Фан клуб - РК Вардар

Што се случи воопшто со тој Србинот од Хамбург ?

Абе дојде, али никаде го нема тој Терзиќ. Го има и на сликите и се (само во дрес без број) и сеуште го немам видено ни на клупа да биде. Којзнае што е работата со него и што ќе се случува.

Иначе чуден момент ова беше, во рок од 2 саати Ангелов потпиша за Вардар а Мијатовиќ за металург.

Што се случи воопшто со тој Србинот од Хамбург ?

Како што разбрав на рехабилитација е, имал болки во левото рамо. Иначе го видов со Партизан на Кале, немаше да го познам да не беше девојка му со него :icon_mrgr:

Абе дојде, али никаде го нема тој Терзиќ. Го има и на сликите и се (само во дрес без број) и сеуште го немам видено ни на клупа да биде. Којзнае што е работата со него и што ќе се случува.

Иначе чуден момент ова беше, во рок од 2 саати Ангелов потпиша за Вардар а Мијатовиќ за металург.
Од кај Ова?

Нема ништо официјално за Мијатовиќ.
Додуша нема ни за Диви.

Колку се за верување "Ексклузивните" вести на МКД......?

http://www.mkd.mk/sport/rakomet/var...5000-evra-ashanin-nov-golman-na-crveno-crnite

http://www.mkd.mk/sport/rakomet/nov...je-potpishe-dvegodishen-dogovor-so-vardar-pro

http://www.mkd.mk/sport/rakomet/poljaci-mu-go-kradat-chervar-na-metalurg

http://www.mkd.mk/sport/rakomet/po-stanikj-metalurg-ostanuva-i-bez-mojsovski

http://www.mkd.mk/sport/rakomet/obi...t-tim-metalurg-izbrkal-nekolkumina-makedonski

Читав нешто и дека Вардар бил заинтересиран за Kristijan Dizingera.

Се надевам дека Милиќ ќе добие отказ а не Даскаловски.

Дивиот го добивме а? :pos:
Ќе ги јаде стативите ако треба, добар е за подгреање на атмосфера :icon_mrgr:
Металург го собрале Мијатовиќ на негово место, значи баш не бива за договори правење :tapp:
Исто како што ги дадовме специјалците за одбрана Кукоски и Драгаш, а го доведовме Мите Стоилов кој патем НИГДЕ ГО НЕМА...
И после сме немале голмани, сме немале одбрана. Епа немаме :cool:

напишано на 20 јуни 2013
Трио од Милиќ, Диви, Чаневски/Даскаловски би му било доволно на Вардар за наредната сезона.

Дишеш ли ти бе, што ќе ни е Дивиот :pos:
Нека им го земат Митревски на педерите, нека погрее малце клупа и кај нас.

:icon_lol: :icon_lol: :icon_lol:

Ako ova so Divi e vistina togash nie sme definitivno idioti! Kaj go donesoa flamenko tanchreon , koj brani edna na pet utakmici, mesto Mijatovic, sega ushte divi fali, a plus go imame i fantastichniot "Dzambo". Alal da im e. Trojcata branat isto ko Daskalovski mozhebi i polosho (Milic i Angelov vo sekoj sluchaj) i neznam samo shto sobirame otpad... mnogu se iznervirav... mesto da najdeme eden asalen golam shto kje vnese sigurnost vo odbrana nie se zaebavame... pa ushte kaj prochitav Angelov izlegeol od Matalurg zaradi mala minutazha i bara klub kaj kje igral povekje za da se podgotvi za euro u danska. Well, neka se vezhba na drugo mesto ne u Vardar...

Ај да ви потврдам официјално.
Вистина е, Дивиот си го земаме под наша капа. Моментално Вардар со 5 голмани. Кој не верува, ако успеете да упаднете на тренинг денес, ќе се уверите. Поздрав ;)

Ako ova so Divi e vistina togash nie sme definitivno idioti! Kaj go donesoa flamenko tanchreon , koj brani edna na pet utakmici, mesto Mijatovic, sega ushte divi fali, a plus go imame i fantastichniot "Dzambo". Alal da im e. Trojcata branat isto ko Daskalovski mozhebi i polosho (Milic i Angelov vo sekoj sluchaj) i neznam samo shto sobirame otpad... mnogu se iznervirav... mesto da najdeme eden asalen golam shto kje vnese sigurnost vo odbrana nie se zaebavame... pa ushte kaj prochitav Angelov izlegeol od Matalurg zaradi mala minutazha i bara klub kaj kje igral povekje za da se podgotvi za euro u danska. Well, neka se vezhba na drugo mesto ne u Vardar...

Не разбирам само од играчи како Дибиров,Брумен и Душебаев се стигна до играчи како Митко и Диви.

Па подобро Куковски или Драгаш да ги задржеа место Митко и да го купеа само Алдаве со Даскаловски и Чаневски ако веќе немаа пари за поскапи играчи.Али овдека не е проблемот со пари туку некој е дебело нестручен,а тренерот кој кажува амин на ова се не знам ни што мисли.

Во најмала рака очекувам Милич да лета,ако го исфралат Даскаловски тоа ќе биде катастрофален крај на и повеќе од одличен почеток на преоден рок.

Хммм Драшко Мрваљевиќ останал без клуб и се поврзувал со клуб од СЕХА лигата. Со оглед на тоа што Загреб не купува таков тип на играчи, прилично кругот се стеснува на Вардар, Металург и Брест Мешков евентуално.

Некои викаат тој ќе бил наше следно засилување. Уште еден лев бек на повидок? :eek:
Мада не би имал ништо против пример да го шутнат Стоилов кој и така нигде го нема, а да се донесе Мрваљевиќ место него. Има богато искуство, грамада е, може да помогне и во напад и во одбрана. Мада некако мене ми се чини дека во Металург ќе оди. Ако отиде таму, тогаш стварно сме тешки пацеришта :facepalm:

Добар потег ви е Диви,во овај момент кога е штама на пазарот добивте одличен голман,не го потценувајте толку,мислам дека од сите 3 ца голмани кои ви останаа(Малумбрес,Дебелиот и Даскаловски)има најголем потенцијал..иако веќе не е млад...сепак грамада е,иако не како Милиќ кој џабе покрива 1/3 од голот...
Диви за Милиќ е класа плус...
Само во Металург беше ставан во втор план...очекувано,сепак Станиќ е класа....
Ако му дадат овде минутажа со добра атмосфера знае да спушти ролетна...
Се пали на атмосфера,иако не како на времето кога беше многу подобар,сепак заебано е за психата на еден голман со педигре како Диви да му подава крпи и шишиња со вода Станиќ на тајм аут...
Не е класа на Станиќ тоа е сигурно,ама е одличен голман...само треба да му дадат шанса....
Ако би бил јас на местото на Русинот,ако веќе Вардар брка некој голман,подобро Милиќ да го шутнат отколку Даскаловски,на Даскаловски му фали некој салам тренер да го изделка и да го пушта да игра,онаков голман со толку долги раце и нозе е вистинско богатство(нешто слично како Јоханес Битер од ХСВ)...само некој треба да го делка...
Не да се треси кутриот од трема кога ќе влези во игра,му фали самодоверба....

Не разбирам само од играчи како Дибиров,Брумен и Душебаев се стигна до играчи како Митко и Диви.

Па подобро Куковски или Драгаш да ги задржеа место Митко и да го купеа само Алдаве со Даскаловски и Чаневски ако веќе немаа пари за поскапи играчи.Али овдека не е проблемот со пари туку некој е дебело нестручен,а тренерот кој кажува амин на ова се не знам ни што мисли.

Во најмала рака очекувам Милич да лета,ако го исфралат Даскаловски тоа ќе биде катастрофален крај на и повеќе од одличен почеток на преоден рок.

Ni mene ne mi e jasno prvoto i isto taka edinstveno objansuvanje mi e tvoeto deka nekoj nema vrska shto prai, ama ne mislam deka e toa trenerot. Chesto e napagjan, no mislam deka ne e losh trener i vredi da mu se dade shansa da vidime shto kje napravi. Mi se dopadna kako ja vodeshe CG vo kvalifikaciive za evropskoto, bez razlika shto na svetskoto prethodno bea unisheni (iako ne igraa nekolku kluchni igrachi).

Ne go znaeme budzetot nikoj, no mislam deka mozheshe da se sostavi so tie pari daleku podobar tim. Ne sum zavidliv ili bilo shto no Metalurg napravija mnogu podobar tim letovo so veruvam pomal budzet. Si kupija igrachi onamu kade im neodstasuvaa - iako se zaebaa za rakcevic - i odma im zhivna napadot (koj minative godini beshe anti reklama za rakomet) imaat opcii, igraat podopadlivo.
Nie prvo go sobirame nivniot otpad (DIvi i Stoilov), koj nemam ni najmala pretstava za shto kje ni sluzhat sezonava (ako ima nekoj ideja neka ne prosvetli), golmanite ni se prosechni, na bekovska gi imame ultra atraktivniot Crni Petric i Rastvorcev (prviov duri i zema minutazha na dvajca perspektiven igrachi), i zgora na toa imame krajno napagjan trener.

Nekade prochitav deka ne mozhel on da vodi vakov DREAM TEAM. Koj crni drim tim? Sekoja chest za izborot na vtorata linija: Brumen, Dibirov, Stole, Chipurin, Toskic (ovoj e i vishok). Ali prvata osven Dujshebaev e ochajna ili neka ne bide ochajna, da recheme ne e dobra (cel den sum iznerviran radi divi : )) za ambiciite, a od drim tim e svetlosni godini daleku.

Patem - grizhejkji se za reprezentacijata, a ne od nekakvi nacionalistichki ili shto ja znam pobudi -ne mi se dopagja shto rezervite se stranci. So povekje trening i davanje odgovornost i minutazha i Nedanovski i Jovchevski kje bidat na nivoto na Markovic i rakovic. Milic isto taka ne znam shto uposhte go chuvame, koga Dasklaovski mozhe da bide rezerva na malumbres.

Stvarno se bez rezonski nekoi odluki, ama ajde... ne pochnala ushte sezonava nie ja pogrebavme : )...ne mozham da ja dochekam sabota... ne deka se nadevam neshto, ama ochekuvam da se potrudat da ni dadat razlozi da napravime opasna atmosfera...
--- надополнето: 18 септември 2013 во 16:07 ---
Хммм Драшко Мрваљевиќ останал без клуб и се поврзувал со клуб од СЕХА лигата. Со оглед на тоа што Загреб не купува таков тип на играчи, прилично кругот се стеснува на Вардар, Металург и Брест Мешков евентуално.

Некои викаат тој ќе бил наше следно засилување. Уште еден лев бек на повидок? :eek:
Мада не би имал ништо против пример да го шутнат Стоилов кој и така нигде го нема, а да се донесе Мрваљевиќ место него. Има богато искуство, грамада е, може да помогне и во напад и во одбрана. Мада некако мене ми се чини дека во Металург ќе оди. Ако отиде таму, тогаш стварно сме тешки пацеришта :facepalm:

hahahahh e ova e vekje razmisluvanje soglasno zakonite na rakometnata logika .... "so ogled na toa shto Zagreb ne kupuva takov tip na igrachi"...togash... jasen e kandidatot br.1 za da kupi takov tip igrach. ama da se nadevame deka ne e taka i deka kje ja chuvame taa pozicija za Dissinger.

Ni mene ne mi e jasno prvoto i isto taka edinstveno objansuvanje mi e tvoeto deka nekoj nema vrska shto prai, ama ne mislam deka e toa trenerot. Chesto e napagjan, no mislam deka ne e losh trener i vredi da mu se dade shansa da vidime shto kje napravi. Mi se dopadna kako ja vodeshe CG vo kvalifikaciive za evropskoto, bez razlika shto na svetskoto prethodno bea unisheni (iako ne igraa nekolku kluchni igrachi).

Ne go znaeme budzetot nikoj, no mislam deka mozheshe da se sostavi so tie pari daleku podobar tim. Ne sum zavidliv ili bilo shto no Metalurg napravija mnogu podobar tim letovo so veruvam pomal budzet. Si kupija igrachi onamu kade im neodstasuvaa - iako se zaebaa za rakcevic - i odma im zhivna napadot (koj minative godini beshe anti reklama za rakomet) imaat opcii, igraat podopadlivo.
Nie prvo go sobirame nivniot otpad (DIvi i Stoilov), koj nemam ni najmala pretstava za shto kje ni sluzhat sezonava (ako ima nekoj ideja neka ne prosvetli), golmanite ni se prosechni, na bekovska gi imame ultra atraktivniot Crni Petric i Rastvorcev (prviov duri i zema minutazha na dvajca perspektiven igrachi), i zgora na toa imame krajno napagjan trener.

Nekade prochitav deka ne mozhel on da vodi vakov DREAM TEAM. Koj crni drim tim? Sekoja chest za izborot na vtorata linija: Brumen, Dibirov, Stole, Chipurin, Toskic (ovoj e i vishok). Ali prvata osven Dujshebaev e ochajna ili neka ne bide ochajna, da recheme ne e dobra (cel den sum iznerviran radi divi : )) za ambiciite, a od drim tim e svetlosni godini daleku.

Patem - grizhejkji se za reprezentacijata, a ne od nekakvi nacionalistichki ili shto ja znam pobudi -ne mi se dopagja shto rezervite se stranci. So povekje trening i davanje odgovornost i minutazha i Nedanovski i Jovchevski kje bidat na nivoto na Markovic i rakovic. Milic isto taka ne znam shto uposhte go chuvame, koga Dasklaovski mozhe da bide rezerva na malumbres.

Stvarno se bez rezonski nekoi odluki, ama ajde... ne pochnala ushte sezonava nie ja pogrebavme : )...ne mozham da ja dochekam sabota... ne deka se nadevam neshto, ama ochekuvam da se potrudat da ni dadat razlozi da napravime opasna atmosfera...

Ракович можеби би можел да биде жртвуван кога имаш играч како Брумен ,Јовчевски е доволно добар да биде замена.Али Маркович е далеку подобар од Недановски и искрено помеѓу Маркович и Недановски ,Маркович би го одбрал одма зошто минатата сезона колку натпревари сам имаше решено со украдени топки не треба да е занемарено.

Тимот освен Тоскич ,Митко и Милиќ е супер составен.Нема позиција каде нема двајца добри играчи,од Металург е тимот составен подобро во секој случај,освен на голманска позиција.

А Петрич и Растворцев не гледам зошто ги напаѓаш кога првиот си ги одработува парите максимално коректно,додека Растворцев исто така се покажа супер до сега.Човекот игра одбрана и знае да разбие од далеку со шут.Душебаев еве го се разбуди и полека ќе си го преземе приматот со добри игри пред Петриќ не може се преку вечер.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom