Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Ако добива шанса Фичо, надеж дека ќе проработи со Ибро позади него. Дашјан лево, зублето десно, позади напаѓачот Ибро, и истурен најверојатно Шиљо. Блондинката и придружничките Тетовче и Илиќ свршаваат на Шиљо, теорија нема да биде у втор план.
Веројатно со носењево на Ибричиќ нема да има место во прв тим за ниту еден класичен напаѓач и ќе играме со Блажевски и Асани најистурени напред, а Дашјан и Ибричиќ позади нив, Глигоров и Спировски средина, и одбраната со Попов, Хамбар, Грнчаров и Таневски. Освен ако не го остави сам Глигоров во средина, а на сметка на Спировски во напад да игра некој од Филиповци или Илчо, не гледам како другачие би стигнал некој од напаѓачиве во прв тим. Блажевски, Ибричиќ, Дашјан, Глигоров и Асани ради правилото мора да бидат првотимци.
Инаку за Ибричиќ никој не спомнал, не само што беше главен играч на Хајдук последен пат кога играа во Европа, туку и беше првотимец на Босна кога прв пат стигнаа до бараж за СП, заедно со Салиховиќ и Мисимовиќ им ја држеше средината. Ме плаши само што во ни еден клуб после Хајдук не бил во прв тим, со тоа не само што го изгуби местото во прв тим во репрезентација туку и го изгуби репрезентативниот статус воопшто. Да врати бар дел од формата од Хајдук би бил одлично засилување.

Нема на интернет, ззатоа и ти пишав ако можеш да скенираш, пошо сум рекол дека на тие шупаци не им давам пари, после толку плукање поВардар.
Ни јас не плаќам, Mozzart :D

Добри играчи собравме, а класичен шпиц никако не успеавме да најдеме. Можда ќе се потпираме на Ќумбето или на Фичо оваа полусезона. Другите позиции ни се добро покриени...

Ако не најдат ништо квалитетно, подобро и да не земаат сега напаѓач, со овој тим и Блажевски може шпиц да игра и Ивановски да игра ќе дава голови со оваа позадина. Него со босанецов сигурно е, сеуште нема ништо на официјалната страна ?!

Ако не најдат ништо квалитетно, подобро и да не земаат сега напаѓач, со овој тим и Блажевски може шпиц да игра и Ивановски да игра ќе дава голови со оваа позадина. Него со босанецов сигурно е, сеуште нема ништо на официјалната страна ?!
I mene toa me plashi, valjda cekhaat vo posleden moment da ne prijatno ili neprijatno iznenadat. :P

Потпишан е, на Лико и ЦЦС сигурен им е изворот, немајте гајле. :)

Абе оваа наша чудна управа одма се пофалија со Тралалајката и Ќумбето а Ибро го кријат емигрант у Липково :-)

Inache spored Makedonski sport Ibricic do Juni ke nastapuva kako pozajmen igrach, so opcija dogovorot da se prodolzhi na dve godini.Ibricic e vekje na pat za Anatalija kade ke mu se pridruzi na Vardar.

Првите две се на гости, на 3 Март во Кратово против Силекс и на 8 Март во Битола против Пелистер се гостува, па дури трето коло играме дома.
Ме чуди што нема никаква еуфорија, било каде да потпише овој Ибричиќ во овие прсотори ќе се збори и има галама ко да потпишал Роналдо.
Кај нас како да потпишале со Кофи 2. :)
Од каде ова дека на 8-ми Март играте против нас? Истото го слушнав и низ град или прочитав и на друго место...
Нели со силекс вие а ние со брегалница го завршуваме вториот круг, па потоа треба по бергеров систем да се играат девет кола за потоа плеј оф и плеј аут
Плус ако се оди по бергер чинам вие играте со последниот(тетекс) а ние како осми на табелата со третиот итн...
Уствари има маж да објасни по кој и каков систем ќе се игра пролетва и како е за опстанок еден директно отпаѓа? Другиот игра бараж?

Од каде ова дека на 8-ми Март играте против нас? Истото го слушнав и низ град или прочитав и на друго место...
Нели со силекс вие а ние со брегалница го завршуваме вториот круг, па потоа треба по бергеров систем да се играат девет кола за потоа плеј оф и плеј аут
Плус ако се оди по бергер чинам вие играте со последниот(тетекс) а ние како осми на табелата со третиот итн...
Уствари има маж да објасни по кој и каков систем ќе се игра пролетва и како е за опстанок еден директно отпаѓа? Другиот игра бараж?
http://ffm.mk/prva-mfl
Според распоредов на ФФМ.

Мислам дека ни ФФМ нема појма каков систем се игра сезонава, тој што го смислил бил на ракија 100%

Јас ова прашував пред некој месец и од она што некој објасни овде системот иде вака -

Првите 3 круга се направени според ждребот пред да почне првенството. Значи зависно од бројчето што клубот го добил ќе игра 3тиот круг дома или гости со друг тим. Вардар немаше среќа па оваа сезона имаме 14 гостувања и 13 домашни утакмци. Шкендија ни доаѓа дома, гостуваме кај Пелистер во 3тиот круг.

По завршувањето на 3те круга лигата се дели на плеј оф (6 клуба) и плеј аут (4 клуба). Плеј оф играат 5 кола по бергеров систем. Ако завршиме први, домаќини сме на вториот и третиот (2 под нас) гостуваме кај четвртиот, дома со петиот, гости со шестиот. Првите 3 екипи ќе имаат една домашна утакмица повеќе.

Плеј аут се игра 6 кола секој со секого дома/гости.

Системот е хаос, ако се остане како што е Шкендија на пример 3 пати ќе ни гостува сезонава а Работнички ќе има 2 утакмици дома повеќе од нас (една зашто се гзлаци па имаат 14 домашни 13 гостувања + уште една екстра домашна ради пласман).. Дете од 5 години подобар систем ќе направеше ама тоа ти е...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom