Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Можевме да изгубиме, можевме и да победиме, али најреален исход од денешниов натпревар е поделба на бодовите.
Само да ги потсетам оние што трубеа дела Тошевски и Попзлатанов биле само непотребно трупање на тимот. Дечките одиграа одважно, дрско, машки, како што доликува на играчи на Вардар. Она што секој може да го констатира е дека некој од Брдаровски, Тошевски или Тодоровски ќе мора да се жртвува на лев бек барем полусезонава (на Глишиќ препоставувам дека уште му се врти во глава од што го правеа мајмун 70 минути) и дека Битанг мора да стартува место некој од Марковиќ и Глигоров, затоа што за жал неаме друг избор. Најголем дел од шансите што ни ги создадоа беше ради двајцава статисти и промајата што „дуваше“ во средината. Дали 5 акции укупно успеаа да прекинат. Гачевски, и покрај сите маани, е наш најдобар избор за голман.[DOUBLEPOST=1518626857][/DOUBLEPOST]
Друже, температура да не имаш ти случајно. Со кои играчи располага Чеде у моментов, а со кои располагаше Седлоски?! Вардар го има најслабиот тим оваа сезона од последните 4, под команда на Самсоненко. Сакаш да потсетам кои се играчи ги имаше Седло, а сега Чеде ги нема. Спировски, Николов, Којашевиќ, Хамбарџумјан во неговата најдобра форма, Мијушковиќ, Пачовски...
А јас да те потсетам дека Вардар ги загуби Хамба ,Џигаури и Демири заради Чеде.И да те потсетам дека Чеде најавуваше најмалку двајца играчи со кој што ќе го дигнел нивото на квалитет.Не знам може сте и братучеди ама статистиката доволно говори не се потребни други аргументи.

Глишиќ мислам си ја запечати судбината, после овој криминал денеска, и самото тоа што беше заменет у 70-та минута од десен бек, јасно е све. Не знам колку е озбилна повредата на Брдаровски, а ништо чудно шанса да добива и Антовски. Битанг мислам може да се снајде подефанзивно во средината, малце изигра ама се гледа дека физички е силен, а вака на прв поглед и технички не ми изгледа лошо, иначе после голот баш он убаво го проигра Барсегјан кога прокоцкавме 100% шанса за 2-0. Максимов мора да игра, јас сум убеден дека е квалитетен играч, а Шиле подобро почесто од клупа да влегува, покорисен ќе биде. Кога веќе најверојатно титулата ни отиде во лига, имаме простор за мали експерименти.

П.С. Никако не можам да сфатам зошто се ослободија спогодбено од Демири, а не донесоа нов лев бек и дозволија да останеме со Глишиќ..

Битанг следната утакмица треб да ја игра цела за дасевоигра со екипата.

Демири беше најлошата одлука на клубот.Демири имаше млак почеток,да останеше денеска,ќе имавме добар играч.Има голем потенцијал дечкото.Беше дел од европската селекција еј:sick: а го исфрлаш,а оставаш пропалица.Немам зборови веќе за управата.Здосадено ми е.Значи имаш поранешни фудбалери ко Чеде,Васовски,Белгиецот,Панчев итн кои биле дел од високиот дел на фудбалот,знаат како оди,а да испаднеш тенеќе во раководење на клуб,ми пркоси логика.Едно дете шо игра ФМ,ќе биде боље .:cujte:

Вања Марковиќ е најголемата несреќа која му се има случено на клубов. Какви Љамчиња, какви Бонафичиовци, ова е убедливо најнеспособниот коњ кој го облекол дресот на клубов. За во Рипли - Верувале или не се некои ситуации со него. Во прво полувреме имаше една рогната топка високо на нивна половина едно 10 секунди ја немаше во кадар, ја гледа, ја гледа, ја гледа... си викаш добро негова топка е, и одеднаш паѓа метро позади него :facepalm:. Шта речи коју послуку порати. И нормално голот го примивме после негова грешка, чиста акција имавме на нивна половина, можевме мирно да си играме и волот промаши пас до играч на 5 метра од него и им поклони контра од која подоцна во акцијата примивме гол.
Глишиќ направи Ибраими да изгледа како Меси, со оглед на тоа што не го стави во игра Попов, очигледно ќе се покрива со другите десни бекови на таа позиција затоа што манекенов ни е единствен лев бек во тимот. Обидон за дриблинг во сопствен шеснаесетник против два нивни играчи исто заслужува да се најде во Рипли.
Поп Златанов и Тошевски со малку несигурности али сосема солидно за деби, ќе ги видиме на другите натпревари со бункер екипи како ќе се снајдат. И уште еднаш ќе кажам, Грне поим за капитен на клубов. Победа со негов гол ќе беше шлаг на тортата денес.
Грне е мудоња! Капитен ко него сме немале со години.

Иначе следниот дуел без Грнчаров кој ќе биде суспендиран. Со оглед на тоа што Велковски уште е повреден (не знам колку ќе се врати до недела) најверојатно Попов ќе стартува во одбрана.

Иначе следниот дуел без Грнчаров кој ќе биде суспендиран. Со оглед на тоа што Велковски уште е повреден (не знам колку ќе се врати до недела) најверојатно Попов ќе стартува во одбрана.
А може и Тоше да оди на негово место а Попче се врати одбрана.Според мене,многу веројатно е.

А јас да те потсетам дека Вардар ги загуби Хамба ,Џигаури и Демири заради Чеде.И да те потсетам дека Чеде најавуваше најмалку двајца играчи со кој што ќе го дигнел нивото на квалитет.Не знам може сте и братучеди ама статистиката доволно говори не се потребни други аргументи.
Хахаха... ме изнасмеа. Мислиш ради него сме ги изгубиле Фелипе и Грне, а не најлошите поединци во есенскиот дел од сезоната. Ја не знам стварно ти што си прател, ама Вардар најмногу голови прими по грешки на страничните позиции. Хамбарџумјан две сезони беше очај невиден, буквално ништо не одигра од двомечот со Динамо, постојано глуми повреден и како капак на се, влага во физичка пресметка со тренерот. Брдаровски покоректно одигра од него. Сега го имаме Тошевски. Не чувствувам некаква загуба што нема да го глеаме уште 3 месеци. И онака немаше намера да го продужи договорот што му истекува на лето.
За Демири и ја имав големи очекувања, ама тој испадна нешто помалку слаб од мизерниот Глишиќ. Дечкото е изгубен во времето и просторот. Особено задњиве месеци, па проаѓаа како дух покрај него. Еднаш и пишав дека најубаво му е да оди на бајачка.
Во Џигаури ја стварно не глеам што загубил Вардар. Иако стварно ми се свиѓаше неговиот стил на игра, тој не одигра ништо или многу малку за периодот поминат тука. Ќе го паметиме по голот со Фенербахче и толку.
Околу изјавава на Чеде, ја стварно не памтам дека кажал такво нешто, може да ја постираш тука ако не ти е тешко. Али на крај крајева, и да е така стварно, тренерот ни најмалку не може да биде одговорен за трансфери што не се оствариле. Тој нема мандат за преговарање и ангажман на нови играчи. Е сега за Седло малку. Ги доби буквално сите играчи што ги посака како спортски директор, за после тоа да си се намести на тренерската позиција. Попов, Пача, Шиле, Спировски, Николов, Стојков, Ибричиќ, Гачевски, Брдаровски, Фелипе а Чеде ги доби само Попзлатанов и Тошевски. Па сеа ти напраи разлика.

А од кај муабетот дека Сергеј си оди? Кој ви кажа, кај сте слушнале...?
Сите знаеме, да не се лажеме, нема шанса да ја стигнеме Искра, па дури и да победеше Вардар денеска.
Да оставиме да заврши сезоната па да резимираме.

Напред Вардар во срце те носам!

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Хахаха... ме изнасмеа. Мислиш ради него сме ги изгубиле Фелипе и Грне, а не најлошите поединци во есенскиот дел од сезоната. Ја не знам стварно ти што си прател, ама Вардар најмногу голови прими по грешки на страничните позиции. Хамбарџумјан две сезони беше очај невиден, буквално ништо не одигра од двомечот со Динамо, постојано глуми повреден и како капак на се, влага во физичка пресметка со тренерот. Брдаровски покоректно одигра од него. Сега го имаме Тошевски. Не чувствувам некаква загуба што нема да го глеаме уште 3 месеци. И онака немаше намера да го продужи договорот што му истекува на лето.
За Демири и ја имав големи очекувања, ама тој испадна нешто помалку слаб од мизерниот Глишиќ. Дечкото е изгубен во времето и просторот. Особено задњиве месеци, па проаѓаа како дух покрај него. Еднаш и пишав дека најубаво му е да оди на бајачка.
Во Џигаури ја стварно не глеам што загубил Вардар. Иако стварно ми се свиѓаше неговиот стил на игра, тој не одигра ништо или многу малку за периодот поминат тука. Ќе го паметиме по голот со Фенербахче и толку.
Околу изјавава на Чеде, ја стварно не памтам дека кажал такво нешто, може да ја постираш тука ако не ти е тешко. Али на крај крајева, и да е така стварно, тренерот ни најмалку не може да биде одговорен за трансфери што не се оствариле. Тој нема мандат за преговарање и ангажман на нови играчи. Е сега за Седло малку. Ги доби буквално сите играчи што ги посака како спортски директор, за после тоа да си се намести на тренерската позиција. Попов, Пача, Шиле, Спировски, Николов, Стојков, Ибричиќ, Гачевски, Брдаровски, Фелипе а Чеде ги доби само Попзлатанов и Тошевски. Па сеа ти напраи разлика.
Ај ти објасни ми зошто Чеде стартуваше со Глишиќ папосле цело време се дереше по него и кажи ми кој е најголемиот виновник за лошите резултати во сите нормални клубови?И кажи ми на кој натпревар те воодушеви Чеде па толку го фалиш.

Последно уредено:
Ај ти објасни ми зошто Чеде стартуваше со Глишиќ папосле цело време се дереше по него и кажи ми кој е најголемиот виновник за лошите резултати во сите нормални клубови?И кажи ми на кој натпревар те воодушеви Чеде па толку го фалиш.
Ocigledno e deka Chede i cela uprava potfrlija zimava, shtom na proba bea igrachi kako Lukman sigurno ne bile problem parite za da se donesat kvalitetni igrachi, vistinata e KOBRA vo intervju za sport kazha deka ke doagjaat 2ca MINIMUM ekstra kvalitetni igrachi (barem za nasha liga), i ke se raboti da gi zadrzhat najdobrite igrachi vo timot, dokolku nekoj zamini ke e zamenet, znachi planot beshe timot koj go imame da go zadrzhime i + da go proshirime so 2ca igrachi.
Nie ne samo sho ne potpishavme +2 igrachi, tuku za tie sho zaminaa ne ni donesovme dostojni zameni.
- Out : Ytalo, Jigauri, Nikolov, Musliu, Demiri , Hambardzumyan, Pacovski + Velkovski od leto.
- In : Cvetanovski, Toshevski, Popzlatanov, Bitang - od koj samo 3ca mozhi da gi smetame za prvotimci, Filip Ilikj ne ni go rachunam..denes i da tepavme ke go zagubevme prvenstvoto radi loshata transfer politika periodov, kako sho pishav i vo nekoj post pogore, letovo mu e posledna shansa da se dokazhat Chede, Kobra i kompanija shto se odnesuva do transfer politika i kreairajne na "Brziot i Tehnicki potkovan tim" kako shto Chede najavi.

Глишиќ му е грешка. Нема што тука да се спори. Очигледно и самиот си е свесен за истото, па верувам дека веќе од следната утакмица нема да го глеаме, макар сме играле со деснак на лев бек. Значи веќе иам кажано кое е моето мислење околу релативно полошите резултати во есенскиот дел, ама ај да се повторам уште еднаш. Играњето во групната фаза од Лига Европа си го зема својот данок, ама па од друга страна пласманот таму си донесе огромен финансиски бенефит за клубот. Е сега пошто се расфрлаш со статистика, знаеш ли колку мањак бодови имаше Вардар во есенската полусезона, во однос на една година претходно, во услови на еден далеку порелаксиран распоред, со само две европски утакмици против Динамо? Само 3, или 41 освоен бод према 38, и тоа во 17 утакмици предводени од Чеде пошто Седло ја предводеше екипата во првото коло со Шкендија. Значи бодовното конто не било толку драматично полошо, туку тука постои една друга работа, која сите ја занемаруваме, а тоа е дека Шкендија многу веројатно ја имаше најдобрата полусезона во својата историја. Ја немам кажано дека сум воодушевен од него, пишав и во една друга прилика, ќе му судиме после пројдени припреми и преоден рок, но под услов да има приближни услови како неговите претходници Андреев и Седлоски. А глеаме многу убаво што се случува ова зимо. Во еден преоден рок, заминуваат тројца актуелни репрезентативци, постојано се касни со неколку плати уназад, клубот има крајно неизвесна иднина, и во една таква ситуација кога не се знае што ќе биде од денес за утре со Вардар, како да бараш одговорност од некого во поглед на спортските достигнувања.
Ocigledno e deka Chede i cela uprava potfrlija zimava, shtom na proba bea igrachi kako Lukman sigurno ne bile problem parite za da se donesat kvalitetni igrachi, vistinata e KOBRA vo intervju za sport kazha deka ke doagjaat 2ca MINIMUM ekstra kvalitetni igrachi (barem za nasha liga), i ke se raboti da gi zadrzhat najdobrite igrachi vo timot, dokolku nekoj zamini ke e zamenet, znachi planot beshe timot koj go imame da go zadrzhime i + da go proshirime so 2ca igrachi.
Nie ne samo sho ne potpishavme +2 igrachi, tuku za tie sho zaminaa ne ni donesovme dostojni zameni.
- Out : Ytalo, Jigauri, Nikolov, Musliu, Demiri , Hambardzumyan, Pacovski + Velkovski od leto.
- In : Cvetanovski, Toshevski, Popzlatanov, Bitang - od koj samo 3ca mozhi da gi smetame za prvotimci, Filip Ilikj ne ni go rachunam..denes i da tepavme ke go zagubevme prvenstvoto radi loshata transfer politika periodov, kako sho pishav i vo nekoj post pogore, letovo mu e posledna shansa da se dokazhat Chede, Kobra i kompanija shto se odnesuva do transfer politika i kreairajne na "Brziot i Tehnicki potkovan tim" kako shto Chede najavi.
Хахаха... абе тој Лукман паднал на такво ниво да прифаќа проба во норвешки второлигаш, а он уште го сматра за некој играч од високо ниво. Мајко мила.
Колку пати ти треба да сфатиш дека Чеде не е тој што носи играчи во Вардар. Проблемот е што не се знае више кој ги носи, во ситуација кога во и околу Вардар фигурираат извршен, спортски, технички и оперативен директор, милион разно разни посредници, суфлери, советници, менаџери, а сите сакаат да зграпчат од колачот...

Поп Златанов и Тошевски.
Мило ми е што на ваква утакмица не дадоа простор за критика прво кај фациве што сте овде и искоментиравте дека прибрале резерви за у тим.
Од Тошевски не очекуав ништо помалце после тоа што го видов против Шпанија, ама Асот и дефинитивно ќе биде Поп Златанов.
21 година а и на припремиве и денеска игра како црнец у Калчо на "21".

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom