Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Остајте го Скопјанецот, веројатно одлепува плакати, и нема врема да се логира на форумов.

„За чисто Скопје, за чиста животна средина (y)
Во превод: исчистете се самите од нашиот клуб, говна едни!

Здружението на граѓани за зачувување на националните вредности Комити ВЕП, најостро ја осудува брутална интервенција на полицијата на западната трибина на стадионот во Скопје по завршувањето на вчерашниот фудбалски натпревар помеѓу Вардар и Шкендија.
Имено без повод и без никаква причина, целата македонска јавност сведочеше на чинот со кој полицијата безмислосно тренираше строгост врз немоќни малолетни деца и девојчиња припадници на навивачката група ’Комити’.
Прашуваме, зашто се прогледува низ прсти на еклатантните примери на притисоци и насилство на и околу спортските терени на клубовите кои се раководени од припадниците на привилегираното малцинство во Македонија, кога јавна тајна е дека таму нема елементарни услови за одржување на спортски натпревари, а тие сепак се одржуваат со амин на спортските федерации и МВР. Таму припадниците на МВР се речиси неприметливи гулапчиња или набљудувачи на секаков вид на насилство, без притоа да се превземат било какви мерки кон насилниците и прекршителите на законот.
Сведоци сме на континуиран пристисок (преку монтирани процеси и кривнични постапки) врз Македонците и врз навивачката група ’Комити’ како последен бастион на македонштината, а од друга страна гледаме како лица што јавно го палат македонското знаме, мафтаат со ножеви, како и терористи не се процесираат согласно на законите и ни се промовираат во високи државни чиновници.
Ја прашуваме полицијата и македонската јавност, до кога со политиката на двојни аршини, до кога во Македонија, Македонците ќе бидат под континуиран пристисок од државните структури и граѓани од втор ред, до кога македонските патриоти ќе бидат сметани за најголеми непријатели на државата?
Додека дел од полицајците што вчера безмилосно интервенираа бараа боледувања и се врзуваа за бандери, за да не заминат на првите линии на фронот во 2001 година, нашите припадници беа на првата линија на одбраната на татковината. Денеска истите тие манифестираат сила пред девојчиња и малолетници и пред се врз македонски патриоти.
Од тие причини сме цврсто решени да ја разобличиме оваа политика на двојни аршини и да поднесеме кривична пријава против наредбодавците на оваа полициска интервенција. Бараме одговорност од сите кои ги прекршиле своите овластувања. Само на овој начин ќе се спречи самоволието на поединци во полицијата и ќе се почитуваат принципите на еднаквост на сите пред законите во Македонија“, се вели во соопштението на здружението „Комити ВЕП“.

Наздравје бричење Турново тепаше против Ренова во Тетово со 0-2.
Отиде и оваа титула, а после местенкиве во оваа полусезона се надевам Турново ќе освои, а не ние...

Турново изгледа никој не го сфати сериозно, а тие покажаа дека мудро си работат и дека воопшто не се шегуваат. Ете што ти прави компактен тим со само двајца играчи над просекот (Блажевски и Балдовалиев), а не кај нас натрупани толку играчи без врска, а никој не си ја знае правата улога. Во Вторник, мечот со Тетекс, или ќе не закопа целосно, или ќе ни ја даде последната надеж за враќање во игра. Крајно време е играчите да покажат карактер, а ако не 90 % од нив треба да летаат од Вардар на крај на сезона.

Турново изгледа никој не го сфати сериозно, а тие покажаа дека мудро си работат и дека воопшто не се шегуваат. Ете што ти прави компактен тим со само двајца играчи над просекот (Блажевски и Балдовалиев), а не кај нас натрупани толку играчи без врска, а никој не си ја знае правата улога. Во Вторник, мечот со Тетекс, или ќе не закопа целосно, или ќе ни ја даде последната надеж за враќање во игра. Крајно време е играчите да покажат карактер, а ако не 90 % од нив треба да летаат од Вардар на крај на сезона.

Да работеше чесно вашата управа овие 90% ке летнаа уште кога ја загубивте водството пред конкурентите. Ние во нашето првенство треба да сфатиме дека играчите играат како им се свири од управите

Treba vo vtornik da ni pustite ili ne ? :D
Ни гори и нас под нзоете у пм, вие па како и ние испогубивте натрпевари на кој требаше да се победи и сега ќе беше само формалнсот утакмицата, али мислам дека во вторник ние ќе тепаме пошо газдата ваш е насочен само на купот финалето имам слушнато некој муабети али тоа ќе збориме коа ќе се видиме здравје боже за финалето у купот :D

Наздравје бричење Турново тепаше против Ренова во Тетово со 0-2.
Отиде и оваа титула, а после местенкиве во оваа полусезона се надевам Турново ќе освои, а не ние...
На шала на заебанции ке погоди другар ти што прогнозирал дека Турново ке биде шампион пред почеток на сезоната.

На шала на заебанции ке погоди другар ти што прогнозирал дека Турново ке биде шампион пред почеток на сезоната.
Кај ме потсети жити се, која тортура ќе биде тоа, само ради тоа не сакам да станат шампиони :D
А јас ги типував дека ќе испаднат :pos:
Колку лош типувач сум :rolleyes:

Кај ме потсети жити се, која тортура ќе биде тоа, само ради тоа не сакам да станат шампиони :D
А јас ги типував дека ќе испаднат :pos:
Колку лош типувач сум :rolleyes:
Се сеќавам кога имаше анализа пред почетокот на сезоната,само за Турново те поправив. Знаев дека имаат солиден тим,ама дека ке бидат први ни на сон не помислував.. Баш сега го гледав распоредот и мислам дека против Напредок,Шкендија и Работнички сигурно ке победат. Единствено против Металург можно е нерешено да изиграат. Значи ако сакате да ви решава последниот дуел не смеете да изгубите никаде.

Се сеќавам кога имаше анализа пред почетокот на сезоната,само за Турново те поправив. Знаев дека имаат солиден тим,ама дека ке бидат први ни на сон не помислував.. Баш сега го гледав распоредот и мислам дека против Напредок,Шкендија и Работнички сигурно ке победат. Единствено против Металург можно е нерешено да изиграат. Значи ако сакате да ви решава последниот дуел не смеете да изгубите никаде.
Само Шкендија може да ни помогне, нас да ни ја пушти, а нив да ги победи. Солидни се во моментов, ако играат убаво сто посто ќе тепаат, плус во Тетово се игра.
Шансите ни се 0,0000000001% според мене, освен ако не наместат нешто :D

Само Шкендија може да ни помогне, нас да ни ја пушти, а нив да ги победи. Солидни се во моментов, ако играат убаво сто посто ќе тепаат, плус во Тетово се игра.
Шансите ни се 0,0000000001% според мене, освен ако не наместат нешто :D
Ако купот стварно беше местен(не можам да тврдам,не го гледав) тогаш би требало лесно да тепате во Тетово,. Исто така не би требало да имате проблеми ниту со Ренова и Напредок. Според мене клучно ке биде предпоследното коло кога вие гостувате на Железарница,а Турново игра дома со Работнички. Мое мислење е дека Работнички ке изигра чесно и нема да му пушти на Турново,а вие барем 1 бод да извлечете на Железарница. Во тој случај последното коло ке решава за титулата.Ако дојде до оваа ситуација последното коло да решава сигурен сум дека ке дојдете до титулата,во спротивно најверојатно Турново ке биде шампион. Металург мислам нема шанси за титулата зашто ке изгуби од Шкендија,освен ако не фрли Минчо некоја паричка.. Како и да е не очекува едно од најнеизвесните првенства во последните 10 години.

Ни гори и нас под нзоете у пм, вие па како и ние испогубивте натрпевари на кој требаше да се победи и сега ќе беше само формалнсот утакмицата, али мислам дека во вторник ние ќе тепаме пошо газдата ваш е насочен само на купот финалето имам слушнато некој муабети али тоа ќе збориме коа ќе се видиме здравје боже за финалето у купот :D
Vo vtornik imam nekoe custvo deka nema da ne pobedite...Neresen ishod go gledam kako najrealen...A deka sostavov nas e praven za kupot toa znaeme :) Se nadevam deka ke igrame vo Tetovo protiv vas...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom