Фан клуб: Струмица

• Креатор на темата Креатор на темата Billa Bong
  • Време на започнување Време на започнување
Billa Bong напиша:
Не знам дека се од мобилен ама некако не го бива мобилниот :helou:

Епа сега таков е, шо да му правам. А и не е мој :wink:

walker_girl напиша:
Оф топик:Нема врска само кажав дека не се добри :helou:

walker_girl напиша:

:toe: Walkerce не го бива ич ама мој си е, лол а и цело време тие пред нас изведуваа нешто :tapp: ама :toe: :nesum:

Добра вест за Струмичани :)

АКО ГО СОВЛАДА ФЕРШПЕД РАБОТНИЧКИ И ГО ОСВОИ ПРВЕНСТВОТО
Струмица 2005 ќе игра во ФИБА-Еврокупот?
Со оглед на новите измени во ФИБА, извесно е дека еден наш претставник ќе има право да се пријави во единственото натпреварување кое ќе го организира европската федерација.

Ако се знае дека Фершпед Работнички веќе доби "вајлд-карта" за учество во следното издание на НЛБ лигата, извесно е дека тоа "право" ќе го има финалистот и евентуалниот нов шампион на Македонија, екипата на Струмица 2005.

Една од подобрите работи кои беа изгласани на последниот Борд на ФИБА- Европа во Варшава, околу реорганизацијата на најсилното натпреварување под "капата" на ФИБА-Европа, оди во прилог на "помладите" федерации, како на пример нашата.

Извесно е дека во следната сезона Еврокупот ќе биде единственото натпреварување (во машка конкуренција) во кое ќе учествуваат 36 екипи кои ќе бидат поделени во шест групи по исто толку екипи.

Но, доколку има поголем број пријавени екипи, тогаш

ќе се воведат и квалификации, преку кои би се стигнало до една таква бројка.

Е сега, шансата на нашиот претставник е токму преку овие квалификации да "се проба" силата, да се види постоечкиот квалитет.

"Прво да докажеме дека сме најдобри во првенството, односно со титулата да потврдиме дека треба(ше) да играме во Јадранската лига, потоа за она другото. Меѓудругото и за евентуален настап во европски рамки"- коментираат челниците на Струмица."Заинтересирани сме секако, но прво ќе треба да ги видиме условите под кои би играле во едно такво натпреварување. Тоа би било исчекор повеќе за сите нас".

Според рејтингот, Македонија можеби ќе може да смета и на уште едно место во ова натпреварување кое ова година забележа прогрес.

Па така на оној финален турнир во Гирона, освен домашинот, играа и екипи како Естудијантес, потоа Види Вичи на Заре Марковски и Владо Илиевски, кало и силниот украински состав Азовмаш од Маврипол.

Епа вака денес Струмица има шанса да ја освои титулата за првпат од кога е создаден овој клуб...притоа да биде втората екипа која ке му застане на патот на Работнички по екипата на Николферт.....Се надевам дека денес ке гледам добар меч...и се надевам дека уште денес Струмица ке ја освои титулата и ке го посрамоти Работнички во градски парк....

Billa Bong напиша:
Епа вака денес Струмица има шанса да ја освои титулата за првпат од кога е создаден овој клуб...притоа да биде втората екипа која ке му застане на патот на Работнички по Поло Трејт.....Се надевам дека денес ке гледам добар меч...и се надевам дека уште денес Струмица ке ја освои титулата и ке го посрамоти Работнички во градски парк....

vo kolko saat igraat

Billa Bong напиша:
Епа вака денес Струмица има шанса да ја освои титулата за првпат од кога е создаден овој клуб...притоа да биде втората екипа која ке му застане на патот на Работнички по Поло Трејт.....Се надевам дека денес ке гледам добар меч...и се надевам дека уште денес Струмица ке ја освои титулата и ке го посрамоти Работнички во градски парк....

vo kolko saat igraat

Billa Bong напиша:
:nenene::nenene::nenene: Била, ај најди ми го податокот кога Поло Трејд им застанал на пат на Работнички. Кажи ми ама најискрено, толку мерак имаш да пишуваш, макар и да е безвезе тоа? А гарантирам дека и немаш поима дека Полотрејд = Струмица. Немој да ме сфатиш погрешно, ама стварно некогаш не е во ред да се пишуваат работи кои не се знаат.

А Николферт е тој што има земено титула, ваљда на нив си мислел.

А за „баскетбал-фанов„ Јанев, при 1000 весника, при 100 пати кажано на тв, напишано во другата тема ти незнаеш од колку играат и се нарекуваш баскетбал-фан. Молим те! Јас ке ти кажам за да не речеш безобразни сме, од 19:30 играат, ако ти значи нешто, зашто мислам дека праша колку да се најдеш во муабет

Radical Boy напиша:
:nenene::nenene::nenene: Била, ај најди ми го податокот кога Поло Трејд им застанал на пат на Работнички. Кажи ми ама најискрено, толку мерак имаш да пишуваш, макар и да е безвезе тоа? А гарантирам дека и немаш поима дека Полотрејд = Струмица. Немој да ме сфатиш погрешно, ама стварно некогаш не е во ред да се пишуваат работи кои не се знаат.

А Николферт е тој што има земено титула, ваљда на нив си мислел.

А за „баскетбал-фанов„ Јанев, при 1000 весника, при 100 пати кажано на тв, напишано во другата тема ти незнаеш од колку играат и се нарекуваш баскетбал-фан. Молим те! Јас ке ти кажам за да речеш безобразни сме, од 19:30 играат, ако ти значи нешто, зашто мислам дека праша колку да се најдеш во муабет
Тоа е некој кога е у фрка наваму натаму....сакав да кажам НИКОЛФЕРТ не Поло Трејт...сори уште еднаш:helou:...ги мешам Николферт и Поло Трејт.....у фрка сум...и некогаш забегувам ...знам дека Поло=Струмица:)

Мислам ке биде супер доколку Струмица игра во ФИБА купот сум ги гледал Лукоил во тој куп играа со Арис Динамо Москва Црвена Ѕвезда но слусам дека и Работницки се заинтересирани па ако и таму тие играт ке биде многу нефер но и таква одлука не би ме изненадила нели тие се `име`

mite84 напиша:
Мислам ке биде супер доколку Струмица игра во ФИБА купот сум ги гледал Лукоил во тој куп играа со Арис Динамо Москва Црвена Ѕвезда но слусам дека и Работницки се заинтересирани па ако и таму тие играт ке биде многу нефер но и таква одлука не би ме изненадила нели тие се `име`

Тоа што си гледал е Улеб Куп, ова е скроз друго

Janev напиша:
vo kolko saat igraat

Во 19:30:helou:
Jaс им препорачувам на кошаркарите на Струмица 2005 да ја пуштат утакмицата во Скопје да биде 3-1 и овде во Струмица да гледаме како дигаат победнички :pehar:

Radical Boy напиша:
А за „баскетбал-фанов„ Јанев, при 1000 весника, при 100 пати кажано на тв, напишано во другата тема ти незнаеш од колку играат и се нарекуваш баскетбал-фан. Молим те! Јас ке ти кажам за да не речеш безобразни сме, од 19:30 играат, ако ти значи нешто, зашто мислам дека праша колку да се најдеш во муабет

pa vidi sea vesnici ne citam... tv retko gledam ovaa nedela:baeh:

Janev напиша:
pa vidi sea vesnici ne citam... tv retko gledam ovaa nedela:baeh:[/quote]

Леле па ја да смирам...

АЈ ДОСТА СЕ КАРАТЕ....САМО ТОА ВИ Е У ГЛАВА КАКО ДА СЕ ИСКАРАТЕ..:ЗБОРЕТЕ ЗА КОШАРКА...:РАДИКАЛ И ТИ..ШТО АКО ПРАШАЛ КОГА ПОЧНУВА МОЖЕ ГО ИНТЕРЕСИРА КОШАРКА АМА НЕ СЛЕДИ...ОДМА КАВГА ЗАПОЧНУВАТЕ

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom