Фан клуб - РК Вардар

Кизиќ ќе им донесе титула на битолчани. Гробот да му го ебам, најомразен играч ми е. Па уште кај Киро потпишал од наредна сезона. Тука некаде со Дарко Станиќ ми станува во омразеност, муце драчевско :D

Ne sakav da pisuvam, a mi e maka. Srce me boli. No komentarov me pottikna i ke se nadovrzam.
Ovaa ekipa ima problem i tek ke se gleda. Sega e posleden voz da se prevzeme nesto, ako zatalkame vaka i sledna sezona i tie malku sponzori ke se otkazat.
Sepak ova e klub so renome, dve tituli vo Liga sampioni pred samo nekolku sezoni. Poslednite 15-20 godini vakvo nesto ne smeese da se sluci kaj Mihajlo, a milion kritiki imase kon nego, osobeno poslednive godini pred da se povlece. Sekogas se borevme direktno so druga ekipa za titula, ne si dozvoluvavme da izgledame vaka kako vcera. Nivoto e padnato mozebi na rangot na Vardar od 1993/4/5 godina. Zosto? Pa sigurno parite ne se edinstveno objasnuvanje!

Se oseka neserioznosta otkako zamina Mihajlo. Deluva deka samo se glumi manguplak. Kako Vardar da sluzi za merenje gordost i kurc, a rabotite loso dvizat. Se tera rabotata mehanicki, taka nema sreka. Pa samoto doaganje na nekoi subjekti na vlast nema da go krenat nivoto vo Vardar. Daj neka se fati da se raboti vnatre vo klubot poseriozno, barem da lici na nesto. Koncept nema - nosime MIZERNI stranci koi ne vredat, a za tie pari sigurno ima podobro. Ocigledno nemame vreme da barame podobro zafateni od se drugo. Ne deka vrven kvalitet ke se nafati da dojde, no deka ne moze da se najdat po Balkanov 7 stranci da ja iznesat ekipava ne e tocno! Dali gi lazeme strancive za sitni pari za da mackame oci, kolku da im pisuva deka igrale vo Vardar, dali mozebi idat i ne znaejki deka sme tapa ili ne lazat razni menadzeri i slicni prevaranti ne znam! AMA znam deka mozeme 7 prosecni srbi, crnogorci i hrvati da doneseme da bideme vtori so ovie pari! Koga veke nema koj, ovaa formula ne e losa za vtoro mesto, nosis ok igraci, zemas vtoro mesto, iskacas vo Evropa i cekas bolje prilika.
Kako da potpadnavme pod pritisokot na filmot za "makedonskite rakometari da dobiele sansa". A site znaeme deka muabetot za "makedonskite igraci" e direktno nasocen protiv Vardar site godini. Celta nikogas ne bese sozdavanje domasni igraci, tuku da se unisti Vardar koj raboti so 90% stranci veke 15 godini nanazad. Unistuvanjeto na stranskiot Vardar ne doprinese za napredok na drugite ili makedonskite rakometari, tuku za pad na kvalitetot na ligata.
Poradi ovaa neserioznost, nemanje ideja, ni koncept se gleda deka NEMA ZELBA I NE SE RABOTI ni sportski! So ogled kolku povredeni igraci imame, ako voopsto treniraat redovno (sto ne lici taka), prasanje e kade se gresi? Sto opteretuvame za sekoj den da imame povredeni igraci? Kolku nespremna treba da e profesionalna ekipa da e pola povredena posle 2 utakmici!?!? Kolku i da se prosecni igracite, kakvi i da se ako so niv se rabotelo nema da dojde do kompletno gubenje u prostor i raspad posle edno poluvreme na sekoja utakmica. Barem ke ima 10 uigrani akcii po koi ke se razviva. Pa 80% od ovie igraci ne bea na EP cel januari bea na raspolaganje, kakvi i da se i kakov i da e trenerot, za mesec i pol ke spremea 2-3 utakmici da licat pristojno! Ligata e mnogu oslabena toa go pokazuvaat i rezultatite, sekoja utakmica e pod 45 gola. E vo takva mizerna liga kako trgnalo ke zavrsime 5to mesto!!!
Ni treba dobar soliden skauting za novi transferi i igracki promeni pred slednata sezona, da ne se frlaat pari na 80% od ovie igraci sto ne se za tuka. Treba sportski direktor so skauting koj moze da pomogne. Ni treba trener koj ke raboti so pomladi i poneiskusni, covek koj ke go trpime da gubi 5 sezoni ako treba! Se sto treba za da se izdigne soliden tim sostaven od domasni talentirani decki i ex-yu balkanci, koi ke gi sprema da stanat kvalitetni rakometari. Ne deka e problem da go trpime i Nedanovski koga veke trpime, problemot e sto toj ne deluva deka ke nauci dovolno za da stane kvaliteten vo idnina. Da mu dademe sansa podobro na Stole da uci 5 godini nego vaka da go cekame Nedanovski, neka mu bide asistent, neka se nadopolnuvaat.

Mnogu mi e krivo, ke se rasturi celosno klubot kako e trgnato. I toa sto go imame malku ke se unisti zosto ne grabime napred. Za dve tri sezoni so ova tempo ke ispadneme vo Prva liga. Togas mozebi ke se svestime deka i RK e nas klub koj ni donel golemi radosti, pa ke go spasuvame otkako veke ke bide kasno, kako sto sekogas ni teknuva otposle!!!

Kako sto pisav sezonava sme nekade na 5to mesto!!!

Спомна некој горе за македонските играчи. Така ги чуваме еден куп резервисти кои немаат иднина во клубот, ниту пак квалитет за нешто повеќе.
Видовме и попознатите резервисти каков квалитет имаат. Карапалевски е на некое просечно ниво, кон слаб играч. Мишевски е под секое ниво. Божем ќе го правевме специјалист за одбрана, Обина душата му ја извади, еднаш не го фаулираше посилно. Во второ полувреме нашиве во напад ги фрлаа како пердуви и кога ќе паднеа уште толку ги млатеа. Обина си шеташе како на пазар крај Мишевски.
Во напад како запрежна кола. Со таа става, треба да ги навлечеш 3 дефанзивци на тебе, да ги внесеш во гол. Тој излегол на 12 метри, додава и само трча до десен бек каде што е максимално неупотреблив.

Кога се повредија Петриќ и Николиќ? Никакво инфо за нивните повреди. Петриќ не доби некоја минитажа ни во Битола, веројатно влечел повреда, али Николиќ кога се повреди?

Несреќен сплет на околности не врати во реалноста, дека без два-тројца играчи сме тим што може да не фати ни пласман во Европа.
Не знам дали мислеше на мојот коментар, ама мојов коментар беше насочен на нешто друго. Поентата ми беше дека нашиве конкуренти земаат по 3-4 македонски играчи на една позиција, а ние спиеме. Не велам дека се сите тие некој голем квалитет, ама па за утакмици како со Тиквеш или Охрид и те како се. Еве во Пелистер отиде Манасков. Имаат три леви крила таму. Гледам на утакмицана со Кил на гости не го зеле Петар Атанасијевиќ (кој на последното ЕП ни беше прва опција на крило). Слабо го играат и брат му. Зошто да греат клупа, а има во нив и талент и жар? Пикерите кај Алкалоид исто. Сите им требаат? Сигурно некој сака повеќе минутажа (има од тие помладите како Карасманакис исто) и да игра со Лазаревски. А така ќе можеше барем едно поквалитетно странско засилување - некој десен бек.
Мишевски на централен бек ти е катастрофа од епски размери. Не го бива и спор е!

За играта целосно се согласувам со претходните мислења.Катастрофа е мал збор за ситуацијата во која сме.Зошто од клубот немаме никаква информација за повредите на Петрич,Јасихура,Николич од каков тип се,како напредуваат дали имаат полесни тренинзи,дали тренираат со екипа?

Кизиќ ќе им донесе титула на битолчани. Гробот да му го ебам, најомразен играч ми е. Па уште кај Киро потпишал од наредна сезона. Тука некаде со Дарко Станиќ ми станува во омразеност, муце драчевско :D
Абе види, Вардар не му даде шанса. Не дека се изнаигра у Пелистер ама јебига. Требаше да се чува дуо Кизиќ - Томовски

Tolku ke ne kostase skapo Vujo da si go vratime vo celiov bezizlez?
Barem ke postavese nekoj pravec, ima oset kako od 0 da izgradi nesto. Se e podobro od septickava jama vo koja sme!

Tolku ke ne kostase skapo Vujo da si go vratime vo celiov bezizlez?
Barem ke postavese nekoj pravec, ima oset kako od 0 da izgradi nesto. Se e podobro od septickava jama vo koja sme!
Ќе направи поголеми проблеми овој. Тешко дека некогаш пак ќе се врати во Вардар. Гледам дека и он е огорчен од критиките што ги доби последниот пат кога го водеше тимот, кој забележа 7-8 порази по ред во ЛШ, па после Дејвис не врати во живот.

Ќе направи поголеми проблеми овој. Тешко дека некогаш пак ќе се врати во Вардар. Гледам дека и он е огорчен од критиките што ги доби последниот пат кога го водеше тимот, кој забележа 7-8 порази по ред во ЛШ, па после Дејвис не врати во живот.
Во право си за Вујо,но сепак ни е потребен авторитетна личност да го води клубот.Кога сега со ладна глава мислам со составот кој играше со Тиквеш тешко било кој тренер би направил нешто повеќе.Читам како Раде Стојановиќ го креваат во облаци како го победил Вардар.ако бил толку добар што не победи со Алкалоид.Мора да се игра до крај за престиж и зачувување на реномето на клубот.Добро би било да дојде Тамше,но изгледа финансиски не сме моќни,па ќе тераме со Недановски.Ќе ни биде потребна среќа за да завршиме втори или трети.

Уште Вујо фали во калакурницава со неговиот ракомет од '92 и можеме по градовиве како Медрано да настапуваме. Едноставно е нашето, колку пари - толку музика. Некои членови премногу отидоа во облаци со очекувањата, факт е дека Пелистер се поквалитетни од нас, иако за парите што ги фрлаат комотно може во книга да ги пишува за најлесно фрлање пари во бунар, одма после темата за Скопје 2014.

Ние сакаме титула со неколку играчи и никаква клупа - мало морген! Да не се лажеме, битолчаниве се подобри на секоја позиција од нас, а видовме и со Тиквеш како поминавме, а верувам исто не чека и со Охрид и Алкалоид. Тука се согласувам со @Saber Rider дека зимава воопшто не се засиливме, а донесените играчи според мене се тотално непотребни, бидејќи се фрлаат пари непотребно, а тимот воопшто не е поквалитетен.

Муабетите за скаути и слични работи треба да ги оставиме за многу подобри времиња, далеку сме во овој момент од сето тоа. Многу подобро е да се сконцентрираме и да прибереме некои од играчите со помала минутажа од риваливе и таквиот тим да се дополни со 2-3 странци како Јапонецот, отколку вака без план да трупаме играчи. За мене приказните за титула се завршени, реално немаме капацитет, но мислам дека пресудни ќе бидат натпреварите со нас за Алкалоид и Пелистер во однос на тоа кој од нив ќе заврши прв.

Муабетите за скаути и слични работи треба да ги оставиме за многу подобри времиња, далеку сме во овој момент од сето тоа

Па Охрид и Тиквеш повеќе пари да не имаат од вас? Види им го тимот компактно наместен и незгоден за секој ривал, тоа што Борко ви глуми месија и вие му попуштате, а тој си тера политичка агенда а врска нема од носење на играчи. Не е тешко да пуштиш 1 сезона да изгледаш Србија прва лига ракомет, Египет, Тунис барем во денешно време има стримови за секој спорт буквално дури и во Гвинеа ракомет можи ако сакаш да се снајдиш да си гледаш. Никој не бара да се донеси новиот Циндрич ама дека за таа пара што ја имате можеше да испазарат подобро можеше, а истото е и во Пелистер со пазарењето.

Во право си за Вујо,но сепак ни е потребен авторитетна личност да го води клубот.Кога сега со ладна глава мислам со составот кој играше со Тиквеш тешко било кој тренер би направил нешто повеќе.Читам како Раде Стојановиќ го креваат во облаци како го победил Вардар.ако бил толку добар што не победи со Алкалоид.Мора да се игра до крај за престиж и зачувување на реномето на клубот.Добро би било да дојде Тамше,но изгледа финансиски не сме моќни,па ќе тераме со Недановски.Ќе ни биде потребна среќа за да завршиме втори или трети.
Раде е Клод Онеста и Јакобсен во едно за сите тренери во оваа лига.

Па Охрид и Тиквеш повеќе пари да не имаат од вас? Види им го тимот компактно наместен и незгоден за секој ривал, тоа што Борко ви глуми месија и вие му попуштате, а тој си тера политичка агенда а врска нема од носење на играчи. Не е тешко да пуштиш 1 сезона да изгледаш Србија прва лига ракомет, Египет, Тунис барем во денешно време има стримови за секој спорт буквално дури и во Гвинеа ракомет можи ако сакаш да се снајдиш да си гледаш. Никој не бара да се донеси новиот Циндрич ама дека за таа пара што ја имате можеше да испазарат подобро можеше, а истото е и во Пелистер со пазарењето.

Види сега, ако гледаме по логикава тогаш и ние сме незгоден ривал, па тогаш што треба да правите во Битола ако Алкалоид ја освои титулата? Претпоставувам воопшто да не играте ракомет веќе… Разликата во буџети меѓу Тиквеш/Охрид и Вардар е многу помала од онаа помеѓу Вардар и Пелистер. Ние да бевме комплетни без проблеми ќе ги победевме Тиквеш, но немаше да смени ништо тоа, капак на се и изборот на засилувања (според мене) зимава беше лош. Скаутингот е многу повеќе од пушти стрим и гледај, да не се лажеме… Не го бранам ни оправдувам Борко, но реално гледано, он со помалку пари погоди повеќе играчи отколку вие, иако, ќе повторам, зимава е катастрофална на трансфер план.

Kaj nas katastrofalno beše što ne donesovme solidni rezervi na prviot tim, toa e najgolemata greška. Inače ne može da se kaže deka e lošo pazareno se, pošo Japan, Petrič i Nikolič se klasa i so niv vo sostav go pobeduvame sekoj protivnik vo mak liga.Lazarevski isto. E sea toa što site trojca se povredi ja za glavnite natprevari toa e vekje prašanje i na srekja, i na trenažen proces itn. Da imavme bar kolku tolku normalni zameni vo iminjata ma Gojkovič i Bahar, nie bez problem ke go pobedevme ovoj Tikveš, ne može nikoj da me ubedi vo sprotivnoto. Sea da se vratime kompletni ke pobedime se do kraj, ali kasno malce. Se mislam od situacijava najmnogu ke profitira Alkaloid.

Najprvo treba da se pocni od momentot Borko ko gi preceka igracite po vlecki nebare ova FK Sloboden e pa se ostanato... :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom