Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
ја сум поише загрижен за Виола, они претставуваат посериозна закана...
Да ти кажам искрено не сум толку загрижен за Фиорентина, повеќе Наполи ми се опасни не знам едноставно така ги чувствувам, и уште на почеток на сезона реков дека може да направат некоја буричканица во тие први 4 места. Е сега ако ние самите изиграме како што треба и ако редовно се освојуваат бодови тогаш мислам дека би немало проблем но сепак мораат да се држат на око и Фиорентина и Наполи а особено овие вториве.

Да ти кажам искрено не сум толку загрижен за Фиорентина, повеќе Наполи ми се опасни не знам едноставно така ги чувствувам, и уште на почеток на сезона реков дека може да направат некоја буричканица во тие први 4 места. Е сега ако ние самите изиграме како што треба и ако редовно се освојуваат бодови тогаш мислам дека би немало проблем но сепак мораат да се држат на око и Фиорентина и Наполи а особено овие вториве.

Добро, и Наполитанците се сериозни при таа намера, како што Џенова беше минатата сезона... Виола имаат поголемо искуство и подобро знаат да се справат со притисокот, составија моќен кадарен тим бар за достојна борба за 4-то место... за второто се сложувам, доколку ние си ја глеаме нашата работа во дворот и редиме успеси ондак нема што да му ја мислиме на комшиите :wink:

опа сега читам Мексес денеска комплетирал цела тренинг сесија заедно со останатите здрави играчи и веруам дека ќе го имаме спремен за дуелот со Џенова, Тоти имал полесен тренинг но има шанси и тој да заигра... инаку знаеме дека овој дуел со Џенова ќе биде многу тежок и мораме да го добиеме во пресрет на дербито со Јуве, во меѓувреме имаме дуел од купот на италија со Триестина во кој очекувам целосен втор тим на теренот: Андреоли,Чечри,Окака(има мала повреда), Фати,Менез,Сисињо.Лобонт,Губерти и некој од оние младинците кои изиграа одлично во Софија

момци можно е заминување на Менез а со тоа Баптиста ќе остане, незнам за вас јас би сакал да биде обратно и Менез да остане а Баптиста аут, Губерти ќе биде пратен на позајмица во Сампдорија, исто и Окака ќе оди на позајмица во Фулам...
ако сите овие играчи што ги набројав си одат мора да се донесе некој играч инаку ќе бидеме ослабени во играчкиот кадар

OMG :)

[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]Totti to miss Juve clash[/FONT]
Monday 11 January, 2010
[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]Francesco Totti will not recover from injury in time for Roma's clash with Juventus in two weeks time.

The Giallorossi captain has been out since the end of December and his injury is a big concern for Roma.

“I don't feel well at all,” said Totti. “But I will be back after the Juve game.”

Claudio Ranieri is cautious about his return and wants Er Pupone to be fully fit before playing him again.

Totti also commented on the racism issue which is affecting Serie A.

“They will never stop a football game because of this,” he claimed.

“I don't want to say anything because I know they will never go ahead with their claims.

“It should be up to the referee or the police officer, but I don't think in Italy we can expect that to happen.”
[/FONT]

еве официјално за Губерти... интересно Сампдорија ќе немаат право да го купат на крајот на сезоната како што е обичај

[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]Official:[/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular] Guberti joins Samp on loan[/FONT]
Monday 11 January, 2010
[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]As expected, Roma midfielder Stefano Guberti has joined Sampdoria on a six-month loan deal.

The Blucerchiati will pay €300,000 for the privilege, but don't have the option to sign Guberti on a permanent basis at the end of the season.
[/FONT]

момци можно е заминување на Менез а со тоа Баптиста ќе остане, незнам за вас јас би сакал да биде обратно и Менез да остане а Баптиста аут, Губерти ќе биде пратен на позајмица во Сампдорија, исто и Окака ќе оди на позајмица во Фулам...
ако сите овие играчи што ги набројав си одат мора да се донесе некој играч инаку ќе бидеме ослабени во играчкиот кадар

OMG :)

[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]Totti to miss Juve clash[/FONT]
Monday 11 January, 2010
[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]Francesco Totti will not recover from injury in time for Roma's clash with Juventus in two weeks time.

The Giallorossi captain has been out since the end of December and his injury is a big concern for Roma.

“I don't feel well at all,” said Totti. “But I will be back after the Juve game.”

Claudio Ranieri is cautious about his return and wants Er Pupone to be fully fit before playing him again.

Totti also commented on the racism issue which is affecting Serie A.

“They will never stop a football game because of this,” he claimed.

“I don't want to say anything because I know they will never go ahead with their claims.

“It should be up to the referee or the police officer, but I don't think in Italy we can expect that to happen.”
[/FONT]

еве официјално за Губерти... интересно Сампдорија ќе немаат право да го купат на крајот на сезоната како што е обичај

[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]Official:[/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular] Guberti joins Samp on loan[/FONT]
Monday 11 January, 2010
[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]As expected, Roma midfielder Stefano Guberti has joined Sampdoria on a six-month loan deal.

The Blucerchiati will pay €300,000 for the privilege, but don't have the option to sign Guberti on a permanent basis at the end of the season.
[/FONT]
Ова првото што ти е напишано за Тоти, е шега односно тој самиот се пошегува во врска со тоа дека ќе паузира уште најмалку 2 недели и дека нема да биде во можност да настапи против Јувентус. Е сега кои си направи вест од ова си напрвави, меѓутоа тоа е кажано како шега од страна на Тоти. За Губерти па добро можеби најдобро беше да се позајми и така не му предвидував којзнае што во Рома. Е сега за Окака ми е малку чудно дали е тоа вистинскиот потег, меѓутоа ајде нека собере малку и Премиерлигашко искуство.

Ајде еден мал вовед за вечерашниот натпревар:
Натпревар од 1/8 финалето во Италијанскиот Куп, нокуат натпревар.
atrnex.png

Играчите кои се на располагање за натпреварот:
Andreolli
Baptista
Brighi
Burdisso
Cassetti
Cicinho
Cerci
Esposito
Faty
Lobont
Marangon
Menez
Motta
Perrotta
Pit
Pizarro
Taddei
Vucinic
Почеток 21 часот, не сум сигурен дали МТВ ќе го пренесува натпреварот нели нешто они имаа права за Италијанскиот Куп ама ќе видиме.

Очекувам победа на вечерашниот натпревар.
Што се однесува до заминувањето на Менез или Баптиста, Менез би сакал да остане. Го бива дечкото, добро е вклопен, одлична игра покажува, не би сакал да го продадеме. Баптиста што сака нека прави.

Ова првото што ти е напишано за Тоти, е шега односно тој самиот се пошегува во врска со тоа дека ќе паузира уште најмалку 2 недели и дека нема да биде во можност да настапи против Јувентус. Е сега кои си направи вест од ова си напрвави, меѓутоа тоа е кажано како шега од страна на Тоти. За Губерти па добро можеби најдобро беше да се позајми и така не му предвидував којзнае што во Рома. Е сега за Окака ми е малку чудно дали е тоа вистинскиот потег, меѓутоа ајде нека собере малку и Премиерлигашко искуство.

Ајде еден мал вовед за вечерашниот натпревар:
Натпревар од 1/8 финалето во Италијанскиот Куп, нокуат натпревар.
atrnex.png

Играчите кои се на располагање за натпреварот:
Andreolli
Baptista
Brighi
Burdisso
Cassetti
Cicinho
Cerci
Esposito
Faty
Lobont
Marangon
Menez
Motta
Perrotta
Pit
Pizarro
Taddei
Vucinic
Почеток 21 часот, не сум сигурен дали МТВ ќе го пренесува натпреварот нели нешто они имаа права за Италијанскиот Куп ама ќе видиме.

кај мене на кабловксата има една српска програма спорт клуб која најави дека ќе дава Италијански Куп но во најавата за оваа недела ги пишуваше Фиорентина и Лацио(не и ги знам противниците) а за МТВ немам појма

На МТВ јас до сега ги имам гледано Киево-Фросиноне, Катанија-Емполи, Сампдорија-Ливорно, е сега дали вечер ќе има ке видиме.

кај мене мислам ќе ја даваат на спорт клуб па ќе видиме

најдете стрим од Скај-Спорт ИТА, таму миљон посто ќе ја даваат... али ја тешко дека ќе можам да ја гледам :kesa:

Губерти замина Окака замина и сега што ништо истата приказна секоја сезона играчите што највеќе се залагаат секогаш ги бркаме на позајмици или на продажба , а некој таканаречени ѕвезди остануваат .За вечер мислам дека сигурно тепаме се друго ќе биде срам .

За сите што немаат сателитска нека гледаат на МТВ 3 има пренос и да тепаме .

Epa mozda i ne e slep sudijava ... Neznam samo kaj vide penal , ali ajde malce da bide pointeresno .
Forza Roma

лесна победа над аутсајдерот Триестина, ако забележавте за Триестина играше Броско а тој е наш играч само незнам дали е на позајмица или косопственост со Триестина, големо браво за Вучиниќ, Баптиста, Менез и Черчи

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom