Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
Наздравје Тони и со здравје да си го трошите :smir: Ако успее да се врати во старата форма е гол-машина (подвижна колку шифоњер ама сепак гол машина :pipi:)...

боље ишта него ништа :)
се надевам дека ќе му тргне повторно во италија :):helou:

не е уште ништо готово... кузнае што ќе бидне од Тони, закржлавен нема топка шутнато поише од пола година...

јас барем не ја гледам позитивната страна од неговото ангажирање :toe:

не е уште ништо готово... кузнае што ќе бидне од Тони, закржлавен нема топка шутнато поише од пола година...

јас барем не ја гледам позитивната страна од неговото ангажирање :toe:
Позитивна страна е тоа што земаме нешто - отколку ништо, како што кажа погоре Јовановски. Е сега според мене има и уште една позитивна страна, а тоа е што Лука Тони сака да оди на Светското Првенство во Јужна Африка, односно сака да биде во списокот на Липи, па со оглед на тоа тој ќе се потруди тоа да биде така, ќе гледа да се покаже најдобро што може, да прикаже добри игри а со тоа да и да придонесе до поголеми успеси за клубот. Е сега убаво си се изнакажав, а знам дека уште не е официјално така да ќе треба да причекаме.

Позитивна страна е тоа што земаме нешто - отколку ништо, како што кажа погоре Јовановски. Е сега според мене има и уште една позитивна страна, а тоа е што Лука Тони сака да оди на Светското Првенство во Јужна Африка, односно сака да биде во списокот на Липи, па со оглед на тоа тој ќе се потруди тоа да биде така, ќе гледа да се покаже најдобро што може, да прикаже добри игри а со тоа да и да придонесе до поголеми успеси за клубот. Е сега убаво си се изнакажав, а знам дека уште не е официјално така да ќе треба да причекаме.

добро тоа може да се каже како позитивна страна, али доколку не донесе успеси тоа е само едно вишок попунето место кој некој друг можел подобро да го искористи... мислам дека во шпицот сме моментно најстатични и не ни е потребен играч од офанзива, тоа е и причина повеќе што не го подржувам овој трансфер.... Тони нема теоретски шанси да влезе во списокот на Липи за СП бидејќи нападот на Азурите е доста конкурентен и нема место за Тони... Џ.Роси,Јакинта,Џилардињо,Квајарела,Амаури,Пацини... нема место за Касано и Ди Натале во плановите на Липи, а не па Тони, залудни ќе бидат неговите обиди...
жал ми е што сум скептичен околу неговиот евентуален придонес за клубот али стварно неможам поинаку да глеам на работите, таква е состојбата...

да не должам многу, Тинкерот треба да ја извести Сенси дека потребни се други позиции да се закрпнат во тимот.

Јас не знам меѓутоа имам некое чувство дека човеков стварно ќе се снајде во клубов и дека ќе му тргне повторно, едноставно имам некое такво позитивно чувство за него. Но сепак ако веќе навистина доаѓа во Рома ќе покаже времето и неговиот придонес. Но се надевам дека нема да ме демантира. Инаку најверојатно во овој зимски преоден рок ќе замине Баптиста и евентуално Тадеи, а како некоја алтернатива гледам се споменува и името на Симплисио од Палермо. Но ова онака во рамките на Fantacalcio - што би рекле Италијаниве се на база на шпекулација за сега.

дај боже ти да си во право...
но доколку тоа значи ослободување од Ѕверот доколку Тони дојде, ондак у никој случај не го подржувам трансферот па дури и некој од страна да ни гарантира дека ќе блеска!

Па и не ризикувате нешто многу колку што разбрав јас за гага ќе го пуштиме само да се отарасиме од него... и на точак во кутија со пандела ако треба од Минхен до Рим ќе ви го доставиме само да го земете :smir: Многу голема плата цица во Баерн а очигледно ама баш никава улога не игра во плановите на вГаал. Тука е и единствениот ризик за Рома - платата во Минхен му беше над 4 милиони годишно (неофицјално нормално).

сега еден солиден тим може да имаме

менез---------тоти---------вучинич
--------------тони----------------

супер би било нели? :):smir:

дај боже ти да си во право...
но доколку тоа значи ослободување од Ѕверот доколку Тони дојде, ондак у никој случај не го подржувам трансферот па дури и некој од страна да ни гарантира дека ќе блеска!

ќе ти набројам неколку причини заради кој посакувам да се продаде Баптиста а да се земе Тони

1. на позицијата каде што игра Баптиста ги имаме следните играчи: Менез(правилна позиција му е да игра позади шпицовите како трекватиста и ако имаш забележано на истата подобро се снаоѓа отколку на страничните позиции, сети се на натпреварите со Милан и Интер), Перота(игра во се подобра и подобра форма, онаа претпознатливата од пред 2год.),Тоти(нормално ова му е природна позиција, кога би дошол Тони тој би се вратил на таа позиција) Бриги(последната утакмица играше на таа позиција и беше одличен)

2.Е сега замисли на позицијата на која ја игра Тони, Рома го има само Окака(како правилен шпиц) поради тоа што немаме таков напаѓач Тоти игра на истата, а знаеш дека кога се повреди Тоти тешко одеа работите за Рома)

3.Баптиста неможе да одговори на задачите во тимот како шпиц, а на Рома и е потребен таков играч... играч кој ќе знае да ја забцне топката, незнам дали се сеќаваш на дуелот со Арсенал во Рим, при водство од 1-0 што промаши Баптиста на 4 метри од голот и уште неколку изгледни шанси, тоа никогаш нема да му го простам

4.Убава работа е тоа што Тоти и Тони имаат играно заедно за репрезентацијата, сега мал ризик е што Тони нема играно некое време, ама па кога ќе го споредиш со Баптиста и тој не се изнаигра нешто посебно оваа година. Верувам дека Тони за кратко време ќе се прилагоди на играта, па можеби со Тоти заедно ќе отпатуваат на светското во Африка :)

5. Исто како и Крки и јас имам некое добро претчуство за овој трансфер

и за крај можеби ова сум го ставил порано, но морам пак...

само да погодеше :)

Тоти до Тони на светското 2006, вториот гол против Украјна

По се изгледа ова е при крај, само некои детали се во прашање, дури се спрема веќе и да биде на располагање против Каљари.
untitled-10.jpg

супер само се прашувам кој број ќе носи 30?:baeh:
хаха се надевам на добри натпревари на т-т :)

еве последна вест од страната laromasiamonoi.it на google ја преведов ама се разбира, за неколку дена се ќе се знае
Rome-Tones, a matter of days probably. We start from the first news: Bayern Monaco striker will leave from the National with the formula of free loan. Second fact: if you were to choose Toni Italy, Rome is the first choice for a technical and tactical aspects, even if the interests of the whole is not diminished in the last hours. But the will of the player who chose the Roma, remains the priority. We agree sull'ingaggio the player, who is currently a problem. Toni and Roma were given a deadline: December 31. By the end of the year being the player that the company Giallorossi will need to understand their goals and their future. But marriage can be done, indeed. Roma, who has courted Toni already this summer, now may be the tip that Ranieri has so requested. Few more days and we'll know. But the impression is that we have already reached the epilogue: Toni likely will giallorosso

еве линк http://www.romagiallorossa.com/?action=read&idnotizia=16634

хахаха ептен ме насмеа.... бла,бла,бла пер ме нумеро уно

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom