А Кале нешто поарна да не е? Не е штала него трло.
Смешни сте,до лани што се вика немавте вода у очи и стално се жалевте како Металург е побогат и се нешто сте обесправени,годинава влезе тајкунот и одма најадени сте

Па сега под нивоУ ви е да играте у мала сала
Се гледа дека никогаш не си бил во Автокоманда.
Воопшто да си гледал некогаш ракомет во живо во животот твој, ќе знаеш дека Кале е Пионир за салата во Автокоманда.
Како прво салата има една единствена трибина, второ капацитетот е мизерен, трето во салата јас колку што сум видел вециња нема (освен ако не се од страната на навивачите на Металург), а колку е добра говори фактот што не ги исполни условите ниту за лига како СЕХА, која вие ја сметате за најсмешна.
Ентериерот внатре те потсетува дека се наоѓаш во некое купатило со плави плочки на ѕидовите

Луѓе висат над ракометарите, бидејќи ложата се наоѓа директива над клупите во едно мало пролазлче до кое се стига само преку клупските простории.
Не ја викаме ШТАЛА откако ни дојде Самс, да си следел ракомет ќе си знаел дека ШТАЛАТА е традиционално име од кога знам за мене
Последен пат во 2008 бевме еден куп луѓе, можеби 250...
Тогаш Металург немаше многуѕ публика и можеа да си дозволат да не примат сите. Наши луѓе влагаа заедно со Пирати, пошто мизериите не ни знаеа кои им се нивни членови, а кои на другата група.
Во сала беше таква лудница што не знам како преживеавме, особено откако Макалоски даде гол во последна секунда за израмнување и се случи општ делириум во нашиот дел

Е од таа година, само уште еднаш имаат дадено повеќе карти и тоа во 5 за 12, со триста курци палци и молења.
Други пати само симболична бројка од 40-тина карти или затворена врата... Најлегендарно беше кога продаваа карти и прашуваа од кај си, што си, за кого си и ако не си од околината не можеше да купиш карта