- Член од
- 8 април 2007
- Мислења
- 16.034
- Поени од реакции
- 9.126
Може тебе ти е чудно, ама сигурно подобро ќе му биде во ОФК отколку да игра за било кој клуб у Македонија. Ги пратим српскиве тимови у последно време, тимовите кои се меѓу најслабите моментално во Србија продаваат играчи во многу јаки европски клубови.http://www.kavadar4e.com/index.php?...3-02-07-23-31-45&catid=20:kavadarci&Itemid=62
Вакви работи ме курчат многу! Наместо кај нас да завршуваат најталентираните деца (разбрав дека и ние сме пројавувале интерес), тој ќе оди во ОФК Београд?! Ај ќе разберев некако у Партизан или Звезда, па и Војводина дури, ама ОФК ли да ни ги собира играчите пред нос...
Иначе според Нова Македонија, Вардар не сака да чуе за ослободување на Костовски! Клаузулата да замине без оштета во странство му важела додека траеше преодниот рок кај нас.
Затоа викам, во ОФК ќе му биде многу подобро отколку да биде шампион со некој тим од нашево првенство, затоа што ако се покаже шансите му се ненормално поголеми од таму да замине во странство, отколку од овде.
Јебига, тоа е реалноста, жална но вистинита...
Последен пример ми е Душко Трајчевски кој играше во Тетекс. Екстра фудбалер, еден од најдобрите кои ги имам гледано во последно време во нашево првенство. И кога требаше да иде на проба во Хајдук летово (а сигурен сум дека ќе останеше таму), управата не му дозволи и му бараше пари за да замине. Ова се случува во 90% од нашиве клубови, а да играше за некој српски тим сигурен сум дека ќе заминеше во некој добар клуб а за тоа клубот ќе добиеше екстра оштета.