Фан клуб - РК Вардар

Само на наша утакмица може да има толку полиција и плус алфи да легитимираат во околината :tapp:
Еден куп специјалци, дури и од војската имаа земено за да го попречат патот кон тврдината Кале...
Од спротивна страна на трибината застанале од крим техника си снимаат цел меч ццц

И Раде Стојановиќ дури беше бе. Може него ќе го потпишат :icon_mrgr:
Утакмицава беше баш ко за Сеха, без мноху замарање ги добивме, арно ама Барселна со ваква игра ќе не растури. Одбрана многу лошо играме, чим нивниот пикер ни даде 7 гола, јасно е што е работата. Многу ниска постава имаме во одбрана, и освен Растворцев и Абутовиќ другите се кепци, што значи против напад како на Барса ќе го јадеме на велико, посебно ако се знае какви голмани имаме....

Како и да е бев изненаден од посетенеоста на Кале и покрај тоа што се плаќаше влез. Честито нека им е годишнината на Д Клаб и на Чентовци.

Душебаев... незнам што да кажам за човекот. Еден форумџија претходно кажа, за такви како Душебаев вреди да се гледа ракомет. Страшен играч! Неколку асистенции за Брумен и Карачиќ и неколку феноменални пробиви и гол со скок шут од зона.

Да јас бев тој, имав многу можности да го гледам Душебаев на Спорт Клуб во неговиот поранешен клуб и едноставно е такви играчи како него се примеќаат веднаш ... Дели од другите :)

Се надевам 40 годишен играч нема да игра пред него, немам ништо против Петриќ, напротив го ценам како играч но, жално е играч како Душебаев да седи на клупа.А и да, тој дојде во тимот за да игра и да напредува, а не да седи на клупа . :)

Фино беше вчера, и посетеноста на натпреварот, а и самиот натпревар. Глатка победа, без некое посебно замарање.
Вака-така, голманите собраа 18 одбрани (Милиќ 10 и Даскаловски 8). Штета што не стигнал сертификатот за Малумбрес, па да го видевме и него, да видиме дали ќе може да го рачунаме за засилување.
Ко што пиша некој погоре, на крило нема зима. Прво полувреме Раковиќ и Марковиќ ги убија. Јас на вакви утакмици дури би играл и со Јовчевски и Недановски. Второ полувреме влегоа првотимските крила. Дибиров немаше свој ден, ама затоа Брумен пројде ко брз воз. Бај д веј, оној цепелинот Карачиќ-Дибиров, не само што беше фаул, туку требаше да има и исклучување.
Во бековската линија дефинитивно се издвои Алекс Душебаев. Какви продори имаше дечкото, ми се чини дека ракометариве на Партизан во неколку наврати останаа со изместена кичма.
Од друга страна, пикерите сите три пикери дадоа само два гола. Веројатно треба повеќе да се тренира ослободувањето простор на линијата, бидејќи брзината на вкрстувања кои ги прават бековите би требало да даде таква можност без проблем.
На крајот, ме радува што и покрај големиот број на ѕвезди што пристигнаа во тимот летово, ми се чини дека е останата добрата другарска атмосфера од лани. Супер беше да се види како сите заедно гушнати навиваа со Комити по завршувањето на утакмицата.

И мислам дека нема потреба да се коментира дека со ваква игра ќе бидеме прегазени од Барса. Реално, да се добие Барса би било огромно чудо, ама од друга страна, нашиве на утакмицата со Партизан и пристапија како на нешто потежок тренинг. Нема место за споредба помеѓу овие два натпревари.

Со ваква игра Вардар ќе се бори за 6-то место со Тун. :tapp:

Среќа што ве има вас стручњаците на форумов. Сега ќе му јавиме на стручниот штаб да ви понудат договори.

Реално гледано Вардар во двете утакмици со металург и со партизан покажа мн мн слаба игра. Според мене сето тоа произлегува од тренерот што не знае да ја постави играта на ниво не може да ја најде вистинската стартна постава сеуште пробува некој комбинации. Мислам дека Кастратович и не е некој тренер за да може да води ваков тим ако веке го менуваа ВУЈО подобро да донесеа некој поасален. Како и да е мора да се подобри играта зашто црно ни се пишува во ЛШ

Како оцени жити се???
Одвај две утакмици одигравме од кои освоивме 4 бода.
И тоа утакмици од СЕХА кај што играчите даваат 30% од своите можности.
Ќе се борел за 6-то место, како прво и да сакаш не можеш да се бориш за 6-то место, можеш да се бориш да го избегнеш 6-тото место.

Реално Вардар е подобар и од Динамо Минск и од Тун и за оекување е бар на домашен да ги победи.
Барселона и ПСЖ се стварно јаки екипи и реално за Барса се знае дека следуваат два порази. Екипата е нова, ретко кој уште од одма заиграл на посакувано ниво. Еве нека ти текне како заврши Металург кога играа квалификации за ЛШ со целосно нова екипа иако беа на хартија многу подобри од противниците. Или сети се како игравме во првите кола од СЕХА и во Европа со Извиѓач во прекланската сезона, и каков крај на сезоната имавме. Има време за овој состав...
Динамо и Тун нема шанси да земат бод од Барса и ПСЖ, така да на исто рамниште сме тука.
Го забораваш и Металург, комотно можеме да ги тепаме барем еднаш.
Доволно е да изиграме добро во меѓусебните со Тун и Динамо што е за очекување за да одиме понатаму. Е сега од полусезона обавезно голман мора да се земе ако се сака успех.

Mn zaeban raspored imame, Barsa doma sto recisi 80% ke gubime, potoa dinamo minsk vo gosti tuka e presudno spored mene ako izgubime, ke ja ebeme rabotata, za treto kolo so PSG siguren poraz na gosti, potoa sledi mislam metalurg oni ke imaat bar edna pobeda so Tun i ke bidat psiholoski pospremni za razlika od nas so tri porazi na tolku krenata fama

Lani Indira Kastratovik bese na sekoj natprevar na Metalurg vo LS
Jbg,ne se site ograniceni.

Мала шала ;)
Ако е за тоа Ракчевиќ не пропушташе утакмица на Вардар, а верувам и наши играчи оделе на нивни утакмици :)

Не може да се бори за 6то место бидејќи нема 7 екипи. Логично ќе беше да кажеш ќе се бори за 5то место ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom