Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
Еден лесен и може да се каже едноставен натпревар видовме вчера, добра игра, креативност, создавање шанси - штета што поголем дел од нив беа пропуштени но сепак добро краен резултат 3-1 и Четвртфинале. Инаку денес пак се интезивараат работите околу можна замена Баптиста- Бурдисо и доплата од страна на Интер. А и нешто друго што ми го одвлече вниманието е тоа дека Фабио Симплисо од Палермо е веќе договорен за Јунскиот трансфер период. ( кој знае е дали е 100% сигурно, ме зачудува вака со време играчи што се бараат не наликува ова на нас )

leee za baptista bas mi e krivo so ne go sakaat (deka mnogu e skap) ama bas ima se snaga sut iskustvo :toe:

Добро е, рутинска победа, ми се допадна посебно Черчи како изигра, треба да добива повеќе шанса во прв тим, а Вучинич можеше сам да ги тепа, но ок е и со пола сили што е прилично убедлива победа.

штета, не ја гледав...

али ко што гледам на хајлајтс и пост-коментари за мечот Ѕверот солидно одиграл што тоа многу ме радува!Но сепак се поверојатно е дека ќе ја напушти екипата...

иначе што се однесува до Симплицио, би бил до негде добра поткрепа и воедно замена за Баптиста доколку го напушти тимот... али дур на чело на Палермо стои Зампарини не би праел работа со нив..

zamparini01g.jpg

видете каква фаца е само! :icon_idea

Ај нека ни е честита победата. Лесна игра, 90% топката беше кај нас, во другата половина. Многу шанси, требаше 10-0 да ги тепаме (со оглед на тоа што немаше доволна ситуација за пенал).
Forza Roma! :рома3:

Еден лесен и може да се каже едноставен натпревар видовме вчера, добра игра, креативност, создавање шанси - штета што поголем дел од нив беа пропуштени но сепак добро краен резултат 3-1 и Четвртфинале. Инаку денес пак се интезивараат работите околу можна замена Баптиста- Бурдисо и доплата од страна на Интер. А и нешто друго што ми го одвлече вниманието е тоа дека Фабио Симплисо од Палермо е веќе договорен за Јунскиот трансфер период. ( кој знае е дали е 100% сигурно, ме зачудува вака со време играчи што се бараат не наликува ова на нас )

абе сите слободни агенти ќе ги собереме и се што може на позајмица да се донесе :)

околу замената Бурдисо-Баптиста можам да кажам дека сакам да се оствари такво нешто, со тоа Бурдисо ќе стане наш играч и Рома ќе има многу добра одбрана што многу ме радува, плус и кеш ќе добие Росела... за Баптиста 100 пати имам кажано дека не ни е потребен таков тип на играч бидејќи такви ги имаме: Менез,Перота,Бриги(добро се снаоѓа на обваа позиција) нормално и Тоти еве сега и Симплицио ако дојде ма да ја незнам зошто и ќе доваѓа кога такви играчи имаме... на Рома и треба играч од типот Арда Туран значи десно офанзивно крило, бидејќи таму ги имаме Тадеи и Черчи

Го добивме противникот за 1/4 финалето од Купот на Италија, тоа ќе биде екипата на Катанија, натпреварот се игра на Олимпико.

Porano Roma mi beshe omilen tim mu pomina vremeto otkoga Batistuta i drugi dobri igraci si zamina i Totti izleze od forma.

Ja navivav za Roma so godini ama vidov deka i pomina vremeto i si pocnav za Inter da si navivam poshteno ali slusam deka sega Luca Toni e vo Roma ali dzabe Pandev>Toni ;)

Нешто од денешниот тренинг во Тригорија, кога ќе ги видиш овака среќни лица си мислиш се е ОК, па да се надеваме и дека навистина е така.
http://www.corrieredellosport.it/images/49/C_3_Media_969749_immagine.jpg
C_3_Media_969779_immagine.jpg

C_3_Media_969781_immagine.jpg

C_3_Media_969728_immagine.jpg

C_3_Media_969730_immagine.jpg

C_3_Media_969736_immagine.jpg

C_3_Media_969739_immagine.jpg

C_3_Media_969742_immagine.jpg

C_3_Media_969749_immagine.jpg

И Момци да си знаете нешто уште сега ќе си кажам совреме, ако не успееме да победиме против Џенова, да знаете оти јас ќе почнам да си навивам за Катанија поштено, оти најверојатно времето на Рома и е поминато, а и Маскара>Тони - вајда (за подетално објаснување прочитај го постот над мојот )

Ja navivav za Roma so godini ama vidov deka i pomina vremeto i si pocnav za Inter da si navivam poshteno ali slusam deka sega Luca Toni e vo Roma ali dzabe Pandev>Toni ;)

good for u, само незнам како е тоа можно кога имаш чуства за една екипа наеднаш да ги ориентираш кон друг тим, што е најтрагично ривласки!

И Момци да си знаете нешто уште сега ќе си кажам совреме, ако не успееме да победиме против Џенова, да знаете оти јас ќе почнам да си навивам за Катанија поштено, оти најверојатно времето на Рома и е поминато, а и Маскара>Тони - вајда

не не, сеа у мода е да си фан на Барса, нема што да кинеш нерви :pos2:

Абе кој чуства гледаш дека е пациент некој , врска нема од фудбал . игнорирајте го.
Ваков партал ни Интер не сака да има за навивач.

Романисти како сте?:vozbud::vozbud:
во саботата видовме еден одличен тим кој конечно ги покажа своите квалитети, можеби Јуве не се во форма, но неможеме да го запоставиме фактот што на 11 утакмици имаме биланс од 8 победи и 3 реми... играме во фантастична форма и вака треба да продолжиме!!!

еве да се потсетиме на головите

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom