite. Sekoj faking mozok sto ucel sto e pazarna ekonomija ke znae deka vo normalni uslovi toj sto treba da go kupi Vardar ke treba da go odvrze keseto a ne da dobiva gratis raboti.

Sent from my iPhone using Tapatalk

А убаво ви пишував дека еден ден ќе ни се врати ко бумеранг што нема Вардар ништо свое.

Јане Сандански не е битно, ама тренинг кампот и игралиштето покрај Градски беа must.
toa na site im e jasno, ama kazi kade da se najde nekoj dovolno retardiran koj bi izgradil takvi raboti i bi gi prepisal na klubot za posle nekoj da mu gi zemi bez da mu plati denar.. baska vo makedonija i e taka sto mozes da go kupis klubot, pa i da se vodi nesto na klubot ist k*r ti e bidejki nema da go prodade klubot bez da dobie pari za se povrzano so nego.

Ако не се лажам голем дел од долгот е на фк према рк вардар. Другиов дел е за користење на градски стадион. Салата лесно можат да му ја земат, ваљда има прекршено битна обврска од договорот. Останува уште академијата која е најзаебан дел. Таа не знам како би му ја земале.

Супер, уште вакви шпекулации ни требаа за комплетно да се вратиме во времето на најцрните денови на клубов. И тогаш постојано се појавуваа милијардери кои само што не го купиле Вардар, а клубот си тонеше ли си тонеше. Јас сум сигурен дека ако некој се врати од прва страна на темава да ги чешла сите страни ќе пронајде бар пет-шест вакви спонзори што дошле да инвестираат во Вардар.

toa na site im e jasno, ama kazi kade da se najde nekoj dovolno retardiran koj bi izgradil takvi raboti i bi gi prepisal na klubot za posle nekoj da mu gi zemi bez da mu plati denar.. baska vo makedonija i e taka sto mozes da go kupis klubot, pa i da se vodi nesto na klubot ist k*r ti e bidejki nema da go prodade klubot bez da dobie pari za se povrzano so nego.
Jas rekov deka ova ne e na Vardar I djabe da ne se lupame vo gradi koa ke dojde ovoj moment I imash komentari od tvojot tip: kade da se najde dovolno retardiran...

Da beshe vo Fk pa da plati Ukrainecov, a Samsonko sto ke mu pravi na terenot vo hipodrom? Golf ke igram sam?

Nisto ne beshe logicno vo celava era na Sams, zatoa sea se cudime sto ne snashlo I kako ponatamu...

Многу брзо го заборавивте Самс ама што да правиме такви сме Македонците увек неблагодарни и предавнички расположени и да лесно и ефтино продавани.

Спорт1.мк е рекла-казала портал. Веројатно имаат некој близок човек до раководните структури кој им лиферува информации од време на време, ама секогаш ги земам со доза на резерва.
Приказните со чистите сметки и долговите се клсична приказна кога се трага по некакви оправдувања. Во Македонија со сигурност нема ниеден тим со чисти сметки, којзнае како се раководат клубовите.
Од каде излегоа сега долгови од 6 милиони евра? Прво беа 2 милиони, сега 6 милиони. Кон кого се тие долгови? Дали најголемиот дел се кон сопствениците на Градски?
Многу глупави муабети, којзнае што се случува. Јас не знам зошто Самсоненко го тупи до толку, излези и кажи си што ти лежи на душа. Пред два месеци излегува со некои соопштенија како ќе продолжел да инвестира, со планови за распределба на буџет, после тоа едвај плаќаме котизација за првенство, имаме најнемотивирани играчи кои не примиле плати и се закануваат дека ќе штрајкуваат, па се спомнуваат најразни негови заменици итн.
Срамота е никој да не излезе да каже што се случува...
А, тоа со долговите многу лесно може да се реши. Долговите се кон државни институции, градот влегува во клубот, долговите се опростуваат. Ако се кон некое физичко лице, тоа е друга работа. А, кога ќе се спомене некој таков, одма ми текнува на Камчев.
Пак, ќе кажам дека воопшто не ми е веродостојна информацијава за Украинецов, ама се надевам дека ќе испадне нешто од ова.
Најголемиот дел од долговите се према играчите, на оние што си заминаа лани за плати и премии за влез во Лига Европа, како и на актуелниве за рати од договори кои треба да ги добијат на два пати, во Април и сега во Септември, а покрај тоа и премиите за прошлогидишните успеси на тие што останаа (Гачевски, Брда, Новак, Попов, Барсегјан...). Исто така и на државни институции им се должи, пред се према ПУИГ. 6 милиони е пренампумпана цифра ми се чини, ама 3-4 милиони се сигурно.
Deka bile lugje, bile. Deka prvoto kokice znaci prolet, ne znaci.

Kolku sakate zborete ama Vardar ima tezina koga se gradi publicitet a ima uste pogolema koga se rushi taa publicitet. Tempirana bomba e momentalno situacijata i znaejki ja strukturata koja sto do sega ne vodese za ocekuvanje e da pukne bas pred referendumot. Ke si pomine referendumot i nikomu nisto. Ke se moljakaat so grad Skopje za prevzemanje (i kako i sekogas do sega Kamcev ke bide pak).

Vo situacijava samo grad Skopje ima interes da ne nasledi dolg a da gi nasledi objektite. Sekoj faking mozok sto ucel sto e pazarna ekonomija ke znae deka vo normalni uslovi toj sto treba da go kupi Vardar ke treba da go odvrze keseto a ne da dobiva gratis raboti.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Вистината е некаде на средина. Како што он наследи клуб со чиста сметка, а сега истиот се дави до гуша во долгови и е должен да ги исчисти, така и оној што треба да го купи Вардар треба да плати за ги добие капацитетите на користење. Така да ќе мора да се најде соломонско решение, во кои двете страни ќе треба да направат одредени отстапки.
Многу брзо го заборавивте Самс ама што да правиме такви сме Македонците увек неблагодарни и предавнички расположени и да лесно и ефтино продавани.
Не сме го заборавиле тоа што го направил, како што не ги забораваме ни парите од УЕФА, извлечени од сметката, со кои непречено ќе функциониравме 2 години, и милионите долгови оставени на терет на клубот...

И одеднаш штама... секое чудо за три дена. Така и со Вардар и Ринат.

Jas rekov deka ova ne e na Vardar I djabe da ne se lupame vo gradi koa ke dojde ovoj moment I imash komentari od tvojot tip: kade da se najde dovolno retardiran...

Da beshe vo Fk pa da plati Ukrainecov, a Samsonko sto ke mu pravi na terenot vo hipodrom? Golf ke igram sam?

Nisto ne beshe logicno vo celava era na Sams, zatoa sea se cudime sto ne snashlo I kako ponatamu...
on koga go prezema klubot imase samo obvrska da investira barem 1,5 milioni evra godisno, nemase obvrska da gradi akademija, trening centar itn. stavi se vo koza na gazda na klub, zar da investiras na primer 10 milioni vo infrastruktura i posle nekoj da ti kaze "aj daj mi go klubot za 1 milion ama zaedno so infrastrukturata". zaradi toa go kazav toa so "dovolno retardiran", nikoj ne bi prifatil da investira vo infrastruktura bez taja da bide vo negova sopstvenost bez vrska dali se vodi na nego licno. da imase uslov da gradi nesto i toa da se vodi pod FK togas nemase on da stane gazda nitu nekoj drug. toa sto si go ocekuval ili na sto si se nadeval ednostavno ne e realisticno.

inaku ne sakam da kazam deka sams e cist, sekako deka treba da gi plati dolgovite koi se nasobrale i sekako malku glupav mu bese celiot poteg. uste koga pocna da gradi ocekuvav deka toa vo idnina ke bide problem bidejki mi bese jasno deka nema da bide vecno sopstvenik, a isto mi bese jasno deka trening centar i akademija ne se prodavaat lesno vo makedonija.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom