Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
Играчите ќе ги примат своите големи плати како и обично, како и тренерот.Во недела 20 декември се игра дуелот помеѓу Рома-Џенова, ги повикуваме сите останати сектори да го бојкотират натпреварот, и да останат дома.Тотална рамнодушност.Постојат многу начини да изгубите на теренот, но вие изгубивте без ДОСТОИНСТВО,без БОРБА, без ПОТ, без ЉУБОВ.Изгубете се од нашето видно поле.ВИЕ СТЕ КРИВИ
12366093_10153397783504200_538785334592666322_o.jpg

Corriere dello Sport:
Garcia dobija otkaz nakon utakmice sa Genovom.
Francuz je iskoristio sve svoje šanse i njegova poslednja utakmica na kojoj će voditi klub Rome je u nedelju protiv Genove.
Iako se pisalo da će Romini čelnici dati još jednu šansu francuskom stručnjaku, koji je tu istu prokockao u Kupu Italije i izgubio na penale protiv Specije.
Kao mogući zamenici se pominju: Luciano Spalletti, Marcello Lippi, Walter Mazzarri i Fabio Capello.[DOUBLEPOST=1450366978][/DOUBLEPOST]Подобра варијнта од Липи за до крај сезона нема, а кој знае, можеби ќе ни се погоди како ќец на десетка.Сепак се работи за човек во одминати години, али што има авторитет има, а тоа фали на оваа банда. :)

Последно уредено:
Murinho sad ili nikad? Bez rabota e covekot.

Сметам дека не е тренер за Рома. Не спорам за квалитетите туку за начинот на игра.[DOUBLEPOST=1450370619][/DOUBLEPOST]
[quote="Boom Shaka Lakka, post: 7525876, member: 20077"
Kao mogući zamenici se pominju: Luciano Spalletti, Marcello Lippi, Walter Mazzarri i Fabio Capello.

Што, Анчелоти скап ви е?[/quote]

И тој се спомнува. Сега сите се спомнуваат, ама Валтер трие раце

Што, Анчелоти скап ви е?
Анчелоти тактизира, сто пати кажа директно дека сака да тренира екипа од Англија, а индиректно кажа, сака да тренира екипа која е во тесен круг за освојување на ЛШ секоја година.. А за Рома секогаш вели дека му е во срцето и дека некој ден ќе се врати да ја тренира, тури му к*рот, таков веќе не ни треба, некој кој на 70 години ќе дојде да си го лади во пензионерските денови..

Пред неколку години исто после Џенова Раниери го јадеше мислам. Коа ви ја свртеа од 3-0 у 4-3 прелаз. Или бладам нешто? :cautious:

Пред неколку години исто после Џенова Раниери го јадеше мислам. Коа ви ја свртеа од 3-0 у 4-3 прелаз. Или бладам нешто? :cautious:
Да да , многу чудна утакмица. Репот уште играше у Џенова тогаш :D

90% Гарсија си оди од Рома, а Спалети се поблиску до ангажман.. Велат 18 месеци договор ќе му дадат, ама за мене тој не е решение за подолги патеки, односно сакам да кажам да не се расфрлаат со голем договор, можеше да му дадат на 6 месеци, па доколку оди добро работата и нема некој екстра алтернативи да го остават..

Тоа го велам не дека е лош тренер, ама од внимателност, позитивен шок секако дека ќе му даде на тимот, но уште одма со голем договор не треба да се брза со никој треба да се брза...

Да сумираме, Спалети одлично ја водеше Рома, освен онаа црна дамка 7-1 од Манчестер секогаш тимот го давал максимумот.. Му ги продадоа Манчини а го донесоа Баптиста кој не можеше да го замени како крило, исто и Киву а донесоа послаб централен бек, така да не му многу замерувам што тимот почна слабо на крај да игра со него..

А сега има екстра ростер, со кој би ја применил неговата позната 4-2-3-1 формација

Па затоа нема да освојувате титула, уште 100год.
Фала на иформација Нострадамусе. Во името на сите навивачи на Рома сакам да ти се заблагодарам што не просветли.
Како прво Мурињо никогаш не би прифатил да биде трењер на Рома доколку Рома не е спремна да инвестира големи пари во следните неколку сезони, а со оглед на тоа што стадионот не е изграден сеуште нема да има големи инвестиции. Истото е со Анчелоти.
Е сега за тоа дали е Спалети е вистинско решение не знам. Многу работи се сменија од времето кога беше тој трењер на Рома плус доаѓа во тим во кој моралот е 0. Сигурно ќе биде подобар од Гарсија без сомнение, а ако не биде тогаш најдобро со примавера да почнеме да играме оти ни нема спас.

Фала на иформација Нострадамусе. Во името на сите навивачи на Рома сакам да ти се заблагодарам што не просветли.
Како прво Мурињо никогаш не би прифатил да биде трењер на Рома доколку Рома не е спремна да инвестира големи пари во следните неколку сезони, а со оглед на тоа што стадионот не е изграден сеуште нема да има големи инвестиции. Истото е со Анчелоти.
Е сега за тоа дали е Спалети е вистинско решение не знам. Многу работи се сменија од времето кога беше тој трењер на Рома плус доаѓа во тим во кој моралот е 0. Сигурно ќе биде подобар од Гарсија без сомнение, а ако не биде тогаш најдобро со примавера да почнеме да играме оти ни нема спас.

Тоа што он не би прифатил е друга работа, али сега е моментот кога Рома може барем да проба да го донесе.
пс. Кој те лажел дека Мурињо е тип на менаџер кој сака премногу да троши пари на трансфери?!

90% Гарсија си оди од Рома, а Спалети се поблиску до ангажман.. Велат 18 месеци договор ќе му дадат, ама за мене тој не е решение за подолги патеки, односно сакам да кажам да не се расфрлаат со голем договор, можеше да му дадат на 6 месеци, па доколку оди добро работата и нема некој екстра алтернативи да го остават..

Тоа го велам не дека е лош тренер, ама од внимателност, позитивен шок секако дека ќе му даде на тимот, но уште одма со голем договор не треба да се брза со никој треба да се брза...

Да сумираме, Спалети одлично ја водеше Рома, освен онаа црна дамка 7-1 од Манчестер секогаш тимот го давал максимумот.. Му ги продадоа Манчини а го донесоа Баптиста кој не можеше да го замени како крило, исто и Киву а донесоа послаб централен бек, така да не му многу замерувам што тимот почна слабо на крај да игра со него..

А сега има екстра ростер, со кој би ја применил неговата позната 4-2-3-1 формација
Kako prvo nieden trener nema da ti dojde na 6 meseci samo osven ako ima poslem toa nov aranzman pa da popolni mesto samo. Vtoro Spaleti ima ogromno znenje i POCITkako od igracite taka i od navivacite. Za mali natprevaruvanja e car a za golemi kako LS pokaza deka e spremen no pak se zavisi od igracite i cela momentalna situacija. Jas mislam deka 99.9 i 103 % bi dosol on, posto ne za dzabe sedi mirno bez tim vekje vtora godina i + koga gi odbi kinezite za tie pari oni sto gi davaa imase negde izjava deka srceto mu saka eden Italijanski tim da go vodi pa posle ako treba i vo penzija da odi. A site znaeme koj e toj tim : FORZAAA ROMA !

ROMA ROMA ROMA

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom