Фан клуб - РК Вардар

Незнам што сте запнале со Веспрем?!? Изгубија они во пријателски и од вас и од нас а и од Запорожје(комплетно небитен натпревар) али тоа е далеку од нивните можности. Најсилна екипа од сите можни противници во моментов за Вардар се баш Веспрем (според мене поквалитетни се од Кил и Хамбург). Во пун состав и гас до даска овој тим на Веспрем може да прегази секого.

Искрено се надевав на победа, ама некако како да играа на тренинг ... никаква сериозност во играта ...како Дибиров премногу да се опушти во играта и прави премногу егзибиции ... сепак е најдобар ...

Сакам германска екипа. :love:

Ако се падне Хамбург ќе го изедеме на гости, ама не колку од Кил. Сите знаат дека во Кил се прават пресметки само колку ќе се изгуби. Со Веспрем колку-толку може да се бара влез за следна фаза, иако тешко.

Ајде надевајте се на Хамбург можеби има некакви теоретски шанси не се непобедливи тие. Послаби се и од некои од екипите кои се пониско пласирани во другите групи. Со Веспрем и со Кил максимумот ми се чини е релативно тесен натпревар на домашен терен.

Сеа треба пивото да ни го платиш. :)
Брат, ја играше ли барем у кладилница дека ќе изгубиме десет разлика? :)

Инаку, за играта што да се дискутира, дебакл. Дури сега се виде колку ни фали Растворцев во одбраната. А и Душебаев во нападот. Сабја, викаш дека Душебаев нема да се снашол против играта која ја игра ПСЖ. Да те потсетам дека на натпреварот во Скопје даде 5 од 24 голови кои ги даде Вардар. Од друга страна, тоа не го порекнува фактот дека очајно ни треба бек шутер. Се надевам дека следната сезона покрај Горбок, ќе добиеме уште еден.
Двете лоши додавања во контра, неколкуте зицери, тоа не кошташе многу. Особено што се случија во моментите кога се кршеше резултатот. Дибиров, како и против Тун, далеку под своето ниво. Да се надеваме дека ќе се врати во форма до дуелите за шампионската титула. Голманите очајни. Единствени на ниво беа Карачиќ и Прибак.

Судиите гледам никој не ги спомнал, иако сметам дека беа благо наклонети кон домаќинот. Не дека не изгореа со одлуките, ама суптилно во ситуации каде што беше ни едно - ни друго, секогаш пресекуваа на страната на Французите.

А да, за осминафиналето, прилично сеедно ми е со кој ќе се паднеме. Јасно е дека немаме шанси.

Брат, ја играше ли барем у кладилница дека ќе изгубиме десет разлика? :)

Инаку, за играта што да се дискутира, дебакл. Дури сега се виде колку ни фали Растворцев во одбраната. А и Душебаев во нападот. Сабја, викаш дека Душебаев нема да се снашол против играта која ја игра ПСЖ. Да те потсетам дека на натпреварот во Скопје даде 5 од 24 голови кои ги даде Вардар. Од друга страна, тоа не го порекнува фактот дека очајно ни треба бек шутер. Се надевам дека следната сезона покрај Горбок, ќе добиеме уште еден.
Двете лоши додавања во контра, неколкуте зицери, тоа не кошташе многу. Особено што се случија во моментите кога се кршеше резултатот. Дибиров, како и против Тун, далеку под своето ниво. Да се надеваме дека ќе се врати во форма до дуелите за шампионската титула. Голманите очајни. Единствени на ниво беа Карачиќ и Прибак.

Судиите гледам никој не ги спомнал, иако сметам дека беа благо наклонети кон домаќинот. Не дека не изгореа со одлуките, ама суптилно во ситуации каде што беше ни едно - ни друго, секогаш пресекуваа на страната на Французите.

А да, за осминафиналето, прилично сеедно ми е со кој ќе се паднеме. Јасно е дека немаме шанси.
Не ја играв, не можам да се кладам против Вардар па и со хендикеп, а ако ги играв ќе го искинев ливчето од нервоза, па макар било и добитно, затоа никад не се кладам ни за Вардар ни против Вардар, и во фудбал и ракомет ги избегнувам и никад не сум ги играл, само да не им баксузирам.
Против Работнички коа тепавме со пресврт у Маџари 2-1, бевме пред утакмица у калдилница и сите другариве ја уплатија да тепа Вардар, јас не ја играв а беше добар коеф 2.4 памтам. :D

Не ја играв, не можам да се кладам против Вардар па и со хендикеп, а ако ги играв ќе го искинев ливчето од нервоза, па макар било и добитно, затоа никад не се кладам ни за Вардар ни против Вардар, и во фудбал и ракомет ги избегнувам и никад не сум ги играл, само да не им баксузирам.
Против Работнички коа тепавме со пресврт у Маџари 2-1, бевме пред утакмица у калдилница и сите другариве ја уплатија да тепа Вардар, јас не ја играв а беше добар коеф 2.4 памтам. :D
Ауууу, опасна утакмица беше таа. Влатче кога доби црвен, па после Фичо со два гола кога ги реши.

Пораз за спуштање на земја на цела екипа недостасуваше ама не требаше да дојде на еден од најважните мечеви во сезоната за Вардар.Играчиве денес на терен се однесуваа како прв пат да се гледаат во живот,како муви без глави,како пијани.Можеби малку се исплашија и од шансата што им се укажа да стигнат од ич нигде до второто место во групата во последното коло,но на сериозна екипа како што е Вардар тоа не смее да и се случува.Единстевни играчи што денес беа на висина на задачата беа Карачиќ и Прибак.Секоја чест за овие двајца и само така нека продолжат.Ако почнеме да бараме недостатоци анализирајќи ја утакмицава со ПСЖ тогаш ќе најдеме преку сто,но она што денес најмногу дојде до израз е недостатокот на бекови шутери.Премногу фали лидер на бековската позиција од калиброт на Кире или Хансен т.е играч што ќе постигнува голови кога нападот ќе остане без идеја со шут од 9-10м.Сепак треба да бидеме свесни дека гостување кај ПСЖ кој реално е катастрофа како екипа е тешко само заради индивидуалните способности на нивните играчи.Поразот како пораз не е страшен,но разочарувачки е кога утакмицата ќе ја изгубиш без битка и кога залагањето на играчите е како да играат пријателска утакмица.Важно е и да се напомене дека ова е само почеток на проектот што го започна Самсоненко и дека 1/8финале во ЛШ е солиден дострел за првата сезона во која што Вардар има шанса и за пласман во наредната рунда ако се поклопат коцките,но од наредната сезона кога апетитите ќе пораснат вакви слаби клучни утакмици како денешнава ќе бидат недозволиви.

Од овие што се сега можни противници за 1/8финале горе-доле е сеедно со кој ќе игра Вардар затоа што шансите за понатамошен пласман ќе бидат 90%-10% на страната на противничката екипа.Победа со 3-4 голови разлика во БТ би влеала одредена доза на оптимизам за пласман во наредната рунда иако јасно е дека на гостински терен шансите на Вардар да извлече поволен резултат се минимални.

Веспрем од почетоков на сезонава за мене беа главен фаворит за финале заедно со Барселона. Но, Веспрем без Наги и со Наги, кој им е клучен играч и во одбрана и во напад и лидер на тимот во секој аспект, се два различни тимови. Не знам до кога му трае паузата заради повреда ама ако играат без него, тогаш за мене се тие најпосакуван противник во 1/8 финале. Го делам и мислењето со некои кои кажаа претходно дека формата после европсково им е во пад.
Се разбира и во таква ситуација би биле апсолутни фаворити, но барем гледам повеќе простор за надеж отколку со ТХВ и ХСВ.

Во секој случај било кој да се падне, очекувам тесни мечеви во Скопје и прилично тешки порази на гости.

Не е лош исходот во ЛШ за оваа година. Поразот во Минск, е според мене, клучен за ваквиот пласман. Можеби се можеше и повеќе, али тоа е тоа. Очекувам следната година да биде друга приказна.

Играш ракомет имаш да избираш германска или унгарска екипа додаваш дека си од Македонија и неможеш ни помалото зло да го избереш исти курац.

Играш ракомет имаш да избираш германска или унгарска екипа додаваш дека си од Македонија и неможеш ни помалото зло да го избереш исти курац.
Исто му доаѓа кој и да се падне. Јас очекувам минимална победа дома или барем нерешено. Поразот на гостувањето (против било кој) е речиси неизбежен.
Годинава толку, наредната ќе се брка 1/4 финале.

Дајте ги швабите да ги посереме во Скопје а таму со господ напред. Со унгарска екипа потешко мотивација ама против германци мислим дека мотивација и на паркет и на трибини ќе биде до врв.

Веспрем од почетоков на сезонава за мене беа главен фаворит за финале заедно со Барселона. Но, Веспрем без Наги и со Наги, кој им е клучен играч и во одбрана и во напад и лидер на тимот во секој аспект, се два различни тимови. Не знам до кога му трае паузата заради повреда ама ако играат без него, тогаш за мене се тие најпосакуван противник во 1/8 финале. Го делам и мислењето со некои кои кажаа претходно дека формата после европсково им е во пад.
Се разбира и во таква ситуација би биле апсолутни фаворити, но барем гледам повеќе простор за надеж отколку со ТХВ и ХСВ.

Во секој случај било кој да се падне, очекувам тесни мечеви во Скопје и прилично тешки порази на гости.

Не е лош исходот во ЛШ за оваа година. Поразот во Минск, е според мене, клучен за ваквиот пласман. Можеби се можеше и повеќе, али тоа е тоа. Очекувам следната година да биде друга приказна.
Наџ им е вратен од повреда, против нас на пријателската играше, а ипротви Метлаург играше.

Мое видување за утакмицата против ПСЖ.. Она што претходните страници го пишувавме дека Вардар е послаб од Металург на бековските позиции се докажа на оваа утакмица .. Зошто ? Па на 2,3 и 4ка во одбраната на ПСЖ имаше двометраши , бековите на Вардар тотално отсечени башка едно 5-6 ај да не речам банани туку блокади добија ....[DOUBLEPOST=1393186708][/DOUBLEPOST]Мое видување за утакмицата против ПСЖ.. Она што претходните страници го пишувавме дека Вардар е послаб од Металург на бековските позиции се докажа на оваа утакмица .. Зошто ? Па на 2,3 и 4ка во одбраната на ПСЖ имаше двометраши , бековите на Вардар тотално отсечени башка едно 5-6 ај да не речам банани туку блокади добија ....

Наџ им е вратен од повреда, против нас на пријателската играше, а ипротви Метлаург играше.

пак се повреди на мечот со Рајн Некар и треба да отсуствува, само не знам точно колку.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom