Фан клуб - РК Вардар

Не искинаа у пичку матер. Немаме шанси со ваков Веспрем да играме. Не изедоа за доручек во одбрана а во напад не решетаат како што сакаат. Сега за сега се класа над нас. Капак на се Миклер 17 одбрани.

Mnogu se jaki.

Ali stiskam palci Barsa/Kil da mu ja simnat od faca sugavana nasmevka na Ilic

Тоа е реалноста. Затоа мора да се има и среќа за да се стигне до фајнл фор, да се избегнат некои екипи. Како и да е, Веспрем 3 години ја прави екипава за да дојде до овој квалитет. Ене лани и голман им фалеше со Алиловиќ, си земаа и голман.

Сулиќ го разнесе Алекс овој му суди пробивање :facepalm:

Битно со атракцииве ко Харлем Глобтротерс сме.

Тоа е тоа, ќе се бориме за второто место. Одличен е Веспрем. Три пати не плескаат во една полу сезона.

Веспрем не е одличен него е топ 3 тим во светот, заедно со Барса и Кил. Страшна екипа се Маџариве, нарочито во одбрана. Ова не е ништо страшно со оглед на тоа дека имаме повредени играчи а и дека сме послаби од нив како тим. Сега фокус на следните утакмици и да се враќаме на победничките патеки.

Видов дека се смејат Илиќ и Чема али незнам за што се смееа?
За бомбата на Цајц од 10 метри, мрежата ја искина.
На него му се смееја, демек види го стариов се распука, а не дека ни водат со 6-7 разлика.

Цајц на крај мислам дека над 10 гола имаше дадено. :facepalm:

Прибак на неколку пати утакмицава му покажа на Раул дека мора да добива поголема минутажа, не знам зошто сезонава го закова на клупа и не му даваше шанса на претходните утакмици дури и кога не му идеше на Карачиќ.

На овој меч Вардар му се натрти на Вепсрем, тешко тоа дека Веспрем изигра некој страшен меч. Значи не негирам дека се прејак тим и поквалитетн од Вардар, лудост е да го кажеш тоа. Али мечов им беше на ниво на тренинг заради Вардар.

Излгеда целата анализа ја фрлиле на нападот, а во одбрана се надевале на Штербик. Што и рака на срце, е логично да го примениш. Арно ама потоп...

Не знам зашто има коментари „Фали шутериште кое ќе ја разбие одбранава“. Точно, шутериште фали, втора сезона по ред. Ама денеска Вардар одигра добро во напад, многу подобро од мечот во Скопје на пример или гостувањата кај Монпеље и Целје. Преку 20 пати лесно ја разбија врвната одбрана на Веспрем, ама се изнапромашија зицери, односно Миклер ги фати.

Мизерната игра во одбрана го реши мечот. За разлика од лани, цела оваа сезона одбраната е на „граница“ и еве препукна против најсилниот противник. И колективно и поединечно беше срање.

Пред се тоа се должи на „лидерот“ во одбраната односно дефанзивецот, Абутовиќ. Коа игра добро и одбраната игра ниво погоре, а сезонава Абутовиќ игра катастрофално. Се бара шутер ама јас мислам дека и треба да се доведе некој врвен деструктивец.

Глејте на пример колкаво значење имаа Шулк и Мирсад Терзиќ во одбраната на Веспрем, страшен двомеч изиграа. Тој јак дефанзивец би дошол на местото на бескорисниот Растворцев. Абутовиќ ајде би останал ко втор, заради неговите заслуги во минатово и пошто не е склон на повреди и може да си ја врати формата.

Реков, штом ударното дуо во средината игра лошо, се распаѓа цела одбрана. А и пред да се распадне, овие знаеја кај да нападнат, на двојка кај што Вардар е најслаб. Брумен откако се повреди игра неверојатно лошо, Душебаев и онака е слаб дефанзивец, Карачиќ се пичкареше да влезе у дуел...

Штербик беше тотално изгубен денеска. Направи милион погрешни проценки, му проаѓаа преспори удари... Лош меч имаше и во Скопје ваљда нема да го фати лоша форма.

Кај Лац за жал се случи очекуваното. Многу ми е жал за човекот што го уништија повредите, али не требаше да се доведе пошто беше темпирана бомба. Му посакувам побрз опоравак али возот е заминат за него.

Против послаб противник денеска може и ќе се освестеа али ваков Веспрем, дома, не ти дава прилика. Видоа дека имаат ранлив противник и го избушија. Ќе мора многу поголемо ниво на одбрана ако сакаме да паѓаат вакви екипи ко нив.

Тоа е тоа, сега мора да пробаат да се опорават од овој шок и да одат со сите сили на одбрана на второто место, почнувајќи со победа против Целје.

Веспрем 12
Вардар 7
Реин Некар 6 (со евентуална победа утре одат на 8)
Монпеље 6

Уште ми е криво за испуштените 2 бода против Веспрем дома, ќе беа чекор поблиску до 2ро место. Не дека вака немаат шанси ама многу потешко ќе биде..

Јебига, на денешно време екипа се склапа со играчи кои играат подеднакво јако и одбрана и напад или бар приближно. Веспрем е типичен пример за тоа. Треба уше многу работи да се средат кај нас за да почнеме да се носиме како треба со вакви екипи како Веспрем.

Sterbik barase zamena uste vo 20-ta i nekoja minuta koga topkata ja imase v race ama mu izbega..Tuka mu prekipe ama Raul go vrati nazad.o_O
Dosta golovi odat na negova dusa,od nikakvi pozicii go izreshetaa.

Vo greski izednaceni so Veszprem,sto znaci deka toa ne bese glavnata pricina,tuku ocajniot nastap na Sterbik.Odbraneti udari sevkupno 20% :tapp:Divi ja podobri statistikata malce 2-3 odbrani kolku imase.
A Mikler bogami koga ke go razbranis vo prvite 5 minuti pisi si poraz.Golman koj e dosta slicen so Landin t.e ako mu trgne gazi a ako ne mu trgne kako da nema golman.

Vardar iskreno dobro izigra,pravea dobri akcii,vkrstuvanja..Vo odbranata ne bea losi,no bilo kakov sut ili kakva pozicija bila pak v gol vlagase.

Gulashite mu napravija pritisok na srpskiot madjar izgleda.:mad:

A Dibiriov voda v oci ne vide od Gulyas,2 metra krilo :eek:

Црна сабота за Вардар.Фк Вардар демолиран,Рк исто така,Жрк тесен пораз.

Факт е дека Вепсрем во моментов е во подобра форма и реално е поквалитетен тим,но вакво играње курташак со Вардар не смееа играчите да дозволат.Утакмицава ја изгубивме уште пред да почне т.е уште пред почетокот играчиве се предадоа.Апла очигледно беше дека немаат намера да се борат за бодови уште од самиот старт.Премногу нежно играа позади како да станува збор за пријателска утакмица,а не за утакмица од ЛШ која што решава за 1во или сигурно 2 место во групата.Нападот иако на крај постигна ‘‘солиден‘‘ број на голови исто така играше многу слабо.Се на се од овие два меча со Веспрем треба многу работи да се научат и треба сите играчи да си ја чукнат главата и самите да увидат дали се спремни да го носат црвено-црниот дрес кој годинава тежи многу повеќе...тежи минимум Ф4 на крај од сезона.Немам намера сега да посочувам поединци затоа што за поразов се сите криви и се надевам дека овој жешок шамар од Веспрем ќе ги освести и конечно ќе почнеме да личиме на екипа спрема за Ф4 на гостински терен.

п.с Сега доаѓаме и до ситуација во која што она играње курташак на крај со РНЛ во Скопје може да не кошта многу скапо.[DOUBLEPOST=1416676944][/DOUBLEPOST]
Sterbik barase zamena uste vo 20-ta i nekoja minuta koga topkata ja imase v race ama mu izbega..Tuka mu prekipe ama Raul go vrati nazad.o_O
Dosta golovi odat na negova dusa,od nikakvi pozicii go izreshetaa.

Vo greski izednaceni so Veszprem,sto znaci deka toa ne bese glavnata pricina,tuku ocajniot nastap na Sterbik.Odbraneti udari sevkupno 20% :tapp:Divi ja podobri statistikata malce 2-3 odbrani kolku imase.
A Mikler bogami koga ke go razbranis vo prvite 5 minuti pisi si poraz.Golman koj e dosta slicen so Landin t.e ako mu trgne gazi a ako ne mu trgne kako da nema golman.

Vardar iskreno dobro izigra,pravea dobri akcii,vkrstuvanja..Vo odbranata ne bea losi,no bilo kakov sut ili kakva pozicija bila pak v gol vlagase.

Gulashite mu napravija pritisok na srpskiot madjar izgleda.:mad:

A Dibiriov voda v oci ne vide od Gulyas,2 metra krilo :eek:

Не може Штербик да се обвини за поразот затоа што одбраната денес (а богами и на сите гостински утакмици во ЛШ до сега) беше катастрофална.Ако голманот нема подршка од одбраната тогаш и Штербик,Ландин и Омејер да ги ставиш заедно на гол нема да те спасат.Кога ќе го оставиш противникот составен од класа ракометари да има шутерско шоу од 6-9м тогаш шансите за голманот да те извади се 0,01%.Факт е дека Штербик имаше денес лош ден,но пред се вината треба да се бара во лошата одбрана.Бројот на примени голови кој изнесуваше 32 е огромен....само по тоа ќе се види што правеше денес Вардар во одбрана.

Последно уредено:
Ќе го тепаме Веспрем во сабота, фајнл фор нема да играме откако во четвртфинале ќе ни падне Кил и ќе не демолира. Македа ќе го пцуеме сите дека ќе биде камен, послаб и од Горбок и Лацковиќ на левата страна. Ќе се крстиме во Душаебаев да не се повреди, а истиот на крај на година ќе си оди и идна сезона ударна игла на таа позиција ќе ни бидат Терзиќ и Македа. Кирца нема да земе ЛШ со Барселона и ќе го продолжи договорот на уште една година. Во Вардар ќе дојде во 2016/17. Ете ги моите прогнози :icon_mrgr:
Веспрем не тепаше....фајнл фор ќе играме откако во четврт финале ќе ни падне кил и ќе го демолираме. Сите ќе се крстиме во македа дека ќе биде најјак. Душебаев нема да се повреди и ќе продолжи договорот. Кирца ќе земе ЛШ со барса и нема да продолжи договор и ќе дојде наредна сезона во вардар :vozbud::vozbud::vozbud: :icon_lol::icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom