Фан клуб - РК Вардар

Балиќ е мајстор бе. На Балиќ дента ако му се игра ракомет нема човек на светов што може подобро да изигра од него.

Ваков пенал ако испуштат од Вардар незнам....имаат пари слободен играч е,а прават барем како што изгледа сериозен тим. Мора да се потрудат да го намамат некако.

Освен што можеби еднаш до два пати во сезоната му се игра ракомет...

на вакви играчи треба и јак тренер а не Кастратович :tapp:
инаку за играчиве доста солидни се четворица од Чеховски Медведи меѓу кој е и Дибиров, па они нели немаат пари а го земаа од оваа година и Атласон него ако го закачат тоа би било и повеќе од добро :)
и да мора голман да земат пошто само со Милич кој и онака не е класа, се спомнува Шмал но колку е реално незнам :)

Znae nekoj kakva e situacijata so Horvat? Pod dogovor e?

Под договор е,а и се стабилизираа колку толку и платата му стига на време.Мислам дека никогаш нема да го напушти Загреб.Дете на клубот е,а башка кога зареди неколку години по ред тешки повреди го чекаа,го плаќаа, му даваа шанса и кога не беше толку добар,ради нив не ја прекина на 20-22 години кариерата.

на вакви играчи треба и јак тренер а не Кастратович :tapp:
инаку за играчиве доста солидни се четворица од Чеховски Медведи меѓу кој е и Дибиров, па они нели немаат пари а го земаа од оваа година и Атласон него ако го закачат тоа би било и повеќе од добро :)
и да мора голман да земат пошто само со Милич кој и онака не е класа, се спомнува Шмал но колку е реално незнам :)

Како процени дека Милиќ не е класа? 22 години има повеќе од перспективен голман што не е јасно? Мене највеќе ќе ми биде криво ако Милиќ биде жртвено јагне во ситуацијава. Поготово ако е жртвено јагне на наркоманот. Треба уште еден голман ама тоа да биде втор голман кој ќе носи искуство...

Почнав да бидам скептичен после сите овие глупости што се пишуваат. Дечкиве сами си ја изборија ЛШ и сега да не добијат шанса да играат во истата е повеќе од педерски.

Под договор е,а и се стабилизираа колку толку и платата му стига на време.Мислам дека никогаш нема да го напушти Загреб.Дете на клубот е,а башка кога зареди неколку години по ред тешки повреди го чекаа,го плаќаа, му даваа шанса и кога не беше толку добар,ради нив не ја прекина на 20-22 години кариерата.
.
Steta...kako bi ni legnal....mada postuem lojalnost prema klub...kamo nie da imame sto poise takvi igraci

Карачиќ капитен на Хрватската репрезетнација на Медитеранските игри. :D
Ама коа видов дека овој Кастратовиќ ќе биде тенер, одма би се откажал од ваков Вардар кај што трупаат само играчи и на крај ќе ги избркаат тие најзаслужните што се изборија за титулата за да можат овие на готово да си дојдат и сигурен сум дека нема кој знае каков резултат да направат, а една од причините е што ќе имаме глауч за тернер.

NE! za Naum vo VARDAR. Koga vekje rabotata e do pari, Vardar mozhe sega da kupi pokvalitetni bekovi. Taka da ne blagodaram. Stanich isto taka NE! i ne znam koj normalen po tolku kurnazenje protiv Vardar bi mu ponudil kaj nas da igra. Isto taka NE i za Rastvorcev i za Shishkarev, ne znam koja potreba bi ja imale od takvi igrachi pogotovo od ovoj priviov.

Kje si dopushtam da pisham "idealen" ruster (bez skandinavci, germanci, francuzi i spanci) spored mene za slednata godina od 20 igrachi od koi kje se izbiraat 16:

G: Milich / Daskalovski
LK: Dibirov / Nedanovski
DK: Brumen / Jovchevski
P: Stoilov / Toskich
LB: Gorbok/ Filip Lazarov/ nekoj pomlad i ultraperspektiven: Bence (Balatonfuredi) ili Mamich (Kadetten) ili Zhitnikov (Chekovski) ili Nantes (Ademar) ; postari ima ali se poskapi
C: Pribak / Karachich / nekoj popodvizhen ama ne mi teknuva nikoj takov osven Skube
DB: Terzich / Vrazalich (Ademar)
Odb: Kukoski / Abutovich

NE! za Naum vo VARDAR. Koga vekje rabotata e do pari, Vardar mozhe sega da kupi pokvalitetni bekovi. Taka da ne blagodaram. Stanich isto taka NE! i ne znam koj normalen po tolku kurnazenje protiv Vardar bi mu ponudil kaj nas da igra. Isto taka NE i za Rastvorcev i za Shishkarev, ne znam koja potreba bi ja imale od takvi igrachi pogotovo od ovoj priviov.

Kje si dopushtam da pisham "idealen" ruster (bez skandinavci, germanci, francuzi i spanci) spored mene za slednata godina od 20 igrachi od koi kje se izbiraat 16:

G: Milich / Daskalovski
LK: Dibirov / Nedanovski
DK: Brumen / Jovchevski
P: Stoilov / Toskich
LB: Gorbok/ Filip Lazarov/ nekoj pomlad i ultraperspektiven: Bence (Balatonfuredi) ili Mamich (Kadetten) ili Zhitnikov (Chekovski) ili Nantes (Ademar) ; postari ima ali se poskapi
C: Pribak / Karachich / nekoj popodvizhen ama ne mi teknuva nikoj takov osven Skube
DB: Terzich / Vrazalich (Ademar)
Odb: Kukoski / Abutovich

Мислам дека планот им е да имаме по 3ца играчи на секоја позиција така да според мене вака би било најубаво:
G: Milich / ......./Daskalovski
LK: Dibirov / Марковиќ / Nedanovski
DK: Brumen / Раковиќ/ Jovchevski
P: Stoilov / Toskich / Чипурин
LB: Gorbok/ Filip Lazarov
DB: Terzich / Vrazalich (Ademar)/ Петриќ
Odb: Kukoski / Abutovich/ Драгаш

Ако стварно го земат малиов од Кадетен имаме осигурано светска класа лев бек во наредните 2-3 години.
На 17-18 години оваа сезона 8/8 на Берлин од игра им шибна.

Ако стварно го земат малиов од Кадетен имаме осигурано светска класа лев бек во наредните 2-3 години.
На 17-18 години оваа сезона 8/8 на Берлин од игра им шибна.

Sekako, sekako. Spored mene ovie shto gi napishav zaedno so Mackoushek, Dzaluz koj vekje kje igra za Kiel od slednata sezona i so Djordjich koj otide vo Hamburg se najperspektivnite levi bekovi. E sega zavisi kakva politika sakame da imame vo klubot. Iskreno so Rastvorcev sme daleku od perspektiva bilo kakva. Pishav mladi rakometari bidejkji se poevtini i bidejkji nikoj od niv nema da igra LS. Za par godini kje gi zemat sigurno najbogatite, taka da dobro e takvi igrachi da imame vo nasha liga i zaedno so niv da treniraat nashi momci vrsnici .
--- надополнето: 20 јуни 2013 во 14:32 ---
Мислам дека планот им е да имаме по 3ца играчи на секоја позиција така да според мене вака би било најубаво:
G: Milich / ......./Daskalovski
LK: Dibirov / Марковиќ / Nedanovski
DK: Brumen / Раковиќ/ Jovchevski
P: Stoilov / Toskich / Чипурин
LB: Gorbok/ Filip Lazarov
DB: Terzich / Vrazalich (Ademar)/ Петриќ
Odb: Kukoski / Abutovich/ Драгаш

Ova so tri igrachi e mnogu teshko za realizacija. Ushte 6 mladinci dodadi na niv i imame dve ekipi. Od druga strana nemam ideja kako bi se napravila kohezija vo timot so tolku mnogu lugje.Za utakmica se prijavuvaat 16-mina a 10 kje treba da gledaat na tv. Teshko e strategija da se napravi ako tolku igrachi rotiraat. Da ne zboram deka krajno neisplatlivo i skapo da se drzhat tolkav golem broj igrach.

Stvarno nemam reshenie no ochigledno kje bide ili vtor tim so nekolku mladinci ili otkazi za nekoi se neminovni (za zhal).

Кур го боли Русинот дали Вие го сакате Станиќ. :)

Пишав и во темата за ЖРК пред некое време, ваквата политика на купување е меч со две острици. Може лесно да се деси судбината на Копенхаген, а Михајло нема шанси да ја надополни дупката оти преголем буџет ќе бараат споменативе играчи...

А ко што слушнав, Самосенко сериозно го сакал и Станиќ и имал пратено договори до тројца Руси, (Дибиров и Шишкарев се сигурнo првите двајца третиот е Горбок или Чипурин). Мислам дека Токсиќ бил договорен пред Самосенко...

Друго, не знам зошто Страхиња е толку потценет. Млад е, има перспектива кај него, може да му се даде шанса како прв голман, сигурно не мисли ненормалниов Вардар да атакува на фајнл-фор догодина? :cautious: Јас би го земал Диви на негово место, он е типичен „замена“ голман, да влезе да фати 2-3 коа се крши утакмицата...

А и вие па многу Шишкарев го потценувате! :D Со Марковиќ-Дибиров и Шишкарев-Јовчески ќе имате супер јаки крилни тандеми, Дибиров и Марковиќ го сочинуваат еден од најдобрите тандеми во Европа на таа позиција, без размислување!

Сепак, секое засилување без тренер е ризик, подобро е да се постави тренер кој ќе одбере играч, отколку накупи му ги па нафрли му ги. А Русинов очигледно ја користи шансата да собере што повеќе играчи од Медведи, без да му е гајле за голем дел од тековниве у Варар...

Без емоции, без страст брани Милиќ, јебем ти таков голман, секој голман треба да е малце заебан во паметот за да биде врвен голман, он според тоа што го видов до сега го нема.

Милиќ беше најдобар баш кога беше најпотребно. :) Не би сакал да си иде, плус млад е и има уште многу он да покаже, во случај да дојде некој подобар нека остане барем втор голман. :) Но првиот никако да не биде наркоманот, таква стока не смее да го облече светиот дрес :cenzura:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom