Фан клуб - РК Вардар

Се согласувам, само споделувам.

Прочитав по некој од странскиве форуми дека Екс ан Прованс од Франција, имале интерес за Борозан, а може и Стоилов. Не знам колку е точно тоа, неверувам дека и тие двајца би оделе таму, но тие градат јака екипа за следната сезона.[DOUBLEPOST=1552134419][/DOUBLEPOST]
Според мене Чупич би заминал доколку донесат во Вардар некое помладо крило,пример Јанц.
Имаше шпекулации дека е можно Јанц да дојде во Вардар,ништо чудно да се остварил трансферот.
Ќе видиме што ќе испадне на крај.
Претседателот на Киелце изјави дека ќе му понудат нов договор на Јанц и дека следната година ќе имаат поголем буџет, дека ќе бил стабилен клубот, нашле нови спонзори. Циндриќ може ќе го продадат, зошто добив впечаток дека на Лука не му се допаѓало нешто таму, ама Јанц сакале да го задржат.[DOUBLEPOST=1552164254][/DOUBLEPOST]Бразилецон, Толедо, го продолжил договорот со Висла. Така што, ништо од трансфер во Вардар.

Последно уредено:
Во еден прилог на РТЛ снимен пред неколку дена во Скопје, Чупиќ изјави дека му е фантастично во Скопје, и дека се гледа во Вардар бар уште минимум три сезони. Ја фалеше климата во Скопје која била доста слична као кај него доле на море, а за храната и топлината на народот не требал ни да зборува. Што се однесува за Столе, исто во видео изјава за 24Ракомет изјави дека сите знаат за негови трансфери само он ништо не знае. Дефинитивно ги отфрли сите шпекулации, и рече дека останува во Вардар 2 години минимум.

Да му ебам све и на војводич и на тие шо го форсират...

Мислам дека 1 гол дадовме во 15 мин. Не дека овој натпревар значи нешто, сепак, некако непрофесионален пристап.

Никогаш не сум ја следел ова лига, сама по себе е чудна, а уште помалце заслужува некаква си нервоза..

Игор се утепа од плачење по победата против Монпелје, откако тимот се поздрави со Комити. Ни тешка, ни битна победа за такви емоции, од тогаш чекам ваква вест дека има договор со нов тим.

Досеа у интервјуа цело време потенцијаше дека сака нов договор ама понуда најверојатно и немаше па нема да ме зачуди ако си оди.

Него овие Киелце шо напраија бе? Уше Борозан им фали да го соберат и мини Вардар пичка им матер.

http://24rakomet.mk/вардар-ќе-остане-без-својата-икона-иго/

Ако е ова вистина ондак не идат работите на добро. Да се надеваме дека е само шпекулација. По мене Кара е ракометар кој не би го напуштил Вардар ако не е зорт ситуација.
Абе, седум години е тука. Години си одат, начука и тој 30-31. Човек се заситува, може сака да проба нешто друго, додека може да игра на високо ниво. Не се знае до што е, ако стварно си оди, ама некако и јас мислам дека си оди.

Кој ги знае тие Киелце колкави пари нудат,играчи кои играат со години во Вардар,навикнати и на живот,луѓе плус блиску до дома,се решаваат да одат во Киелце.
Претходно и со Циндрич исто вака беше.

Ќе видиме може и шпекулации да се,досега Борозан во пола Европа го направија дека потпишал,исто и со Столе.

Кој ги знае тие Киелце колкави пари нудат,играчи кои играат со години во Вардар,навикнати и на живот,луѓе плус блиску до дома,се решаваат да одат во Киелце.
Претходно и со Циндрич исто вака беше.
Сопственикот најави дека има нови 3 спонзори и дека Киелце следната сезона ќе има буџет поголем за 1.5 милиони евра. Кој знае дали е точно тоа. На почетокот на сезоната изјави дека 5 месеци немаат примено плата играчите, сеа ќе има клубот буџет поголем за 1.5 милиони. А викаше дека 2 години се мачат со плати. И нив неколку играчи им го напуштија клубот. Кој знае. Лани имаше шпекулација дека Стоилов исто ќе одел таму. Па ништо од тоа.

Не е добра ситуацијата во клубот на финансиски план.
Ептен е заглавен Самсоненко со изградбата на ебаниот офицерски дом или како и да се вика гомното што го градеа. Должи огромна сума на пари.
Се плашам дека колапс ќе ни се случи уште на крајот од оваа сезона. Наслушнав дека и во моментов имало закани со штрајкови поради неисплатени плати, од страна на ракометарите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom