Фан клуб - РК Вардар

Тука си во право, и мислам дека сите тоа добро го знаат, ама за жал решение на повидок нема.
Ние спасот го гледавме во странски спонзор на кој фацитекако Камчев нема да му можат ништо, а веројатно тоа го знаеа и оние на кои Вардар и неговите фанови долго време им се мета (воглавно знаејќи дека со контрола врз Комити ќе ги исконтролираат повеќето слободни ратоборни млади умови) па убаво не издриблаа со носење на нивни човек од странство.

Прекини да се правиш ти господин кој не си. Кажуваш сеа како секогаш другите ни се криви, а сам објаснуваш си бил тепан, а не си присуствувал.

зборот ми е, никаде не сум се запишал, а од дома ме собираа (вардар-силекс)
списокот на влез, ќе бил да имаат евиденција кој бил таа утакмица претпоставувам, во случај на глупости, а не да ве легиримираат за да дознаат кој сте и да го употребат тоа во партиски цели, од причина што веќе знаат кој сте! тоа им е работа, од дамна сте евидентирани.
многу наивно е да мислиш дека баш сега ќе дознаеле кој сте и што сте ..

ај нема врска. во ред. темата е рк вардар, нема смисла, доволно е мене.

Соопштението од клубот беше идиоштина од највисоко ниво. Навивачите кои до вчера беа 8-ми играч, денеска се криминалци од кои се срами клубот. Па уште и рушачи на државното уредување :pos::tapp:. Се знае дека кога има толку публика можни се инциденти. Зарем во Англија не втрчуваат в терен, во Шпанија не фрлаат парички или во Германија нема тепачки на трибините? За Грција, Турција, Полска да не почнувам. И да, во Русија не одат пијани на натпревари.
Ако толку се срамат од навивачите оти објавува вакви слики на својата страна?
phoca_thumb_l_HC%20Vardar%20-%20HC%20Dinamo%20Minsk-014.jpg
phoca_thumb_l_HC%20Vardar%20-%20HC%20Dinamo%20Minsk-017.jpg

Сигурно и од управата на Баерн Минхен излегоа со соопштение во кои ги критикуваат своите навивачи за казната од 10к.

Самиот текст има толку дупки, толку е проѕирен. Дури и смешно е. Веќе има луѓе кои се позанимавале со тоа, така што нема да се повторувам.

Од друга страна пак ме чуди наивноста на Комитите. Дечки (по што пола форум се претставува како комити), навистина мислите дека од полиција, партија или од некој трет ѓавол немаат информации за вас? Па сега ќе им требаат вашите лични карти... Наивно
Еве дури и е така, да речиме дека до сега немале никакви информации за вас. Доволно е да се погледнат сликите од претходните натпревари и за ден-два ќе имаат за вас не матичен, туку и кој број в дневник сте биле. Ова не е Њу Јорк, се знае кој сте и што сте.

Druze, ti poim nemas so sto se soocuvaat komitite godina ipol, 2 unazad, znaci poim nemas, procitaj go mojot post od temata za LS ,vikendot napisan, za del od rabotite i represiite so koi oni se soocuvaat.

Premnogu brzo izvlece ti nekoi zaklucoci, a nit povrsno ne znaes koj e problemot na Komiti..

Е не брат, ти се лажеш дека он не знае каква е работата и дека он изнесол заклучок врз факти. Добро знаат они да го прават тоа што им е укажано. Толку шаблонски се коментарите што и мало дете ќе ги провали. Од онаа „изјава“ на Рубенс Муратовски, постојано се појавуваат вакви кои 15-20 години се членови на навивачката група, но баш сега а не коа имало и поголеми инциденти се решаваат да се откажат од нив. Mа не јеби, речиси copy-paste приказни се вртат низ фан страните за Вардар, прејасна е ситауцијата.

Од друга страна пак ме чуди наивноста на Комитите. Дечки (по што пола форум се претставува како комити), навистина мислите дека од полиција, партија или од некој трет ѓавол немаат информации за вас? Па сега ќе им требаат вашите лични карти... Наивно
Еве дури и е така, да речиме дека до сега немале никакви информации за вас. Доволно е да се погледнат сликите од претходните натпревари и за ден-два ќе имаат за вас не матичен, туку и кој број в дневник сте биле. Ова не е Њу Јорк, се знае кој сте и што сте.
Подруго влијае на психа, ако знаеш дека си дал податоци и ако сеуште се лажеш себеси дека можеби не те знаат кој си :icon_mrgr:

Баш тоа @ElNinho што спомна... Буквално на секоја од страниве за Вардар посебно на Фејсбук е истото, се појавуваат фацки и коментарот е тој истиот "јас на времето на Вардар сум идел на се дури и на одбојка и на ватерполо, сум спиел на стадион али сега принуден сум од дома да ги бодрам оти Комити хулигани тепаат кршат убиваат пцујат"

Зашо нели Комити едвај чекаат да улетаат кај семкарите и да тепаат некој фан на Вардар без причина.

Мислиш луѓево со такви коментари небаре на опера одат а не на спортски настан.

Какво гнасно пцуење паѓа по стадионите во западна европа и сегде во светот они овде у балски одежди сакаат да одат.

Истите тие навивачи на Селтик на кои простава раја се пали како биле феноменални на Emirates кога играа со Арсенал и се одбележуваше денот на британската армија скандираа "IRA, IRA".

Еден куп полу писмени на кои устата им е побрза од мозокот (ако воопшто го имаат),

Е не брат, ти се лажеш дека он не знае каква е работата и дека он изнесол заклучок врз факти. Добро знаат они да го прават тоа што им е укажано. Толку шаблонски се коментарите што и мало дете ќе ги провали. Од онаа „изјава“ на Рубенс Муратовски, постојано се појавуваат вакви кои 15-20 години се членови на навивачката група, но баш сега а не коа имало и поголеми инциденти се решаваат да се откажат од нив. Mа не јеби, речиси copy-paste приказни се вртат низ фан страните за Вардар, прејасна е ситауцијата.

мене ми е укажано во 2005 да отворам јузер gerard на кајгана, и да отворам тема за фк вардар, за да во 2014 ElNihno заклучи со чудесна леснотија дека ми е укажано, шаблонски и фактички да ме провали. само и само пошто кометарите не му се по негов ќејф и ваљда да бидам заљубен во комити повеќе, него во вардар.
уште еден нобеловец за откритие на векот.

ме проваливте, свака част

мене ми е укажано во 2005 да отворам јузер gerard на кајгана, и да отворам тема за фк вардар, за да во 2014 ElNihno заклучи со чудесна леснотија дека ми е укажано, шаблонски и фактички да ме провали. само и само пошто кометарите не му се по негов ќејф и ваљда да бидам заљубен во комити повеќе, него во вардар.

Та преку тасета ако си отворил тема во 2005, кога се појавуваш да коментираш на 3 години и за вакви работи, ич не се појавувај најпаметно би ти било, си ја отворил темата, фала ти многу.

Брат, и самиот Самсоненко пред само еден месец (и тоа пази, после инцидентите на утакмиците со Металург) изјавуваше како има најдобра навивачка група на свет и ги бранеше пред обвинувањата, за сега одеднаш не му чинат затоа што настапиле „противзаконски“ во процес кој и самиот клуб постапи противправно, применувајќи го законот селективно, бегајќи од начелото на еднаквост.

Али не те обвинувам, што знаеш, може и ја за еден месец (а не па за 9 години ко ти шо пиша) од сеа ќе пишувам ставови спротивни на овој сеа и ќе коментирам со друг тон.

Таква ни е државата, за жал, кад тад секој ќе си легне на брашното.

Работата е што глобален (загрозување на приватноста на сите граѓани) проблем се сведе на локално ниво (Вардар, Комити).

• Ми се допаѓа
Reactions: Syn
Аман бре луѓе, само нека се пласира Вардар во нареден круг... кажете ми кај треба да дадам матичен број, број на лична карта, трансакциска сметка и број на чевли.

Аман бре луѓе, само нека се пласира Вардар во нареден круг... кажете ми кај треба да дадам матичен број, број на лична карта, трансакциска сметка и број на чевли.
И гз иди дај , е од таквите патиме.

Што е проблемот со матичниот? Толку е тешко да се дознае? Државава ќе беше супер ако патевме од вакви како мене.

Што е проблемот со матичниот? Толку е тешко да се дознае? Државава ќе беше супер ако патевме од вакви како мене.
Проблем е бе друже проблем е , еден голем проблем кој што ти и и поголемиот дел од овој мизерен народ неможат да го сватат.Што уствари бара државата/власта од Комити . Прелистај неколку страни имаат убаво напишано некои членови.

Не ми се верува дека по сите катастрофи и милионите жртви кои ги преживеа Европа и светов во минатиот век, некој се уште се држи цврсто за фашистичката концепција за колективна одговорност. Не е лошо пред да се пишуваат вакви небулози, да се прочита нешто, макар и на вики околу тоа што е колективна одговорност и сериозните етички консеквенци кои со себе ги влече таа теорија заради што е остро осудена секаде во светот. @ gerard, Во неколку земји во светот само ако се обидеш да ми наметнеш колективна одговорност имам право (или подобро тоа ми е граѓанска должност) да те пријавам на твоите драги надлежни органи.

Не знам што точно сакаш да кажеш со слективното прикажување на дел информациите од соопштението на Комити и укажувањето дека во нивниот текст нема аргументи. Верувај се што има во твојот, е само суптилното изразување на фашистичка свест соодветно на некој кој во 21 век прифаќа концепт на колективна одговорност. Згора на ова постовите ти се крајно контрадикторни, полни со евтино неколку кратно повикување на идентитет кој не го споделуваш што е очигледно од твоето дистанцирање и говорење за групата Комити, во трето лице множина.

Еве накратно илустрација на твоите крунски “аргументи”:

јас сум комита 20 години

освен помаливе т.е. поновите генерации, точно знам каков профил на членови имаат.

јас знам во детали кој раководи со групата моментално, кој носи одлуки, кој сака да делува, кој сака да ја превземе. со име и презиме , дури и си ембг. знам и зошто.

виновни се комити

роден и заколнат македонец сум

познато ми е како функционира групата во детали

за жал, не сум ни некој инфилтриран

комита сум од кога знам за себе.

ете, има и такви како мене.

Импресивно!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom