Фан клуб - РК Вардар

Seeding of teams for the VELUX EHF Champions League 2013/14 Group Phase Draw:​
POT 1: THW Kiel (GER), FC Barcelona (ESP), Aalborg Hanbdall (DEN), MKB Veszprém KC (HUN)
POT 2: KS Vive Targi Kielce (POL), HC Croatia Osiguranje Zagreb (CRO), PSG Handball (FRA), RK Gorenje Velenje (SLO)
POT 3: SG Flensburg-Handewitt (GER), BM Atlético Madrid (ESP), St. Petersburg HC (RUS), HC Vardar Skopje – PRO (MKD)
POT 4: KIF Kolding København (DEN), Wacker Thun (SUI), Rhein-Neckar Löwen (GER), Naturhouse La Rioja (ESP)
POT 5: Dunkerque HB Grand Littoral (FRA), Celje Pivovarna Laško (SLO), 2 qualifiers
POT 6: 2 qualifiers, Wild card Tournament, Wild card KO Match
Seeding of teams for the VELUX EHF Champions League 2013/14 Qualification Draw:
POT 1: HK DROTT Halmstad (SWE)

POT 2: HC Dinamo Minsk (BLR), Borac m:tel Banja Luka (BIH), HCM Constanta (ROU)
POT 3: HC Vojvodina (SRB), Tatran Prešov (SVK), FC Porto Vitalis (POR)
POT 4: Alpla HC Hard (AUT), Elverum Handball (NOR), Besiktas JK (TUR)
POT 5: HC Motor (UKR), AEK Athens (GRE), HV KRAS/Volendam (NED)
POT 6: Handball Esch (LUX)

--- надополнето: 21 јуни 2013 во 16:48 ---
Како што сме баксузи дефинтивно најјаките ќе ни се паднат од сите шешири Барселона,ПСЖ, Вардар, Рајн Некер, Цеље, Хамбург:D

Пак ќе има безвезе групи.

Во вториот шешир: Загреб и Горење наспроти ПСЖ и Киелце
Во третиот шешир: Санкт Петерсбург (го заменува Чеховски Медведи)
Во четвртиот шешир: Рајн Нехар Ловен
Во шестиот шешир: Победниците од вајлд кард тунирот и германскиот двомеч Хамбург-Фуксе

Најдобра група за Вардар би била: Алборг, Горење, Вакер Тун, Халмштад и некој од квалификантите. А за најтешка поарно да не ни помислуваме.

Во секој случај најважно е да се избегнат ПСЖ и Киелце од вториот шешир и Хамбург од шестиот. Се друго би било добра ждрепка.

Ебаниве Германци да се избегнат... нема мора најлесната али да не биде ебано најтешката баксузна.

Алборг да биде носител, Загреб или Горење од втор, Некар да се избегне и Хамбург или Берлин да не ни паднат :cenzura:

Многу е битно рано да почнат да се уигра тимот.. да се играат турнирчиња. Ете Струга ќе го играме сигурно и Добој претпоставувам го играме сигурно. може да се фати уште некое и јаки подготовки треба. Нека завршат со купувањава во наредниве недела две и да се почне со уигрување на тимот.

П.С. да се дополнам само..

Во однос на купување на Мојсо и Станиќ би ја повторил изјавата на Кили... дај не ме јеби! Ја си имам достоинство а мислам и Вардар има. Едино Велко може да им го лапнеме :)

Иначе Шмал изјавил дека сме го контактирале, но сепак нема да дојде затоа што имал договор со Киелце. Нашиве кога дознале дека има договор до 2015, се откажале.

http://dnevnik.com.mk/default.asp?ItemID=C376F643A2CE1D4F972FFC50F486073F
Потврда и од Русинот дека немало никакви разговори со Вујо.
Се мислел меѓу Кастратовиќ и Душебаев за тренер на Вардар :icon_mrgr:

Ако парите не се проблем и Самсоненко мисли дека Кастратовиќ е подобар од Душебаев заради еден натпревар (Црна Гора-Германија), тешко на Вардар...

Posto veke e skoro zavrsena rabotata, i realno ne mozeme nesto da promenime, kako navivaci Vardar da mu dademe sansa na Kastratovic i da vidime kako ke raboti. Bezveza mi e da sirime samo negativna energija. Da fakt e deka za nas nikoj ne moze ni priblizno da se sporeduva so Vujo, no sepak ideme napred i treba vidime kako ke raboti ovoj.

Денес македонската репрезентација во рамките на Медитеранските игри го победи Алжир, интересно е дека нашите играчи имале одлична партија - Стојанче Стоилов со седум погодоци беше најпрецизен во македонскиот табор, додека еден гол помалку од него постигнаа Филип Лазаров и Гоце Ојлевски.

Овие може се и 450+ :D

19 гола дале тројцата. Што праеле другиве бе, посматрале :icon_mrgr:

Поголемиот дел од другите се деца под 21 година. Нема ништо чудно во ова, тие тројца треба да се лидери на оваа екипа во моментов.

Браво за Самсоненко. Јак ВАРДАР и инвестиции во младинските категории. Кале ќе остане во наша контрола + новата сала, одличнен потег. Мило ми е што ќе се фокусира на квалитет независно од каде и ваљда нема да имаме 100 младински школи ко металург за на крај да зимаме играчи од струга или битола.
--- надополнето: 24 јуни 2013 во 13:41 ---
Браво за Самсоненко. Јак ВАРДАР и инвестиции во младинските категории. Кале ќе остане во наша контрола + новата сала, одличнен потег. Мило ми е што ќе се фокусира на квалитет независно од каде и ваљда нема да имаме 100 младински школи ко металург за на крај да зимаме играчи од струга или битола.

Се шпекулира дека сте платиле некоја сума за преземање на Вардар?

- Тоа би било чудно, јас си земам проблем и обврски и плус да платат. Со Михајловски сме договорени, с` што може ќе ми помогне. На пример СРЦ „Kале“ е бесплатно на користење. Михајловски ќе се обиде и финансиски да помогне.

Браво за Михајловски.... Засега океј звучи Самсоненко, ќе видиме на дело како ќе се покаже...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom