Фан клуб - РК Вардар

Инаку, до 13.5. имаме уште три утакмици (барем такви најави видов).. значи покрај денешнава играме:
10.5. Вардар-Тинекс Пролет од 18:00
11.5. Вардар-Металург Јуниор од 18:00
13.5. Вардар-Металург Јуниор (натпревар од купот) од 18:00

Инаку, до 13.5. имаме уште три утакмици (барем такви најави видов).. значи покрај денешнава играме:
10.5. Вардар-Тинекс Пролет од 18:00
11.5. Вардар-Металург Јуниор од 18:00
13.5. Вардар-Металург Јуниор (натпревар од купот) од 18:00

Од една страна, ова е луд распоред, ама од друга страна ми се допаѓа што и нашите екипи и играчи сакале или не мораат да почнат да се навикнуваат на вакво бундеслигашко темпо.

Од колку е утакмицата

Sent from my ST21i using Tapatalk

Одвај чекам да донесат правило со кое нападот ќе биде временски ограничен како кај кошарката...
Вистинска глупост е да се суди „пасивен напад“ по проценка на судии, особено кога не е возможно (дури и да сакаат) судиите да одржат ист критериум за двата тима. Дај им 30 секунди за напад и ќе видиш каква динамика ќе се добие во играта, стратегии и калкулации за тоа кој ќе биде последен во напад, нема да се умртвува играта со намерно влегување на фаул со цел да истече времето и тн... Што поскоро го воведат ова правило, толку подобро за сите.
Ова е многу актуелно во ракометните кругови во последно време. Вчера бил одигран пријателски натпревар во Белград под покровителство на Балкан Хендбол, а на иницијатива на познати српски ракометни стручњаци. Еве под кои правила бил одигран мечот, како и реакциите по натпреварот:

http://www.balkan-handball.com/balk...na-banjici-novobeogradani-savladali-studente/
http://www.balkan-handball.com/balk...ck-mec-interesantna-ideja-koja-ima-buducnost/

Ма да јас лично сум скептик за овие работи.

Пу да тибам, стомаков пеперутки ме корнат, си киснам у WC на работа, куцам и преведувам некој документ, а само утакмицата ми е во глава! Не знам, скептик сум ептен, уште од Борис утакмицата, дај Боже да не сум во право!
Се мислам дали да ја гледам уопште после или да идам да се шишам па да се шлаам по улица, пошто во понеделникот имав таква тахикардија, мислев скинав конци! :D

Не знам како може толку оптимисти да има, кога титулата е решена веќе и им ја подаривме ние сами. Само да не не прегазат многу, не знам колку е победа со хендикеп за металург ако е 2-3 ја лупам одма.

sportlife.jpg
Во Бетсити - 1.95 на Металург, 2.05 на Вардар

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom