- Член од
- 4 март 2017
- Мислења
- 2.342
- Поени од реакции
- 6.970
БутинВчера против Охрид со Бутин или Вујо бевме на тренерската позиција ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
БутинВчера против Охрид со Бутин или Вујо бевме на тренерската позиција ?
Според вас кој е подобар избор од нив двајцата.И двајцата се од новата школа со тоа што Зорман има помалку тренерско искуство а Дејвис веќе водеше голем тим како Везпрем.Сепак мене некако Зорман повеќе ме влече.
Дејвис на кој е ученик? Раул, Парандо, Ентрериос од која школа се?Ипак Зорман е ученик на Талант.
Дејвис на кој е ученик? Раул, Парандо, Ентрериос од која школа се?
Зорман е добар ради тоа шо може да привлече играчи кои се прифатливи за наши услови. Тоа е предноста.Мислам дека Зорман е доста подобар у целина од него.
Само шо Вардар е тим кој има играно и освоено 2 шампионски титули баш по системот на Раул а не на Талант (и тоа со тим без супер звезди), и мене ми е Зорман посимпатичен некако од Дејвис, но зошто да менуваме нешто шо веќе функционира?Добро е момак, знаеме која школа се. Не има нас кои гледаме ракомет одамна, знаеме за Портланд Сан Антонио, Сиудад Реал на крај Атлетико Мадрид , и чии играчи биле Дејвис, Парондо, Ентрериос. Смири доживљај. Муабетот ми беше дека Зорман последно му беше помошник во Киелце, плус претходно долги години играше во неговиот систем, плус карактерно е доста јак мотиватор. За Дејвис некако не сум убеден дека е прав тренер за нас. Мислам дека Зорман е доста подобар у целина од него.
Само шо Вардар е тим кој има играно и освоено 2 шампионски титули баш по системот на Раул а не на Талант (и тоа со тим без супер звезди), и мене ми е Зорман посимпатичен некако од Дејвис, но зошто да менуваме нешто шо веќе функционира?
Зорман е добар ради тоа шо може да привлече играчи кои се прифатливи за наши услови. Тоа е предноста.
Реално немате финансиска криза. И ни еден од играчите или управата нема да остане неисплатен. На сметка во EHF имате €1М, тоа е и гаранцијата дека би дошле да бидат играчи и тренери и дека овие играчи би молзеле до крај сезона макар и дрва биле. Но после сето тоа ако ја изгубат таа финансиска гаранција е тогаш долгот на Самсоненко се префрла после на Михајло, оти €800К се на рускиот. Кратко кажано нека му ја мисли Михајло за пари и какво лице ќе остави за догодина.Почекајте малку, не се избрзувајте со муабети за кој би можел да ни биде тренер од имињата кои се спомнуваат, затоа што најбитна тема во моментов за нас би требало да биде очигледниот проблем со безпарица. .