Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
Kako prvo nieden trener nema da ti dojde na 6 meseci samo osven ako ima poslem toa nov aranzman pa da popolni mesto samo. Vtoro Spaleti ima ogromno znenje i POCITkako od igracite taka i od navivacite. Za mali natprevaruvanja e car a za golemi kako LS pokaza deka e spremen no pak se zavisi od igracite i cela momentalna situacija. Jas mislam deka 99.9 i 103 % bi dosol on, posto ne za dzabe sedi mirno bez tim vekje vtora godina i + koga gi odbi kinezite za tie pari oni sto gi davaa imase negde izjava deka srceto mu saka eden Italijanski tim da go vodi pa posle ako treba i vo penzija da odi. A site znaeme koj e toj tim : FORZAAA ROMA !

ROMA ROMA ROMA

Липи се велеше дека би сложил на 6 месеци, нема тренерите да кажуваат услови, туку Рома!!

Спалети е одличен тренер,но не е во врвот на класа тренери со најголем авторитет и нема да заборавиме дека во Зенит имаше тотално фијаско...[DOUBLEPOST=1450519379][/DOUBLEPOST]Убава забелешка од страна на Земан, всушност не само на Земан туку уште на неколку фудбалски имиња на кои не им е страв да ја кажат вистината и Бурдисо имаше слична изјава пред некое време.

Земан вели дека во Рома фали професионализам кај играчите, секогаш правеле што сакале, секогаш имало по 2-3ца што биле 'заглавени' во сообраќајот и каснеле на тренинг и вели дека со малку труд сакале да победуваат.

Затоа сакам тренер кој има голем авторитет, кој уште кога ќе се појави на тренинг ќе го почитуваат, а не тој да пробува да наметне авторитет.. Спалети е одличен тренер, но и тој го нема потребниот авторитет, затоа не би му дал долгорочен договор

Последно уредено:
Сметам дека од сите овие само Биелса може да постави ред во клубот... Спалети е добар тренер, исто така има и набиено искуство во ЛШ со Зенит, а ја познава добро италијанската лига. Ќе биде интересно да се види како ќе го среди хаосот (ако го среди).
Итурбе си оди во Ватфорд за 1,5 мил позајмица со право на откуп од 18. Добра зделка. Детето го летнаа во облаци, па еве нова средина нека се докажува.
Добро е што ќе се донесе нов тренер сега, можеби можеше веднаш после Бате да се донесе, за да може да се запознае со екипата. Добро е и тоа што ќе може сам да си побара засилувања за 10 дена.

11 играчи 11 сандуци
10417707_10153401529879200_5642170380578616162_n.jpg

Тоа што он не би прифатил е друга работа, али сега е моментот кога Рома може барем да проба да го донесе.
пс. Кој те лажел дека Мурињо е тип на менаџер кој сака премногу да троши пари на трансфери?!
Ете пробале се усрале ги одбил што беше и очекувано.
И никој не ме лажел него така е. Ако дојдеше Мурињо ќе мораше да донеси некој многу подобар од играчиве што ги имаме, сигурно нема да освојува скудето со Жервињо.
Капело изјавил дека нема да се врати во Рома, засега остануваат Спалети, Липи и Биелса. Останува да видиме во нареднава недела

Што ќе ви се Липи и Капело. И двајцата се пензионери. Освен тоа од клупскиот фудбал се надвор веќе по 10 години (ако го тргниме настрана кинескиов клуб каде што беше Липи пошто и не е некое мерило). Исто така едно 10 години и немаат ништо позначајно направено. Сменет е фудбалот оттогаш. На краток рок пак ипак ама на долг рок само ќе се избрукааат и ќе ве заглават во поголемо срање според мене

Ете пробале се усрале ги одбил што беше и очекувано.
И никој не ме лажел него така е. Ако дојдеше Мурињо ќе мораше да донеси некој многу подобар од играчиве што ги имаме, сигурно нема да освојува скудето со Жервињо.
Капело изјавил дека нема да се врати во Рома, засега остануваат Спалети, Липи и Биелса. Останува да видиме во нареднава недела
Denes imase po italijanskite portali deka vekje Spaleti bil dogovren :) Ali sepak kje ostavime da pokaze vremeto.

ROMA ROMA ROMA

Кој кур одат да слават гол кај Гарсија бе, ејј само да не го остават ако тепаме..

Бориело за Џеко е Лука Тони :)
Добро е што ја завршивме годинава со победа, се надевам ќе ја завршиме и без Руди, а ќе ја почнеме со Спалети или Капело :D
Кога сме кај Џеко со нов тренер ќе си гази, мислам дека и играчите пола беа против Гарсија...[DOUBLEPOST=1450646283][/DOUBLEPOST]
923497_988567754515675_8764809967690266914_n.jpg

Последно уредено:
Ако Руди добие отказ, ова ќе е најдоброто коло за Рома оваа сезона.
После победава денеска, а и прославата, изјавите на Флоренци & Сабатини не ми се верува да си иде

Pocnav da sumljam vo igracive, zimi se. Kako mu se nafrlija na Garsija i komunikacija pomegju DDR i violinceto kako da bese "Ti kazav deka kje tepame edna, sega spasen si". Pocnuvam od pregolema ljubov da preminuva vo omraza :(

ROMA ROMA ROMA

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom