Зашто едвај чекате да заврши утакмица и да плукате по играчите? Само на мак форум оваа работа.
Нема шо да им замерите на играчите..
Утакмицата ја реши тактиката на Талант,одбраната на Киелце и подолгата клупа на Пољаците..
Ако се бара виновник јас би го посочил кон клупата..Фалеше водство од клупата....
Иако тие се играчите,и Раул не е крив зошто нема толкава ротација како Талант,но сепак денес беше целосно надмудрен...
Посебно голема грешка беше тоа шо го извади Прибак,и го врати Карачиќ и ризикуваше да се повреди уште потешко..
Доста солидно функционираше нападот кога Прибак беше организатор,и немаше потреба целосно да го извади во игра..
Во вакви мечеви мора да го извадиш максимумот од сите играчи,посебно од бековите,иначе ништо...
Многу топки згреши на крај Карачиќ,солираше непотребно,ако не беа неколкуте судиски одлуки во ваша полза кога грешевте во напад+головите на Столе кога сам си правеше позиции за шут уште повеќе ќе изгубевте...
Терзиќ за украс,требаше да го проба и него малку,колку да одмори некоја минута Алекс...
Не е можно колку и да е добар десниот бек сам цела утакмица да ја изигра...
И во ваква игра се извади максимум од бековите,Филипче даде 3 гола,Караќиќ 4,Горбок 5,и Алекс 2или 3..
Ова ти се речиси 70% од сите голови,премалку за да се тепа екипа со искуство како Киелце...
Тоа ќе помини со послаби екипи како Висла,ама со Киелце,кои се поискусни за неколку класи тешко..
Иако јас мислам дека и самите Пољаци беа изненадени шо тепаа....
И не ми се верува дека планираа дека ќе тепаат овде,овај пораз е големо изненадување според мене,речиси 100%бев сигурен дека ќе тепате денес...
И ме зачуди толку слабата игра во напад,но сепак мора да се признае дека Пољаците изиграа страшна одбрана...
Плус еден куп новитети имаа во одбраната,без двата главни касапи во одбрана,Муса и Грабарчиќ,без првиот голман,целосно изненадување..
Големо изненадување..ова е тој луксуз кој сите тренери на екипи со вакви ростери можат да си го дозволат,имаат 16 играчи кои во секој момент можат да бидат во прва постава или да бидат седнати на клупа и да не влезат воопшто во игра..
А играта на нашите екипи е таа,тие се играчите,10ина шо го носат товарот,другите служат за да изиграат некоја минута кога е се решено...
Другата сезона ќе имате комплетна екипа,со Деревен,Атман и Македа,комплетна втора постава,тогаш ќе е друга песна,вака е тешко,да се импровизира со мала ротација...
Иако не сте без шанси,нестабилна екипа се Киелце,се бива со нив..