Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Abe imate nekoj najavi dali Sreda ke igrate i deka utre toa ke go objavat za da ve fatele ne spremni od strana na FFM za da ne mozite da odite vo Tetovo ili samo muabeti se i ke cekame nekoj po dobri vreminja da pocni prvenstvoto :facepalm:

Abe imate nekoj najavi dali Sreda ke igrate i deka utre toa ke go objavat za da ve fatele ne spremni od strana na FFM za da ne mozite da odite vo Tetovo ili samo muabeti se i ke cekame nekoj po dobri vreminja da pocni prvenstvoto :facepalm:
Фановиве на Шкендија викаат дека Тетекс ќе играл во среда, а ние во четврток :confused:
Нема никакви најави тука...

Лико денес конечно доби лекарско одобрување од утре почнува со тренинзи со целиот тим... ке биде у комбинација за двата дерби натпревари!

Кадети Куп на Македонија 1/2 финале: ФК Вардар - ФК Работнички , среда 12:00, стадион Алумина.
Младинци Куп на Македонија 1/2 финале: ФК Вардар - ФК Шкупи, среда 14:00, стадион до сала Аеродром.
http://www.mkd.mk/20267/sport/fudba...tre-rasporedot-nabien-beter-od-premierligata/Ако првенството продолжи каде што застана, од оваа среда, па до крајот на сезоната ќе бидеме сведоци на премиерлигашко темпо на одигрување на натпреварите, каде што екипите ќе играат во ритам среда-недела до 20 мај, до кога мора првенството да биде завршено. Прволигашите ќе бидат оптоварени до максимум, а четирите полуфиналисти на Купот и повеќе од тоа – Вардар, Ренова, Турново и Работнички до крајот на сезоната ќе одиграат по 16 или по 17 натпревари (зависи од пласманот во финалето) за нешто повеќе од 60 дена.

Кадети Куп на Македонија 1/2 финале: ФК Вардар - ФК Работнички , среда 12:00, стадион Алумина.

Младинци Куп на Македонија 1/2 финале: ФК Вардар - ФК Шкупи, среда 14:00, стадион до сала Аеродром.
http://www.mkd.mk/20267/sport/fudba...tre-rasporedot-nabien-beter-od-premierligata/Ако првенството продолжи каде што застана, од оваа среда, па до крајот на сезоната ќе бидеме сведоци на премиерлигашко темпо на одигрување на натпреварите, каде што екипите ќе играат во ритам среда-недела до 20 мај, до кога мора првенството да биде завршено. Прволигашите ќе бидат оптоварени до максимум, а четирите полуфиналисти на Купот и повеќе од тоа – Вардар, Ренова, Турново и Работнички до крајот на сезоната ќе одиграат по 16 или по 17 натпревари (зависи од пласманот во финалето) за нешто повеќе од 60 дена.

Позитивна страна - фановите ќе бидат ангажирани и еуфорични многу повеќе...
Негативна страна - отворена можност за повреди во огромен број...

Аааа конечно малку фудбал во Аеродром башка со ФК Шкупи(слога поранешна). I`m in!

Иначе со Металург најверојатно ќе се игра во Ѓорче во недела...

Шкендија остана без тренер пред дуелот со ФК Вардар!

Во Маџари игравме само заради подобриот терен во тие моменти...

Според мене нема што многу да се буниме. Пак ќе речам, НИЕ ПОСТОИМЕ РАДИ КЛУБОТ, А НЕ КЛУБОТ РАДИ НАС.
Ако Илчо смета дека таму подобро ќе изиграме, нека играат во Ѓорче...

Утре ќе има пренос од Шкендија-Вардар на страната на ФФМ :)

Во Маџари игравме само заради подобриот терен во тие моменти...

Според мене нема што многу да се буниме. Пак ќе речам, НИЕ ПОСТОИМЕ РАДИ КЛУБОТ, А НЕ КЛУБОТ РАДИ НАС.
Ако Илчо смета дека таму подобро ќе изиграме, нека играат во Ѓорче...

Утре ќе има пренос од Шкендија-Вардар на страната на ФФМ :)
Па точно е тоа, ама нели фудбалот се играше за навивачите, а клубот како да не сака да игра пред повеќе публика?! Јас барем таков впечаток добивам според потезиве што ги влече.
Најава од ФФМ за пренос од утрешниот меч во Тетово:

Па точно е тоа, ама нели фудбалот се игра за навивачите, а клубот како да не сака да игра пред повеќе публика?! Јас таков впечаток добивам според потезиве што ги влече.
Најава од ФФМ за пренос од утрешниот меч во Тетово:
Се игра за навивачите, ама реално дали Ѓорче дали Маџари не прави некоја огромна разлика.
Да сакаа да играат во Струмица на пример, ќе беше проблем.
Ама да се одбере еден стадион во ист град само ради тоа што подобро навивање ќе имаме, а на сметка на тоа клубот да ја загуби можеби и најважната утакмица, е малце глупаво.
Не е било каков меч, а Илчо е специјалист за теренот во Ѓорче. Немавме никаков проблем во поголемиот дел од мечевите во Ѓорче, а ова е утакмица која МОРА да се добие...
Кој сака да дојде,ќе дојде и во Ѓорче и во Маџари...
Мене ми е сеедно, и така и двата стадиони ми се во пичке си материне од моја гледна точка :)

Back
На врв Bottom