Фан клуб - РК Вардар

Абе еднаш ќе дојдам на дерби и 300 работи ќе се случат :D

Прво честито титула на Вардар и пласманот во лига на шампиони !!!
Сосема заслужена победа и УШТЕ позаслужена титула !!!
Редно време беше да го турнат Металург од тронот, со овај тим, во вистинско време ја освој Вардар титулата, според последните 3-4 меча се виде дека Вардар е речиси рамо до рамо со Металург па според жарот на ова дерби плус полна сала еве ви титула :)
Уште од почеток се виде дека на сите играчи на Вардар му гори под нозе и сите беа желни за победа, сигурен бев и јас дека ќе тепа Вардар после долго време и си уплатив на Вардар :)
Расположени за игра беа повеќе играчи кај Вардар за разлика од Металург каде цело време се чекаше на Вугринец кој рака на срце то шо можеше сам направи, другите слабо, кај Вардар играја сите Стоилов, Прибак, Лазаров, а според мене Рајковиќ и Карачиќ беа најзаслужни за оваа победа :cuc: многу добри играчи се двата !
Голманите и двата на високо ниво Станиќ солиден, Милиќ :cuc: Брлива свиња :D Ги отепа во џеб ги стави сите играчи на Металург !!! 2 пенали со ред + контрата на Миркул...

За инцидентите меѓу играчите, очекував во секој момент да ја прекини судијата утакмицата, се мислев сега ќе ја прекини или за 2-3 минути :icon_mrgr:
Колку аматерски потези од играчите кон судијата го тегачат за дрес, се туркаат, права сељачана сме ние во Македонија, а играат професионален ракомет, абе кадеее ?
Плус некои од нив репрезентативци, некој да гледа од страна ќе речи ова првенство е во Африка негде...

До негде и судијата го тупеше, не велам не, особено кога беше Металург во напад ептен ги оставаше да ја вртат топката до пасивен напад ! Тука ги јадеше многу, ама прели чашата 1 минута пред крајот на првото полувреме кога се скасаја Миркуловски и Абутовиќ, па по нив и двете екипи трганаја па почнаја сите да се тргачат АМАТЕРИЗАМ :eek:
Па дојде и Вујо напомош :D Легенда е Вујо ама со неговото однесување е :гомце: И тој зеде со онај нослајо судијата да му се дери во лице и заслужено го исклучи ! Оправдано си ги исклучи Миркуловски, Абутовиќ и Вујо !
После нешто пак се закашкаја абе за нигде беше се !

Нека си ги лапнат сега ку***ите и Наркоманот и Дамбо и Црвенкото што ги покажуваа цела сезона :icon_lol:Да видиме само следна сезона што ќе им биде приоритет,зошто жива глупост им беше СЕХА:sneaky: :icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr:

970150_665960856754627_1421690312_n.jpg

:pos::pos:

На сите нас ни беше добро не голицкаше, Металург го пушеше а Минчо гледаше !

Потегот на Столе кога го заврти Коражија за 360 степени. Карпа човек :vozbud:

Честитки момци, редно време беше Вардар да ја земе титулата и среќно во ЛШ догодина.

Честито титула , се надевам дека ќе го повторите успехот на Металург во ЛШ.
А за утакмицата беше задоволство да се гледа , право дерби.
Добар шамар за Минчовци , да се спуштат малце од облаци и да научат дека ако имаат најголем буџет не значи дека титулата им припаѓа нив , треба да ја заслужат со игра .

Нашите момци, нашите херои !!!

slavje%2011%20golema.jpg

И да се знае кој е шампион !!!

slavje%201%20golema.jpg

Вардар го сакам јас, за Вардар навивам од сега до гроб да пеам јас можам, Вардар е шампион - Вардар !!!

И бонус слика, моментот кога му се пушти на Драгаш :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:

Немој да ме заебаваш бе :icon_lol:

psaephom.jpg

http://ekipa.mk/News.aspx?newsId=17740

Честито на сите на кои Вардар им е во душата.
Црвено-црна ќе се вее...
--- надополнето: 3 јуни 2013 во 02:35 ---
Нешто читав дека Комитите ке ги делеле пред сала...
Немој другпат волку да се брзаш со одговорот.

Каков ден, какви емоции....

ФК Вардар беше загревање, а РК Вардар беше она најглавното. На почетокот дојдоа и фудбалерите и ги поздравивме, Мите и Остоја главни циркузанти, оној Мите е луд :pos:

Одлично одиграа, ќе беше срамота да не се победи овој Металург, секој треба да си ја темпира формата за завршните натпревари, вината паѓа кај Лино. Од друга страна во Вардар одлични скоро сите, одбраната цврста, на почетокот Милиќ слабо бранеше после се разбрани и пенали им фаќаше, ги напна многу :D Рајковиќ ме изненади со шутевите, но и Фичо, убаво кажа некој од битолчаните, ги утепавме по средина, едноставно сите удари што беа над зоната и високи беа неодбранливи, Карачиќ и Прибак растурија, сите кога беше најпотребно погодија, освен Столе кој на два пати имаше шанса за +5 и промашуваше чисти шанси. Крилата пак слаби...

Што се однесува до инцидентите, додека одлучуваа судиите му кажав на другарот гледај сега црвени за: Миркуловски, Абутовиќ и Вујо, тоа и бидна. Сосема очекувано и оправдано, првите двајца за започнување на инцидент и тоа сосема непотребен, иако Миркуловски сакаше да го намести Абутовиќ но на крај испадна крајно идиотски потег, наместо да се чува за тимот он прави проблеми и само му стави печат на поразот на Металург. Вујо го претера, трчаше по судијата низ цел терен, сосема заслужен картон. И Лино и компанија не беа баш најмирни али не го правеа тоа.

Јоноски покажуваше со к**от накај публиката, алал нека му е. Станиќ денеска не се занесуваше, зашто ли :pos: И двете клупи беа хаос и трчаа по судии, но повеќе оние од Металург, додека кај Вардар само Вујо го претеруваше.

Не можам да гледам повеќе, а би пишувал уште 100 страни...

Ајде ајде Вардарееее

Вујо ни е легенда бе :D Не може да седи мирен, за време на утакмица само шета лево-десно, оној Лино кога ќе се спицне само потпира главата и не мрда, крв нема во човеков бе еј. :icon_mrgr: Затоа цела клупа па им се сељачишта, јбг :D

Вујо мајстореее :icon_mrgr:

images

Не знам зошто, ама секогаш ми личел Вујо на дечково :icon_lol:

Za mnogu godini neka ni e titulava.

Konechno tamu kade shto pripagjame.

Se nadevam i posakuvam: 1) i nie slednata godinina da ne gledame niedna germanska ili spanska ekipa vo Skopje ; 2) po nekoj nov igrach na prva linija; 3) mnogu podobra organizacija na relacija klub-mediumi-javnost. t.e. mnogu podobar PR na klubot. Vardar e edinstven brend vo Makedonija, ama toa treba da se opravda, gradi, i dokazhe i na strana, ne e dovolno toa shto sme najdobri navivachi na svet. Ne mozhe kako prvo da si dozvolime voopshto nefunkcionalen sajt ili apdejt ednash nedelno. Klubot mora da pokazhe otvorenost za cela rakometna javnost. Ako za neshto mozhe da im se simne kapa na Metalurg toa e za izvonrednata organizacija i marketing na klubot, koi od nishto napravija neshto, ali denes rabotite funkcioniraat na toj nachin i toa e toa.

So srekja neka ni e titulava i se gledame od septemvri.

Честитки за титулата. Се на се заслужено. Се гледаше и на претходните натпревари дека може Вардар со Металург. Неоспорен факт е дека Металург беше преполовен и дека со здрави играчи, многу е веројатно дека друга ќе беше приказната, но повредите се составен дел од спортот и треба да се биде припремен за нив во секое време.

Жалосни се сите провокации, инциденти, тепачки и што уште не. Со такво однесување нема да стигнеме далеку. Може да зборуваме колку сакаме за кој е виновен, но реалноста е дека виновни се и едните и другите и треба уште многу да учат за професионализам и спортска култура.

Ова ми се чини е голема шанса за македонскиот ракомет да си го подигне рејтингот. Металург ќе биде меѓу фаворитите и очекувам да стигне далеку во ЕХФ купот со оглед дека повеќето екипи кои учествуваат таму не се од тој ранг. А од друга страна Вардар ќе игра во лига на шампиони и со малку среќа во ждрепката и засилувања да се надеваме ќе може да излези од групите. Еве му шанса на Вардар да ги заќути фановите на Металург и да покаже дека може да го постигне истото, па зошто да не и повеќе. Ама Михајло ќе мора да го одврзи ќесето повеќе.

За муабетите за вајлд карта, се согласувам дека со тоа што Металург изгуби се зголемени значително шансите. Реално Металург ќе биде меѓу тие 6-7 екипи од кои ќе се бираат тие 4 со вајлд карти (4тиот во Германија, 3тиот во Франција, 2риот во Полска, Словенечка екипа, 4ти во Шпанија, Металург и евентуално Шафхаузен кој гледам ја изгубил титулата во Швајцарија). Дури би рекол и дека е реално да се очекува дека можеби може да извлече вајлд карта Металург. Но од вајлд карта до пласман е голема разликата и мислам дека покрај 4тиот во Германија нема теорија некој да мине овде. Шампионот Хамбург минатата сезона минуваше со вајлд карта низ квалификации. Тие групи често се потешки за минување и од групите во групната фаза на лигата на шампиони.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom