- Член од
- 7 август 2010
- Мислења
- 3.518
- Поени од реакции
- 5.385
Decki edna molba do vas. Ne ja gledav pa kje pise nekoj nesto recenzija da znam sto bilo. Imalo mnogu golovi a i gledam mnogu se pcue pak po Dzeko ?
Ај јас, немам време, ама атер за тебе.
Рома излезе со формација 3-4-2-1 или нешто така.
Првите 20 минути претпазлива и тврда игра. После тоа Рома искористи 2 шанси. Првата по двојно проигрување Диње-Пероти-Диње даде гол. После 4 минути од една полу контра Салах му ја изваде на Наинголан на 16 метри и овој си ја заби в гол. Диње се повреди и го сменија.
И тука сите помислија дека е готово со натправарот и дека ќе си однесиме три бода дома, ама Далесандро, Бориело и Гомез не мислеа така.
Далесандро намали на 1-2 после една никаква нивна акција. После 4 мин. Бориело изедначува на 2-2. Одбраната кај нас потполно потфрли. Тројката назад Рудигер-Манолас-Жуканович некоординирана.
Второто почна и иста песна. Игра мртвило. Тие си дадоа голче за 2-3. Жука заспа. Гомез го будалеше Рудигер цело време на неговата страна.
Џеко промаши празен гол по 100-ти пат. Влезе Шарави на место на Жука. Не се виде.
После измена Де Роси-Тоти. Тоти мајку ја живна играта и погоди. Му асистиаше на Џеко во еден наврат, ама слепецот се сплетка како по обичај. И крај 3-3