Фан клуб - РК Вардар

Според вас кој е подобар избор од нив двајцата.И двајцата се од новата школа со тоа што Зорман има помалку тренерско искуство а Дејвис веќе водеше голем тим како Везпрем.Сепак мене некако Зорман повеќе ме влече.

Според вас кој е подобар избор од нив двајцата.И двајцата се од новата школа со тоа што Зорман има помалку тренерско искуство а Дејвис веќе водеше голем тим како Везпрем.Сепак мене некако Зорман повеќе ме влече.

Зорман као микс од темперамент и тренерско знаење по мене е боља опција од Дејвис. Ипак Зорман е ученик на Талант, полека но сигурно го пече тренерскиот занает и има модерни погледи на ракометната игра, односно модерен систем. Ако во случај успееме да го ангажираме многу ќе добиеме.

И јас помеѓу Зорман и Дејвис би го бирал Зорман,баш имам некое чувство дека е тренер што би се вклопил одлично во Вардар,со него ќе може да привлечеме играчи од цела Европа,што до сега беше незамисливо со тренер како Вујо.
За Дејвис мислам дека е добар тренер само би му требал многу поголем буџет за да постигне резултати.

Како и да е сепак сум среќен што Михо размислува во таа насока и се споменуваат такви имиња,а не некои тренери од стара југословенска школа.

И ја би го избрал Зорман, ама не ми се допаѓа овој пристап што мислам дека ќе следи, и некој ако го знае Михајло, знаеше дека може да се очекува. Сега на пола сезона, има да ја скине пола екипа и нов тренер да дојде. Не е добро така да им се раскинуваат договори на играчи кои не се покажале по само неколку месеци. Се остава лош впечаток за клубот, за сериозноста на управата. А ја очекувам едно 6 играчи да избрка сега во декември и да донесе некои од Франција, Унгарија и слично, исто така со сомнителен квалитет, колку да се одбрани титулата со сигурност. Па на лето нов рез.

Дејвис на кој е ученик? Раул, Парандо, Ентрериос од која школа се?

Добро е момак, знаеме која школа се. Не има нас кои гледаме ракомет одамна, знаеме за Портланд Сан Антонио, Сиудад Реал на крај Атлетико Мадрид , и чии играчи биле Дејвис, Парондо, Ентрериос. Смири доживљај. Муабетот ми беше дека Зорман последно му беше помошник во Киелце, плус претходно долги години играше во неговиот систем, плус карактерно е доста јак мотиватор. За Дејвис некако не сум убеден дека е прав тренер за нас. Мислам дека Зорман е доста подобар у целина од него.

Мислам дека Зорман е доста подобар у целина од него.
Зорман е добар ради тоа шо може да привлече играчи кои се прифатливи за наши услови. Тоа е предноста.

Добро е момак, знаеме која школа се. Не има нас кои гледаме ракомет одамна, знаеме за Портланд Сан Антонио, Сиудад Реал на крај Атлетико Мадрид , и чии играчи биле Дејвис, Парондо, Ентрериос. Смири доживљај. Муабетот ми беше дека Зорман последно му беше помошник во Киелце, плус претходно долги години играше во неговиот систем, плус карактерно е доста јак мотиватор. За Дејвис некако не сум убеден дека е прав тренер за нас. Мислам дека Зорман е доста подобар у целина од него.
Само шо Вардар е тим кој има играно и освоено 2 шампионски титули баш по системот на Раул а не на Талант (и тоа со тим без супер звезди), и мене ми е Зорман посимпатичен некако од Дејвис, но зошто да менуваме нешто шо веќе функционира?

Само шо Вардар е тим кој има играно и освоено 2 шампионски титули баш по системот на Раул а не на Талант (и тоа со тим без супер звезди), и мене ми е Зорман посимпатичен некако од Дејвис, но зошто да менуваме нешто шо веќе функционира?

Па тоа е тој систем. И Раул учеше од Талант.
Автоматски споено мислење:

Зорман е добар ради тоа шо може да привлече играчи кои се прифатливи за наши услови. Тоа е предноста.

Тоа плус.

Искрено, кога би можело да се бира и јас би се решил за Зорман. Некако мислам дека е исклучително интелегентен како тренер, како што беше и како играч. Лани Тримо одигра фантастична сезона, заврши пред Целје, на само 2 бода од шампионот Горење.

Далеку од тоа дека Дејвис би бил лошо решение, ама како што спомна некој претходно Дејвис е тренер за тим со голем буџет. А Урош докажа дека е конкурентен и со многу помал буџет како оној на Тримо.

Почекајте малку, не се избрзувајте со муабети за кој би можел да ни биде тренер од имињата кои се спомнуваат, затоа што најбитна тема во моментов за нас би требало да биде очигледниот проблем со безпарица. Да, сигурен сум дека и Зорман и Дејвис би сакале да дојдат во Вардар ама верувам дека нити едниот нити другиот се запознаени со финансиската состојба на клубот моментално. Едноставно сеуште го имаме името и сме предизвик за многу имиња во Европа али муабетите за Томовски во Пелистер, изјавите на Гоце од пред некое време, а и на самиот Михајло веќе се доказ за проблемот со финансиите.
Реално многу глуп муабет е тоа дека ќе се бркале играчи на полусезона кога нема шанса да се најдат солидни замени. Мислам дека во таква ситуација алиби би му биле на Михајло некакви слаби игри на тие кои би си заминале, а реалната причина е да не можеме веќе да ги исплаќаме. Како работи он, не би ме чудело на почеток на сезона да им ветувал пари кои бил свесен дека нема да може да им ги даде надевајќи се на некакви нови спонзори кои би улетале евентуално во сред сезона, затоа и сите тие муабети дека он се труди и бара спонзорства ама никој не сака да даде средства, што е реално и очекувано, никој не би давал пари во ракомет од каде што нема шанси да си го вратиш вложеното туку така.
Реков уште кога се врати Михајло, не може да се носи он финансиски со луѓето од Пелистер и да сака, ние ќе бидеме подобри од нив и ќе освојуваме титули се додека го држиме името и реномето од двете титули од ЛШ и така да привлекуваме играчи кои реално Михајло не би можел да си ги дозволи (како Гурбиндо годинава) и тоа очигледно веќе пука сезонава. Сеуште имаме подобар тим од Битолчани али прашање е веќе и со каков мотив ќе влеземе на натпреварот во среда ако има неисплатени плати и некои играчи знаат дека ќе летаат на полусезона. Така да, да не се залетуваме многу со желбите за тренери затоа што клубот полека си се враќа на годините пред Самсоненко, што е нормално и очекувано, тоа е плафонот за Михајло и не знам колку таков клуб би бил предизвик за Дејвис или Зорман.

Почекајте малку, не се избрзувајте со муабети за кој би можел да ни биде тренер од имињата кои се спомнуваат, затоа што најбитна тема во моментов за нас би требало да биде очигледниот проблем со безпарица. .
Реално немате финансиска криза. И ни еден од играчите или управата нема да остане неисплатен. На сметка во EHF имате €1М, тоа е и гаранцијата дека би дошле да бидат играчи и тренери и дека овие играчи би молзеле до крај сезона макар и дрва биле. Но после сето тоа ако ја изгубат таа финансиска гаранција е тогаш долгот на Самсоненко се префрла после на Михајло, оти €800К се на рускиот. Кратко кажано нека му ја мисли Михајло за пари и какво лице ќе остави за догодина.

Зорман изјава за 24Ракомет..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom