Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
хахахахахахах нумеро уно :) пеперони,берлускони,мама миа друго не зампамтив хахаха

одамна не сте имал напачач од калибарот на Тони само таков играч ви требаше за да го подобрите и така добриот тим на Рома :smir:

Германциве и химна му направија.

хехе ја иам симнато од itunes од поодамна, браво што се сети да ја ставиш... па и Рома се спомнува, изглеа предвреме знаеле дека Тони доаѓа :pos2:

би бил задоволен само доколку придонесе да завршиме на 4-то место, друго ништо не ми е битно

ЈАс пак на овој клип се изнасмеав, кое шибање си го удрија со Рибери, ама се гледа дека Лука Тони е мангупче, хе хе ќе биде интересно.

Тони е ѕвер, барем на времето беше. Сега на овие години може само да се сликате со него, али ипак без надомест ќе го пуштиме мислам и секако дека е плус за вас. Слободен играч кога иде плус е за клубот.:)))

Баш ме интересира како ќе се уклопи кај вас.

Тони ќе заврши голема работа само да не испадне да го шитнеме Вучинич како што прават по некоја глупост секоја година .

туууу не дај боже:kesa: мора да се задржат сите прво тимци инаку...

Челзи заинтересирани за Тони... поради кризата која ја имаат во нападот се насочиле кон Тони... може да ни го соберат пред нос.

Челзи заинтересирани за Тони... поради кризата која ја имаат во нападот се насочиле кон Тони... може да ни го соберат пред нос.
верувам дека ќе одбери да се врати во италија
дрогба анелка и калу ќе се опорават а тогаш тој:pusk: затоа мислам дека ќе не одбере нас

верувам дека ќе одбери да се врати во италија
дрогба анелка и калу ќе се опорават а тогаш тој:pusk: затоа мислам дека ќе не одбере нас

и ја мислам така али Челзи ако стварно тргне по него ќе покачат платата... мислам дека не им треба, ако купуваат више напаѓач ќе земат некој како Џеко,Кун,Роси...

и ја мислам така али Челзи ако стварно тргне по него ќе покачат платата... мислам дека не им треба, ако купуваат више напаѓач ќе земат некој како Џеко,Кун,Роси...

мислам дека сагата е завршена, Лука Тони и самиот изјавува дека сака да потпише за Рома и се шпекулира дека ќе се согласи за плата од 1.6 милиони фунти
[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]Toni: I want Roma![/FONT]
Sunday 27 December, 2009
[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]Bayern Munich ace Luca Toni has revealed he will be joining Roma shortly and wants to tie his future to the Giallorossi.

The 32-year-old striker is in negotiations with the Capitolini but won't consider any other offer.

“I will go to Roma,” he claimed.

“The deal is not done yet but I want to play for the Giallorossi and I will do it at all costs.

“Roma are also doing their best to get me but nothing has been signed yet.”

Rumours though suggest that Toni has already agreed a £1.6m yearly wage with Roma, which is approximately half a million less than what he currently earns at the Allianz Arena.

Toni has also two years left in his contract with Bayern, which is set to pay him a minor payout.
[/FONT]

убаво чим е така, се надевам ќе придонесе кон походот за 4-тата позиција.

ај нека се одморат сеа за божиќниве празници, мора со уште посилно темпо да се продужи во 2010!

прочиатјте ја изјавата на Тони 100 пати повтори дека сака да игра за Рома и сака да биде на располагање уште на пријателскиот натпревар на 2 Јабуари со Циско
[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]Toni adamant over Roma move[/FONT]
Monday 28 December, 2009
[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]Luca Toni has revealed he would like to sign for Roma in time for their friendly with Cisco on January 2.

The 32-year-old Bayern Munich striker is so keen to move to the Italian capital that even reported interest from Chelsea appears not to have swayed his course.

Bayern are prepared to let Toni leave on a free after he fell out with Louis van Gaal, but his wages are a real sticking point for financially chastened Roma.

However, Toni is desperate to join the Giallorossi and has even been in regular contact with the likes of Daniele De Rossi and Francesco Totti.

Speaking to Il Corriere dello Sport, Toni said: “Yes, it's true, I am in touch with these players. We know each other well by way of the national team.

“It's useless to hide the fact it has given me great pleasure to receive their calls. They have spurred me on toward a decision that I had already taken anyway.”

“Let's get rid of any of the doubts that have increased in the last few hours. I want to join Roma. To be even clearer: I will not take into consideration any other club that isn't Roma. Who ought to know, already knows that I have taken my decision and I will not go back.

“Now it's up to the club and my agent to close this deal. It's a very delicate phase, but I have chosen Roma. The national team is a secondary argument in the sense that to earn a call up I have to play with continuity. I am only thinking about this: playing for a team that gives me the chance to make myself seen, once again, for the player I am.

“I only want to play. I am not thinking about anything else. And I want to do it for Roma. I hope that the moment of my presentation with the Roma jersey arrives soon, but this is the most important moment of all the deal. A comma out of place is enough to risk seeing my wish go unanswered.

“The only thing that I can say is that I have chosen Roma and I can repeat this a thousand times.

“I would like to be present against Cisco. Yes, I would like to play against them. Lodigiani was my point of departure. The professional Luca Toni started in that moment, in that club.

“I believe that it can be a new point of departure. I am convinced that certain things don't happen by chance. There are no coincidences. I would like to play against Lodigiani and show that I am well and available to Ranieri,” Toni concluded.
[/FONT]

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom