Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
Тони 1 месец надвор од терените ;(

Дами и Господа клипот од ErmeS
А сега за она што не очекува денес
10eewew.png

1 BOGDAN LOBONT
4 JUAN SILVEIRA DOS SANTOS
5 PHILIPPE MEXES
7 DAVID MARCELO CORTES PIZARRO
89 STEFANO OKAKA CHUKA
11 RODRIGO FERRANTE TADDEI
13 MARCO MOTTA
16 DANIELE DE ROSSI
17 JOHN ARNE RIISE
32 ALEXANDER MARANGON (DONI)
20 SIMONE PERROTTA
24 ALESSIO CERCI
26 ADRIAN FLORIN PIT
2 CICERO JOAO DE CESARE (CICINHO)
29 NICOLAS BURDISSO
18 MAURO ESPOSITO
33 MATTEO BRIGHI
77 MARCO CASSETTI
94 JEREMY MENEZ
Како што можете да забележите го нема Тоти го нема Вучинич
Почеток на натпреварот 21 часот, не знам дали ќе има на МТВ- мислам дека би требало даима, а инаку ќе ја даваат и на Rai Due. Што повеќе да кажам освен дека очекувам победа против Катанија ( екипа која што тешко ја поднесувам ) и пласман во полуфиналето на Италијанскиот Куп.

клипов е страшно добар, од 1:36 Т10 здивува :vozbud:

ајде стандардно купов да си го освоиме :tv:

Има некоја причина зошто ги нема Тоти и Вучинич во составот?

Како и да е, очекувам победа вечер.
Forza Roma! :рома3:

Има некоја причина зошто ги нема Тоти и Вучинич во составот?

Како и да е, очекувам победа вечер.
Ги нема Тоти и Вучинич затоа што Раниери им има дадено малку одмор, да здивнат малку инаку ова е типично за Куп натпревари така да ништо страшно. Е сега може е малку незгодно и поради тоа што не се наоѓаат дури ни на клупа, меѓутоа мислам дека и овие што се избрани ќе ја завршат работата.

Ај нека ни е честита победата и пласманот во полу-финалето. Де Роси си го покажа своетo. :)

Ме интересира само кој ќе ни биде противник.

одиме во полу финале :vozbud::vozbud:
ама утакмица вие катанија се затворија не испаднаа од нивната половина цела утакмица али тоа е.. :helou:

одиме во полу финале :vozbud::vozbud:
ама утакмица вие катанија се затворија не испаднаа од нивната половина цела утакмица али тоа е.. :helou:

ама за тоа ние промашивме еден милион шанси:toe:
важно во полуфинале сме.... Форца Рома:helou:

Ај нека ни е честита победата и пласманот во полу-финалето. Де Роси си го покажа своетo. :)

Ме интересира само кој ќе ни биде противник.

веројатно Милан, бидејќи сигурно ќе го победи слабиот Удинезе

Ха па добро пак една така тренинг утакмица добро не можам да ги окривам Катанија, заработија 2 црвени ( оправдано ), па и затоа бевме претерано супериорни, но како и со Триестина така и овде многу се промаши. Најважно е што победивме и сме во полуфинале. Во тоа полуфинале противникот ќе го добиеме утре по одигрувањето на натпреварот Милан-Удинезе. Е сега не сум баш сигурен дека тоа ќе биде Милан знаете купот е чудно натпреварување па може Удинезе утре да изненади.

Браво за победава само штета што не искористи рома 3-4 100% шанси...

честито пласман у полу, штета неможев да ја гледам... али сеа гледам сме играле со +2 играчи и покрај тоа се чекало на погодок до 75

незнам шо е работава, дали по победата над Јуве која требаше да не издигне полека паѓа формата :toe:

честито пласман у полу, штета неможев да ја гледам... али сеа гледам сме играле со +2 играчи и покрај тоа се чекало на погодок до 75

незнам шо е работава, дали по победата над Јуве која требаше да не издигне полека паѓа формата :toe:

нема врска Рома беа стабилни во секој поглед со константна доминација , само голманот одбрани 2-3 невозможни и плус Окака делуваше неуиграно и промаши на неколку наврати исто и Черчи земаше премногу слобода и изгуби 3 топки 2 спрема 1 во одбраната и . а и без црвените сепак ке победеше Рома.

Заслужена победа во секој случај , и Рома под водството на Раниери е магична јас искрено многу малку очекував од него ама Раниери е како совршен за Рома.

Тони можеби ќе биде спремен за дуелот со Милан, значи околу 40 дена надвор од терените... но затоа управата на Рома треба да се согласи на понудата на Милан за замена на Баптиста со Хунтелар(доколку не е само шпекулација) па така ќе имаме поголем избор во нападот, со што Хунти би го заменил Тони додека е овој е повреден, а во меѓувреме Окака да се прати на позајмица во Фулам бидејќи како што стојат работите место за него во тимот ќе нема:toe:
добар потег и праќањето на Мота во Ман.Сити каде што ќе добива поголема минутажа(уште не е официјално), очекувам Сисињо полека да му го земе местото на Касети, бидејќи вчера за тие 10мин што ги одигра ми остави подобар впечаток отколку Мота

Го слушнав коментаторот вчера кој кажа во случај Рома да го освои купот ќе добијат ѕвезда бидејќи ќе им биде десета титула... има ли вистина во ова, ако знае некој?

Тони можеби ќе биде спремен за дуелот со Милан, значи околу 40 дена надвор од терените... но затоа управата на Рома треба да се согласи на понудата на Милан за замена на Баптиста со Хунтелар(доколку не е само шпекулација) па така ќе имаме поголем избор во нападот, со што Хунти би го заменил Тони додека е овој е повреден, а во меѓувреме Окака да се прати на позајмица во Фулам бидејќи како што стојат работите место за него во тимот ќе нема:toe:
добар потег и праќањето на Мота во Ман.Сити каде што ќе добива поголема минутажа(уште не е официјално), очекувам Сисињо полека да му го земе местото на Касети, бидејќи вчера за тие 10мин што ги одигра ми остави подобар впечаток отколку Мота

Го слушнав коментаторот вчера кој кажа во случај Рома да го освои купот ќе добијат ѕвезда бидејќи ќе им биде десета титула... има ли вистина во ова, ако знае некој?

Ако го земат купот по некоја логика да, треба ѕвезда да добијат. 1 ѕвезда - 10 титули.

За Купот се добива ѕвезда - меѓутоа сребрена. Како и да е тоа е веќе големо достигнување кој никој го нема постигнато во Италија, така да би било убаво ние да бидеме први кои ќе го направиме овој успех.

И една breaking news за Мота дечково останува во Рома, ништо од договорот со Манчестер Сити. Мене лично ми се допаѓа што испадна вака. Најверојатно мислеа дека ќе направат нешто со тоа Бразилчето Азеведо ли како се викаше од Атлетико Параненсе, ама кога и од тоа ништо не испаднаа решија да го задржат и тоа најверојатно по сугестија на Раниери. Според мене добро е вака.

А и нели ви реков дека Удинезе ќе изненади.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom