Фан клуб - РК Вардар

После дупката од три години НИКАКВА работа на клубот, во последниве 2 сезони конечно почнаа сериозно да работат. Договорите се на подолг период, но за жал одново може да се очекува дека некои од играчите за повеќе пари ќе преминат во Металург.
Овој тим е производ на Вујо, така да ако на крај од сезона Вујо замине во Катар, тогаш тимот ќе се урне како кулаб од карти...
Нема да замине во КАтар зашато нафатшите го ангажираа шпаснкиот селектор :D

Samo na denesnava utakmica da vlezeme so istiot motiv kako so Metalurg i ne mu ja mislam! Zo zustra odbrana vrz Zagreb( posebno vrz Stepancic) Zagreb paga bez problem! Ajmoooo Vardareee do nova titula!!
--- надополнето: 14 април 2013 во 15:32 ---
Samo na denesnava utakmica da vlezeme so istiot motiv kako so Metalurg i ne mu ja mislam! Zo zustra odbrana vrz Zagreb( posebno vrz Stepancic) Zagreb paga bez problem! Ajmoooo Vardareee do nova titula!!

На Вујо треба да му се даде доживотен договор. Играчите сите на долги контакти и цепаме... Ако не оваа следната год сигурно. Штета што не ги пројдовме швабите ќе мораше тогаш да се земе уште некој квалитетен играч за во ротација а баш тоа ни фали. 50 минути играме ракомет кој неможат пензионерите да го пратат а после пага конценатрацијата или дозволуваме да не успорат влечковците. Само со брз и агресивна игра секогаш ќе ги тепаме

Се надевам дека денес Вардар ќе ја повтори мотивираноста и пожртвуваноста од натпреварот со Металург. Страв ми е да не се отпуштат и да не проработи балканскиот менталитет. Ако ја повторат играта и мотивираноста од завчера Вардар ќе ја одбрани титулата во Сеха. Џабе ќе биде победата над Металург ако денес ја оплескаат. Сепак сум оптимист за денешниот дуел :)

Како што пишаа и на фб странта на РК Вардар токму по ова сме дојдени :D
483550_10151634756900348_1849678644_n.jpg

--- надополнето: 14 април 2013 во 17:30 ---
Работава е и татко и дедо за Вардар навивале :D
15208_10200990243537332_96101641_n.jpg

Како што пишаа и на фб странта на РК Вардар токму по ова сме дојдени :D
483550_10151634756900348_1849678644_n.jpg

--- надополнето: 14 април 2013 во 17:30 ---
Работава е и татко и дедо за Вардар навивале :D
15208_10200990243537332_96101641_n.jpg

Ајде бе излагај и тргај накај сала не ми дреми на форумов :icon_mrgr:

Каков викенд аууууфффф..турбо навивање 3 дена :vozbud::vozbud::vozbud:
Некој може само да сонува за СЕХА Лига и пехариииииии...

Ајде и од мене честитка пред почетокот на финалето !

Ауу каков меч, сосема заслужена победа на Вардар :cuc:
Секогаш, ама СЕКОГАШ Вардар игра многу мотивирано против Металург, игра со сите сили како финале да е во Лига на Шампиони без оглед дали играат во првенство, куп или СЕХА лига, особено на фајнал фор Вардар живи ги јади :D

Вардар во ракомет против Металург игра исто како Пелистер шо игра во фудбал против Вардар, стално му се контраат, до последна капка крв играат :)
Во играчки кадар, Вардар е барем 1 скалило зад Металург, а за буџет да не правиме муабет. Пак ќе речам сосема заслужена победа на Вардар, на моменти дури и со играч помалку гол даваше Вардар...
Нов шамар од Вујо за Червар...
Уште од почеток ги згазија 5:0 беше 7 минути Металург беше без постигнат гол ! :eek: Епа за екипа шо игра во лига на шампиони во 1/4 финале е навистина срамота ! Па против Кил да играја сигурен бев дека до 7 минута ќе даеше Металург гол :D
Милиќ ги отепа на гол, цело прасе е :D цел гол го покрива, Ѓорѓиевски се скапа мачење од крило...
Марковиќ одличен ! Одличен играч, вистинско крило, брз, го наполни Станиќ !
Карачиќ :cuc: ЅВЕР еден од најзаслужните за победата !
Прибак, Петриќ, Ојлевски и тие стегнаја по некој гол...
Единствено пикерите не беа на ниво како шо треба, друго се функционираше како шо треба !
Кај Металург во игра само ги држеше Вугринец, па после се разиграја и Додер и Батиновиќ, а при крајот и Ѓорѓиевски даде неколку клучни гола од контри. Мојсо слаб, Станиќ во второто нешто одбрани, првото слабо, Ракчевиќ колку само добро беше чуван од одбраната на Вардар, не мрдна !
При крајот ќе беше сосема НЕЗАСЛУЖЕНО ако изгубеше Вардар, ама и самите не смееја да си дозволат да се опуштат при крајот каде на 5 минути имаја +5 !
Неколку пробивања од Вардар и исклучувањето од 2 минути Металург на 1 пред крај дојде до нерешено 21:21.
Карачиќ го постигна гол кој на крај беше победосносен, но имаше уште 30тина секуди напад за Металург, каде чиста ситуација имаше Ванчо Димовски но топката му избега од раце и тука беше КРАЈОТ !

На трибините, одлична кореографија за Јохан од Комити !
Навивањето исто така добро, само тие се слушаја на трибина...
Само не беше добро шо Пирати влегоја многу касно дури 28 минута, јас си мислев дека се внатре од почеток само не се слушаат, ама дури од после кажа коментаторот дека дури сега влегувале во сала...
И кога влегоја на трибина одма беше полувреме, второто полувреме повторно само Комити се слушаја, се разбудија Пирати кога Металург израмни на минута пред крај :D А до тогаш искрено глас не му слушнав...
За инцидентот, секогаш тука мајсторот Вујо :cuc:
Секоја чест, повторно ги бранеше навивачите од полицијата, единствен тренер шо постапува вака, некој ич к*р не го боли, исто тука и Стоилов беше раслистуваше..

Како и да е заслужена победа на Вардар, сега со среќа во финалето !
--- надополнето: 14 април 2013 во 20:39 ---
Коњаникот Сабја

Со ковгеч те извадија од сала или ? :D

Што му беше на Петриќ бе? :eek: Ќе се затепаше со Вујо, кршеше столчиња, на крај на регуларното време почна да ја шитка утакмицата, три нерезонски додавања, вклучувајќи го и последното каде шо прифати Прибак.

Аууууу какво финале стварно штета пехарот што не остана дома.Криво ми е ептен упм :mad::mad:

За момците што да кажам гинеа на терен играа до последна секунда буквално.Никој денес не потфрли сите беа на ниво само една замерка што го извади Џамбо и го стави Даскаловски.Ми се чини една одбрана немаше Даскаловски а Џамбо беше солиден накај 10-на.

Некако Загреб почна многу млитаво и им направивме серија 4:0 и си викам ќе тргне работа, но се освестија и почнаа да играат цврсто во одбраната.Штета Петриќ се повреди па наместо него влезе Рајковиќ.Второ полувреме го оправија па пак се врати но очигледно недоволно опоравен.Степанчич не утепа си брцна 6-7 лесни гола нашиот блок спие.

Комити стандардна бројка,но солидна посетеност и на обичната публика.Буквално последните 10 минути цела сала беше на нозе и скандираше заедно со Комити.Ова финале дефинитивно ќе се памети долго.Игравме и против федерации,судии и сл.срања но на крај не не посака среќата.

Значи уште еднаш ќе повторам стварно штета што пехарот не остана во Скопје.Наредна година лигата ќе добие на квалитет па ќе видиме како ќе стоиме со Унгарциве ако влезат и они.

ДАјте бе ако може да ја мењаме победата против Мелтаруг за титулава бе. ЌЕ се изедам жив ама сварно играа многу добро во одбрана Загреб излеа добро се спремиле за фајнл форов ние за разлика од вчера у одбрана послабо игравме многу им дозволивлме да не отворат од бековски позиции и после ни плескаа лесни голчиња.

Судииве бел ден да не видат све да им ебам гнасно , бедотија жива мртви умрени купени педери чисто ради нив ја изгубивме утакмицава :(

Судииве бел ден да не видат све да им ебам гнасно , бедотија жива мртви умрени купени педери чисто ради нив ја изгубивме утакмицава :(
Ок беа судиите...

Веќе не одам без кутија Лексилиум на утакмица на Вардар.

Тоа е тоа, изгубивме. Нијанси решаваа. Ниту е победата на Загреб незаслужена, ниту пак ако победевме ние ќе беше незаслужено. Што се однесува до судиите, ни јас не се сложувам дека судеа против нас, но сепак, имаа низа чудни одлуки. Ми делуваше ко да не беа дораснати да го судат финалето.

Играта на Вардар солидна. Одбраната беше на ниво, примивме само 21 гол во регуларниот дел, но нападот можеше и мораше да биде нешто подобар. И како што претпоставив вчера, Степанчиќ беше главниот адут на Загреб. Ако во Кале успеавме да го сопреме, денес не растури.

Загреб тргна во улога на аутсајдер на турниров (според резултатите во лигашкиот дел) и слично како ние лани, стигна до трофејот. Нека им е честито. Нас ни преостанува да се консолидираме и да тргнеме во нова, многу поважна битка. Битка за шампионската титула.

Ма какви судии какви бакрачи, добро си судеа, не барајте преку леб погача. Единствено што не го сопираа времето и имаше еден напад кој недозволиво траеше цели две минути при крајот... Исто досуди еден престап од Карачиќ кога можевме да се одвоиме, кој стварно не сфаќам зошто беше досуден, кога беше едно метро од линијата.
Се друго беше океј, дури голот на Прибак којзнае дали беше во регуларниот дел или по исткот на времето...

Максимално сум разочаран :(
Ми се насолзија очите, ама овојпат не од среќа, туку од тага.
Зашто секогаш ние? :place:
Сезонава трет пат губиме кога е најпотребно :unsure:
Вардар-Бате 0-0 (рамно на пораз)
Вардар-Магдебург 28-26 (за еден гол отпаднавме)
Вардар-Загреб 24-25 (изгубено финале на СЕХА)

Катастрофален меч денеска, многу сум разочаран и од публика и од играчи, а особено од Вујо.
Само негова вина е што денеска го загубивме овој меч.
Еххх голобради момчиња да те победат сред Скопје пред твоја публика. Неверојатно.
Особено откако се вративме од мртвите и психички беа утепани...
Недозволиви комбинации на Вујо, не знам што му беше филмот.
Ако во полуфиналето беше херој сега трагичар.
Обавезно треба некои психијатри да си земат, а богами и кондициски тренери.
Мислам што е ова бе, последни 10 минути не можат гол да дадат :tapp:
И пак ќе пвоторам им се смееа на Загреб. Ќе сме ги газеле и ние и Металург. Ќе гик газиме ама ќе видите за неколку години што ќе се случува.
Степанчик со 19 години им е рпедводник уште од сега. Страшен играч, не УБИ ВО ПОИМ.
Па и врапчињата знаеа дека од него е најголемата опасност, мораше Вујо многу поагресивно да истапи кон него. Со фластер ако беше потребно. Ипак е млад играч, сигурно немаше да се снајде најдобро.
Ни опнаа висока зона во вториот дел, само ради притисокот од публика останавме во игра, пошто во напад бевме тотално безидејни.

Каде го загубиовме мечот?
Филип Лазаров :tapp:
До кога Вујо ќе експериментира во клучни моменти. Абе не може во финале кога се крши резултат на терен да не ти бидат Прибак и Карачиќ. Се знае, стави го еден од нив лево, другиот во средина. Па и Абутовиќ сосема солидно изигра...
Лазаров беше главно промашување...
Мада во последните десет минути сите беа хаварија.
И што му требаше да го извади Милиќ и да го стави Ајварот??? :eek:
Многу нејасен потег.
Нашиве непредвидливи до максимум. Значи ако сме фаворити, НЕ ЗНААТ ДА ИГРААТ. Не ми е јасно стварно...
Кај најдоа баш денеска да попуштат :(
Се бореа за тоа не може да им се замери, ама многу немотивирано некако. Требаше да ги јадат на терен...
Се гледа дека со млади екипи не ни оди...
Не може да ги фаќаме на брз центар како спорлацине на Металург на пример што им треба три минути да поминат центар...
Обавезно ни треба десен бек разбивач, Ех да може да си го земеме Степанчик :pos:
Рајковиќ треба да лета за наредна сезона...
Драгаш потфрли денес во одбрана некако...
А и општо слабо превземаа некако, оставаа доста простор.
Милиќ се изнабрани, само он не оставаше во игра.
А убаво си почнавме, и го диктиравме темпото.
Цело време беше тука негде, и кога во вториот дел не се одлепивме, на крај козјане како дојдовме до нерешено.
Бар многу да загубевме, вака уште птоешко ми е :(
А последните моменти стварно беа фанатични.
Мешавина од тага, од незивесност, од еуфорија, од стискање заби, кинење живци...
На 3-4 муинути до крај Загреб дојде на +2. Веќе бевме готови. Тука покажавме што значи навиовачка група во сала. Ја крнавме малце атмосферата, Вардар погоди а потоа и се одбрани.
Но Карачиќ не погоди во следниот напад за одново сите да паднат во колапс.
Загреб оди во последен напад, но Милиќ брани.
Абутовиќ оди во контра а овие стартуваа грубо за фаул за црвен. Останаа 7 секунди, Петриќ си мнаправи позиција, но место да шутне ДОДАДЕ, и кога сите се помирија дека згубивме, Прибак прифати и погоди ЗА ОПШТА ЕУФОРИЈА ВО САЛАТА.

И ова место да влијае победнички кај нас они се посраа.
ИМАВМЕ 2 МИНУТИ ИГРАЧ ПОВЕЌЕ, а се посравме...
Поведовме со 22-21, и од тогаш КАтАСТРОФА...
Загреб израмни, дадоа одма уште еден гол, Лазовиќ направи некој дебилен фаул за 2 минути и тоа беше само почеток на крајот.
Дојдоа и на +3...
Намаливме, но осдново дојдоа на +3.
Одново понесени од публиката, плус со одбранет пенал на Милиќ дојде до делириум во салата, и френетична подршка.
Не сфатливо некој биеше многу брзо...
Мислам Прибак.
Е сега веќе ништо не не спасуваше. Но Загреб утна шанса ради престап. Останаа малку секунди, А НАШИВЕ ЗАСПАА, не знам сдали не го гледаа семафорот или што беше работата.
Дојдовме до позиција али нормално си направија фаул, времето истече, а Прибак го утна завршниот удар :(

Огромна тага во салата, иако играчите на крај беа испратени со песна...
Ова психички ќе ги утепа, и мислам дека е сезонава на крај нема да освоиме НИЕДНА титула. Чим ова не се искористи...:(
Го немаме завршниот удар некако...

Како попарен бев на крај, 2 саати дремев како мисир натажен :(
А во последните минути не знам кај бев, кога почнав да се гушам од возбуда таму при крајот, реков ќе се умира... Срцево милијарда на саат :D Ти ебам приврзаноста да ти ебам, се би дал да не се приврзувам волку со тимовиве :(
Убаво е кога се победува, ама кога се губи...
Али тоа е спортот, некогаш губиш некогаш победувап, а за жал ние секогаш губиме КОГА Е НАЈВАЖНО :(

Од навивањето бев разочаран во првите 40-тина минути. Не дека немаше добри моменти, ама требаше да бидат свесни воџите дека ова е меч на кој повеќе е потребен притисок. Знам дека не ни е таков стилот цело време да се свири, ама не може исто да се однесуваш кога играч со Преспа, со ИЗвиѓач и кога играш ФИНАЛЕ на регионална лига...
Одма кога почнавме со притисок и кога ја запаливме цела салан се виде разлика...
Бројката послаба, околу 800 души бевме Комити отприлика, дел од тие што навиваа во петокот овојпат беа насекаде низ салата. Посета како што очекував, околу 3 500 гледачи.
Највеќе ме нервираа тие што фрлаа со најлони, абе се ќе утепав ти ебам тоа, не сфаќаат дека повеќе ни штети на нас, отколку што помага :tapp:

Едно големо браво за малите девојчиња што играа на песните, одлична презентација, многу ми е мило така кога гледам мали дечиња како си го исполнуваат сонот :D
постојано беа испраќани со голем аплауз.

И одиме:

Мада поссодветна во моментот ми е оваа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom