Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
Арно им рече Земан... Земан и покрај слабите резултати го почитувам многу. Земан во фудбалот е тоа што Солженицин во литературата. Секогаш е за вистината, колку и да е сурова таа.
Зборовите негови беа дека играчите ја водат екипата, а не тренерот (нешто во тој контекст). Па друштво денес тоа практично ви го покажаа.
Значи тикварите помеѓу навивачите и тренерот го избраа тренерот.
Читајте ги коментарите на фб под интервјуто на флоренци денес. Тоа е мислење на секој искрен навивач.
Па сега е сеедно ако си оди или не чарли ебдо, кога и играчите си ги покажаа роговите.
Не сакам да се навраќам на минатото и да држам предавања, а и немам време сега, ама во иднина ќе направиме споредба на оваа рома со многу минати Роми.

Само една работа да ми ја објасни некој, како може Рома под водство на Руди, да нема ниту еден голгетер, а сите како ја напуштат Рома се распуцуват, секоја утакмица гол ?

Прв пат да не се радувам на водство а ниту бев тажен, едноставно зачуден како му се нафрлаат на Виолината во прегратки.. Па подобро да изгубивме денеска знаем кога ќе станев сабајле ќе прочитав Руди избркан преговара со Лион.. Вака тешко многу дека до тоа ќе дојде..
Играта повторно катастрофална, денеска светла точка беше младиот Умар Садик кој го постигна 2 гол!!
Мислам дека покрај Џеко што ќе отсуствува со Киево ван тимот ќе бида Пјанич и Наинголан?! Нека ме поправи некој ако грешам..

Да не испадни Земан на крај во право дека одредени играчи ја водат Рома а не управата или менаџерите? Некако мн наеднаш контра се дешава ова со Рома од година на година. Ми делува како да се искарани со некој а не знам кој тренер одамна изјави дека ако го седниш Тоти на клупа тогаш си потпишал отказ во Рома. Како и да е тоа што трчале кај Гарсија кажува дека има играчи кои го сакаат и ценат.

Да не испадни Земан на крај во право дека одредени играчи ја водат Рома а не управата или менаџерите? Некако мн наеднаш контра се дешава ова со Рома од година на година. Ми делува како да се искарани со некој а не знам кој тренер одамна изјави дека ако го седниш Тоти на клупа тогаш си потпишал отказ во Рома. Како и да е тоа што трчале кај Гарсија кажува дека има играчи кои го сакаат и ценат.
Ako e navistina toa sto se zbori deka igracite se krivi, neka si ostane violinistov na celo pa neka im sviri zaedno so navijacite na pocetok i kraj. Kako i da e ova niti e svatlivo niti e normalno.

ROMA ROMA ROMA

Ги одбил, но постапката кажува дека амбициите се големи(y)

Gianluca Di Marzio : "James Palotta je dao do znanja svom agentu da želi veliko ime na klupi.
Zbog toga je kontaktiran Jose Mourinho odmah nakon što je dobio otkaz.
Naime taj agent je večerao s Mourinhom u Londonu, ali je ovaj odbio ponudu".

Ako je ovo objavio Sky, tačnije njihov novinar onda sam siguran da je ovo istina.

Ova so Mourinho mislam deka Rudi ke ostane do kraj a na leto go nosat Conte..Znaci vrven trener nema vise kockanje so violinisti,kontrabasti i piana..

Има играчи мадиња голи... Земан е секогаш во право, секогаш е објективен и затоа е ценет пред сѐ како личност од искрените навивачи. Многу и го мразат за неговите изјави, пред сѐ на средина на деведесеттите, кога зборуваше дека играчите на Јуве се допингуваат, нешто што никој не го одрече подоцна. Но, тоа е друга приказна.
Работава е проста како грав... Палота во однос на лошите резултати губи пари. Слаба посетеност, продажба на навивачки реквизити и сл. И нормално е дека не е задоволен и дека сака да го избрка и да донесе вистински докажано име. Од друга страна Саба и другар му вампирот (балдисони) се за тоа Гарсија да остане. Ајде сабатини преку него си ја чува работата безбедна и вчера ви кажа како. Го стави Садик и од 300 000 му ја дигна цената на 5 мил ... Саба ис сејф! За вампирот не знам што да кажам.
Ама играчите бе. Со кој памет. Да не му дава шо го сакаат толку? Абе мрш нека се губат у п.м. Сега и Колашинац кога ќе му го донесат нека прават чевапчичи после утакмици.

Najnova informacija : Spaleti e dogovoren na 2.5 godini za plata 2.3 mil. Se cekalo na Spaleti da go raskine dogovorot so Zenit i da moze da potpise za Roma, dodeka Garsija navodno se soglasil spogodbeno da se raskine dogovorot. E toa spogodbeno sega kje vidime na kolku osteta e dogovoreno. Taka da naveduva Italijanskiov vesnik deka Palota dal zeleno svetlo uste od damna, samo kockit morale da se sklopat, a i so toa sto dale ponuda za Murinjo se znaela vekje sudbinata na Garsija.

Taka da FORZAAA ROMAAA
FORZAAA SPALETI !!!!!!!

-Џеко на 2 меча суспендиран ги пропушта Киево и Милан.

-Рома може да заработи на Итурбе, Бурнмаут понудиле 1.5мил за позајмица, обавезен откуп од 22мил и целосно платата да му ја даваат за време на позајмицата..

-Диего Пероти и Сансоне се спомнуваат како замена за Итурбе..
-Колашинац веќе го гледале во Рим, а се спомнува и Сако од Ливерпул..

Ќумрам
12391932_807606286051534_2046103062427642492_n.jpg

-Џеко на 2 меча суспендиран ги пропушта Киево и Милан.

-Рома може да заработи на Итурбе, Бурнмаут понудиле 1.5мил за позајмица, обавезен откуп од 22мил и целосно платата да му ја даваат за време на позајмицата..

-Диего Пероти и Сансоне се спомнуваат како замена за Итурбе..
-Колашинац веќе го гледале во Рим, а се спомнува и Сако од Ливерпул..
Да не бидам како некој од Јувенташиве што трубеше цело време дека Видал не си иде и изјавил вака али ај :icon_mrgr:
Тешко ептен дека Сако ќе си оди во јануари, Шкртел ќе е повреден ваљда до април, а на Туре не се ни смета мислам дека. За лето не се знае, иако скептик сум дека ќе си оди пошто е најдобар стопер во тимот моментално и не верувам дека ќе го пуштат.

Да не бидам како некој од Јувенташиве што трубеше цело време дека Видал не си иде и изјавил вака али ај :icon_mrgr:
Тешко ептен дека Сако ќе си оди во јануари, Шкртел ќе е повреден ваљда до април, а на Туре не се ни смета мислам дека. За лето не се знае, иако скептик сум дека ќе си оди пошто е најдобар стопер во тимот моментално и не верувам дека ќе го пуштат.
Ne go sakam Sakho a i dosta ni e od crnomuresti :) Podobro Glik recimo od Torino i so nego ke sme taman !!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom