Фан клуб - РК Вардар

Тоа е бидна што бидна битката е изгубена,ама војната не има уште едно полувреме во Полска,а ја верувам у овие момци.Инаку се гледаше уште на стартот дека ова ќе биде нервозна и тензична утакмица.Според мене два моменти беа клучни на утакмицава,почетокок кога имавме шанса за 4 разлика.И второто кога на брзина прокоцкавме три гола разлика,тука требаше да ги скршиме.Додај промашен пенал,промашени зицери, башка бе тоа копилето Јурецки не избуши све му ебам ја.Инаку дали го приметивте дечкото у бела мајца како се прошета нис сала и покрај редарите им влезе на полските навивачи меѓу нив,петарда,и пази на редариве им требаше 2,3 минути да го приметат:pos:.

Еј да ви дадам еден интерсне факт и лани изгубивме на Велигден во 1/4 финале 2 разлика на првата утакмица, е сеа се надевам и овој реванш ќе биде како лани т.е ќе биде како лани до 59 минута и 49 секунда е во пресотантите 11 секунди Киелце да бидат на месотот наше кај шт обевме ние толку блиску а толку далеку од ФајнлФорот. :)

После утакмица повеќе испаѓа дека подобро ќе беше со Кил да играме него ли со Киелце. Тука сигурно ќе ги лупневме. Убаво @bbbbbb уште лани викаше, кој било само Киелце со Талант не.

Не натераа нивна игра да играме а не нашата. А еден куп искусни волци имаме во тимов со многу тешки утакмици позади себе, како баш сеа потфрлија.

Нека остават утакмицава во минатото уште вечерва и добри анализи нека се направат неделава. Иако ќе биде ептен тешко, Не сме без шанси... Има уште едно полувреме овој дуел.
Шанси постојат ,но само и само ако одиграат како против Хамбург и Фленсбург......и и како што сум напишал миљон пати со играч повеќе мораш да дадеш 2-3 гола а да не примиш ниту еден .
Кога ---Вардар играше со играч повеќе и им пресече топка Јурецки или тој високит јблг и наместо сите Вардарци да се вратат на центар и после голот со брз центар со двајца повеќе да тргнат во напад тие се влечкаат назад ,,,

Стигнав во 20-та минута на натпреварот, откако во Кратово само 35 души останавме до крајот на фудбалскиот натпревар.
Трибината наша беше преполна со индијанци, редовните членови гледаа од ходникот, а на трибината имаше и шуто и сакато стиснати еден до друг како сардини, па не можеа ни да мрдаат, па камоли да навиваат.

Вардар од тоа што го видов одигра преслабо откако влегов во сала, а претходно ми рекоа дека и поочајно сме играле.
Лесно прочитана игра, не искинаа со силната одбрана (y)
Се виде на дело тенката клупа, немаме втора постава и тоа е тоа.
Кога од левата бековска позиција ќе дадеме највеќе погодоци, сфаќате колку е саатот :D
Ни ги отсекоа и Душебаев и Карачиќ, Игор се обидуваше со шутевите под зона, ама од кога влегов во сала ниту еден од тие удари не му помина. Или го блокираа или беа лесен плен за противничкиот голман.
Немаме играчи што играат во два правца, немаме играчи за одбрана и со таков ростер нема што да бараме повеќе, иако мислам дека сеуште не сме го кажале последниот збор.
Не е тешко да се прочита нашата игра, истото ни го направи Висла во првиот меч, истото и Киелце, ама верувам дека ќе одиграме подобро во Полска.
Сигурно не очекувавте уште во Скопје да го решиме двомечот, ова ќе биде изедначем двомеч (барем се надевам) и мислам дека не е се загубено сеуште...
Крилата отсечени, бидејќи противничките крила одиграа феноменален меч.
Штербик покажа дека засега е единствениот класа играч во нашиот состав кој константно може да пружи добра партија и само тој е виновник што не загубивме со поголема разлика...

Во второ полувреме толку бевме безидејни што само на сила одевме со додавања до пикер, а овие паѓаа како покосени за да изнудат фаули. Иако Пољациве играа доста остро, сепак и ние имавме доста сценски паѓања.
Мал период во кој игравме добро беше стартот на второто полувреме кога Киелце беше 10 минути без погодок, а ние имавме 3 разлика и напад за 4.
Од тогаш до крајот, бродолом...

Полоши од оние што напуштија сала 5 мин пред да заврши се оние што се набутаа денес кај Комити и дремеа ко мулиња.

Полош од тие мулиња беше само @STEALTH! Штета што се праеше наудрен коа ти мафтаф со тоа знаменцето за у гЗ да ти го начукам ебате. Си се потепал за карта, дошол од пичкусиматер, цел блок 2 беа мртваци, да ве ебат пољаците да ве ебат.

Секоја чест за дечките, не им замерувам на ниеден, ни на Дибироф пошо цела сезона урлам на нивни голови и цепелини и никави шанси нема да го колнам и пцујам после ваква утакмица.
Тимот е тој, следната сезона го ојачуваме уште толку и ќе биде грмење сигурно. Тим за титула не се праи така лесно и не се осфаја без да се поклопат сите коцки ко на Фленс минатата сезона.
Иам надеж за на гости утакмицава, Раул има доста гостински јаки утакмици добиено и останува само да ја догледаме сезонава ко шо треба.

Последно уредено:
Ја добија битката и мора да им се честита, одиграа доста паметно пред се, но не ја добија и војната..
;) Многу лошо што не успеавме да продолжиме со ист ритам од почетокот, напротив лесно се вратија во игра и од тогаш они ја диктираа играта, а ние паднавме и игравме како што они сакаа...Доста зрело и искусно одиграа, мора да се признае, ја покажаа класата зошто ги вбројуваат во најдобрите 4, знаеа кога да го зададат најсилниот удар, игравме скоро гол за гол и имаа премногу јак фининш каде што ние паднавме физички, потоа и психички беше тешко да се доиграат завршните минути...Многу гадна екипа се, што говеда ќе беа, буквално од сите страни се опасни, не прочитаа како селски буквар, Талант се покажа на дело, се надевам дека Раул како и секогаш ќе ги корегира грешките и ќе одиграме подобро во реваншот, они изгубија од Монпелје, ние го треснавме Рајн Некар во гости, се е можно, уште кога ги извлековме, реков, дека може дома да не победиме, а да ги лупнеме во гости...Ако сакаме да бидеме силен тим, треба да играме и на гости, време е да покажеме дрскост (да не речам муда) а муда се покажуваат на гости! :icon_mrgr: Ептен нервоза ме пукна и голема мака ми падна, ама сега мислам дека имаме шанса да направиме чудо, се знаеше дека ќе треба со 200% од силите да изиграме во гости па макар и да отидевме со предност од 6-7 гола, ништо не е готово, колку само беше моќно кога им пеевме уште 30 минути, се надевам дека ќе се сетат на овој момент, доволен мотив ќе им биде да загризаат во Полска и да им направиме пречек во Скопје и огромна фешта...Напред Вардар во срце те носам!

@Vardarec 47 полека малце на трибина, сите во нас гледаат ме брукаш пред другарите од Мислешево :sramezliv: и еве ти еден поздрав :kuracc:

Untitled111111.png

Зашто едвај чекате да заврши утакмица и да плукате по играчите? Само на мак форум оваа работа. Зборам за овие што се јавуваат само коа ќе изгубат дечките.

Последно уредено:
Uste mi cukaat tapanive u glava im ebam toa,ova treba da se zabrani

Што убав си беше фан клубов едно време, од кога им исклучија струја на темната страна на градот сите тука се пребација и се отиде у три лепе... Иначе ја сум редовен читач, а прв пат пишувам :)
Денес, според моето скормно ракометно познавање, мислам дека не прочитаа 100% и секој гол беше на сила, индивидуално... па пак се играше егал, така да сум оптимист за реваншот - ќе имаат помалку притисок и со ѕверот на гол може чудо да се деси :)
Иначе момент на вечерта ми е дечкото што се појави со маица Делије до Комитите во ќошот до Стара гарда, и мислам дека ќе го изедеа Комитите, почнаа да мафтаат, пцујат... дечково ја соблече маицата моментално :D
И стандардното нели - дечко седи да глеаме :tapp:

Зашто едвај чекате да заврши утакмица и да плукате по играчите? Само на мак форум оваа работа.
Нема шо да им замерите на играчите..
Утакмицата ја реши тактиката на Талант,одбраната на Киелце и подолгата клупа на Пољаците..
Ако се бара виновник јас би го посочил кон клупата..Фалеше водство од клупата....
Иако тие се играчите,и Раул не е крив зошто нема толкава ротација како Талант,но сепак денес беше целосно надмудрен...
Посебно голема грешка беше тоа шо го извади Прибак,и го врати Карачиќ и ризикуваше да се повреди уште потешко..
Доста солидно функционираше нападот кога Прибак беше организатор,и немаше потреба целосно да го извади во игра..
Во вакви мечеви мора да го извадиш максимумот од сите играчи,посебно од бековите,иначе ништо...
Многу топки згреши на крај Карачиќ,солираше непотребно,ако не беа неколкуте судиски одлуки во ваша полза кога грешевте во напад+головите на Столе кога сам си правеше позиции за шут уште повеќе ќе изгубевте...
Терзиќ за украс,требаше да го проба и него малку,колку да одмори некоја минута Алекс...
Не е можно колку и да е добар десниот бек сам цела утакмица да ја изигра...
И во ваква игра се извади максимум од бековите,Филипче даде 3 гола,Караќиќ 4,Горбок 5,и Алекс 2или 3..
Ова ти се речиси 70% од сите голови,премалку за да се тепа екипа со искуство како Киелце...
Тоа ќе помини со послаби екипи како Висла,ама со Киелце,кои се поискусни за неколку класи тешко..
Иако јас мислам дека и самите Пољаци беа изненадени шо тепаа....
И не ми се верува дека планираа дека ќе тепаат овде,овај пораз е големо изненадување според мене,речиси 100%бев сигурен дека ќе тепате денес...
И ме зачуди толку слабата игра во напад,но сепак мора да се признае дека Пољаците изиграа страшна одбрана...
Плус еден куп новитети имаа во одбраната,без двата главни касапи во одбрана,Муса и Грабарчиќ,без првиот голман,целосно изненадување..
Големо изненадување..ова е тој луксуз кој сите тренери на екипи со вакви ростери можат да си го дозволат,имаат 16 играчи кои во секој момент можат да бидат во прва постава или да бидат седнати на клупа и да не влезат воопшто во игра..
А играта на нашите екипи е таа,тие се играчите,10ина шо го носат товарот,другите служат за да изиграат некоја минута кога е се решено...
Другата сезона ќе имате комплетна екипа,со Деревен,Атман и Македа,комплетна втора постава,тогаш ќе е друга песна,вака е тешко,да се импровизира со мала ротација...
Иако не сте без шанси,нестабилна екипа се Киелце,се бива со нив..

Одбраната на Вардар и повеќе од добро си ја заврши работата пола напади на Киелце траеа по 2 минути.Судијата ќе кренеше рака и дозволуваше да се игра уште пола минута.Највеќе ме изнервира што им се дозволи онакво однесување на играчите на Киелце како во нивна сала да играат цело време приговараат,провоцираат,глумат ,а на терен само Тоскич го видов воопшто да изреагира сите стојат без крв во нив.

Киелце успеа комплетно да ја наметне својата игра на терен.

@Tomasino Баш со Димче правевме маубет, на Раул му фали малце ротацијата која Вујо ја прави без разлика на каков квлаитет имаат играчите. Спеак не е Марковиќ индијанец некој кој не би момжел ,секоја утакмица да игра по минимум 15-20 минути, или остнатите играчи .Раул некако се испалши од тоа и некако премалку комбинира. Посебно сезонава, ајде за Алекс можам да сватам пошо немаме замена, меѓутоа за сите други позиции, може да си дозовли да ги смени игрчаите, да ги седне на клупа, да ги освести малце.

Кои беа тие падобранци на трибината на Комити да ми е да знам само. Абе ги пратев цело време дали 3-40 души константно навиваа. Стари жени набиени на трибина, девојчиња, пичке материне.
30 пољаци направија тотална доминација у сала, сите тие тапани и лупања што ги слушавте беа од нив, да не се лажете дека тие што беа на трибината на Комити го правеа тоа пошто немаа тапан до 25та минута.
Девојка рокаше на еден од 2та тапани на пољаците. ДЕВОЈКА.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom