Фан клуб - РК Вардар

„Во петокот донеле одлука за суспензија, за која искрено се шокирав кога дознав. Во саботата имав состанок со Видерер кој траеше 70-тина минути, на кој разговаравме за истата. Ние имавме рок до 15 мај да уплатиме 500.000 евра, кои ги уплативме на 31 мај. 300.000 евра од депозитот кој остана во ЕХФ се уште не ни е вратен. Го прашав Видерер како ќе имаме меѓусебна доверба, кога и тие не ги исполнуваат своите обврски. Ние ги чекаме тие пари кои се заглавени кај нив. Тоа е сума со која ќе ги подмириме сите останатите долгови. Плус, не се исплатени ниту средствата од учеството на Вардар во ЛШ минатата сезона. Најавите за долгови кон играчи не се потврдени со судска постапка, така што таа нивна одлука е на стаклени нозе. Уште утре ќе се жалиме на записникот од комисијата, а подготвен сум и да испратам тужба до судот во Виена. Оваа одлука не е добра за никого. Мора да се најде некој компромис. Јас понудив и банкарска гаранција која тие ја одбија. Најавив дека имаме спонзори за следната сезона, 4 нови интернационалци, ако не исфрлат ќе останеме само со домашно првенство. Но, не се откажувам, ќе се борам до крај“, ни изјави претседателот на нашиот шампион.

Сигурен сум дека знае што прави Михајло. Ако долговите не се судски потврдени, тогаш нема логика да не исфрлаат за тие долгови. Си има спортски суд/арбитража надлежен за вакви спорови, верувам дека би добиле.

fino sto uste te drzi euforijata od evropskite shampionski godini. ne se sekiraj ke bide se toa pak, koga togas. do toj moment treba da igrame najvisoko nivo i da gradime tim za da se vratat tie denovi.

spustanje na nivo na eurokrem ne e potrebno. jas sakam da gi vidam drugite skopski fabricki ili maalski ekipi da ve stignat i prestignat a ne nas nekoj da ne spusta na vase nivo.

Ти си единствен лик на кој му нема спас, незнам дома како те трпат твоите.

Ete pogore na postot Miho ubavo objasnuva sve. Čak plateno bilo pak godinava toa što bilo barano, 500 iljadi evra, od koi ima pari koi zaglavile vo Ehf a koi treba da bidat vrateni na Vardar so što bi se isplatile tie dolgovi kon starite rakometari. Bi trebalo da ja izvadi situacijata Mihajlo, ako ne neka tuži im ebam toa mafijaškata organizacija.

Ete pogore na postot Miho ubavo objasnuva sve. Čak plateno bilo pak godinava toa što bilo barano, 500 iljadi evra, od koi ima pari koi zaglavile vo Ehf a koi treba da bidat vrateni na Vardar so što bi se isplatile tie dolgovi kon starite rakometari. Bi trebalo da ja izvadi situacijata Mihajlo, ako ne neka tuži im ebam toa mafijaškata organizacija.

ako ni se duzat pari + ne ja aktivirale garancijata za isplata togas na sud gi dobivame, seedno dali u viena ili lozana. loso e ako ima pobaruvanja znacitelno poveke od garancijata ponudena, togas moze da se vadat na toa deka ne se dadeni adekvatni garancii. ova izgleda ko da donele odluka bez da ja slusnat stranata na vardar taka da recisi sigurno ke bide ponistena.

Ако е точно ова, едноставно не им одговара тим како Вардар да им фаќа директно место во ЛШ. Јас не сум оптимист, претпоставувам дека ќе се тужат по судови и веројатно нашиве ќе добијат, но се друго ќе оди во неповрат.

И јас се плашам дека нема да има добар исход од оваа ситуација за нас. Дури и да го задржиме местото, сигурно ќе изгубиме играчи, тренер и сл. во процесот. А, па уште ако отиде целата работа по судови... пепел.

Poleka malku. Ke obzali Vardar, ke treba da ne islusaat. Do kraj na nedelata ke se povlecat ako e ko sto kazuva Miho. Ne gledam zosto bi ne brkale ako veke imaat garancija, ako se dava druga ako ni drzat pari. Ako toa gi pokriva platite sto gi dolzime togas toa e najdobro resenie za site, i za nas i za ehf i za igracite. Mene mi lici na brza, nepromislena odluka kade najverojatno ne ni uvidele deka imaat DOVOLNO sredstva da gi pokrijat dolgovite. Normalno dokolku Miho ne laze.

„Македонската ракометна федерација ги цени сите обиди и инвестиции во ракометот на нашите клубови, особено во време на криза. Секогаш се стремиме да помогнеме на клубовите, за да ракометот опстане како спорт број еден во Македонија.

По комунијацијата меѓу ЕХФ и Вардар 1961, за спогодбата на поранешните долгови, која е надвор од нашите ингеренции, ние, како ракометен авторитет би сакале да замолиме да се донесе позитивна одлука за активното учество на Вардар 1961 во натпреварувањата на ЕХФ за 2022/23.

Овој клуб е обновен ракометен бренд, не само во државата, туку и на Балканот. Вардар има голема база на фанови и активно придонесува во развојот на македонскиот ракомет. Не треба ниту да се спомене дека ја освои титулата во Лигата на шампионите во сезоните 2016/17 и 2018/19, а од таа гледна точка, придонесе за нови млади фанови низ светот.

Сметаме дека одлуката за исфлање на Вардар 1961 од Лигата на шампионите, негативно ќе влијае на имиџот на ракометот, не само во Македонија, туку и на Балканот. Поради тоа, уште еднаш, би сакале да ве замолиме да го согледате горенаведеното, пред да ја донесете финалната одлука“, стои во писмото на Филип Милошевски до ЕХФ
.

Последно уредено:
Фала богу, требаше РФМ уште вчера кога искочи информацијата да го направи ова... Се, освен промена на одлуката ќе биде скандалозно, да бевме германски, француски или шпански тим, немаше ни да дојде до оваа лакрдија...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom