Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Гледам на сајтот го ставиле и Дин Томески во составот :pos:
Инаку имате ли инфо дали Андреј Ацевски е одново даден на позајмица во Маџари?
АЛен Мутриќ гледам дека играл за младинците викендов и дал два гола, а мислам дека истотака игра и за Скопје како позајмен.
Бар имаат некој Муртиќ во составот, ваљда е он :)
Дарко Ѓурчиновски игра стандардно за Скопје, ама на пријателска со Славија по еден незгоден дуел заработи повреда и претпоставувам ќе биде аут некој период.
Уште за Мерсовски немам информација, ама претпоставувам он си игра за младинци периодов :icon_mrgr:
Значи кога ќе се фатиш за нешто ко слеп за стап... најјак си :icon_mrgr: Знам еднаш имаше пишано дека игра во Скопје како позајмен и баш ти кажав дека нема шанси зашто беше неколкупати на клупа за прв тим есеноска. И ти сеа пак истото: Изглеа игра и позајмен во Скопје :D Тој може да е брат му. Знам и тој тренираше заедно со него во Вардар. Иначе не знам дали имате разбрано дека Муртиќ му е внук на Кирил Дојчиновски.

Значи кога ќе се фатиш за нешто ко слеп за стап... најјак си :icon_mrgr: Знам еднаш имаше пишано дека игра во Скопје како позајмен и баш ти кажав дека нема шанси зашто беше неколкупати на клупа за прв тим есеноска. И ти сеа пак истото: Изглеа игра и позајмен во Скопје :D Тој може да е брат му. Знам и тој тренираше заедно со него во Вардар. Иначе не знам дали имате разбрано дека Муртиќ му е внук на Кирил Дојчиновски.
Хаха абе сум заборавил :pos:
Ич не се сеќавам дека сме правеле муабет за него, знам дека ми кажуваше за некој во склоп на тоа дека нема веќе двојни само позајмици, ама не ми текна дека било за Муртиќ :icon_mrgr:
Незнам зошто секогаш еден другар мепрашува за Муртиќ и цело време истиот филм го вртиме, дали е он во Скопје или не. Изгледа ќе запамтам некој периодм, после пак ќе заборавам и пак од почеток :icon_mrgr:

Го уценувале со платата затоа што кркал јаки пари.Потполно тука се согласувам со управата стар е веќе 32 години има башка мака мачеше со повредите.
Дали ако сакаш некој играч да го тргнеш од клубот, треба да го уценуваш? Ако сакаш толку да го тргнеш, фино лепо ќе си го исплатиш, што му следува, зошто они биле тие што му дале толкава плата, и таков договор ;)

Опрадвуваш глупости, ради кои многу патевме во минатото, а еве почнува пак да се повтара историјата.

Стојаковиќ имаше 32 години, а гледам Петровиќ у цут на младоста е :facepalm:

Рибар 30, Вајс 32-33, Бојќе, 32, Мичка, 29 мислам, Таневски 28-29, незнам точно, сите овие веќе се да кажеме стари отприлика колку Игор, а зимаат слична плата на таа што ја имаше Игор. Да го избркаме и Таневски? Он е веќе долго повреден?

Не викам јас дека Стојаковиќ ја заслужил платата што ја имаше во Вардар, муабетот ми е дека има и други играчи што зимаат високи плати, а не ги заслужуваат :)

Иначе, никој не спомна за Дади. Со Шкендија изигра маестрална утакмица, каков тандем би биле со Тане :drk:

Дали ако сакаш некој играч да го тргнеш од клубот, треба да го уценуваш? Ако сакаш толку да го тргнеш, фино лепо ќе си го исплатиш, што му следува, зошто они биле тие што му дале толкава плата, и таков договор ;)

Опрадвуваш глупости, ради кои многу патевме во минатото, а еве почнува пак да се повтара историјата.

Рибар 30, Вајс 32-33, Бојќе, 32, Мичка, 29 мислам, Таневски 28-29, незнам точно, сите овие веќе се да кажеме стари отприлика колку Игор, а зимаат слична плата на таа што ја имаше Игор. Да го избркаме и Таневски? Он е веќе долго повреден?

Не викам јас дека Стојаковиќ ја заслужил платата што ја имаше во Вардар, муабетот ми е дека има и други играчи што зимаат високи плати, а не ги заслужуваат :)

Иначе, никој не спомна за Дади. Со Шкендија изигра маестрална утакмица, каков тандем би биле со Тане :drk:

Па нормално дека го исплатиле бе све што му следува.Му завршил договорот му понудиле пониска плата што е нормално и овој не прифатил епа кој те е?е не си ти Меси лебати.

Петровиќ е 4 години помлад и вака гледано океј е момакот.Ни Мичка ни Вајс а ни Таневски не зимаат толкави плати дај не ме зезај па и сам знаеш дека странциве кога ќе дојдат во Вардар зимаат повисоки плати од домашните фудблаери.Кои се тие фудбалери што зимаат високи плати а не ги заслужуваат??Па ние немаме 5 мил. буџет па ајде да му даваме на секој по 10-15.000 евра плата.

Знае некој дали ќе вршат пренос од Автокоманда у недела?

^ Неможам да те цитирам, ме шупчи нешто, затоа овака :)

Договорот на Игор му завршуваше летоска ;) А и чисто сумљам дека све му е исплатено како што треба.
Значи да, платата што ја зимаше Игор не ја заслужуваше, ама мене ме иритира начинот на кој управата ги решава тие проблеми. Па не сме ние клошарски клуб, па да се бавтаме со еден вид на рекетарство.

Борче и Рибар не ги заслужувааат платите што ги зимаат.
Во Вардаар, платите не се поделени како што треба. Неможе играч што ти игра цела сезона, да зима помала плата од играч кој што пола сезона ја преседува на клупа.
Не викам дека јас треба на сите да даваме по 10-15 илјади евра, сакам да ти кажам дека секој платата што ја зима треба да ја заслужи, а не да му ја даваат на лепе очи ;)

Колку што знам, ќе има пренос.

Да не си ме блокнал па што не ме читаш? :D Пишав поназад дека беше наш најдобар играч позади, па можеби и од цел тим најдобар.

Патем малце ти се погрешни проценкиве, играч што игра во средина има помал "век на траење", односно Таневски до 35 години може да изигра на врвно ниво, додека тие од средина со нашата спремност и знаење не можат ни до 30. Затоа ти рекоа дека 32 и 28 воопшто не е исто, а и јас бев многу против начинот на игра на Стојаковиќ, пимплање до немајкади, џоа Роналдињо да беше, исто и Стјепановиќ ја држи многу топката наместо да игра побрз фудбал.

beneamata
Не бе па ти, таман работа да сум те блокнал :D Сум го пропуштил тоа изгледа :)

Јас зборам за начинот на кој отиде он од Вардар, не зборам за начинот на кој игра, и векот на траење на играчите :)

Додека за играта, Игор е извореден техничар, кажав, терените го ебеа тука кај нас, и ради тоа неможеше да фати еден ритам, константост.
А и овој Петровиќ не е нешто поарен со тоа пимплањето, многу слични играчи, само овој работи и со двете нозе, и поиздржлив е во дуел.

Видете не сме ние некој богат клуб па да искачаме џентламени со сите. Нормално сите тоа го сакаме АМА треба да се има на ум дека играчите во голема смисла само пораѓаат и дека и они се гадови. Кај беа бе кога ни беше тешко? Кога ќе начекаат сталн не колат. Не ме заебавам во пелистер/напредок игра за семки доаѓа у Вардар и однедаш бара 3-4000е плата. Јасно дека треба поинаку да се работи ама со огледа на буџетот кој го имаме треба да сме и остри на моменти не смееме да си дозволиме да имаме скапи вишоци. Јас и сега мислам имаме доста момци кој зимаат големи пари а немаме некоја бенефиција од нив. Треба малку остро се надевам на лето тоа има да се случи

Па ја кога ти викав најпаметен потег ни е неговото враќање ;) Да не си заминеше уште на 18 години од Вардар, сега веќе клубот ќе имаше лапнато милионска оштета од него. Дади е еден од најквалитетните дефанзивци што излегле во последно време од Македонија!

Па ја кога ти викав најпаметен потег ни е неговото враќање ;) Да не си заминеше уште на 18 години од Вардар, сега веќе клубот ќе имаше лапнато милионска оштета од него. Дади е еден од најквалитетните дефанзивци што излегле во последно време од Македонија!
Мене на Мојсов ме потсеќа :)
Згрешив тогаш кога кажав дека не ни е во моментов потребен.

Само ми изгледа дека е поспор и од Вајс :D, али ќе биде одлично засилување за нас.
Кога сме кај брзината на дефанзивците, во одбрана со Рибар-Дади-Вајс-Мичка, Вардар немало поспора одбрана во историјата.

Мене на Мојсов ме потсеќа :)
Згрешив тогаш кога кажав дека не ни е во моментов потребен.

Само ми изгледа дека е поспор и од Вајс :D, али ќе биде одлично засилување за нас.
Кога сме кај брзината на дефанзивците, во одбрана со Рибар-Дади-Вајс-Мичка, Вардар немало поспора одбрана во историјата.
Абе поспор, ама со паметот каде каде понапред од него :icon_mrgr:
Да ти кажам тоа ич не е на арно. Ајде за централните и не е толку страшно, ама со Мичка и Рибар не знам шо ќе бараме против било кој поасален европски клуб :eek:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom