Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Според најавите на ЦЦС од пред некое време дека аргентинец доаѓа во Вардар, од некои муабети дознав дека се работи за Мигуел Лопез од екипата на Банантс, Ерменија. Има заеднички менаџери со Глишиќ, Хоф и Артак, а договорот му истекува на 30.06.2016.
Се работи за играч од средина на теренот кој може да игра и како полушпиц.
http://www.transfermarkt.com/miguel-lopez/profil/spieler/125110

@Skopje Rossonera Да не ја труеме темата за навивачки групи со оф-топици, ајде овде. Апсолутно се сложувам за уредникот на мак. спорт и уште неколку ликови, дека не треба да се на функцијата на која што се. Пред се заради тоа што немаат доволно квалитет. Ама, и ние малце претеруваме. Што згрешил Седло ? Со тоа што бил од Коњари ? Со тоа што не играл за Вардар ? Па цело време пекаме по некои си „Вардарци“, кои се тие ? Кои од тие Вардарци продолжил да се занимава со фудбалот, кој од тие може да донесе квалитет ?
Како прво на таков сељак не му е местото во Вардар, а друг муабет е што не поседува ни квалитети, ни биографија, да работи во клубот!
Ги има доволно верувај, само додека главен „шериф“ е некој си И.Д.И.(ОТ), за нив нема простор во клубот!
Deka Kojasevik se stepal so eden od navivacite na Vardar,deckoto bil tesko povreden.Kojasevic bil mrtov pijan,kako Cesar Romero,se slucilo neso vecerta po proslavata za titula ili za vreme bilo.Imase pisano taka.
Inace Fico zosto leta?Kolku tolku ima nesto ima nekoja dobra statistika vo prosek na timot.:oops:
Каков навивач на Вардар бе, тој е еден од сателитите инсталирани од „стручњакот“ од Коњари...

Според најавите на ЦЦС од пред некое време дека аргентинец доаѓа во Вардар, од некои муабети дознав дека се работи за Мигуел Лопез од екипата на Банантс, Ерменија. Има заеднички менаџери со Глишиќ, Хоф и Артак, а договорот му истекува на 30.06.2016.
Се работи за играч од средина на теренот кој може да игра и како полушпиц.
http://www.transfermarkt.com/miguel-lopez/profil/spieler/125110
Go postirav istoto nekolku strani nazad realno se sovpagaat kockite ama ke vidime ako sakaat barem do 2 ili 3 kolo da stignat vo evropa ke mora pokvalitetni igraci da se nosat..

Go postirav istoto nekolku strani nazad realno se sovpagaat kockite ama ke vidime ako sakaat barem do 2 ili 3 kolo da stignat vo evropa ke mora pokvalitetni igraci da se nosat..
Ama ke treba i stara navika da se menja.SEKOGAS novi igraci zemaat 30 dena pred kvalifikacii i gi sutiraat starite.Nema dovolno vreme da voigraat so timot.I ako napravime podlaboka analiza,novite igraci se krpenki.Treba asalni ko Felipe,Romero bese dobar ama los karakter,Ceran ispaga poleka zasega isplatliv,solidni partii.Treba da se donesat od stranstvo isto treneri od Zapadna Evropa i najblisku Hrvatska,Slovenija...Da donesat ponovi znaenja na igra i dvizenje za fudbal.Sto moze da se oblikuva i podgotvi igrac,lesno moze i da prodades zosto toj e spremen.:)

Како прво на таков сељак не му е местото во Вардар, а друг муабет е што не поседува ни квалитети, ни биографија, да работи во клубот!

Точно дека не поседува којзнае какви квалитети, барем сега за сега, нема ни искуство ни тренерска биографија. Ама има солидна интернационална кариера, еден куп настапи за репрезентација. Кој фактор е тоа што бил сељак ? Уште од старт одма негативно сите скоро се настроивте кон него, од Коњари бил или не знам што, не гледам која е поврзаноста на тоа со неговите тренерски квалитети ? Мене ми остави позитивен впечаток, пред се со неговото залагање и желба. Му фали сигурно и искуство, можеби и знаење, сеуште е нов во тренерските води, и не сум сигурен дека е доволно добар за тој „европски“ Вардар што го посакуваме, ама многу ми се одбивни овие муабети сељак, вака, така. Па уште кога ќе пише некој, ее кога беше во Турново сакаше да го победи Вардар, се утепа од радување, па извинете, да не требал да му отстапи победа на големиот Вардар без борба ?

Гача, Кобетиќ, Велковски, Таневски, Љамче, Влатче, Ивановски, Ќеран, Стојков, Глигоров, Николов, Спировски, Којашевиќ, Глишиќ...
Сите овие се просечни играчи или пак малце над просекот од лигата, но тотално неупотребливи за во Европа.

Спировски покажа добри партии на крајот, Николов можеби би го задржил од овие, другите чао пријатно. Од стара слава не се живее :icon_mrgr:

Гача, Кобетиќ, Велковски, Таневски, Љамче, Влатче, Ивановски, Ќеран, Стојков, Глигоров, Николов, Спировски, Којашевиќ, Глишиќ...
Сите овие се просечни играчи или пак малце над просекот од лигата, но тотално неупотребливи за во Европа.

Спировски покажа добри партии на крајот, Николов можеби би го задржил од овие, другите чао пријатно. Од стара слава не се живее :icon_mrgr:

Спировски евентуално уште една шанса да добие, Глигоров може само за ротации да служи, го стигаат и годините веќе, Николов нема поента да го шутнеш, имаше доста солидни партии според мене, млад е, треба да се задржи. За Глишиќ не сум сигурен, може да му се даде шанса и на него, ако ништо друго како втора опција си е добар :)

Е сеа, зависи и што ќе пазарат. Ако донесат еден шпиц, тогаш еден од Ќеран и Фичо треба да остане, крило треба да се донесе минимум едно, ако донесат само едно тогаш и Којашевиќ ќе треба да остане, ако се земе во предвид повредата на Шиле, мада ја би земал 2 крила и шпиц за целосен ремонт на нападот. На крај, средината.. фали минимум еден асален везњак, кој ќе има малце повеќе креативност во себе, ама кој би играл нешто по повлечено, затоа што го имаме Фелипе како полушпиц. Спировски, Глигоров и Николов би се бореле за таа друга позиција во дефанзивниот дел од средината, а тука е и Даре.. Одбраната не би ја чепкал, Мијушковиќ ваљда ќе се врати во форма после повредата што ја имаше пролетва, со Грне доста стабилни беа, бековите си се топ, Новак не беше лош за ротација, тука е и Даре, кој и дефинитивно според мене треба да се прекомандува во штопер, иако бев повеќе за да го играме во средина, физички е доста опаднат за да игра среден ред.

Се на се, со 4 квалитетни засилувања (везњак, 2 крила, шпиц), може да склопиме топ состав, за класа или две посилен од тоа што бевме летово против АПОЕЛ, а малку фалеше со нив (со Андреев на клупа).. Ја сум оптимист, ако не ја усерат со трансферите :)

Глишиќ е тежок очобол по повредата, нема што да бара повеќе во Вардар...
Глигоров е играч кој секогаш игра пожртвувано, но го стигнаа годините, бавен е, не може топка да додаде, не знам која е целта да го чуваш во тимот. Пет минути треба да се намести за да даде пас до отворен соиграч.
Николов мене воопшто не ме импресионираше, уште еден играч кој не е доволно добар дефанзивно, а за офанзивно да не правиме ни муабет. Не може да потегне акција, не не воодушевил со некој добар пас, како што Фелипе знае да проигра во секое време, едноставно просек.
Велковски истотака нема што да бара во тимот, не знам со кој памет платија толку за да го донесат. Нека си се врати во Работнички и онака немаат дефанзивец.

Од нашава лига нема што да се носи, единствено Хасани би го кренал квалитетот на тимот, но тоа е невозможна мисија за носење. За бек-ап опција би послужил и Брацо Џуниор, но и тој тешко дека би дошол.
Вардар треба да донесе играчи кои се на пример две класи подобри од Вујчиќ во средината, играчи што ќе знаат да задржат топка и да додадат. Ние таков немаме и нема потреба да се чуваат во екипа играчи што не може да погодат додавање на 5 метра од нив.

За дефанзивна средина истотака треба да се донесат многу подобри играчи од моменталните. Немаме висок играч кој ќе добива воздушни дуели на средината, сите дефанзивни средњаци се бавни и често се претрчувани, што беше пример и со АПОЕЛ кога противникот со секое влегување во наша половина беше блиску до креирање опасност поради непостоењето на нашата средина. Впрочем и голот во Скопје го примивме поради нивната некоординираност и бавност, кога заборавија да го чуваат (или не успеаа да го стигнат) играчот кој го даде финалниот пас.

Многу работи треба да се сменат, засилувањата кои ги донесоа во зима беа просечни за Македонска лига и ужасни за во Европа. Тој Ќеран треба одма да се избрка од клубот, дечкото на најважните натпревари не можеше да оди, пет метра севкупно не претрча. Даде неколку важни голови ама со противници кои во Европа би примиле 16 комада.
Ниту Којашевиќ не ме импресионираше. Мислам не дека и двајцата не се подобри од она што веќе го поседуваме, ама такви просечни странци не вреди да ги плаќаш кога исти играчи ќе најдеш и во Македонија за помала сума.

koga se vo prasanje novi igraci vardar treba da donese i igraci koi se rodeni posle 15.06.1995 bidejki vo sezonata 16/17 samo takvite ke mozat da zafatat mesto na mlad igrac vo startniot sostav. od aktuelniot prv tim na vardar samo petar petkovski e dovolno mlad, pa on ako se povredi ili zaraboti suspenzija trenerot bi moral da prekomanduva igrac od mladinskiot tim vo startniot sostav na prviot tim.

Ќе има собирање, славење такви работи?
И ако да, од колку саат, шо како :)

Ako ja ostavat vo cetvrtok i ja ostavat od 4:30 site do eden da crknat.

Малку историја од 87 год во врска со натпревар Вардар - Звезда кој Миленко си ја стави во своја политичка конотација

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom