Фан клуб - РК Вардар

Сељачки ми е она Најдоброто од Македонија :)
Некој свесно, некој подсвесно, битно сите знаат дека сме најдоброто од МК :D и нема потреба да се такмичат со ќелешите од автокоманда на кој му е поголем. Они Бекстејџ во кои Металург се прикажува како Најдоброто, ние автобуси на кои има натпис Најдоброто. Сељачка работа
Како бе сељачки?
Нормално дека секој бренд си се промовира како најдобар.
И Скопско имаше порано Најдоброто од Македонија, сега е Нашето најдобро. Тоа е брендирање, нема врска со сељачко или не.
Сељачко било затоа што си се промовирале како најдобри, жити се...

Како бе сељачки?
Нормално дека секој бренд си се промовира како најдобар.
И Скопско имаше порано Најдоброто од Македонија, сега е Нашето најдобро. Тоа е брендирање, нема врска со сељачко или не.
Сељачко било затоа што си се промовирале како најдобри, жити се...
Па сељачки е. Ако си најдобар нема потреба да се промовираш, нити па вака да се наметнуваш со натписи. Резултатите зборат

Па сељачки е. Ако си најдобар нема потреба да се промовираш, нити па вака да се наметнуваш со натписи. Резултатите зборат
И најголемите светски брендови ги знаеме, па пак се рекламираат и се промовираат. Сосема нормално, тоа се вика РЕКЛАМИРАЊЕ.

Преку глава ми е више со употреба на терминот “сељачко“. Све е сељачко, ништо не е “урбано“, збор кој почна изузетно да ме нервира.

И најголемите светски брендови ги знаеме, па пак се рекламираат и се промовираат. Сосема нормално, тоа се вика РЕКЛАМИРАЊЕ.

Преку глава ми е више со употреба на терминот “сељачко“. Све е сељачко, ништо не е “урбано“, збор кој почна изузетно да ме нервира.
За реклама доволно е и логото

Ондак измисли некој друг збор што ќе го има значењето на сељачко, за да не се нервираш :)

Ах, да ми се погоди распоредот па да можам да бидам во БТ за 1/4 финалето:place:. Отприлика кога би почнала продажбата на картите?

За реклама доволно е и логото

Ондак измисли некој друг збор што ќе го има значењето на сељачко, за да не се нервираш :)
Има милион термини кои можат да се употребат, а да не биде зборот сељачко.
Толку веќе се избанализира зборот, што веќе треба да се најде нов збор за “сељачко“.

Знам дека тупам со терминологија, ама морав да изреагирам. :)

Сељачки ми е она Најдоброто од Македонија :)
Некој свесно, некој подсвесно, битно сите знаат дека сме најдоброто од МК :D и нема потреба да се такмичат со ќелешите од автокоманда на кој му е поголем. Они Бекстејџ во кои Металург се прикажува како Најдоброто, ние автобуси на кои има натпис Најдоброто. Сељачка работа

Не е сељчки ниту пак е рекламирање. ФАКТ Е. Титули, купови како сакаш гледај го ВАРДАР е најдоброто од Македонија.

Си работел некогаш нешто поврзано со маркетинг и промоција? Сериозно те прашувам.
Еве ти чист пример како најдобрите ги серат најблиските конкуренти. Пред два дена на паркингот кај ресторан Воденица, Мерцедес „случајно“ се испромовира.
mercedes-shega.jpg

Си работел некогаш нешто поврзано со маркетинг и промоција? Сериозно те прашувам.
Еве ти чист пример како најдобрите ги серат најблиските конкуренти. Пред два дена на паркингот кај ресторан Воденица, Мерцедес „случајно“ се испромовира.
mercedes-shega.jpg
Тој маркетинг со автобусот мене ми изгледа како оние што рекламираат циркус по улици :D
И ние треба да ги сереме конкурентите ама на терен, а не со реклами.[DOUBLEPOST=1396533807][/DOUBLEPOST]
@Чичко Кумплунг Вардар одамна го употребува тоа Најдоброто од Македонија, не е од сега, мада јас бев за да стои Една Љубов Еден Живот, ама ај тоа за автобусот на ФК нека биде.
Ние секогаш сме се декларирале како најдобри, и кога сме биле и кога не сме биле :D
Али немало циркузантски работи како со автобусот, во стил на Металург

mercedes-shega.jpg

Odlicen primer mu dade!

Kumplug be zaso seljacki? Vardar e brend Vardar nesto naj koga ke se spomne sport vo drzavava. Ne sme nie maalski mangupi pa ajde sea ne se falime zasto sme gi tiiit site devojki. Pokraj uspesite se baraat i priliv na pari a toa najdobro moze da pokaze preku takvite slogani od takov tip. psihata na sekoj covek e mn specificna i moras da mu vlijaes samo so vakvi raboti :) Marketign e cudna rabota mnogu specificna :D

И мене малце ми пречи ама разбирам, исто се согласувам и со Мистер Икс за слоганот. Но чисто за пример, видете вчера Челзи и ПСЖ што правеа на Твитер и ФБ. Некој ќе рече како децана мали ама не е баш како децана мали. Денес како спортски клуб ако те нема по социјалниве мрежи и да се експонираш исто како да не постоиш. Маркетингот е многу важна работа денес. Само да не навлеземе во Северна Кореа методи со Бекстејџ таква некоја глупост, многу ми е гајле што јадел Карачиќ денес.

РедБлек, брат сакале или не да си признаете, се бараат и нови навивачи, поголема фан база, тоа значи и повеќе пари од билети, значи и повеќе профит од спонзори, зошто спонзор сака да спонзорира најдобро и она каде што ќе има најмногу профит, нели. Е сега, не е исто да си спонзор на Вардар и на Трнодол (не знам дали постои, него онака лупнав) нели?

Се’ се гледа низ призма на пари, сакаме/те ние/вие да си признаеме/те или не, тоа е реалноста на денешницава. Не само во спорт, туку општо.

РедБлек, брат сакале или не да си признаете, се бараат и нови навивачи, поголема фан база, тоа значи и повеќе пари од билети, значи и повеќе профит од спонзори, зошто спонзор сака да спонзорира најдобро и она каде што ќе има најмногу профит, нели. Е сега, не е исто да си спонзор на Вардар и на Трнодол (не знам дали постои, него онака лупнав) нели?

Се’ се гледа низ призма на пари, сакаме/те ние/вие да си признаеме/те или не, тоа е реалноста на денешницава. Не само во спорт, туку општо.

Како да не се гледало некогаш низ призма на пари.

И мене малце ми пречи ама разбирам, исто се согласувам и со Мистер Икс за слоганот. Но чисто за пример, видете вчера Челзи и ПСЖ што правеа на Твитер и ФБ. Некој ќе рече како децана мали ама не е баш како децана мали. Денес како спортски клуб ако те нема по социјалниве мрежи и да се експонираш исто како да не постоиш. Маркетингот е многу важна работа денес. Само да не навлеземе во Северна Кореа методи со Бекстејџ таква некоја глупост, многу ми е гајле што јадел Карачиќ денес.
Тие што гледаат Бекстејџи тоа ги занима. :D

Иначе и тоа е се добро замислено.Така ги прават ѕвезди и така го дигаат својот имиџ.Еве ти за пример се фокусираа од таму на Атман и од него направија мега гига ѕвезда. Атман е одличен играч,но има имиџ тука ко да е Карабатиќ, Хансен и Дувњак во едно . Секој мал копиљ сака да е ко Атман, 13 годишни девојчиња се влажнат на него.....ете ти денес и утре фанови. Башка што кога од некого ќе направиш некоја ѕвезда клубот има имиџ дека е кој знае што ко Реал и Манчестер...

.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom