Па голем дел ќе летаат по се изгледа.Nego prashanje: ako site ovie za koi se spekulira dojdat ili pa i da ne dojdat tie da dojdat nekoi drugi, koi od segashnive igrachi kje bidat out? Jas znam samo za dvajca...
Први на пикот некако ми се Чаневски, Кукоски, Ојлески, Јовчевски, па и Петриќ веројатно...
Ојлески секогаш ми бил еден од поомилените, ама мислам дека меѓу него и Недановски, изборот ќе падне на Недановски. Ако се земе во предвид дека и Дибиров е во игра за лево крило, тогаш многу тешко дека би играле со 4 леви крила. Мада познавајќи ја концепцијата на Русинов не би му сметало тоа, што може да се види по ЖРК каде што има 5-6 леви крила.
Сепак и јас не био посакал да доаѓа до застој во кариерите на нашиве играчи, па подобро да одат негде кај што ќе играат. Одлична идеја би била да имаме и втор состав, како МРК на времето, каде што би добивале полна минутажа.
Само не знам дали би паѓале на дереџе да играат во втора лига. Мада ако им фрлат пари ништо чудно.
Јовчевски додуша можеби и ќе остане, ако се земе во предвид дека и уште еден десен бек да донесеме, пак ќе има место за него.
Можеби и местото на Раковиќ не е сигурно...
Некако Стоилов, Лазаров, Карачиќ, Прибак и Марковиќ ми се најсигурни засега, се друго ми личи дека може да се смени.