Фан клуб - РК Вардар

Значи прашањево и одговорот е тука:
Има двајца добри македонски пикери, зошто би зимал трет пикер кој е странец? Ова ми смета!
Пикер на проба

http://sportefe.com.mk/index.php/2012-03-30-04-03-00/2012-09-19-23-17-57/2064-2012-11-02-22-14-50

sp-vuk-lazovic.jpg

--- надополнето: 3 ноември 2012 во 20:34 ---

Барам само инвестирање во македонски играчи ништо повеќе. Јас би бил презадоволен да земат и деца од улица и да ги учат да играат али тоа да бидат наши деца. Резултатите ќе дојдат со време.
Па овој се зима за ротација бе, јас уорно ти викам дека кај Вујо нема прва втора постава туку мора да се игра во сито темпо сите 60 минути и затоа се носат и по 3ца играчи на некој позиции за да има ротација, плус ете сега Столе ќе биде суспендиран со Металург , МАрковски има ситна повреда не е 100 подготвен така да ни треба пикер и овој ќе ни биде добре дојден.
За странците за тие пари тие се странци неможеш некој појаки да донесеш, а и ги правите демек се лоши а не гледате малце дека Страхиња Милиќ е прогласен за најталенитран голман во Европа , србски репрезентативец, Добривоје марковиќ е лево крило србски репрезентативец, Раковиќ член на малдинските репрезентации на Хрватска сега веќе не е во репрезентација ама на неговата позција играат Хорват и Чупич па затоа и нема шасни да добие повик млад е 24 год мисалм дека има, Рајквоиќ има добра кариера он е во лоша форма проади паузата од една година која ја имал , Карачиќ исто е млад 24 години, Бели е налик нешто на Вугринец само ете послаб е една класа од Вугринец има и грешки место да се задржеше Даскаловски они го даода него и го донесоа Мартиновиќ кој е сигруно класа послаб од Даскаловски за тоа може да му се замери на Вујо.
За тоа за тајмаут и јас неможам да го слушам Лино Червар како збори на хрватски па сигруно нема да им се бунам кај управата на Металург.
--- надополнето: 3 ноември 2012 во 21:16 ---
Зошто би сакале да ја испеат "Излези момче" на натпревар на Вардар,нема логика.

Мислат ова Металруг е па пошто нема песни ајде Излези момче :pos:, не сваќаат дека тие што идат на утакмици на Вардар си ги знаат песните кој се пеат и се за Вардар и дека не идат од вчера, али опростено им е не знаат како е да се навиава за клуб со традиција.

Значи прашањево и одговорот е тука:
Има двајца добри македонски пикери, зошто би зимал трет пикер кој е странец? Ова ми смета!
Пикер на проба

http://sportefe.com.mk/index.php/2012-03-30-04-03-00/2012-09-19-23-17-57/2064-2012-11-02-22-14-50

sp-vuk-lazovic.jpg

--- надополнето: 3 ноември 2012 во 20:34 ---

Барам само инвестирање во македонски играчи ништо повеќе. Јас би бил презадоволен да земат и деца од улица и да ги учат да играат али тоа да бидат наши деца. Резултатите ќе дојдат со време.
Леле човече со кого правиме муабет :facepalm:
Ајде овој другиов што појма си нема од ракомет што го толерираат по темава, ама од тебе очекував нешто повеќе.

Кој дел од СТОИЛОВ И МАРКОВСКИ НИ СЕ ПОСТОЈАНО ПОВРЕДЕНИ не ти е јасен? Скоро секој меч имаме еден повреден од нив двајца.
Типов е на проба, незначи ни дека ќе дојде, а и да дојде НЕМА СИГУРНО ДА БИДЕ ПРВ ПИКЕР туку ќе се користи во ротација.
Од кај ви е идејата дека Столе и Марковски ќе ги седнела на клупа?
Па ако е појак нека ги седне на клупа немам ништо против. Мене ме интересира да игра тој што е најдобар на таа позиција а дали е Македонец, Америкнец, Малезиец или Австралиец ич не ми е гајле.

Какви глупости се изначитав на темава леле мори мајко :pos:
Кометал кога освојуваше титули значи не се важеше тоа а? Мислам срамота, место да играа со Македонски играчи, место да учеле деца од улица они ми зимале Русинки и Украинки.
Знаеш кој им ја донесе првата титула на Металург? Да не има ја донесе Ѓоргоновски? Да не им ја донесе Мартин Клинчаров?
НЕ, титулата им ја донесоа неколку Руски (или Украински) ракометари а пред се ТЕЛЕПЊЕВ.
А понатаму титулата им ја донесе ШМИГИЌ. Се крстеа во Шмигиќ.

РАЗБЕРИ ДЕКА НИЕ НЕ СМЕ МАКЕДОНСКА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА НЕМА ШТО ДА НЕ ИНТЕРЕСИРА ОД КОЈА НАЦИОНАЛНОСТ СЕ ИГРАЧИТЕ.
Па напишал земете играчи од улица и учете ги.
Ја мајката ракомет се учи од мали нозе, а не да земеш играчи на 25 години и да ги научиш да играат.
Зошто Металург кога не помина во буџет не почна да гради своја екипа, не почна со свои играчи? Зошто ни ја зема ЦЕЛА ПОСТАВА?

Млади играчи се учат во МЛАДИНСКИ ШКОЛИ. Да те потсетам кој е првак во младинска категорија? :icon_mrgr:

Пази логика, требало да ни биде гајле за развојот на Мак ракометот, а не требало да ни биде гајле за успесите на клубот. Имавме години кога се земаа разно разни странци менувавме хокеарски постави, ама помина тоа и сега се работи добро.
Странците не се треторазредни туку ВО ГРАНИЦИ НА МОЖНОСТИ.

И доволно придонесуваме за ракометот со тоа што Македонските играчи играат доволно време во СЕХА лигата и во купот на ЕХФ, а не апстинирале од ракомет 3 сезони како што за жал е случајот со некогаш суперталентираните Левов и Митревски. Да не беше Вардар, сега и Столе може ќе играше во Тинекс Пролет пошто семоќниот го избрка од својот тим.

П.с. Вујо кога беше селектор игравме со Словенија, а не со Србија ;)

А Олег Маљцев :)
Маљцев беше наш, ама после премина кај нив и можно е и он да беше во составот кога прв пат освоија титула. Овие знам ги собраа од Младост Богданци...

Друга работа. Знаеме сите дека тим кој секогаш вадел репрезентативци е Плистер. Ете гледаме колку успеси имаат само со домашните ракометари. Не е тоа туку така, не сме ние земја што може да има два или повеќе квалитетни тимови само со Македонски ракометари.
Тие се ракометарите, повеќето се во Металург, тие што не се, играат за нас, нема потреба да се трупаме со слаб кадар (освен Георгиевски ќе повторам). Странците може не се врвни играчи но се добри. Со неиспорбани Македонци може ќе бевме втори во Македонија, ама во СЕХА лига ќе бевме на рамниште на Слога Добој, а во Европа немаше ни да конкурираме. Секој што вложува сака резултати, со добри резултати се привлекуваат и добри помлади играчи во школите. Сите сакаат да тренираат во подобрите клубови.

Еј а кај ви е Ратко николиќ, да не ја дувна ?

Леле човече со кого правиме муабет :facepalm:
Ајде овој другиов што појма си нема од ракомет што го толерираат по темава, ама од тебе очекував нешто повеќе.

Кој дел од СТОИЛОВ И МАРКОВСКИ НИ СЕ ПОСТОЈАНО ПОВРЕДЕНИ не ти е јасен? Скоро секој меч имаме еден повреден од нив двајца.
Типов е на проба, незначи ни дека ќе дојде, а и да дојде НЕМА СИГУРНО ДА БИДЕ ПРВ ПИКЕР туку ќе се користи во ротација.
Од кај ви е идејата дека Столе и Марковски ќе ги седнела на клупа?
Па ако е појак нека ги седне на клупа немам ништо против. Мене ме интересира да игра тој што е најдобар на таа позиција а дали е Македонец, Америкнец, Малезиец или Австралиец ич не ми е гајле.

Какви глупости се изначитав на темава леле мори мајко :pos:
Кометал кога освојуваше титули значи не се важеше тоа а? Мислам срамота, место да играа со Македонски играчи, место да учеле деца од улица они ми зимале Русинки и Украинки.
Знаеш кој им ја донесе првата титула на Металург? Да не има ја донесе Ѓоргоновски? Да не им ја донесе Мартин Клинчаров?
НЕ, титулата им ја донесоа неколку Руски (или Украински) ракометари а пред се ТЕЛЕПЊЕВ.
А понатаму титулата им ја донесе ШМИГИЌ. Се крстеа во Шмигиќ.

РАЗБЕРИ ДЕКА НИЕ НЕ СМЕ МАКЕДОНСКА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА НЕМА ШТО ДА НЕ ИНТЕРЕСИРА ОД КОЈА НАЦИОНАЛНОСТ СЕ ИГРАЧИТЕ.
Па напишал земете играчи од улица и учете ги.
Ја мајката ракомет се учи од мали нозе, а не да земеш играчи на 25 години и да ги научиш да играат.
Зошто Металург кога не помина во буџет не почна да гради своја екипа, не почна со свои играчи? Зошто ни ја зема ЦЕЛА ПОСТАВА?

Млади играчи се учат во МЛАДИНСКИ ШКОЛИ. Да те потсетам кој е првак во младинска категорија? :icon_mrgr:

Пази логика, требало да ни биде гајле за развојот на Мак ракометот, а не требало да ни биде гајле за успесите на клубот. Имавме години кога се земаа разно разни странци менувавме хокеарски постави, ама помина тоа и сега се работи добро.
Странците не се треторазредни туку ВО ГРАНИЦИ НА МОЖНОСТИ.

И доволно придонесуваме за ракометот со тоа што Македонските играчи играат доволно време во СЕХА лигата и во купот на ЕХФ, а не апстинирале од ракомет 3 сезони како што за жал е случајот со некогаш суперталентираните Левов и Митревски. Да не беше Вардар, сега и Столе може ќе играше во Тинекс Пролет пошто семоќниот го избрка од својот тим.

П.с. Вујо кога беше селектор игравме со Словенија, а не со Србија ;)
Друже, ги читам двајцава големи „познавачи“ што пратат ракомет од завчера и просто не ми се верува какви глупости пишуваат?! Па уште тој серкото, што мислиш има докторат брането на тема ракомет, ги стаил успесите што ги постигнал во наводници, како да Металург има освоено ЛШ! Демек не понижава. Не ми се верува кој се си дозволува да соли памет. Јас да му одговорам на тој моронот со неколку факти дали странците во Вардар не чинат:
- да беа лоши странците, немаше да го плеснат Металург два пати лани;
- да беа лоши странците, немаше Вардар да освои СЕХА;
- да беа лоши странците, немаше Вардар да догура до полуфинале на КПК пред две сезони;
- и најбитното да беа лоши странците, немаше неговиот мочан Металург да ги зима Ракчевиќ и Додер, а со сите сили да се обидуваа да го донесат и Марковиќ.
Од што не чинат тоа. Се фатиле за пикеров што го донеле на проба, а уствари на Вујо му треба за да има поголема можност за ротација на таа позиција. Не за џабе го имаа земено и тој Папата од Пелистер претходно. Другите странци се земени зашто се подобри од другите достапни домашни играчи и зашто реално има потреба од нив. Не е никој довлечкан тука зашто е многу симпатичен или не знам што, али кога ќе се фати некој за влакно во јајцето, а не си ја глеа ситуацијата во својот двор, најмногу се курчам!

Вие двајцата што зборите дека во Вардар морало да играат Македонски играчи поима си немате од ракомет.
Па токму Металург е крив што нема во Вардар Македонци.
Убаво ви кажаа дечките дека Минчо пола Македонци ги собра од Вардар за да седат на клупа во Металург.
Викате што ке му е на Вардар третиот пикер странец да бил,а што ке му е на Металург Додер за да ја грее клупата.
Затоа ако немате познавања од ракометот барем не тресете глупости.
Инаку не сум за Вардар. Само реално ги кажувам работите.

Коњаникот Сабја убаво вика LetMeSea , и јас убаво го разбирам за да се туркаат наши играчи а не странци... Сите знаеме дека никој нема да ми фати на Столе и Никола место, али зошто странец да се купува кога може наш, еве Наумовски нека го земат од Металург дечкото ич нема играно од кога Ракчевич се опорави... Башка тие Русинки и Украинки што викаш дека им донесоа титула на Кометал сите добија државјанство и играа за наша репрезентација башка и Портној беше селектор на наша репрезентација ...

Коњаникот Сабја убаво вика LetMeSea , и јас убаво го разбирам за да се туркаат наши играчи а не странци... Сите знаеме дека никој нема да ми фати на Столе и Никола место, али зошто странец да се купува кога може наш, еве Наумовски нека го земат од Металург дечкото ич нема играно од кога Ракчевич се опорави... Башка тие Русинки и Украинки што викаш дека им донесоа титула на Кометал сите добија државјанство и играа за наша репрезентација башка и Портној беше селектор на наша репрезентација ...
Да сакаше Металург да им дава играчи, немаше да ги собира сите од Вардар, и Македонци и Срби...

Убаво пишаа, Левов грее клупа, Митревски е трет голман(а можеше да биде прв кај Вардар), итн... Ако некој прави лошо, тоа е Металург, зашто секој Македонец во Вардар игра, наспроти Металург.

Ти мислиш туку така ќе го пуштат Левко да дојде кај нас....
А и он мислиш би сакал да дојде и кај нас да биде трета опција а да зима помалце пари него у Металург. Ич логички не размислувате....
Да беше така лесно оддамна Митрески ќе се вратеше кај нас, и Левов ќе играше у Вардар.

Лелеее шо не ќе прочиташ....:drk:
Муабетот е нешто слично како Германец да праша Зошто во Кил најдобрите играчи се странци::)Па зошто во ГЕРМАНИЈА НЕМА ДРУГ КАКО ЈИХА,ОМЕЈЕР,АЛМ,НАРЦИС....:)
Нема тука сентименталност,модерниот ракомет не трпи вакви работи,ако фрлаш пари,ако сакаш да направиш јак тим ќе го земиш најдоброто(нормално колку ти е долга чергата).....дали бил од Тунгузија или Либан не ги интересира....важно е да е подобар од локалниот производ,затоа се толку платени зошто вредат...
Е сега друг е муабетот шо 90% од странците шо иделе во Македонија не биле нешто посебно(за Европа прајме муабет,не за нашата лига)....,ама кога ќе се споредат со нашите домашни играчи овде(хранети со ајвар,паштета,и просечна тежина од 70 кила)....разликата е евидентна...
А имало и има врвни странци шо играле овде....
Ако имаше добри наши играчи прво Чика Лино ќе пуштеше некој во игра,немаше да игра цело време со ист тим,ротација само во одбрана,а реално само за одбрана и ги бива..колку толку....за напад се тешки дрва....
Ги отепа од фалење младите играчи на Металург,па тие губат од своите врсници од Битола со преку 10 разлика.....кај виде толку перспектива не знам:?:cautious: ,имало двометраши....:drk:
Во моментот играчи од домашното првнество шо би можеле да играат во Вардар или Металург е ОСА и десното крило Чантурија,Колев голманот ....никој друг...Пецакот за жал се гњави со повредите.....тие се играчите,на една рака можат да се избројат добрите играчи....

Лелеее шо не ќе прочиташ....:drk:
Муабетот е нешто слично како Германец да праша Зошто во Кил најдобрите играчи се странци::)Па зошто во ГЕРМАНИЈА НЕМА ДРУГ КАКО ЈИХА,ОМЕЈЕР,АЛМ,НАРЦИС....:)
Нема тука сентименталност,модерниот ракомет не трпи вакви работи,ако фрлаш пари,ако сакаш да направиш јак тим ќе го земиш најдоброто(нормално колку ти е долга чергата).....дали бил од Тунгузија или Либан не ги интересира....важно е да е подобар од локалниот производ,затоа се толку платени зошто вредат...
Е сега друг е муабетот шо 90% од странците шо иделе во Македонија не биле нешто посебно(за Европа прајме муабет,не за нашата лига)....,ама кога ќе се споредат со нашите домашни играчи овде(хранети со ајвар,паштета,и просечна тежина од 70 кила)....разликата е евидентна...
А имало и има врвни странци шо играле овде....
Ако имаше добри наши играчи прво Чика Лино ќе пуштеше некој во игра,немаше да игра цело време со ист тим,ротација само во одбрана,а реално само за одбрана и ги бива..колку толку....за напад се тешки дрва....
Ги отепа од фалење младите играчи на Металург,па тие губат од своите врсници од Битола со преку 10 разлика.....кај виде толку перспектива не знам:?:cautious: ,имало двометраши....:drk:
Во моментот играчи од домашното првнество шо би можеле да играат во Вардар или Металург е ОСА и десното крило Чантурија,Колев голманот ....никој друг...Пецакот за жал се гњави со повредите.....тие се играчите,на една рака можат да се избројат добрите играчи....
Колку ми е криво за човеков, можеше да биде најдбар играч во Вардар да не се повредеше тогаш и да не правеше долга пауза а и предходно исто така имаше паузи поради тешки повреди, ама некад се нема среќа.

Колку ми е криво за човеков, можеше да биде најдбар играч во Вардар да не се повредеше тогаш и да не правеше долга пауза а и предходно исто така имаше паузи поради тешки повреди, ама некад се нема среќа.

Каде игра сега? Инаку потполно се сложувам, жално, можеше многу да постигне да не го мачеа повредите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom