Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Последен пат, кога Вардар играше со младинци беше у Куманово со Милано, кога бојкотира играчите за плати, а само Бајо изигра со младинците, поентата ми е, дека ова во најмала рака глупава одлука, има позадина, која после ќе излезе на виделина. Ние какп клуб, пошто си ги решивме проблемите во нашиот довор, решивме да ги решаваме и проблемите на другите и на федерацијата, со ова ова така наречена управа, пак ќе му наштети на Вардар(прво ова лето со цената на картите против Фенербахче па кога за иста утакмца ја дадоа јужна на турците) Политика во клубот не треба да има, а љубовта на дел од легендите веќе неколку пати се виде на дело.
Денеска играме со 10играчи под 21година, резултатот не ни сакам да го предвидувам како и иднината на клубот.

Неколку опции има:
1. Првиот состав бојкотира и не сака да игра дури не земе плата. Самсоненко одамна бара начин да пали патики и да се оправда на некој начин во јавноста. Ќе го накривиме ФФМ, дека тие се виновни затоа што фаворизирале друга екипа.

2. Вардар влегува во некоја игра за менување на раководството на ФФМ. Ако сакаш да ја загрозиш сегашната структура, одлично би ти дошло да имаш поддршка од најпознатиот македонски клуб.

3. Првенството е веќе решено. Вардар се откажа од титулата уште по гостувањето во Тетово. Остана борбата за купот. Со овие одлуки се прави притисок врз Шкендија. Одиме на mind games, Тетовчани не знаат каква ни е состојбата, не знаат со каков тим би истрчале во среда.

Последнава верзија за жал е убедливо најмалку веројатна, а многу поверојатна е опцијата број 1.

a da kazes koja od pojakite ligi kon koj stremime ima vakvi pravila.
Па и поголемите лиги имаат вакви ограничувања, во повеќето земји фудбалската федерација на пример го ограничува бројот на странци за да се развиваат домашните фудбалери. И, како кај нив може федерацијата да им наложува такви ствари во интерес на државниот фудбал, а кај нас е скандал и „нигде немало вакво нешто“.

Самсоненко части денеска двојка 1,65 коефициент. Алал да му е. Ете како ќе ги исплати сите заостанати плати.

Самсоненко части денеска двојка 1,65 коефициент. Алал да му е. Ете како ќе ги исплати сите заостанати плати.
Вчера 3.20 :icon_lol:
Барем пари ќе напраиме. Една просечна плата ќе се извади ако изгубат.

Па и поголемите лиги имаат вакви ограничувања, во повеќето земји фудбалската федерација на пример го ограничува бројот на странци за да се развиваат домашните фудбалери. И, како кај нив може федерацијата да им наложува такви ствари во интерес на државниот фудбал, а кај нас е скандал и „нигде немало вакво нешто“.

vo top 5 ligite nema toest eu igracite si gi racunaat ko domasni itn... domasni fudbaleri se razvivaat so adekvatni uslovi i treneri a ako se dovolno dobri sigurno ke igraat vo prviot tim na klubot, nema potreba od vakvi gluposti

Исплатени им се уште претходнава недела ако добро разбрав.

Последно уредено:
Вардар води 1-0[DOUBLEPOST=1520169919][/DOUBLEPOST]Никогаш не ми било јасно, клетите душмани а не Албанци, не се сите луѓе исти.
Моментално на терен Вардар има 4 македонски албанци, кои трчат и се бораат за клубот, и најмалку што им треба е навреда по верска основа.
Тоа што има ѓубриња од луѓе и кај нас и кај нив, не не прави во целост исти сите.

Последно уредено:
Вардар води 1-0[DOUBLEPOST=1520169919][/DOUBLEPOST]Никогаш не ми било јасно, клетите душмани а не Албанци, не се сите луѓе исти.
Моментално на терен Вардар има 4 македонски албанци, кои трчат и се бораат за клубот, и најмалку што им треба е навреда по верска основа.
Тоа што има ѓубриња од луѓе и кај нас и кај нив, не не прави во целост исти сите.
По инцидентот од пред некој ден не можеш да очекуваш нешто друго.[DOUBLEPOST=1520172235][/DOUBLEPOST]
Вчера 3.20 :icon_lol:
Барем пари ќе напраиме. Една просечна плата ќе се извади ако изгубат.
Инаку беше над 7 во петокот.

Овие момци да имаат малку повеќе искуство и снага(физички поцврсти, спремни) ќе го згазееа овој Силекс, не дека и сега им парираат, освен во воздушни дуели, кој да не беа Силекс сега според мене суште ќе губеше.

Antovski za Glisic e Ze Roberto, Marcelo, i Roberto Carlos vo edno, a ima samo 17 ili 18 god ?! Super izigraa decava, celo vreme imaat posed, pojke trchaat i imaat podobra tehnika od Sileks, do kraj na sezona neka gi kombiniraat so Felipe, Bitang i so pocvrsta odbrana Antovski, Cvetanovski, Berisha, Kolevski dobro ke e ako dobijat pojke sansa vo prodolzhenie od sezonava, Aleksovski me razocara, mozeshe da dobie sansa i Ilikj osven ako ne e nekoja prevara od golman.
- EDIT : Antovski taze 17 godini.

Последно уредено:
Денешнава утакмица покажа и потврди дека мак првенството е тапа. Кога тим што е трет на табела(Силекс) се помачи да го победи овој тим на Вардар тогаш што останува со другите. Ова ќе дојде како оправдување за Самс дека за у наша лига не ти треба супер тим, треба само два до три квалитетни странци, а останатите од свој погон.
На овој состав да ги додаш Фелипе, Тигран и Битанг денес Силекс ќе папаше петарда.

п.с. Во среда друга приказна ќе биде [emoji850][emoji6]

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom