Фан клуб - РК Вардар

Паскал Хенс е помилуван од страна на ЕХФ и ќе игра на реваншот. Отсекогаш сум мразел германци и екипи од Германија и неможам да сватам како некој навива за нив. Требаше да му опнат некоја добра казна пошо ќе го ослепеше Дибиров а они ништо. Се видело ова...

Haha, da bese obratna situacija, crven za Dibirov, ke mu dosudea 10.000€ paricna kazna i suspenzija do kraj na sezona... gomna!

Копилиња гнасни еј

Е ова стварно не ми се верува. Такво не ги боли, а човеков без око ќе останеше.

Што е ова бе,како може да биде помилуван за старт на играч кој нема да се врати на терен 2 недели поради повреда.Колку сака нека било ненамерно сепак е старт за црвен другиот тим го изгубил играчот .

Нека ги казнат и Душебаев,Карачич,Ангелов,Стоилов дека воопшто се спротиставиле.Каква шега од лига и после се чудат зошто не идат нигде.Продолжете само да лижете германски гзови далеку ќе стигнете.Гледаат да бутнат 3 тима од Германија + Барселона или Везпрем во Ф4 и тоа е тоа.

Ова не е хумано пред се, без око ќе останеше Тимур, само му штетат на ракометот со вакви смешни одлуки, не ми се верува дека нешто ќе смени одлукава за тоа кој ќе иде понатаму...Циркус без потреба.

Брука еј значи идат времиња кај што моеш да осакатиш играч и никаква суспензија да не добиеш. Ненормална работа.

Изгледа помошта од судиите не им е доволна па се глупираат со бришење на црвен картон кој беше 100% исправно даден во ситуација кога Дибиров можеше многу лесно да остане без око.Да сум на местото на Хенс срам ќе ми биде да излезам и да играм против Вардар на реваншот.

Дибиров можеше да ослепи, а они го помилуваат Хенс. Па тоа е тоа...

И после некој ќе ги обвинува Комитите поради фрустрациите и излитиве на нервоза манифестирани преку фрлање парички и столици? Не дека оправдувам насилство, но треба да се подберат цела инсталација на ЕХФ. Абе што сакате тоа на Вугринец не му дозволија да настапи за Македонија:гомце:

Пишував и на темата за 1/8 финалето ќе пишам и тука. Повреда од онаков тип не е ненамерна. Исто како што на судска медицина праат разлика од убиство со умисла и од небрежност, така и тука се прави разлика од намерен и ненамерен удар преку отсликување на повредата, нешто на кое доктор потпис става. Али ајде, еден црвен картон не значело суспензија за нареден меч. :свиркам: Море да испоцркаат да бог да.

По мечот Макесдонија ЃП-Вардар, ракометарите на Рк Вардар беа посетени на тренинг од 50-тина членови на Комити.
Пошто на темава има неколку засегнати ликови да им објаснам уште некои работи.
Прво ниту во Ѓорче не ни беше дозволен влез на трибина, па цел меч се навиваше од околината.
Пелистер-Ѓорче три дена претхосдно, со две навивачки групи не беше меч од висок ризик, но затоаовој меч на кој домашната група бојкотираше и присуствувавме само ние, ОДНОВО БЕШЕ МЕЧ ОД ВИСОК РИЗИК.
Значи секоја домашна екипа може да не дупи и да си става меч од висок ризик и да ни биде забранет влезот.
Управата одговори на нашиот повик со "НЕ БОЛИ ЦЕФ".

Тајно отидовме на тренинг на РК Вардар, но некако дознале и таму ни ги затворија вратите, навосдно под изговор дека тоа бил затворен тренинг.
Дали тренингот е затворен или не решава ТРЕНЕРОТ, а не управата на клубот, кај што не насочија да се обратиме.
После повеќе одс 30 минути чекање, испратија обезбедување осд ПЕРПЕТУМ МОБИЛЕ и не пуштија во сала.
Демек ние ќе ги нападнеме нашите ракометари :tapp:
Тренингот беше проследен до крајот и им се даваше поддршка на ракометарите, а по тренингот се собравме сите и им објаснивме дека ние сме секогаш со нив и им ја кажавме целата работа.
Истотака на своја рака неколку дечки одат за Хамбург да го бодрат Вардар :) Управата на Вардар дури не сака ни да им обезбеди карти, што му слесдуваат на гостинскиот тим (10%).
Играчите возвратија на поддршката и ветија дека ќе дадат се од себе за да победат :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom