Фан клуб: Роџер Федерер

• Креатор на темата Креатор на темата Clubber
  • Време на започнување Време на започнување
Човеков е цар. Дефинитивно најдобар во историјата. Само мислам дека е скоро невозможно да освои уште 4 ГС. Барем до 20 да дојдеше ама некако е паднат во формата- нормално годините го газат, + и овие младиве играат добро.
Инаку супер ќе е в година сите 4 ГС да ги земи + олимпијадата и да се пензионира како Крал - што впрочем и му доликува!
Најискрено оптимист сум за тоа. Ако има некој ред во универзумот, така ќе биди! :D

Кралот во далечната 2002, како вчера да беше :)

FILE+In+Profile+Roger+Federer+5Rfd7EqbJsxl.jpg

За мене ќе остане најдобриот, најдоминантниот и најелегантниот тенисер што стапнал на теренот. :)

Значи пополека се помиривте дека се ближи крајот.

Значи пополека се помиривте дека се ближи крајот.

Не, туку најдов слика на Федерер и неговите почетоци и решив да ја споделам и си кажав само мое мислење. Уште има што да каже Федерер, може сега ќе ти е смешно ова што го зборам, како што ти беше смешно во јуни месец кога реков дека Федерер може да му е пречка на Ноле на турниров.

Таков впечаток добив и не ми е смешно воопшто, напротив, едвај чекам да го видам преостанатото од Федерер.

Ууууууу очекувам у Базел да има финале помеѓу Џоковиќ и Роџер.
Сигурен сум дека Федерер ќе го згази Ноле.
GO ROGER:)

По шест пат Роџер Федерер ќе оди да го освои по шести пат Мастерсот во Лондон..Швајцарецот засега пет пати го има освоено турнирот, истиот учинок го имаат Иван Лендл и Пит Сампрас..:)

А ќе има негде пренос на турнирот од Лондон?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom