Фан клуб: Струмица

• Креатор на темата Креатор на темата Billa Bong
  • Време на започнување Време на започнување
Струмикс напиша:
Како што рече колешката Скулгрл, истото го велам и јас. Веќе нема опомени, туку директно банови од тема, ОК?
iskreno nesto mozes da mi odgovoris? znaes koga izgubi mzt ja go priznav porazot ferski i kolku posta se pisaa i se ostanato ne izreagirav vaka ako nekoj licnosti tuka!!!! me interesira tolku boli realnosta ili site ke glumime ludilo???? posto ocigledno ako ja kazes vistinata i ako e losa ke ti go izbrisat postot i site ke ziveeme vo iluzija deka kaj se e kako podmacakno??????? molimte odgovorimi ako nejkes tuka ondak na PP pratimi posto mnogu me kopka

aerodromka напиша:
iskreno nesto mozes da mi odgovoris? znaes koga izgubi mzt ja go priznav porazot ferski i kolku posta se pisaa i se ostanato ne izreagirav vaka ako nekoj licnosti tuka!!!! me interesira tolku boli realnosta ili site ke glumime ludilo???? posto ocigledno ako ja kazes vistinata i ako e losa ke ti go izbrisat postot i site ke ziveeme vo iluzija deka kaj se e kako podmacakno??????? molimte odgovorimi ako nejkes tuka ondak na PP pratimi posto mnogu me kopka
Жално е што толку сериозно ја сфаќаш работата. Целта на сите теми е пред се-забава. Ај лади се малку, па кога ќе можеш да дискутираш со мирна глава и без нервози радо ќе те одбанирам.

Аеродромке, јас одсекогаш сум се однесувал фер кон секого, и сум гледал да бидам реален, да ги гледам реално работиве.
Е сега, очигледно тука почнавте да се провоцирате едни со други, и за последен пат предупредувам да се престане со тоа. Неможе така да оди ова. Јас не дозволувам навреди кон никого на форумот, ниту разгорување на лоши духови.

ајде што било поминало... ферски подадена рака... продолжуваме со дискусијата:basket::basket::basket:

MeToNo1[MkD] напиша:
1 cel avtobus ! I jas bev tamu ama ne dojdov za sk poso bev na skolo

edit : Radical Boy moze samo da si kutas i da gledas kako gubaf Fersped .. A sega dali sme bile mizerni ili .. Vie pa ste zapeza .. ve nema nigde i zatoa Kuti si

Не сме ние како секое чудо за три дена. Ние траеме и траеме.

До сите членови на формов сакам да се знае, па ако сакате банирајте ме и мене: Јас навивав за Струмица и ке навивам за Струмица до крајот на сезонава, зашто многу ги поштувам Грне и Богоев. Бев на утакмицата иако не играше мојот тим и ја гледав. Како навивач повеке од 10 години можам комотно да носам заклучоци кои се објективни. Што значи, ги мразам Сити Парк Бојс, највеке, беа слаби во прво полувреме, во второ почнаа да заличуваат на оние старите добри времиња. А за Ајдуци, колку сакате палетесе на локал-патриотизмот и анти-Скопје пропагандата, ама она што го видов во вторникот беше катастрофа. Не провоцирам, само ја кажувам реалност од неутрална гледна точка. Кој бил на утакмицата може и да потврди зашто Ајдуци навиваа многу мал дел од утакмицата и иако бев блиску до нив, не ми оставија впечаток дека знаат што прават.

Си го кажав јас моето, а сега вие кои не сте биле на утакмицата почнете да се палите и да се вртите против мене, ама таа е реалноста, на ваша жал. Знам дека ке ме банираат заради провокација, али да ви кажам ако сакам да провоцирам, знам на многу поинаков начин да го направам тоа, а не со кажување на сурови факти.

Очигледно на форумот нема место за обејтивност и провокациите кои беа упатувани на моја сметка не беа санкционирани, туку јас бев лошто момче. Епа ако е така, немам јас што да барам на форумот.

А и да ви кажам, за македонска кошарка, по реален и побејктивен а богами и по упатен нема да најдете.

Па ваљда ова е мојот последен пост тука :)

epa не бев во можност да ви честитам деновиве па еве сега браво за струмица за одличната игра и победата над Фершперд, со среќа и во следните утакмици и конечно нека се разбие оваа монотоност во мак. кошарката.

pozdraFFF....

абе ајде , решено е веке се... ако ја победат и оваа во недела и крај е:basket:

Официјалниот сајт на Кошаркарската Федерација на Македонија, www.basketball.org.mk направи анкета помеѓу тренерите и играчите на неколку наши водечки кошаркарски екипи. Тие ги искажаа своите прогнози за конечниот исход на неделниот финален натпревар помеѓу Струмица 2005 и Фершпед Работнички, како и за конечниот исход на финалната серија помеѓу овие два тима:

Јане Петровски, најдобар играч и стрелец на МЗТ Скопје сезонава: Иако Струмица 2005 е во голема предност, сметам дека финалната серија не е одлучена. Натпреварот во недела ќе даде одговор на многу нешта. Прогнозирам голема борба и еден крајно неизвесен дуел. Струмица 2005 и Фершпед Работнички се познаваат мошне добро, сезонава веќе одиграа шест натпреаври. Во вакви дерби натпревари одлучуваат нијанси, моментната инспирација може да биде важен фактор.

Игор Гацов, тренер на Амак СП: Очекувам неизвесен натпревар. Мала предност им давам на Струмичани, околу 60% шанси за победа. Сепак, во голема мера нештата зависат од играчите на Фершпед Работнички. Тие досега играа слабо и дезорганизирано и доколку продолжат со оваа игра, не ги чека ништо подобро во недела. Главен адут треба да им биде Тасовски. Тој во првите две финални средби беше слаб, но доколку одигра добро, очекувам победа на Фершпед Работнички.
Овој натпревар е клучен. Доколку Струмица 2005 победи, сметам дека веќе може да ја слави титулата. Во спротивни, очекувам неизвесна финална серија. – вели.

Саша Каталиниќ, тренер на Карпош Соколи 2000: Според мене, Струмица 2005 сезонава ќе ја освои шампионската титула. Струмичани имаат предност од 2:0 во победи, во недела ќе ја имаат и поддршката од своите навивачи, и јас прогнозирам нивна победа. Тие се поквалитетни, а во првите две средби се покажаа и како поорганизирана екипа, затоа и сметам дека ќе станат шампиони сезонава.

Зоран Петковски, капитен на Свисслион Пелистер: Струмица 2005 е фаворит за победа на натпреварот во недела, како и во финалната серија. Струмичани одиграа одлично во одбрана на првите две средби, адути ќе им бидат домашниот терен и психолошката предност. Но, и покрај тоа јас сметам дека Фершпед Работнички има квалитет и искуство да направи пресврт во секое време, поради што во никој случај не ги отпишувам. Со еден збор, новиот шампион на Македонија се уште не е одлучен.

Емил Рајковиќ, тренер на Фени Индутри: Во недела ќе се одигра мечот, кој може да го одлучи новиот шампион на Македонија. Доколку Струмица 2005 победи, веќе може да се подготвува за прослава на шампионската титула. Во спротивно, при победа на Фершпед Работнички, финалната серија може да стане мошне неизвесна и интересна, и победникот да биде решен дури во ”мајсторка”. Сепак, Струмица 2005 е фаворит, како поради предноста на домашниот терен, така и поради предноста од 2:0 во победи.

утре ФЕРШПЕт нема да знаат каде е патот ке ги победиме
СТРУМИЦА 2005 ФОРЕВЕР

победа на СТРУМИЦА 2005 против ФЕРШЕТ и сега струмица води со 3 : 0

Milo mi e za Strumica so ce zeme titula,ne deka gi mrazam rabotnicki ama ne gi ni sakam, a i plus dovolno im se tituli redno e da zeme nekoj drug titula.

браво ајде ѓи шлапнавте ГОТОВО Е ГОТОВО!!!

4 поени...победа 3-0 има потреба повеќе да набројувам?Честито за победата може и за титулата:tv:...да се каже..Работнички пукаат од нервоза посебно Давитков што нема да освојат...леле јес браво Струмичани браво!!!!!!

Јее Јее .. 4 разлика на крај тепавме .. Колку беше само јако .. кога Гоцевски на крај направи 2-3 банани .. уткраде 1 топка па го закуци .. тоб .. СТРУМИЦА ЧЕМПИОН оваа сезона Фершпед може само да сонуваат

Струмица 2005 го совлада Фершпед Работнички со 74:70 на домашен терен во третиот натпревар од финалната серија ”подобар од седум” во Космофон Супер лигата. Со победата Струмичани веќе водат со 3:0 во победи и се на уште само еден чекор од освојувањето на првата шампионска титула во клупската историја.

Домашните кошаркари започнаа добро имаа водство и беа подобри во првиот период. Но, во втората четвртина имаа многу промашени шутеви, посебно за три поени. Тоа го искористија играчите на Фершпед Работнички, кои, водени од Диме Тасовски, направија неколку серии, успеаја да поведат, најмногу со 8 поени (39:31). Во овој дел од играта единствено Златко Гоцевски беше на ниво од Струмица 2005. Тој беше одличен, како во нападот, така и во одбраната, и беше најзаслужен за резултатскиот приклучок на неговиот тим. Првата лоша вест за Фершпед Работнички беше повредата на Огнен Стојановски, кој ја напушти играта во 2. четвртина.

Во третиот период се разигра Тони Симиќ, постигна 10 поени и го одржуваше тимот на Фершпед Работнички во водство. Кон крајот на овој период домашните влегоа во ритам во фаза на нападот и ја перполовија негативата на шампионот на 4 поени (55:59).

На почетокот на 4. четвртина се разигра Весли Флуелен, постигнувајќи 7 поени по ред, следуваа важни кошеви на Грнчаров и Гоцевски, и пресвртот беше неминовен. Домашните го затворија натпреварот со серија од 6:0, не примија кош во последните 3 минути, благодарение на беспрекорната игра во одбраната. Фершпед Работнички го загуби и Марјан Србиноски поради 5 лични грешки, неговите играчи немаа решение за одбраната на мотивираните играчи на Струмица 2005, и повторно мораа да го признаат поразот, кој на практика значи и предавање на титулата.

- Денешниот натпревар беше мошне тежок. Фершпед Работнички играше мошне добро, неговите играчи беа мотивирани. Пресудно за победата беше нашата одлична игра во одбраната и тимскиот дух, кој ни помогна многу во нападот. Победата е мошне важна, сметам дека ова е нашиот најголем чекор кон освојувањето на титулата. - вели јунакот на натпреварот, Златко Гоцевски, кој имаше ефект од 25 поени и 10 скокови.

Следниот натпревар се игра во среда во Скопје, Струмица 2005 може со победа да ја освои шампионската титула.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom